Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Apple iPad unveiled

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
617 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#196   em1111

em1111

iPH Member

• 267 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/01/2010 - 14:32

Και τα windows mobile PDA και τα Palm.. υπάρχουν χρόνια.
Αλλα εσείς έχετε πάρει iPhone. Γιατί?
Τι έχει παραπάνω το iPhone από τα HTC?

+10000

1 Οποιαδήποτε συσκευή εχεί συν και πλην...

2 Και κάθε συσκευή είναι για ξεχωριστή κατηγορία...

3 Και να μην συγκρίνετε τα ανομοια πράγματα...

Εγω προσωπικά έχω συνδιασμό HTC HD2 και iPod Touch 3rd Gen. 8GB και είμαι (υπερ)ευχαριστημένος.

Μπόρεις να συγκρίνεις όλα τα slates της αγοράς ανξάρτητα από το λειτουργικό που τρέχουν επειδή είναι slates και είναι συμφέροντα για το Λειτουργικο θα τρέχει η κάθε Εταιρία ... αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις iPhone 3G με Nexus (Παράδειγμα)

Τελευταία επεξεργασία από: em1111, 29/01/2010 - 14:38

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#197   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1.283 μηνύματα
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 29/01/2010 - 14:40

Μπόρεις να συγκρίνεις όλα τα slates της αγοράς ανξάρτητα από το λειτουργικό που τρέχουν επειδή είναι slates και είναι συμφέροντα για το Λειτουργικο θα τρέχει η κάθε Εταιρία ... αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις iPhone 3G με Nexus (Παράδειγμα)

E? Δλδ. τα slate συγκρίνονται μεταξύ τους αλλά τα smartphones όχι? Γιατί?

#198   georgeVLS

georgeVLS

iPH User

• 137 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 29/01/2010 - 15:43

Το αρθρο αναφερει : "και τα netbooks μετατράπηκαν σε αυτά τα μικροσκοπικά, φθηνά περιορισμένης λειτουργικότητας Windows PCs". Εντελώς άστοχο. Τότε δηλαδή τι είναι τα Ipads αν τα netbooks ειναι ετσι οπως τα χαρακτηριζει?

#199   ApoelAndreas

ApoelAndreas

iPH Enthousiast

• 469 μηνύματα

Δημοσίευση 29/01/2010 - 17:30

Ποιο κορυφαίο hardware ρε παιδιά? Ο 2,66ghz cpu και με την 9600gt που έχουν στα imac?!? Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή? Βρήκαμε τώρα την νεα μας ανάγκη, να καθόμαστε στον καναπέ για να μην ζεστένοντε τα μπούτια μας.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πουλήσει - πετύχει. Ώστε κι'αλλιώς αυτά που κάνει καλύπτουν το 90% των χρηστών σήμερα. Την γενειά του facebook δηλαδή, που λες στην γκόμενα να κάνει 2 ρυθμίσεις, της παίρνει 2 ώρες μέχρι να το καταφέρει και εσύ πρέπει να έχει γαιδουρινή υπομονή γιατί θέλεις να την πηδ... Ε γιαυτό τον σκοπό καλό είναι, να μην σε πρίζει.

Ο μοναδικός λόγος που πήρα iphone είναι ένας: γιατί κανείς άλλος δεν έχει τέτοια οθόνη με ένα unix-based OS. Να είχα ένα os με kernel linux και θα έκανα τα πάντα που κάνει το iphone os και ΠΟΛΛΑ παραπάνω που τώρα αναγκάζομε να κάνω jb εκτός από games ίσως
Βγείτε λίγο από τον κόσμο της apple, δείτε και από linux μεριά. Και τα windows για διασκέδαση καλά είναι.

Ελπίζω μόνο σε 3-4 χρόνια να μην καταληξούμε σε μια νεα "microsoft" εποχή όπου τα πάντα θα ελέγχοντε από την apple και θα είμαστε ευχαριστημένοι γτ απλά δεν έχουμε virus...

Τι λες???

