Δεκτό αν και έχω επιφυλάξεις όταν βασικά μας υπολογίσουν και το φέρουν Ελλάδα θα το μάθουμε το θέμα είναι ποσο σύντομα;Βασικά αυτό που περιγράφεις με το MST το λέει και το βίντεο που έβαλα πριν...η αλήθεια είναι ότι το μέλλον είναι το nfc...Λοιπόν. Το είδα τώρα. Το mst δεν είναι τίποτα άλλο απο την παραδοσιακή μαγνητική τεχνολογία που απλά περνας (swipe) τη κάρτα μεσα στο μηχάνημα (αυτό δηλαδή που κάναν όλα τα pos παλιά) και το έχει βάλει η Samsung απλά για να ηταν συμβατή με τα ήδη υπάρχοντα pos. Έκανε δηλαδή ένα τροπο contactless χωρίς να είναι ακριβώς contactless. Το Apple Pay δουλεύει μόνο με nfc, δηλαδή με τα τερματικά "Contactless payment" ( αυτά που έχουν και το σήμα που σου περιέγραψα πριν) τα οποία είναι και αυτά που δέχονται και τις άλλες κάρτες όπως της Πειραιώς. Άρα όπου έχει τερματικά με ανέπαφες πληρωμές, το δέχεται. Το nfc έχει ένα προτωκολλο επικοινωνίας και αυτό είναι το ISO/IEC 14443 μέσω APDU transmission.
Οδηγός Χρήσης του Apple Wallet στο iPhone
Δημοσίευση 28/03/2016 - 13:32
Knowledge Is Power
Ad
Δημοσίευση 28/03/2016 - 13:36
τα Χριστούγεννα. Δεν δούλευε πουθενα. Τα POS τα ίδια ειναι δεν χρειάζεται να αλλάξουν, αυτο το γνωρίζω αλλα ίσως θέλουν αναβάθμιση λογισμικού. Πάντως στην Ελλάδα δεν δούλεψε. Και εκτός αυτού ειναι αδύνατον σχεδόν να ανοίξει κάποιος λογαριασμό σε Αγγλία η Αμερική αν ζει Ελλάδα όποτε ανούσιο.
Είναι πολύ δύσκολο μεν, αλλά υπάρχουν κάποιες τράπεζες όπου μπορείς να τα καταφέρεις . Για αυτό και εγώ έγραψα επίσης ότι είναι "σχεδόν" αδύνατο. Αλλά αν το ψάξεις και έχεις χρόνο το κανείς (και λίγο τύχη)
Πάντως ξαναδοκιμασε το οταν ξανακατεβεις Ελλάδα. Γιατί στην Μεγαλη Βρετανια είχε μόνο 6 μήνες απο οταν το δοκίμασες, ενώ στην Αμερική είναι σε λειτουργία πολύ περισσότερο.
Δημοσίευση 28/03/2016 - 13:38
Το μονο που με κανει να εχω μια ελπίδα οτι θα ερθει ειναι η αύξηση των συναλλαγών με κάρτες λογο CC που προανέφερα.
Τελευταία επεξεργασία από: st3ve, 28/03/2016 - 13:41
Δημοσίευση 28/03/2016 - 13:42
ε ναι θα το ξαναδοκιμασεω εννοειται όταν ξαναέρθω.. Δεν νομίζω ομως οτι έχει να κανει με το ποσο καιρό ειναι διαθέσιμο σε καθε χώρα. Στην Αγγλία ηταν διαθέσιμο παντού απο την αρχή.Είναι πολύ δύσκολο μεν, αλλά υπάρχουν κάποιες τράπεζες όπου μπορείς να τα καταφέρεις . Για αυτό και εγώ έγραψα επίσης ότι είναι "σχεδόν" αδύνατο. Αλλά αν το ψάξεις και έχεις χρόνο το κανείς (και λίγο τύχη)
Πάντως ξαναδοκιμασε το οταν ξανακατεβεις Ελλάδα. Γιατί στην Μεγαλη Βρετανια είχε μόνο 6 μήνες απο οταν το δοκίμασες, ενώ στην Αμερική είναι σε λειτουργία πολύ περισσότερο.
Τελευταία επεξεργασία από: Reaver, 28/03/2016 - 13:43
Δημοσίευση 28/03/2016 - 13:43
Δεκτό αν και έχω επιφυλάξεις όταν βασικά μας υπολογίσουν και το φέρουν Ελλάδα θα το μάθουμε το θέμα είναι ποσο σύντομα;Βασικά αυτό που περιγράφεις με το MST το λέει και το βίντεο που έβαλα πριν...η αλήθεια είναι ότι το μέλλον είναι το nfc...
