Δυστυχώς παιδιά δεν βλέπουμε την μεγαλύτερη εικόνα….
Τόσο καιρο έχει αναπτυχθεί μια παραφιλογία για το τι θα μπορεί να κάνει αυτή η συσκευή. Ο καθένας βγαίνει κ λέει ότι να’ναι. Κ να σου τα κονσεπτ κ να σου οι και καλά διαρροές… Πραγματικά υπάρχει κανείς πλέον που πιστεύει ότι όλα αυτά ήταν ελεγχόμενες διαροές της apple? Για να κάνει τι, να βγάλει τα μάτια της? Μια χαρά χε@@ικάνε στα χιτς αυτοί που τα βγάζανε κ εμείς σαν ζώα που τρέχαμε να τα διαβάσουμε/διαδώσουμε.
Ο κόσμος περίμενε μια συσκευή η οποία θα κάνει παπάδες αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι η apple είναι μια εταιρεία κ ως τέτοια σκέπτεται το κέρδος. Αν νομίζετε ότι δεν μπορεί να βγάλει μια συσκευή που απλά θα μας κάνει το σαγόνι να πέσει, απλά γελιέστε. Αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος της πώς να το κάνουμε.
Ακόμα κ αν έβγαζε μια συσκευή η οποία σαν δυνατότητες ήταν εφάμιλλη ενός macbook pro, εγώ προσωπικά, όπως κ πολύς κόσμος… θα είχαν ακόμα έναν λόγο να μην την πάρουν. Κ εξηγούμε.. Εχω ένα macbook pro κ έχω κ iphone (κ πάρα πολύ έχουν κ imac) …Γιατί να το πάρω? Για να έχω κ μια τρίτη/τέταρτη συσκευή? Ακόμα κ με αυτές τις δυνατότητες το λαπτοπ είναι καλύτερο, ενώ για λόγους φορητότητας δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κινητό. Επίσης αν ήταν τόσο δυνατό θα είχε κ τουλάχιστον το τριπλάσιο κόστος κ το τριπλάσιο βάρος. Ας πούμε όμως ότι το παίρνω για να αντικαταστήσω μια από τις άλλες συσκευές. Από την οπτική της αππλε πιο είναι το νόημα? Να δώσει περισσότερες επιλογές από τον κόσμο που ούτως ή άλλως θα τα αρπάξει τα λεφτά της? Η apple δεν θέλει να βάλει τέτοια διλλήματα, δεν την ενδιαφέρουν. Η apple κατά πρώτο λόγο θέλει να κάνει άνοιγμα σε αυτούς που κυρίως δεν έχουν επαφή με το αντικείμενο αλλά θα ήθελαν κάπως να αρχίσουν. Επίσης την ενδιαφέρουν κ αυτοι οι οποίοι θα ήθελαν να έχουν ένα μηχάνημα για το σπίτι, αλλά έχουν περιορισμένο budget, περιορισμένες γνώσεις, κ στην τελική το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν λίγο σερφινγ, κανα μαιλ κ να βλέπουν φωτογραφίες κ βίντεο.
Προσωπικά ψάχνω εδώ κ καιρό έναν συνδυασμό ευχρηστίας-φορητότητας-στυλ-απλότητας-κόστους για να πάρω ένα μηχάνημα στην γυναίκα μου κ στον πεθερό μου οι οποίοι το μόνουν που θέλουν να κάνουν είναι ιντερνετ-φωτο-βίντεο-εμαιλ άντε κ να απλό ντόκουμεντ κ κανα απλό εχψελ κ ολίγο από γενικότερη ψυχαγωγία. Κ μάλιστα χωρίς να χρειάζετε να τους απασχολούν θέματα ταμπού (για αυτούς) όπως ιούς, σύνθετες, εγκαταστάσεις, συντηρήσεις κ περίπλοκες γενικότερα διαδικασίες/παραμετροποιήσεις.
Ε λοιπόν αυτοί οι δύο αν κ έχουν δει τι είναι κ τι κάνει το iphone, μόλις είδαν το βίντεο του ιπαδ το σαγώνι τους έπεσε κ με ένα στόμα μου είπαν ότι το θέλουν (χωρίς καν να ρωτήσουν πόσο κάνει.) Όταν τους είπα κ πόσο κάνει…. Μου το ξαναείπαν κ μάλιστα πιο δυνατά.
Αν υπάρχει άλλη τέτοια συσκευή να μου το πείτε κ μένα να το ξέρω.
Πιστεύω πως το ipad είναι δώρο θεού για τους τέτοιου είδους χρήστες κ όχι μόνο. Δεν είναι για εμας τους πολύ ψαγμένους κ απαιτητικούς. Κ είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι, αυτού του είδους οι χρήστες είναι πάρα πολύ περισσότεροι από εμάς.
Κ μόλις το potential αυτής της συσκευής αρχίζει να ξεδιπλώνετε, τότε η αππλε θα κάνει πελάτες σιγά σιγά κ τους ακόμα πιο απαιτητικούς. Δεν θα πιστεύετε σε λίγο καιρό το τι software θα βγεί…
Ο συνδιασμός hardware-software-τιμής που διάλεξαν έχει ένα ξεκάθαρο στόχο. Να μπεί στα σπίτια του κόσμου. Όχι ως εργαλείο, αλλά σαν entertainment device. Στην πορεία θα γίνει κ productivity tool.
