Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Apple iPad unveiled

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
617 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#241   agoraphobic

agoraphobic

iPH newbie

• 41 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 31/01/2010 - 15:00

Για να κλείσω το θέμα με το μηλαράκι, αυτό που εννοούσα είναι ότι να βάλεις ένα αλογάκι σε ένα nissan δεν το κάνεις ferrari.
Το αλογάκι σημαίνει δύναμη, αξιοπιστία και πολλά ακόμα. Δεν τα ρισκάρει αυτά η ferrari με ενα μέτριο προϊον. Το ίδιο και η Apple και πολλές εταιρίες.
Τα λογότυπα σημαίνουν πολλά.

Τώρα ότι το marketing της Apple χρησιμοποιεί κάποιες λέξεις εμένα δεν με επιρεάζουν, αλλά σίγουρα κάνουν τη δουλειά τους.
Εάν είχα θέμα με μια εταιρία λόγο του promo, θα έπρεπε να ζω σε γυάλικο κουτί.

Εγώ κρίνω το iPad απ όσα ξέρω για το iPhone, το νέο SDK και ότι είδα στα hands on.

Η γνώμη μου για το promotion φαίνεται από το post με το video που έκανα παραπάνω.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#242   Smaug

Smaug

iPH Contributor

• 1.771 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • GameCenter:smaug.gr

Δημοσίευση 31/01/2010 - 15:16

Μήπως καθόλου;

Δεν καταλαβαίνω που είναι το παράξενο σε αυτό που έκανε η Apple. Καταρχάς για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αυτό με το background δεν παρουσιάστηκε σαν κανένα ξεχωριστό feature. Απλώς αναφέρθηκε από τον Jobs. Άσχετα αν κάποιοι haters το πήραν και το παρουσιάσαν έτσι. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Για να μιλάμε και σοβαρά αν είναι.

Δεύτερον. Πού είναι το παράξενο στο "μαγικό"; Καταρχάς, ως εταιρεία έχει το δικαίωμα να το διαφημίζει όπως θέλει. Και μενα μου τη σπάει που η microsoft προμοτάρει τα windows ως τα καλύτερα αλλά δεν βγαίνω να τα κράζω συνέχεια σε φόρουμ με windows users. To θεωρώ απόλυτα λογικό κάθε εταιρεία να θεωρεί το προϊόν της μαγικό. Δεύτερον, για κάποιους χρήστες το iPad είναι μαγικό. Αν σε μερικούς δεν τους ταιριάζει δεν σημαίνει ότι είναι μούφα το προϊόν. Απλά δεν σας ταιριάζει. Τέλος. Άλλοι το θεωρούν πολύ καλύτερο από οτιδήποτε κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά

Για να μιλήσουμε σοβαρά αν παρουσιάζεις ένα επαναστατικό προϊόν δεν στέκεσαι καν στο αν μπορείς να αλλάξεις τo backround πόσο μάλλον δεν το παρουσιάζεις πρώτο σαν feature. Aν δεν το βλέπεις σαν feature δεν το παρουσιάζεις καν.

Όχι δεν έχει δικαίωμα να το διαφημίζει όπως θέλει. Στην Αγγλία αν δεν κάνω λάθος λόγω της διαφήμισης του 3G (επειδή όλα άνοιγαν αμέσως κάτι το οποίο φυσικά δεν ίσχυε) δέχθηκαν μηνύσεις και απέσυραν την διαφήμιση. Αν μου το παρουσιάζουν ως μαγικό και εγώ όταν το αγοράσω δεν το δώ αυτό δεν είναι παραπλάνηση του κοινού;

Αν η κριτική εκλαμβάνεται ως κράξιμο ΟΚ. Σε forum του iPhone είμαστε και κατ'επέκταση της apple( ; ) και σχολιάζουμε τα της apple σε άλλα forum τα των windows κ.ο.κ. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας τρίτος που θα μπεί να διαβάσει μόνο την άποψη ότι πρέπει να δούμε πίσω απο την εικόνα, ότι θα αλλάξει τον κόσμο και όχι ότι είναι μια πατάτα.

Τελευταία επεξεργασία από: Smaug, 31/01/2010 - 15:17

#243   sepsis

sepsis

iPH Hero

• 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 31/01/2010 - 15:33

Για να μιλήσουμε σοβαρά αν παρουσιάζεις ένα επαναστατικό προϊόν δεν στέκεσαι καν στο αν μπορείς να αλλάξεις τo backround πόσο μάλλον δεν το παρουσιάζεις πρώτο σαν feature. Aν δεν το βλέπεις σαν feature δεν το παρουσιάζεις καν.

