billy εαν απευθύνεσαι σε εμένα εγώ ημούν χρήστης iPhone για πολλά χρόνια και γύρισα σε Android γιατί κάποια πράγματα όπως το backgrounding με ενοχλούσαν.
Αναγκαζόμουν να πάω σε jailbreak για να τα έχω αυτά - όταν τα πράγματα ήταν αυτονόητα ότι μετά από 1-2 μήνες από κάθε release θα είχαμε jailbreak.
Αυτό δεν γίνεται πλέον και γύρισα σε Android και με χαρά βρήκα ότι πράγματα που με ενοχλούσαν/έλειπαν σε αυτό - υπάρχουν και με καλύπτουν.
Θα σου έλεγε κι όλας ότι μετά την μετάβαση είμαι ενθουσιασμένος γιατί τα πράγματα δουλεύουν καλύτερα από ότι τα περίμενα.
Full Backgrounding τι εννοώ:
Dropbox - τραβάς μια φωτογραφία
iOS - για να σου κάνει camera upload πρέπει να πας να ανοίξεις την εφαρμογή Dropbox και για τα επόμενα 3 λεπτά δουλεύει στο background. Μετά μπαίνει idle από το σύστημα.
Android - απλά σου κάνει upload στο background... (ανάλογα εαν έχεις επιλέξει wifi only, 3G κλπ - όπως κάνεις ακριβώς και στο iCloud Photos για το iOS)
Spotify - πας στον υπολογιστή σου και προσθέτεις 4 τραγούδια σε μια λίστα που έχεις μαρκάρει στο κινητό σου να είναι offline. Φεύγεις από το σπίτι...
iOS - Δεν έχουν συγχρονιστεί στη συσκευή σου. Έπρεπε να είχες θυμηθεί να ανοίξεις την εφαρμογή πριν φύγεις και να περιμένεις να κατέβουν
Android - Με το που προσθέτεις το τραγούδι από τον υπολογιστή σου, αρχίζει και κάνει sync και στο τηλέφωνο σου άμεσα
Το ίδιο γίνεται με όλες τις εφαρμογές τρίτων στο iOS - δεν δουλεύουν στο background πραγματικά. Αυτό λέω πρέπει να αλλάξει στο iOS 10 και να με αφήνει εμένα να το επιλέγω - γιατί η Apple θεωρεί ότι εαν γίνει αυτό θα χαλάει το κινητό πολύ μπαταρία. Μούφα λέω εγώ - απλά πλασάρουν τα δικά τους services, αφού στο Android γίνεται μια χαρά και έχουν οι συσκευές ίδια ή και περισσότερη αυτονομια.