2.8GHz Quad-Core Intel Core i7
ATI Radeon HD 4850 graphics with 512MB

http://store.apple.c...mco=MTM3NDc2NjA

#200   MixalisXxx

MixalisXxx

iPH Elite Poster

• 2.047 μηνύματα

Δημοσίευση 29/01/2010 - 18:42

Παιδιά δεν φταίει η apple. Δεν είπε ποτέ πως θα βγάλει τον super υπολογιστή σε μικρές διαστάσεις!
Όλα αυτά τα παθενουμε γιατί η φαντασία μας οργιαζε πριν δούμε το ipad! Μαζί με μια απλή φράση που λέει πολλά, αλλά και τίποτα από την apple (come see our latest creation) έγινε αυτό το παιχνίδι!

Όλοι μας ακούσαμε latest creation και το μυαλό μας πήγε σε μια συσκευή που θα κάνει τα πάντα, με full λειτουργικό και ένα κάρο βισματακια στο πλάι για να το συνδες και να του συνδες τα πάντα! Προσωπικά εγώ περίμενα υποστήριξη divx/xvid/matroska και ένα κάρο codecs. USB και hdmi στην χειρότερη, πολλά gb δίσκο κανονικό λειτουργικό!

Ποτέ δεν μου είπε η apple ότι ετοιμάζει κάτι τέτοιο! Άφησε την φαντασία μας να δουλέψει, τις φήμες να λένε και τελικά θα δούμε όλοι μας πως πάλι όλο αυτό θα την οφελησει! Πάντα έτσι δεν κάνει; Άσχετα λοιπόν από το αν είστε υποστηριχτες (κάποιοι θα έλεγαν πρόβατα) ή όχι, άσχετα με την προσωπική σας γνώμη, η apple έκανε πάλι την δουλειά της!

#201   stk

stk

iPH newbie

• 16 μηνύματα

Δημοσίευση 29/01/2010 - 20:22

Δυστυχώς παιδιά δεν βλέπουμε την μεγαλύτερη εικόνα….

Τόσο καιρο έχει αναπτυχθεί μια παραφιλογία για το τι θα μπορεί να κάνει αυτή η συσκευή. Ο καθένας βγαίνει κ λέει ότι να’ναι. Κ να σου τα κονσεπτ κ να σου οι και καλά διαρροές… Πραγματικά υπάρχει κανείς πλέον που πιστεύει ότι όλα αυτά ήταν ελεγχόμενες διαροές της apple? Για να κάνει τι, να βγάλει τα μάτια της? Μια χαρά χε@@ικάνε στα χιτς αυτοί που τα βγάζανε κ εμείς σαν ζώα που τρέχαμε να τα διαβάσουμε/διαδώσουμε.
Ο κόσμος περίμενε μια συσκευή η οποία θα κάνει παπάδες αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι η apple είναι μια εταιρεία κ ως τέτοια σκέπτεται το κέρδος. Αν νομίζετε ότι δεν μπορεί να βγάλει μια συσκευή που απλά θα μας κάνει το σαγόνι να πέσει, απλά γελιέστε. Αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος της πώς να το κάνουμε.

Ακόμα κ αν έβγαζε μια συσκευή η οποία σαν δυνατότητες ήταν εφάμιλλη ενός macbook pro, εγώ προσωπικά, όπως κ πολύς κόσμος… θα είχαν ακόμα έναν λόγο να μην την πάρουν. Κ εξηγούμε.. Εχω ένα macbook pro κ έχω κ iphone (κ πάρα πολύ έχουν κ imac) …Γιατί να το πάρω? Για να έχω κ μια τρίτη/τέταρτη συσκευή? Ακόμα κ με αυτές τις δυνατότητες το λαπτοπ είναι καλύτερο, ενώ για λόγους φορητότητας δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κινητό. Επίσης αν ήταν τόσο δυνατό θα είχε κ τουλάχιστον το τριπλάσιο κόστος κ το τριπλάσιο βάρος. Ας πούμε όμως ότι το παίρνω για να αντικαταστήσω μια από τις άλλες συσκευές. Από την οπτική της αππλε πιο είναι το νόημα? Να δώσει περισσότερες επιλογές από τον κόσμο που ούτως ή άλλως θα τα αρπάξει τα λεφτά της? Η apple δεν θέλει να βάλει τέτοια διλλήματα, δεν την ενδιαφέρουν. Η apple κατά πρώτο λόγο θέλει να κάνει άνοιγμα σε αυτούς που κυρίως δεν έχουν επαφή με το αντικείμενο αλλά θα ήθελαν κάπως να αρχίσουν. Επίσης την ενδιαφέρουν κ αυτοι οι οποίοι θα ήθελαν να έχουν ένα μηχάνημα για το σπίτι, αλλά έχουν περιορισμένο budget, περιορισμένες γνώσεις, κ στην τελική το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν λίγο σερφινγ, κανα μαιλ κ να βλέπουν φωτογραφίες κ βίντεο.

Προσωπικά ψάχνω εδώ κ καιρό έναν συνδυασμό ευχρηστίας-φορητότητας-στυλ-απλότητας-κόστους για να πάρω ένα μηχάνημα στην γυναίκα μου κ στον πεθερό μου οι οποίοι το μόνουν που θέλουν να κάνουν είναι ιντερνετ-φωτο-βίντεο-εμαιλ άντε κ να απλό ντόκουμεντ κ κανα απλό εχψελ κ ολίγο από γενικότερη ψυχαγωγία. Κ μάλιστα χωρίς να χρειάζετε να τους απασχολούν θέματα ταμπού (για αυτούς) όπως ιούς, σύνθετες, εγκαταστάσεις, συντηρήσεις κ περίπλοκες γενικότερα διαδικασίες/παραμετροποιήσεις.
Ε λοιπόν αυτοί οι δύο αν κ έχουν δει τι είναι κ τι κάνει το iphone, μόλις είδαν το βίντεο του ιπαδ το σαγώνι τους έπεσε κ με ένα στόμα μου είπαν ότι το θέλουν (χωρίς καν να ρωτήσουν πόσο κάνει.) Όταν τους είπα κ πόσο κάνει…. Μου το ξαναείπαν κ μάλιστα πιο δυνατά.
Αν υπάρχει άλλη τέτοια συσκευή να μου το πείτε κ μένα να το ξέρω.
Πιστεύω πως το ipad είναι δώρο θεού για τους τέτοιου είδους χρήστες κ όχι μόνο. Δεν είναι για εμας τους πολύ ψαγμένους κ απαιτητικούς. Κ είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι, αυτού του είδους οι χρήστες είναι πάρα πολύ περισσότεροι από εμάς.
Κ μόλις το potential αυτής της συσκευής αρχίζει να ξεδιπλώνετε, τότε η αππλε θα κάνει πελάτες σιγά σιγά κ τους ακόμα πιο απαιτητικούς. Δεν θα πιστεύετε σε λίγο καιρό το τι software θα βγεί…
Ο συνδιασμός hardware-software-τιμής που διάλεξαν έχει ένα ξεκάθαρο στόχο. Να μπεί στα σπίτια του κόσμου. Όχι ως εργαλείο, αλλά σαν entertainment device. Στην πορεία θα γίνει κ productivity tool.
Δεν θέλω να το αναλύσω άλλο γιατί στα δικά μου μάτια είναι προφανές. Η συσκευή ευτυχώς βγήκε όπως έπρεπε να βγει κ θα γράψει ιστορία.

#202   nmout

nmout

Advanced Member

• 1.205 μηνύματα

Δημοσίευση 30/01/2010 - 00:24

voip

Συνημμένα αρχεία

#203   snake

snake

iPH newbie

• 59 μηνύματα

Δημοσίευση 30/01/2010 - 02:21

Apple iPad Roundtable
The IGN crew gives their thoughts on Apple's tablet device.

http://uk.gear.ign.c.../1065213p1.html

#204   Vultrin

Vultrin

iPH newbie

• 14 μηνύματα

Δημοσίευση 30/01/2010 - 18:13

Δυστυχώς παιδιά δεν βλέπουμε την μεγαλύτερη εικόνα….