Δεν το παρουσίασε πρώτο. Απλά έχετε κολλήσει εκεί. Το πρώτο πράγμα που είπε για το iPad είναι ότι συμπληρώνει ιδανικά το κενό μεταξύ iPhone και MacBook.

Όχι δεν έχει δικαίωμα να το διαφημίζει όπως θέλει. Στην Αγγλία αν δεν κάνω λάθος λόγω της διαφήμισης του 3G (επειδή όλα άνοιγαν αμέσως κάτι το οποίο φυσικά δεν ίσχυε) δέχθηκαν μηνύσεις και απέσυραν την διαφήμιση. Αν μου το παρουσιάζουν ως μαγικό και εγώ όταν το αγοράσω δεν το δώ αυτό δεν είναι παραπλάνηση του κοινού;

Φυσικά όχι. Άλλο που εκεί στην Αγγλία/Αμερική γίνονται μηνύσεις για το τίποτα. Δεν φταίει η Apple εάν εσύ πήγες και πήρες ένα προϊόν που δεν σε ικανοποιούσε απλά επειδή είχες την περιέργεια. Έρευνα αγοράς υπάρχει. Hands-on video υπάρχουν. Ευκαιρία να δουλέψεις κάποιο demo iPad θα έχεις σε κανά public οπότε όχι δεν δικαιολογείσαι. Και δεν δικαιολογείσαι γιατί για κάποιους θα είναι μαγικό το iPad. Που δεν καταλαβαίνω δηλαδή πώς γίνεται να μην βλέπετε το "γαμάτο" στο iPad. Είναι το τέλειο προϊόν ανάμεσα σε iPhone και MacBook. Το iPhone είναι πολύ μικρό για να ευχαριστηθείς internet/mail/video/photos όπως θα έπρεπε ενώ το MacBook πολύ μεγάλο για να το κουβαλάς. Υπάρχουν και τα netbooks θα μου πεις αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο οποιοσδήποτε -μα ο οποιοσδήποτε- θα θεωρούσε ότι ένα netbook με το πληκτρολόγιο και το trackball θα μπορούσε να είναι καλύτερη εμπειρία από ένα multitouch tablet όπως το iPad. Αδυνατεί να το συλλάβει ο νους μου. Ας έχει και 5000000GB RAM πάνω το netbook αν δεν το ευχαριστιέσαι τί νόημα έχει; Το iPad είναι μια συσκευή του καναπέ. Όσο γελοίο και αν ακούγεται εάν κάτσεις και σκεφτείς ότι αυτή τη στιγμή -τουλάχιστον εγώ- δεν μπορώ να κάτσω με το MacBook στον καναπέ και να σερφάρω άνετα. Δεν βολεύει βρε αδερφέ. Αν κάτσεις και διαννοηθείς την ευκολία που θα σο προσφέρει το ipad τότε θα καταλάβεις το μαγικό.

Φυσικά η απουσία multitasking είναι τεράστιο μείον αλλά πιστεύω θα το βάλουν στο τελικό προϊόν. Εάν εσύ δεν θες να πληρώσεις 500 ευρώ για να έχεις αυτή την καλύτερη εμπειρία θέμα δικό σου. Μπράβο σου. Εγώ πάντως ήμουν διατεθιμένος να δώσω 500 ευρώ για να έχω καλύτερο internet experience σε κινητό. Το μετανιώνω; Καθόλου! Ακόμα και μετά από 3 χρονιά υπάρχει πολύυυυς κόσμος που δεν "πιάνει" το iPhone στο τί κάνει. Δεν πειράζει όμως.

Επίσης, tablets υπάρχουν και άλλα. Η Apple δεν ανακάλυψε τον τροχό. Άμα δεν σ'αρέσει το iPad πας σε άλλο tablet. Εκτός αν το tablet δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι. Εκτός αν εσύ ψάχνεις για τον επόμενο φορητό υπολογιστή σου που τότε τσάμπα συζητάς για το ipad γιατί κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι είναι υπολογιστής. Anyway, το iPad έχει το πλεονέκτημα (για μένα τουλάχιστον) του iPhone OS έναντι άλλων tablets. Διαλέγεις και παίρνεις. Αλλά πρωτού πάρεις αποφασίζεις αν το χρειάζεσαι. Αν όχι, τότε μην μπαίνεις καν στο κόπο να το κριτικάρεις. Εγώ δεν το θεωρώ το iPad σίγουρη αγορά για μένα. Αλλά αυτό επειδή έχουμε μπροστά μας το iPhone 4G και χρειάζεται και λίγη οικονομία. Αν δεν είχα την οικονομική έγνοια, άνετα θα το έπαιρνα γιατί κάνει τέλεια αυτό που ακριβώς χρειάζομαι. internet, mail, video, photos, music.