Δε είναι θέμα να μας υπολογίσουν, γιατί μέσα σε 5 μήνες φτάσαμε απο μετρητά να έχουμε παντού pos και καποιες τράπεζες πια να βγάζουν μόνο ανέπαφες. Το κινητό το ίδιο πράγμα με τη κάρτα είναι. Το θέμα κολλάει στη συμφωνία Apple με τη Visa στα δικαιωματα (όπου δικαιώματα δες χρήματα). Μόλις ανοίξει στη περισσότερη Ευρώπη, θα ανοίξει και σε μας το ίδιο. (Δεν είναι σαν το Siri ας πούμε που πρέπει να ασχοληθούν συγκεκριμένα με μια χώρα 10.000.000 ανθρώπων που πόσες χιλιάδες απο αυτούς έχουν iPhone... Και που κάποιοι εδώ μας είπαν ότι θα ερχόταν στο iOS 9.2 που ούτε στο 9.3 ήρθε...(μακάρι να έρθει στο iOS 10))
Δημοσίευση 28/03/2016 - 16:25
Πιστεύω πως ετσι όπως έγινε με τα cc δεν θα αργήσει κι παρά πολυ και καιρός ειναι να υπάρχουν μηχανάκια σχεδον παντού ειναι μεγάλη ευκολία
Ασε που διάβασα Ότι στο 2016 θα ειναι υποχρεωτικό και αν δεν υπάρχει θα μπαίνει πρόστιμο
Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
Δημοσίευση 28/03/2016 - 16:43
Knowledge is Power
Knowledge Is Power
Δημοσίευση 28/03/2016 - 20:31
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δημοσίευση 28/03/2016 - 20:50
Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
Δημοσίευση 28/03/2016 - 23:52
Πάντως η άλφα έχει ένα που λέγεται tap n pay το θέμα είναι ότι υποστηρίζει συγκεκριμένες συσκευές και θέλει να έχεις Vodafone και έχει και συνδρομή αν δεν κάνω λάθος http://www.alphabank...tapnpay/mobile/
Knowledge is Power
Απο οτι καταλαβαινω το tap n pay που διαβασα ουσιαστικα εχει το nfc τσιπακι μεσα στη sim κα το κινητο απλα ενισχυει με το δικο του nfc το σημα .(θελει ειδικη sim απο οτι καταλαβα )
χμμμ... και δεν κολλαω την καρτα μου, ή μονο το τσιπακι της καρτας μου μεσα στη θηκη του κινητου μου? Μαλλον το ιδιο πραγμα θα πετυχω.
Δημοσίευση 29/03/2016 - 00:01
βασικα έχει και εφαρμογή σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα...Πάντως η άλφα έχει ένα που λέγεται tap n pay το θέμα είναι ότι υποστηρίζει συγκεκριμένες συσκευές και θέλει να έχεις Vodafone και έχει και συνδρομή αν δεν κάνω λάθος http://www.alphabank...tapnpay/mobile/
Knowledge is Power
Απο οτι καταλαβαινω το tap n pay που διαβασα ουσιαστικα εχει το nfc τσιπακι μεσα στη sim κα το κινητο απλα ενισχυει με το δικο του nfc το σημα .(θελει ειδικη sim απο οτι καταλαβα )
χμμμ... και δεν κολλαω την καρτα μου, ή μονο το τσιπακι της καρτας μου μεσα στη θηκη του κινητου μου? Μαλλον το ιδιο πραγμα θα πετυχω.
Knowledge Is Power
Δημοσίευση 29/03/2016 - 16:37
βασικα έχει και εφαρμογή σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα...
Ναι το ειδα αλλα για να λειτουργησει. Οποτε με τη καρτα κολλημενη στο κινητο δε χρειαζεται ουτε καν την εφαρμογη
Δημοσίευση 29/03/2016 - 16:39
Πλάκα στην πλάκα η eurobank αλλά νομίζω είναι μόνο για πιστωτική σου δίνει αυτοκόλλητο ανεπαφης για να το κολλήσεις στην θήκη του κινητό...θα το ψάξω να το βρω αν το έχει ακόμα.αν το κάνει και για χρεωστική θα είναι τέλειο.Ναι το ειδα αλλα για να λειτουργησει. Οποτε με τη καρτα κολλημενη στο κινητο δε χρειαζεται ουτε καν την εφαρμογη
Knowledge Is Power
Δημοσίευση 29/03/2016 - 17:13
Knowledge is Power
Knowledge Is Power
Δημοσίευση 29/03/2016 - 21:37
Ορίστε την κολλάς πίσω από το iPhone και έχεις Apple Pay χαχα https://www.eurobank...id=1077&lang=gr
Knowledge is Power
Ειδες που στο λεγα;;;; χαχα
Παντως καιρο πριν κοιταζα αυτο
https://www.kickstar...che/description
Καλη ιδεα τοτε
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2
0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες