νομίζω ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να ασχοληθεί/ να γράφει κανείς με την καλλιγραφία. εάν έμαθε κανένα πρόβλημα, εάν δεν έμαθε το θεωρώ περιττό. σχεδόν τα πάντα καταγράφονται ηλεκτρονικά σε κάποιον υπολογιστή και πλέον με τα software μπορείς να δώσεις ότι μορφή θες στα γράμματα και με το κατάλληλο χρώμα τα κάνεις πανομοιότυπα. όσων αφορά την ορθογραφία όπως 1+1=2 και όχι 5, το ίδιο πρέπει να ισχύει και στην ορθογραφία. από την άλλη μιας και η apple ετοιμάζετε να εισάγει την siri και στους υπολογιστές όλα οδεύουν σε εντολές μέσο λογογράφων. ούτε στυλό ούτε πληκτρολόγια.
Θα καταλήξω να σου απαντήσω αφού παρεμβάλλω τον συνειρμό μου:
Έχω αισθητικές ανησυχίες στον φυσικό μου κόσμο, τις οποίες με τα Apple προϊόντα έχω καλύψει σε μεγάλο βαθμό.
Για κάποιους, η ευθυγράμμιση του ηχείου, του μικροφώνου, της θύρας ακουστικών 3,5" και της θύρας lightning στο iPhone κτλ, είναι άκρως απολαυστική σε επίπεδο αισθητικής αντίληψης. Σε αντίθεση με το Galaxy S7, που δεν ασχολείται καν να συμμετριάσει τα σχήματα της κάτω πρόσοψης των συσκευών της. Μέγα φάουλ για μένα. Και για πολλούς ακόμα.
Ακόμα και οι στρογγυλοποίηση/απλοποίηση σε επίπεδο λογισμικού (όταν όλοι οι διακόπτες στις Ρυθμίσεις στο iOS από τετράγωνοι έγιναν στρογγυλοί, οβάλ), δείχνει ότι λαμβάνουν υπόψιν τους, το πως αντιλαμβάνεται εύκολα και ανενόχλητα ο ανθρώπινος εγκέφαλος τα σχήματα και το περιεχόμενό τους. Μικρή αλλαγή, αλλά αποτλεσματική στην πιο ξεκούραστη χρήση. Και αυτό έγινε υποσυνείδητα, δίχως να τα καταλάβει το 99,9999% των χρηστών iPhone. Έχουμε βελτιστοποίηση εμπειρίας λοιπόν.
http://gizmodo.com/5...uttons-of-ios-5
Αυτό το τελευταίο θα γίνει για άλλη μια φορά αύριο.
Για τον ίδιο λόγο, με τους στρογγυλούς διακόπτες, καλό είναι οι γυναίκες με χοντρά οπίσθια να φοράνε τζιν που να έχουν σχέδια στις κωλότσεπες. Έτσι το μάτι θα μαγνητιστεί από τα πιο πολύπλοκα σχέδια, και θα αποπροσανατολιστεί από τα μη κολακευτικό φάρδος. (εξαίρεση η Kim Kardashian, η J.Lo και η Beyonce)
Στην απάντηση τώρα:
Η θέαση έργων τέχνης εκλύει αισθήματα.
Πόσο μάλλον η δημιουργία τους.
Δεν τίθεται το θέμα της ποιοτικότερης γραφής στην καθημερινότητα, αλλά της ενασχόλησης (hobby). Λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά το να μπορείς να βάλεις χαμηλή μουσική, να πιάσεις έναν πίνακα και να αρχίσεις τις πινελιές.
Τώρα αν είναι ψηφιακές πινελιές πάνω σε γυαλί, που προσομοιώνουν όμως σε τεράστιο βαθμό τις πραγματικές συνθήκες, τότε η εμπειρία αλλοιώνεται ελαφρώς.
Όπως αλλοιώθηκε και η εμπειρία του να διαβάζουμε και να μυρίζουμε την πρωινή εφημερίδα. Η ουσία υπάρχει ακόμα.
Θα συμφωνήσω απόλυτα για τους λογογράφους, τους οποίους και χρησιμοποιώ, αλλά και τους φωνητικούς βοηθούς που θα μας έρθουν σύντομα. Αύριο. Ανυπομονώ.
Τελευταία επεξεργασία από: iAthanasios, 12/06/2016 - 14:13