Αν η κριτική εκλαμβάνεται ως κράξιμο ΟΚ. Σε forum του iPhone είμαστε και κατ'επέκταση της apple( ; ) και σχολιάζουμε τα της apple σε άλλα forum τα των windows κ.ο.κ. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας τρίτος που θα μπεί να διαβάσει μόνο την άποψη ότι πρέπει να δούμε πίσω απο την εικόνα, ότι θα αλλάξει τον κόσμο και όχι ότι είναι μια πατάτα.

και πάλι: γιατί όχι; γιατί να μην αλλάξει το κόσμο; το iPhone πώς το άλλαξε δηλαδή;
Πέρα από την πλάκα δηλαδή το iPhone ήταν αυτό που επαναπροσδιόρισε την έννοια internet σε κινητό τηλέφωνο. Aλλά όπως είπα το iPhone είναι too small. Για ακόμα καλύτερη εμπειρία τί καλύτερο από το iPhone υπάρχει; Παρουσίασε μου κάποιες προτάσεις της αγοράς. [Μην κάνεις τον κόπο να μου δείξεις κανά netbook, έχεις χάσει το νόημα.]

Follow me on twitter

#244   geor92

geor92

iPH newbie

• 80 μηνύματα

Δημοσίευση 31/01/2010 - 15:58

Εγώ με τίποτα δε θα διέθετα χρήματα για το iPad.. Τρελή φούσκα κατά τη γνώμη μου...

#245   Smaug

Smaug

iPH Contributor

• 1.771 μηνύματα

Δημοσίευση 31/01/2010 - 16:36

Δεν το παρουσίασε πρώτο. Απλά έχετε κολλήσει εκεί. Το πρώτο πράγμα που είπε για το iPad είναι ότι συμπληρώνει ιδανικά το κενό μεταξύ iPhone και MacBook.

Ωραία σε αυτή την υπεργαμάτη λοιπόν συσκευή είπε ότι συμπληρώνει ιδανικά το κενό μπλα μπλα (για τον ίδιο) στη συνέχεια είπε ότι είναι έτσι μπλα μπλα λεπτό και μετά ότι αλλάζει wallpaper.

Φυσικά όχι. Άλλο που εκεί στην Αγγλία/Αμερική γίνονται μηνύσεις για το τίποτα. Δεν φταίει η Apple εάν εσύ πήγες και πήρες ένα προϊόν που δεν σε ικανοποιούσε απλά επειδή είχες την περιέργεια. Έρευνα αγοράς υπάρχει. Hands-on video υπάρχουν. Ευκαιρία να δουλέψεις κάποιο demo iPad θα έχεις σε κανά public οπότε όχι δεν δικαιολογείσαι. Και δεν δικαιολογείσαι γιατί για κάποιους θα είναι μαγικό το iPad. Που δεν καταλαβαίνω δηλαδή πώς γίνεται να μην βλέπετε το "γαμάτο" στο iPad. Είναι το τέλειο προϊόν ανάμεσα σε iPhone και MacBook. Το iPhone είναι πολύ μικρό για να ευχαριστηθείς internet/mail/video/photos όπως θα έπρεπε ενώ το MacBook πολύ μεγάλο για να το κουβαλάς. Υπάρχουν και τα netbooks θα μου πεις αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο οποιοσδήποτε -μα ο οποιοσδήποτε- θα θεωρούσε ότι ένα netbook με το πληκτρολόγιο και το trackball θα μπορούσε να είναι καλύτερη εμπειρία από ένα multitouch tablet όπως το iPad. Αδυνατεί να το συλλάβει ο νους μου. Ας έχει και 5000000GB RAM πάνω το netbook αν δεν το ευχαριστιέσαι τί νόημα έχει; Το iPad είναι μια συσκευή του καναπέ. Όσο γελοίο και αν ακούγεται εάν κάτσεις και σκεφτείς ότι αυτή τη στιγμή -τουλάχιστον εγώ- δεν μπορώ να κάτσω με το MacBook στον καναπέ και να σερφάρω άνετα. Δεν βολεύει βρε αδερφέ. Αν κάτσεις και διαννοηθείς την ευκολία που θα σο προσφέρει το ipad τότε θα καταλάβεις το μαγικό.