Τόσο καιρο έχει αναπτυχθεί μια παραφιλογία για το τι θα μπορεί να κάνει αυτή η συσκευή. Ο καθένας βγαίνει κ λέει ότι να’ναι. Κ να σου τα κονσεπτ κ να σου οι και καλά διαρροές… Πραγματικά υπάρχει κανείς πλέον που πιστεύει ότι όλα αυτά ήταν ελεγχόμενες διαροές της apple? Για να κάνει τι, να βγάλει τα μάτια της? Μια χαρά χε@@ικάνε στα χιτς αυτοί που τα βγάζανε κ εμείς σαν ζώα που τρέχαμε να τα διαβάσουμε/διαδώσουμε.
Ο κόσμος περίμενε μια συσκευή η οποία θα κάνει παπάδες αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι η apple είναι μια εταιρεία κ ως τέτοια σκέπτεται το κέρδος. Αν νομίζετε ότι δεν μπορεί να βγάλει μια συσκευή που απλά θα μας κάνει το σαγόνι να πέσει, απλά γελιέστε. Αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος της πώς να το κάνουμε.

Ακόμα κ αν έβγαζε μια συσκευή η οποία σαν δυνατότητες ήταν εφάμιλλη ενός macbook pro, εγώ προσωπικά, όπως κ πολύς κόσμος… θα είχαν ακόμα έναν λόγο να μην την πάρουν. Κ εξηγούμε.. Εχω ένα macbook pro κ έχω κ iphone (κ πάρα πολύ έχουν κ imac) …Γιατί να το πάρω? Για να έχω κ μια τρίτη/τέταρτη συσκευή? Ακόμα κ με αυτές τις δυνατότητες το λαπτοπ είναι καλύτερο, ενώ για λόγους φορητότητας δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κινητό. Επίσης αν ήταν τόσο δυνατό θα είχε κ τουλάχιστον το τριπλάσιο κόστος κ το τριπλάσιο βάρος. Ας πούμε όμως ότι το παίρνω για να αντικαταστήσω μια από τις άλλες συσκευές. Από την οπτική της αππλε πιο είναι το νόημα? Να δώσει περισσότερες επιλογές από τον κόσμο που ούτως ή άλλως θα τα αρπάξει τα λεφτά της? Η apple δεν θέλει να βάλει τέτοια διλλήματα, δεν την ενδιαφέρουν. Η apple κατά πρώτο λόγο θέλει να κάνει άνοιγμα σε αυτούς που κυρίως δεν έχουν επαφή με το αντικείμενο αλλά θα ήθελαν κάπως να αρχίσουν. Επίσης την ενδιαφέρουν κ αυτοι οι οποίοι θα ήθελαν να έχουν ένα μηχάνημα για το σπίτι, αλλά έχουν περιορισμένο budget, περιορισμένες γνώσεις, κ στην τελική το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν λίγο σερφινγ, κανα μαιλ κ να βλέπουν φωτογραφίες κ βίντεο.

Προσωπικά ψάχνω εδώ κ καιρό έναν συνδυασμό ευχρηστίας-φορητότητας-στυλ-απλότητας-κόστους για να πάρω ένα μηχάνημα στην γυναίκα μου κ στον πεθερό μου οι οποίοι το μόνουν που θέλουν να κάνουν είναι ιντερνετ-φωτο-βίντεο-εμαιλ άντε κ να απλό ντόκουμεντ κ κανα απλό εχψελ κ ολίγο από γενικότερη ψυχαγωγία. Κ μάλιστα χωρίς να χρειάζετε να τους απασχολούν θέματα ταμπού (για αυτούς) όπως ιούς, σύνθετες, εγκαταστάσεις, συντηρήσεις κ περίπλοκες γενικότερα διαδικασίες/παραμετροποιήσεις.
Ε λοιπόν αυτοί οι δύο αν κ έχουν δει τι είναι κ τι κάνει το iphone, μόλις είδαν το βίντεο του ιπαδ το σαγώνι τους έπεσε κ με ένα στόμα μου είπαν ότι το θέλουν (χωρίς καν να ρωτήσουν πόσο κάνει.) Όταν τους είπα κ πόσο κάνει…. Μου το ξαναείπαν κ μάλιστα πιο δυνατά.
Αν υπάρχει άλλη τέτοια συσκευή να μου το πείτε κ μένα να το ξέρω.
Πιστεύω πως το ipad είναι δώρο θεού για τους τέτοιου είδους χρήστες κ όχι μόνο. Δεν είναι για εμας τους πολύ ψαγμένους κ απαιτητικούς. Κ είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι, αυτού του είδους οι χρήστες είναι πάρα πολύ περισσότεροι από εμάς.
Κ μόλις το potential αυτής της συσκευής αρχίζει να ξεδιπλώνετε, τότε η αππλε θα κάνει πελάτες σιγά σιγά κ τους ακόμα πιο απαιτητικούς. Δεν θα πιστεύετε σε λίγο καιρό το τι software θα βγεί…
Ο συνδιασμός hardware-software-τιμής που διάλεξαν έχει ένα ξεκάθαρο στόχο. Να μπεί στα σπίτια του κόσμου. Όχι ως εργαλείο, αλλά σαν entertainment device. Στην πορεία θα γίνει κ productivity tool.
Δεν θέλω να το αναλύσω άλλο γιατί στα δικά μου μάτια είναι προφανές. Η συσκευή ευτυχώς βγήκε όπως έπρεπε να βγει κ θα γράψει ιστορία.

Όσο και να μην αρέσει σε πάρα πολλούς εδώ μέσα, κατα βάθος και σε μένα, όλοι αυτοί είναι ένα τεράστιο μερίδιο της αγοράς. Η Αππλε που την "δουλεύω" πάνω από δέκα χρόνια θέλει να κερδίζει καινούριο κοινό. Πόσοι απο σας είχατε ένα μακ στο σπίτι ΠΡΙΝ το iPhone; Αρκετοί. Σας κέρδισε όμως σαν εταιρία από ενα απλό τηλέφωνο. Κάτι παρόμοιο πάει να κάνει και εδώ.

Επίσης λέμε ότι υπήρχαν ταβλετσ στην αγορά. Δεν είδα όμως κανένα χρόνια τώρα να ασχολείται μαζί τους, μαζικά πάντα. Ακόμα και τώρα που βγήκε το iPad και απογοητεύτηκαν πολύ δεν θα πάνε να τα πάρουν όλοι (για να μην πω κανένας). Θα το είχαν κάνει εδώ και καιρό αν θέλανε ταβλετ. Το μόνο σίγουρο είναι ένα. Το iPad θα κένει πολήσεις την πρώτη μέρα όσα δεν έχουν κάνει τα άλλα σε 2 χρόνια, και αυτό είναι ο στόχος της αππλε και κάθε αππλε, να πουλάει. Άρα λύσεις στην αγορά υπάρχουν το θέμα είναι πια είναι πιο λειτουργική στον ΑΠΛΟ χρήστη, και όχι στον χακερά με JB, ένα κάρο τζάμπα εφαρομογές που θέλει να γράφει CD να σερφαρει και να έχει και 120000 τραγούδια απο πίσω stand-by σε μια συσκευή 200γρ με τρελή ποιότητα και παμφτηνο.

Ο μόνος λόγος που δεν πέφτει χοντρό χέσιμο στην Apple είναι πως κανείς δεν θα βγεί να πει "είμαι ένας μ***** και μισός και έσκασα ένα κάρο λεφτά γιατί είμαι ευκολόπιστος και αγοράζω ότι μου πουλανε οι καλοστημένες διαφημήσεις και τα event με τους trendy τύπους που χ**** κάθε φορά που ακουμπάνε ΟΤΙΔΙΠΟΤΕ έχει απάνω του το μήλο". Πόσοι εδώ μέσα χρειάζεστε iPhone και πόσοι απλά το θέλατε? Εγώ προσωπικά απλά το ήθελα. Μπορούσα να κάνω την δουλειά μου με το οποιοδήποτε smartphone, αλλά ήθελα να δοκιμάσω και το iPhone.

Ε λοιπόν τρέξτε να προλάβετε το ipod touch με την 9" οθόνη! Τα προϊόντα της Apple είναι υπέροχα και σταθερά, και όλα δουλεύουν τέλεια out of the box. Για πείτε μου ρε μάγκες πως γίνεται τότε να υπάρχουν χιλιάδες support site και support forum για κάτι που just works? Και επιπλέων για πείτε μου πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις 1 λειτουργικό για 4-5 μοντέλα υπολογιστών και 1 λειτουργικό για 3-4 mobile devices.Μετά αναλογιστείτε πόσο τελέντο χρειάζεται τελικά να καταφέρεις να τα κάνεις να μην just work και παρ'όλα αυτά να πήθεις τον κόσμο πως όλα είναι τέλεια? Τουλάχιστον η MS και τα LINUX distros υποστηρίζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ και αν κάνουν μ***** τρέχουν να την φτιάξουν δεν προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως το έκαναν επιτειδες ή για το καλό τους.

Σε όλη όμως την ιστορία κανένας δεν μας τράβηξε από το χέρι να το πάρουμε. Σου αρέσει το iTab το παίρνεις δεν σου αρέσει ασε να το πάρει άλλος. Το έιδαμε μας άρεσε το πήραμε τόσο απλό. Για τα windows tablet δεν έχει σουπορτ φόρουμ; Ψέματα θα μου λεεί του google. Επίσης, βάλε μου το 70% για να μη πω τον 90% των ΧΡΗΣΤΩΝ Η/Υ να δουλέψουν ένα ταβλετ πχ της combac. Ακόμα και εμείς οι ψαγμένοι θα ζοριστούμε για κανά δυο μέρες. Φαντάσου αυτοι. Το iPad και iPhone είναι δυο άδεια κουτιά. Οι developer του δώσανε ζωή του iphone και οι Developer θα δώσουν και στο iPad. Στο iPad μάλιστα θα τρελαθούν στις εφαρμογές.

Τελευταία επεξεργασία από: epaminos, 31/01/2010 - 13:45

#205   nmout

nmout

Advanced Member

• 1.205 μηνύματα

Δημοσίευση 30/01/2010 - 18:55

http://www.axiotron.....php?id=modbook

Συνημμένα αρχεία

#206   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1.283 μηνύματα

Δημοσίευση 30/01/2010 - 19:21

Σύμφωνοι vultrin η διαφορά όμως είναι πως ο ένας δημιούργησε μία στρατιά από fanboys που το μόνο που ξέρουν να επαναλαμβάνουν είναι το it just works (όταν στην πραγματικότητα δεν είναι κατόρθωμα αν το σκεφτείς καλά, υπάρχουν λίγα πράγματα για να μην δουλεύουν και πάραυτα τα forum είναι γεμάτα προβλήματα) ενώ ο άλλος ποτέ δεν έκανε τέτοιες δηλώσεις. Σας έχουν πάρει ήδη από το χεράκι για να το αγοράσετε απλά δεν το έχετε συνειδητοποιήσει ακόμα. Τα φερέφωνα ήδη ανακοίνωσαν τον θάνατο των LAPTOP (αν έχεις τον Θεό σου!) εξαιτίας του ipod touch 9".

Όσο για τους developers, συμφωνώ, περιμένω με αγωνία τα πρώτα apps που θα σε αφήνουν να κάνεις save τα attachments σου, τα video από το you tube και φυσικά την πλειάδα των iFart apps προσαρμοσμένα για την εμπειρία των 9". Είναι άλλωστε το επιχειρηματικό μοντέλο της Apple να τα σκας επ'άπειρο, για αυτό άλλωστε το ipod touch 9" δεν έχει λειτουργικό όπως όλα τα άλλα tablets και UMPC. 300%-400% κέρδος στο hardware + το χαράτσι του appstore = ο μεγαλύτερος mobile devices retailer όσον αφορά το κέρδος. Σε ένα πράγμα παραδέχομαι την Apple, έχει πείσει τον κόσμο πως αν σου πιάνει τον κώλο ο Steve πρέπει να λες ευχαριστώ, να γράφεις διθυράμβους και να βγάζεις τον ανταγωνισμό σκάρτο. Αναρωτιέμαι, αν τα nokia έρχονταν όσο άδεια είναι τα mobile devices της Apple, τι θα έλεγε ο κόσμος?

Καταλάβετέ το, η Apple έχει κάνει την Microsoft και τα windows να φαίνονται σαν open source!

#207   angmar

angmar

iPH Member

• 296 μηνύματα

Δημοσίευση 30/01/2010 - 19:23

Μια μεγάλη μερίδα υπέρμαχων των προϊόντων της απλ εξυμνεί και χαίρεται με την, απλότητα, την ευκολία στη χρήση τους. Ξαφνικά όλοι νοιάζονται για τον απλό χρήστη, να μπορέσει κι αυτός να δει αυτό το ίντερνετ. Δηλαδή κανείς δε μπορεί να δει το πρόβλημα εδώ; Όλα είναι ρόδινα; Νοιάζονται για το καλό μας και θέλουν να μην ιδρώσει ο πισινός μας; Να μας τα δώσουν όλα στο πιάτο; Κάποιοι νομίζουν ότι οι εταιρίες είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα... Ξέρετε κάτι, ΔΕΝ είναι. Την απλ και την κάθε απλ δε την ενδιαφέρει ο Τάκης και η Σούλα συνταξιούχοι 60αρηδες να μπορέσουν να σερφάρουν, να ακούσουν μουσική ή να δουν ταινίες. Την ενδιαφέρει να περιορίσει τις επιλογές του χρήστη, βάζοντας ηλίθια και εξωφρενικά κλειδώματα για να μπορεί να του ΠΟΥΛΑΕΙ (ναι αυτός είναι ο σκοπός) ότι γουστάρει και όπως γουστάρει. Μας ορίζουν ουσιαστικά τι θα κάνουμε και πως θα το κάνουμε. Ξοδεύεις ένα σκασμό λεφτά και στην τελική δε μπορείς να αξιοποιήσεις το 100% του αντικειμένου που αγόρασες, αλλά ξέχασα, δεν πειράζει, είναι εύχρηστο. Όχι λοιπόν, δε θα τα ισοπεδώσουμε όλα στο βωμό της ευχρηστίας, τουλάχιστον όχι οι σκεπτόμενοι, δε θα το κάνουμε. Ο Τάκης και η Σούλα μπορούν να μάθουν να κάνουν τα ίδια πράγματα σ' ένα PC, το iPad τους μάρανε. Θα τους πάρει λίγο καιρό παραπάνω; Μπορεί, αλλά άμα θέλουν να το κάνουν θα το κάνουν. Τόσο καλή είναι τελικά η μασημένη τροφή και την εκθειάζουμε; Δείτε το λίγο αλλιώς, σκεφτείτε αν σας ενδιαφέρει η τεχνολογική ελευθερία σας. Ψάξτε και διαβάστε που αποσκοπεί η "ευκολία" και αν σας αρέσει καλό δρόμο και μην απομακρυνθείτε από το κοπάδι...

#208   Vultrin

Vultrin

iPH newbie

• 14 μηνύματα

Δημοσίευση 30/01/2010 - 19:49

Παιδιά και οι δυο αυτό που λέτε είναι ορθό, σωστό και αληθές. Αλλά και πάλι η δουλειά της αππλ είναι να βγάζει λεφτά. Αυτό ειναι το νόημα της επιχήρεισης. Και εγώ το λέω, το περίμενα πολύ αλλιώς και ξενέρωσα όταν δεν το είδα. ΑΛΛΑ αυτό που κάνει ξέρει να το κάνει σωστά. Παίρνοντας ακόμα και αυτά τα λίγα που σου προσφέρει λες και ευχαριστώ στο τέλος. Το ίδιο ακριβός είναι και το iPhone. Όλοι αυτό δεν λέμε; Ένα μεγάλο iPhone και πραγματικά δεν είναι τίποτα άλλο. Για το it just works είναι σλογκαν τους που σε ένα έυρως καταναλωτών πιάνει όπως και να το κάνουμε. Η απόφαση της αγοράς του όμως είναι στο δικό μας χέρι, δεν θα πάθω κάτι αν δεν το έχω, σαν πως το είχα και χθες; Δουλεύω με μακ και πισι πολλά χρόνια. Βρίσκω τα Μακ πιο εύχρηστα. Αυτό όμως δεν κάνει τα πισι άχρηστα. Είναι προσωπικές γνώμες και ρεύματα. Τώρα που είδαμε τι κάνει το iPad μπορούμε να πούμε όχι και να πάρουμε το αντίστοιχο πισι φάση με γνώμονα ότι δεν υπάρχει καλύτερο στην αγορά, άσχετο που δεν είχαμε ψάξει ποτέ για ταβλετ τόσο καιρό. Μόνο τώρα που έβγαλε η αππλε μας έπιασε η ανάγκη για ένα. Δεν μας έπιασε απ το αυτί να πάμε να το πάρουμε. Με το iPad θα αυξηθεί και η αγορά και στα άλλα ταβλετσ της αγοράς. Ένα άλλο γκρουπ καταναλωτών προσπαθεί να καλύψει ή αλλιώς να γεμίσει κάποια ΠΟΛΥ μικρά κενά σε αυτούς που έχουν είδη μηχανήματα στο σπίτι. Απλά εμείς νομίζαμε "κακός βέβαια" ότι θα βγάλει ένα πραματάκι που θα είναι η επανάσταση του αιώνα. Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ γίνετε να καλύψει ένα πολύ μεγάλο εύρος χρηστών έχοντας της ανάγκες ενός απαιτητικού χρήστη. Δεν βγάζει λεφτά από μας, δεν την ενδιαφέρει. Στο τέλος φτάσαμε να βλέπουμε την Αππλε, μικρομαλακή κ.α. φιλανθρωπικά ιδρύματα ενώ απέχουν ΠΑΑΑΑΑΡΑ πολύ απ αυτό.