Δεν θέλω να το αναλύσω άλλο γιατί στα δικά μου μάτια είναι προφανές. Η συσκευή ευτυχώς βγήκε όπως έπρεπε να βγει κ θα γράψει ιστορία.
Όσο και να μην αρέσει σε πάρα πολλούς εδώ μέσα, κατα βάθος και σε μένα, όλοι αυτοί είναι ένα τεράστιο μερίδιο της αγοράς. Η Αππλε που την "δουλεύω" πάνω από δέκα χρόνια θέλει να κερδίζει καινούριο κοινό. Πόσοι απο σας είχατε ένα μακ στο σπίτι ΠΡΙΝ το iPhone; Αρκετοί. Σας κέρδισε όμως σαν εταιρία από ενα απλό τηλέφωνο. Κάτι παρόμοιο πάει να κάνει και εδώ.
Επίσης λέμε ότι υπήρχαν ταβλετσ στην αγορά. Δεν είδα όμως κανένα χρόνια τώρα να ασχολείται μαζί τους, μαζικά πάντα. Ακόμα και τώρα που βγήκε το iPad και απογοητεύτηκαν πολύ δεν θα πάνε να τα πάρουν όλοι (για να μην πω κανένας). Θα το είχαν κάνει εδώ και καιρό αν θέλανε ταβλετ. Το μόνο σίγουρο είναι ένα. Το iPad θα κένει πολήσεις την πρώτη μέρα όσα δεν έχουν κάνει τα άλλα σε 2 χρόνια, και αυτό είναι ο στόχος της αππλε και κάθε αππλε, να πουλάει. Άρα λύσεις στην αγορά υπάρχουν το θέμα είναι πια είναι πιο λειτουργική στον ΑΠΛΟ χρήστη, και όχι στον χακερά με JB, ένα κάρο τζάμπα εφαρομογές που θέλει να γράφει CD να σερφαρει και να έχει και 120000 τραγούδια απο πίσω stand-by σε μια συσκευή 200γρ με τρελή ποιότητα και παμφτηνο.
Ο μόνος λόγος που δεν πέφτει χοντρό χέσιμο στην Apple είναι πως κανείς δεν θα βγεί να πει "είμαι ένας μ***** και μισός και έσκασα ένα κάρο λεφτά γιατί είμαι ευκολόπιστος και αγοράζω ότι μου πουλανε οι καλοστημένες διαφημήσεις και τα event με τους trendy τύπους που χ**** κάθε φορά που ακουμπάνε ΟΤΙΔΙΠΟΤΕ έχει απάνω του το μήλο". Πόσοι εδώ μέσα χρειάζεστε iPhone και πόσοι απλά το θέλατε? Εγώ προσωπικά απλά το ήθελα. Μπορούσα να κάνω την δουλειά μου με το οποιοδήποτε smartphone, αλλά ήθελα να δοκιμάσω και το iPhone.
Ε λοιπόν τρέξτε να προλάβετε το ipod touch με την 9" οθόνη! Τα προϊόντα της Apple είναι υπέροχα και σταθερά, και όλα δουλεύουν τέλεια out of the box. Για πείτε μου ρε μάγκες πως γίνεται τότε να υπάρχουν χιλιάδες support site και support forum για κάτι που just works? Και επιπλέων για πείτε μου πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις 1 λειτουργικό για 4-5 μοντέλα υπολογιστών και 1 λειτουργικό για 3-4 mobile devices.Μετά αναλογιστείτε πόσο τελέντο χρειάζεται τελικά να καταφέρεις να τα κάνεις να μην just work και παρ'όλα αυτά να πήθεις τον κόσμο πως όλα είναι τέλεια? Τουλάχιστον η MS και τα LINUX distros υποστηρίζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ και αν κάνουν μ***** τρέχουν να την φτιάξουν δεν προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως το έκαναν επιτειδες ή για το καλό τους.
Σε όλη όμως την ιστορία κανένας δεν μας τράβηξε από το χέρι να το πάρουμε. Σου αρέσει το iTab το παίρνεις δεν σου αρέσει ασε να το πάρει άλλος. Το έιδαμε μας άρεσε το πήραμε τόσο απλό. Για τα windows tablet δεν έχει σουπορτ φόρουμ; Ψέματα θα μου λεεί του google. Επίσης, βάλε μου το 70% για να μη πω τον 90% των ΧΡΗΣΤΩΝ Η/Υ να δουλέψουν ένα ταβλετ πχ της combac. Ακόμα και εμείς οι ψαγμένοι θα ζοριστούμε για κανά δυο μέρες. Φαντάσου αυτοι. Το iPad και iPhone είναι δυο άδεια κουτιά. Οι developer του δώσανε ζωή του iphone και οι Developer θα δώσουν και στο iPad. Στο iPad μάλιστα θα τρελαθούν στις εφαρμογές.
Τελευταία επεξεργασία από: epaminos, 31/01/2010 - 13:45