Φυσικά και όχι. Δεν μπαίνω καν στο κόπο να σου απαντήσω, αν πιστεύεις ότι μια εταιρία σε μια διαφήμιση μπορεί να παρουσιάσει ΟΤΙ γουστάρει για να πάρει ο άλλος το προϊόν και ότι δεν έχει ευθύνη απέναντι σε αυτό.

Το macbook είναι πολύ μεγάλο να το κουβάλας. Κοίτα OK δεν μπορώ να μπώ σε μια διαδικασία απαξίωσης προϊόντων ανώτερων απο την πατάτα που έβγαλε η apple προκειμένου να βρώ κάποια πρακτική αξία σε αυτό. Προς ενημέρωση σου το macbook pro ζυγίζει 2.5Kg το 15" και 2Kg το 13". Το ipad ζυγίζει 700κάτι γραμμάρια. Aν αυτό είναι το βάρος που σε κρατάει πίσω πάω πάσο. Το iphone είναι μικρό και αντιθέτως με την iPantata είναι απίστευτα φορητό. Το iPantata πάει στη φορητότητα των laptops τι να κάνουμε.

Αδυνατώ να καταλάβω τι στο δι*ολο είναι αυτή η εμπειρία του internet. Εννοείς τον τρόπο που βλέπεις μια σελίδα; Τον τρόπο που την χειρίζεσαι; Που την ανοίγεις; Τι; Αυτό το περιγράφεις ως εμπειρία;
Μας πετάνε μερικές λέξεις και τις αναμασάμε χωρίς λόγο. Ναι το ipad θα δείχνει πιο ωραία τις σελίδες (ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ FLASH) θα τις χειρίζεσαι καλύτερα και θα τις ανοίγεις πιο δύσκολα απο ένα netbook γιατί το keybord του είναι ότι πιο τραγικό έχω δεί ποτέ. Παρόλαυτα εγώ όταν ανοίγω μια σελίδα δεν με ενδιαφέρει να το ευχαριστηθώ ( ;;;;;;;;; ) αρκούμαι στο να ανοίγει γρήγορα ας πούμε.
Αν δεν μπορείς να κάτσεις με το macbook στο καναπέ δεν μπορείς να το κουβαλήσεις όπως είπες πιο πάνω γιατί το πήρες δλδ; Για να το χεις για desktop; Επίσης αναρωτιέμαι στον 1.5 χρόνο που έχω το iPhone πόσες φορές ήθελα να surfάρω απο το καναπέ με το laptop στο μισό μέτρο και το desktop στο ενάμιση. 0 that is. Βέβαια υπάρχει μια φορά που ήμουν στο κρεβάτι ήθελα να δώ κάτι στα πεταχτά και ναι μάντεψε πήρα το iphone το είδα μισό λεπτό και το έκλεισα. Οπότε καμία ευκολία το ipad. Ένα laptop ζυγίζει λιγότερο απο 3 φορές το βάρος του ipad και όταν μιλάμε για 2Kg είναι κάτι πραγματικά αμεληταίο είναι πραγματικός υπολογιστής και ανοίγει όλες τις σελίδες.

Επίσης, tablets υπάρχουν και άλλα. Η Apple δεν ανακάλυψε τον τροχό. Άμα δεν σ'αρέσει το iPad πας σε άλλο tablet. Εκτός αν το tablet δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι. Εκτός αν εσύ ψάχνεις για τον επόμενο φορητό υπολογιστή σου που τότε τσάμπα συζητάς για το ipad γιατί κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι είναι υπολογιστής. Anyway, το iPad έχει το πλεονέκτημα (για μένα τουλάχιστον) του iPhone OS έναντι άλλων tablets. Διαλέγεις και παίρνεις. Αλλά πρωτού πάρεις αποφασίζεις αν το χρειάζεσαι. Αν όχι, τότε μην μπαίνεις καν στο κόπο να το κριτικάρεις. Εγώ δεν το θεωρώ το iPad σίγουρη αγορά για μένα. Αλλά αυτό επειδή έχουμε μπροστά μας το iPhone 4G και χρειάζεται και λίγη οικονομία. Αν δεν είχα την οικονομική έγνοια, άνετα θα το έπαιρνα γιατί κάνει τέλεια αυτό που ακριβώς χρειάζομαι. internet, mail, video, photos, music.

Tα άλλα tablet είναι υπολογιστές το iPad δεν είναι.

και πάλι: γιατί όχι; γιατί να μην αλλάξει το κόσμο; το iPhone πώς το άλλαξε δηλαδή;
Πέρα από την πλάκα δηλαδή το iPhone ήταν αυτό που επαναπροσδιόρισε την έννοια internet σε κινητό τηλέφωνο. Aλλά όπως είπα το iPhone είναι too small. Για ακόμα καλύτερη εμπειρία τί καλύτερο από το iPhone υπάρχει; Παρουσίασε μου κάποιες προτάσεις της αγοράς. [Μην κάνεις τον κόπο να μου δείξεις κανά netbook, έχεις χάσει το νόημα.]

Γιατί είναι μια φορητή πατάτα. Το iPhone δεν άλλαξε τον κόσμο,άλλαξε τον κόσμο των smartphones. Αρνούμαι να δώ τo surfάρισμα στο internet σαν εμπειρία, συγγνώμη θα προτιμούσα ένα netbook που είναι και υπολογιστής επαναλαμβάνω για τα μισά λεφτά τουλάχιστον.

Τελευταία επεξεργασία από: Smaug, 31/01/2010 - 16:37

#246   sepsis

sepsis

iPH Hero

• 8.236 μηνύματα

Δημοσίευση 31/01/2010 - 16:57

quote:Το macbook είναι πολύ μεγάλο να το κουβάλας. Κοίτα OK δεν μπορώ να μπώ σε μια διαδικασία απαξίωσης προϊόντων ανώτερων απο την πατάτα που έβγαλε η apple προκειμένου να βρώ κάποια πρακτική αξία σε αυτό. Προς ενημέρωση σου το macbook pro ζυγίζει 2.5Kg το 15" και 2Kg το 13". Το ipad ζυγίζει 700κάτι γραμμάρια. Aν αυτό είναι το βάρος που σε κρατάει πίσω πάω πάσο. Το iphone είναι μικρό και αντιθέτως με την iPantata είναι απίστευτα φορητό. Το iPantata πάει στη φορητότητα των laptops τι να κάνουμε.

δεν απαξίωσα εννοείται απλά έκανα ένα point. Δηλαδή, θεωρείτε το iPad γκουμούτσα αλλά δεν έχετε πρόβλημα να κουβαλάτε ένα netbook απλά επειδή έχει καλύτερα specs. Ενδιαφέρουσα αντιμετώπιση. Και εννοείται ότι 1,3 kg διαφορά είναι σημαντικό βάρος όταν κουβαλάς καθημερινά μια συσκευή μαζί σου.

Παρόλαυτα εγώ όταν ανοίγω μια σελίδα δεν με ενδιαφέρει να το ευχαριστηθώ ( ;;;;;;;;; ) αρκούμαι στο να ανοίγει γρήγορα ας πούμε.

E γι'αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις τί εστί εμπειρία. Τι να κάτσω να σου εξηγήσω τώρα. Παραδέχεσαι ότι δεν ενδιαφέρεσαι να κάνεις πράγματα ευχάριστα αλλά γρήγορα (που επίσης δεν βλέπω το λόγο που απαξιώνεις την ταχύτητα του iPad. Δεν το είδα να πηγαίνει καθόλου αργά. Explain). Δηλαδή, δεν σε ενδιαφέρει αυτό που το ipad προσφέρει. :P Πράγμα που το'χω καταλάβει βέβαια άσχετα το ότι δεν συμφωνώ. So, γιατί λοιπόν κριτικάρεις το iPad με τις δικές σου απαιτήσεις? Γιατί πολύ απλά δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που θέλουν τα πράγματα να γίνονται ευχάριστα. Γι'αυτούς το iPad είναι δώρο θεού. Παράτα και το iPhone τότε που δεν έχει flash και πάρε κανά google nexus που και γρήγορο είναι και flash έχει.

Αν δεν μπορείς να κάτσεις με το macbook στο καναπέ δεν μπορείς να το κουβαλήσεις όπως είπες πιο πάνω γιατί το πήρες δλδ; Για να το χεις για desktop;

ναι. Γιατί τα πράγματα που κάνω στον υπολογιστή μου δεν απαιτούν κάτι παραπάνω από αυτό που μου προσφέρει το macbook.

Επίσης αναρωτιέμαι στον 1.5 χρόνο που έχω το iPhone πόσες φορές ήθελα να surfάρω απο το καναπέ με το laptop στο μισό μέτρο και το desktop στο ενάμιση. 0 that is. Βέβαια υπάρχει μια φορά που ήμουν στο κρεβάτι ήθελα να δώ κάτι στα πεταχτά και ναι μάντεψε πήρα το iphone το είδα μισό λεπτό και το έκλεισα. Οπότε καμία ευκολία το ipad.

the point is? Πάλι κρίνεις με τις δικές σου ανάγκες που δεν αποτελούν αντικειμενικά επιχειρήματα. :unsure:

Γιατί είναι μια φορητή πατάτα. Το iPhone δεν άλλαξε τον κόσμο,άλλαξε τον κόσμο των smartphones. Αρνούμαι να δώ τo surfάρισμα στο internet σαν εμπειρία, συγγνώμη θα προτιμούσα ένα netbook που είναι και υπολογιστής επαναλαμβάνω για τα μισά λεφτά τουλάχιστον.