Το κονσεπτ πιο πάνω μοιάζει ειδυλλιακό σαν features. Αλλά, βαρύ ενώ ήδη γκρινιάζουμε για την φορητότητα του άλλου. Ακριβό. Με τα ίδια παίρνω ένα MacBook αν θέλω τόσο πολύ MacOS X και έχω και κανονικό πληκτρολόγιο και δεν παλεύω με ένα πενάκι που δεν καταλαβαίνει τον γραφικό μου χάλια χαρακτήρα.

Τελευταία επεξεργασία από: Vultrin, 30/01/2010 - 19:58

#209   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1.283 μηνύματα

Δημοσίευση 30/01/2010 - 19:55

Μα ακριβώς αυτό περιμένεις να δείς, εντάξει όχι την επανάσταση του αιώνα, αλλά κάτι εντυπωσιακό. Όχι επειδή είναι η apple, απλά γιατί το leopard έχει τα φόντα να λειτουργήσει σε ένα τέτοιο μηχάνημα. Τελικά όμως η επανάσταση θα είναι αν η Apple αποφασίσει να μειώσει το περιθώριο κέρδους της και να κάνει roll out μηχανήματα για το γενικό καταναλωτικό κοινό. Αν όμως έχεις συνηθίσει να ενεργείς με την φιλοσοφία της χούντας της Mianmar έναντι των ΠΕΛΑΤΩΝ σου...

#210   Vultrin

Vultrin

iPH newbie

• 14 μηνύματα

Δημοσίευση 30/01/2010 - 20:05

Μα ακριβώς αυτό περιμένεις να δείς, εντάξει όχι την επανάσταση του αιώνα, αλλά κάτι εντυπωσιακό. Όχι επειδή είναι η apple, απλά γιατί το leopard έχει τα φόντα να λειτουργήσει σε ένα τέτοιο μηχάνημα. Τελικά όμως η επανάσταση θα είναι αν η Apple αποφασίσει να μειώσει το περιθώριο κέρδους της και να κάνει roll out μηχανήματα για το γενικό καταναλωτικό κοινό. Αν όμως έχεις συνηθίσει να ενεργείς με την φιλοσοφία της χούντας της Mianmar έναντι των ΠΕΛΑΤΩΝ σου...

Μα για πολλούς είναι ήδη εντυπωσιακό. Έπρεπε να δεις την κοπέλα τι έπαθε μόλις το είδε. Για εμάς δεν λέει απολύτως τίποτα, εμάς το 5% (και πολύ έβαλα). Τα μηχανήματα που είχε τα έχει εκεί είναι. Αν μας άρεσαν χθες μας αρέσουν και σήμερα.

Αν μου αντικαθηστούσε τη σειρά MacBook θα νευρίαζα πραγματικά (όχι ότι θα μπορούσα και να κάνω και κάτι) αλλά εδώ έφτιαξε, μεγάλωσε, επέκτειναι, όπως θες πες το κάτι άλλο που ήδη έιχε καλύπτωντας ένα άλλο εύρος χρηστών. Εκεί ποντάρει.

Τελευταία επεξεργασία από: Vultrin, 30/01/2010 - 20:09

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3