Πάλι εσύ θα προτιμούσες. Άλλοι θέλουν το ίντερνετ να γίνεται έυκολα και ευχάριστα και δεν το βλέπουν σαν αγγαρεία. Συνειδητοποίησέ το επιτέλους :P H προσωπικές σου ανάγκες δεν είναι επιχείρημα
Γιατί παραδέχεσαι ότι το iPhone άλλαξε τα smartphone? Αντικειμενικά ανάλυσε μου τα χαρακτηριστικά του iPhone που το κάνει να υπερτερεί από τα άλλα smartphone. Γιατί και το iPad ένα μεγαλύτερο αλλά καλύτερο iPod touch είναι

Follow me on twitter

#247   Smaug

Smaug

iPH Contributor

• 1.771 μηνύματα

Δημοσίευση 31/01/2010 - 17:18

δεν απαξίωσα εννοείται απλά έκανα ένα point. Δηλαδή, θεωρείτε το iPad γκουμούτσα αλλά δεν έχετε πρόβλημα να κουβαλάτε ένα netbook απλά επειδή έχει καλύτερα specs. Ενδιαφέρουσα αντιμετώπιση. Και εννοείται ότι 1,3 kg διαφορά είναι σημαντικό βάρος όταν κουβαλάς καθημερινά μια συσκευή μαζί σου.

Αν σου δημιουργούν αναγκή για 1.3Kg λέγοντας ότι είναι σημαντικό βάρος για να πάρεις επιπλέον προϊόντα ΟΚ είναι σημαντικό βάρος.

E γι'αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις τί εστί εμπειρία. Τι να κάτσω να σου εξηγήσω τώρα. Παραδέχεσαι ότι δεν ενδιαφέρεσαι να κάνεις πράγματα ευχάριστα αλλά γρήγορα (που επίσης δεν βλέπω το λόγο που απαξιώνεις την ταχύτητα του iPad. Δεν το είδα να πηγαίνει καθόλου αργά. Explain). Δηλαδή, δεν σε ενδιαφέρει αυτό που το ipad προσφέρει. :P Πράγμα που το'χω καταλάβει βέβαια άσχετα το ότι δεν συμφωνώ. So, γιατί λοιπόν κριτικάρεις το iPad με τις δικές σου απαιτήσεις? Γιατί πολύ απλά δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που θέλουν τα πράγματα να γίνονται ευχάριστα. Γι'αυτούς το iPad είναι δώρο θεού. Παράτα και το iPhone τότε που δεν έχει flash και πάρε κανά google nexus που και γρήγορο είναι και flash έχει.

Δεν απαξίωσα καμία ταχύτητα στο iPad. Αντιθέτως είπα για συσκευή που δεν έχει multitasking και έχει 1Ghz επεξεργαστή φορώντας ένα πολύ ελαφρύ λειτουργικό και μη τρέχοντας flash θα ήθελε ιδιαίτερη προσπάθεια να μην πηγαίνει γρήγορα. Το iPad δεν προσφέρει τίποτα που δεν είχες μέχρι σήμερα, αντιθέτως σου προσφέρει πολλά λιγότερα με touchscreen. Ποιά πράγματα να γίνονται ευχάριστα θα μου εξηγήσεις; Το browsing; Το browsing είναι να βρίσκεις αυτό που θές γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο. Πως αυτό εσύ θα το δείς σαν ευχαρίστηση. Πες ότι παίρνεις το iPad και μπαίνεις απο τον καναπέ στο iPhonehellas.gr στο miniclip.com (sorry δεν μπορείς να μπείς εδώ) στο contra.gr (και εδώ τα μισά) διαβάζεις τα άρθρα που θές (να απαντήσεις δεν μπορείς με το πατατοkeybord) και βγαίνεις. Θα είσαι πιο ευτυχισμένος μετά; Πιο χαρούμενος κατα τη διάρκεια; Τι συναίσθημα δλδ θα σου δημιουργήσει όλη αυτή η εμπερία; Το δώρο θεού που λές είναι αντικειμενική άποψη δηλαδή ενώ η δική μου είναι υποκειμενική και με τα δικά μου θέλω. Κοροιδευόμαστε δηλαδή. Το δικό σου θέλω είναι το θέλω όλου του κόσμου, του γαλαξία ίσως ενώ το δικό μου περιορίζεται στο φτωχό εγώ μου.

Για το επόμενο τηλεφωνό μου η μλκία είναι η εξής. Ότι μέσα σε όλα πρέπει να συμπεριλάβω και τα χρήματα που έχω δώσει στο Αppstore. Αν το google ανδρωθεί και γιγαντωθεί όπως περιμένω παρόλαυτα να είσαι σίγουρος ότι το νέο μου τηλέφωνο δεν θα χει μηλαράκι.

the point is? Πάλι κρίνεις με τις δικές σου ανάγκες που δεν αποτελούν αντικειμενικά επιχειρήματα. :unsure:

Nαί εγώ κρίνω με βάση τις δικές μου ανάγκες και εσύ με βάση τις δικές σου.

Πάλι εσύ θα προτιμούσες. Άλλοι θέλουν το ίντερνετ να γίνεται έυκολα και ευχάριστα και δεν το βλέπουν σαν αγγαρεία. Συνειδητοποίησέ το επιτέλους :P H προσωπικές σου ανάγκες δεν είναι επιχείρημα
Γιατί παραδέχεσαι ότι το iPhone άλλαξε τα smartphone? Αντικειμενικά ανάλυσε μου τα χαρακτηριστικά του iPhone που το κάνει να υπερτερεί από τα άλλα smartphone. Γιατί και το iPad ένα μεγαλύτερο αλλά καλύτερο iPod touch είναι

Δες πιο πάνω βαριέμαι να τα ξαναγράφω για το δικό μου και το δικό σου. Αν σε έχει δώσει κάποιος το χρίσμα να μιλάς εκ μέρους της ανθρωπότητας και των αναγκών της sorry.

Αυτή τη στιγμή;
Κανένα χαρακτηριστικό.
Πριν 3 χρόνια σχεδόν όλα ήταν διαφορετικά.

Τελευταία επεξεργασία από: Smaug, 31/01/2010 - 17:18

#248   sepsis

sepsis

iPH Hero

• 8.236 μηνύματα

Δημοσίευση 31/01/2010 - 17:37

Nαί εγώ κρίνω με βάση τις δικές μου ανάγκες και εσύ με βάση τις δικές σου.

τουλάχιστον εγώ δεν το απαξιώνω. Αναγνωρίζω ότι για πολλούς ανθρώπους θα είναι χρήσιμη συσκευή. Εσύ αυτούς τους ανθρώπους τους λες θύματα. Δεν σε κολακεύει

Follow me on twitter

#249   Smaug

Smaug

iPH Contributor

• 1.771 μηνύματα

Δημοσίευση 31/01/2010 - 17:45

τουλάχιστον εγώ δεν το απαξιώνω. Αναγνωρίζω ότι για πολλούς ανθρώπους θα είναι χρήσιμη συσκευή. Εσύ αυτούς τους ανθρώπους τους λες θύματα. Δεν σε κολακεύει

Οι δικές σου ανάγκες δεν το απαξιώνουν οι δικές μου το κάνουν. Αναγνωρίζω ότι σε μερικούς θα είναι πραγματικά χρήσιμη η συσκευή ( μου άρεσε μια πρόταση πιο πάνω ότι μια 1vs1 παρουσίαση κάποιου project θα είναι πιο όμορφη μέσω του ipad προφανέστατα θα υπάρχουν και άλλες "έξυπνες" χρήσεις), απο κεί και πέρα η πλειονότητα θα το κάνει γιατί είναι apple συσκευή και είναι πρόβατα (και αυτό δεν κολακεύει τους ίδιους, όχι εμένα, απλά ίσως το γράφω λίγο πιο ωμά απ'ότι θα έπρεπε). Για παράδειγμα όσων λέω μπορείς να δείς το ξανθό πρόβατο που τρέχει απο applestore σε applestore μερικές σελίδες πίσω και προσπάθησε μετά να με πείσεις πως αυτή έχει ανάγκη κάτι τέτοιο και δεν είναι απλά θύμα.

Τελευταία επεξεργασία από: Smaug, 31/01/2010 - 17:49

#250   sepsis

sepsis

iPH Hero

• 8.236 μηνύματα

Δημοσίευση 31/01/2010 - 18:03

Aυτά πάντα θα υπάρχουν. Δεν γίνεται να εξαλειφθούν. Άσε που άμα η γκόμενα θέλει να πάρει μια όμορφη συσκευή ποιός είμαι εγώ να της πω όχι. Και αυτή έχει τις δικές της ανάγκες. Μπορεί το iPad να είναι μούφα αλλά άμα αυτηνης της αρέσει το design who cares.

Follow me on twitter

#251   agoraphobic

agoraphobic

iPH newbie

• 41 μηνύματα

Δημοσίευση 31/01/2010 - 18:06

Φυσικά ο καθένας κρίνει με τις δικές του ανάγκες και φυσικά δεν είναι αντικειμενικός τρόπος.
Αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Είναι πολλές και διαφορετικές οι ανάγκες μας.

Το iPad προσπαθεί να καλύψει τις χρήσεις ενός netbook. Εχεί προσπαθήσει ξανά η Apple και απέτυχε με το Macbook Air.
Εφτιαξε ένα σουπερ φορητό laptop που σέρνετε. Το ίδιο χάλι με τα netbook. Η εμπειρία μετράει όχι το "μήλο".

Το θέμα είναι ότι 9/10 πράγματα που συνήθως κάνουμε με ένα laptop καλύπτονται με μια συσκευή σαν το iPad. Όταν λέω 9/10 εννοώ σε πλήθος όχι σε δυνατότητες.
Αλλά και πάλι είναι μακριά να αντικαταστήσει ένα laptop, όμως εάν μπορεί να σε καλύψει στις περισσότερες περιπτώσεις, γιατί όχι.
Όπως μπορώ να σκεφτώ χιλιάδες εφαρμογές που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα iPad, έτσι μπορώ να σκεφτώ άλλες τόσες που δεν μπορεί.
Τουλάχιστο όχι με την ίδια ευκολία όπως ένα laptop.

Τώρα εάν λέτε ότι η apple δεν σας επιτρέπει με το tablet αυτό, να κατεβάζετε torrents, να παίζεται divx με subtitles και copies software, ε τότε ναι δεν σας σκέφτηκε. Υπάρχει στην αγορά tablet με hardware και software που μπορεί να τα κάνει αυτά. Θα το αγοράζατε?

Ρωτάω όλους όσους περιμένατε κάτι περισσότερο από τo iPad.
Θα αγοράζατε κάτι σαν το HP State? Ναι, όχι και γιατί?

#252   mikexs

mikexs

iPH Master

• 5.698 μηνύματα
  • Twitter:@mikexst
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 31/01/2010 - 18:18

Το θέμα είναι ότι 9/10 πράγματα που συνήθως κάνουμε με ένα laptop καλύπτονται με μια συσκευή σαν το iPad. Όταν λέω 9/10 εννοώ σε πλήθος όχι σε δυνατότητες.
Αλλά και πάλι είναι μακριά να αντικαταστήσει ένα laptop, όμως εάν μπορεί να σε καλύψει στις περισσότερες περιπτώσεις, γιατί όχι.

Μαλλον ξεχνας οτι για να κανει το iPad καποια απο τα βασικοτερα πραγματα (απο τα 9/10) οπως video, photos, music, χρειαζεται και ενα laptop ή desktop απο διπλα για να κανεις sync καθε λιγο...

αρα πραγματικα δεν βλεπω το λογο να εχω μια ακομα συσκευη, και η οποια μαλιστα δεν μπορει να σταθει απο μονη της, ωστε να ικανοποιησει τις multimedia αναγκες μου... αρα ποιος ο λογος να μιλαμε για αντικατασταση των laptop και το τελος των netbook κτλ...

Τελευταία επεξεργασία από: mikexs, 31/01/2010 - 18:20

#253   agoraphobic

agoraphobic

iPH newbie

• 41 μηνύματα

Δημοσίευση 31/01/2010 - 18:22

Δεν σε καταλαβαίνω, γιατί χρειαζεται laptop ή desktop. Για να το κάνεις jailbrake?
Γιατί δεν μπορει να σταθει απο μονη της? Επειδή δεν έχει dvd ή γιατί δεν κατεβάζεις torrents?

Σε κάθε περίπτωση τα tablets που έρχονται έχουνε δύο πράγματα να αντιμετωπίσουν με το iPad.
Αυτονομία και τιμή. Στα υπόλοιπα σημεία, από τον σχεδιασμό και μόνο, είτε υπερτερουν ήταν χάνουν κατά κράτος.
Και αναφέρομαι σε δυνατότητες και ταχύτητα.

Τελευταία επεξεργασία από: agoraphobic, 31/01/2010 - 18:26

#254   mikexs

mikexs

iPH Master

• 5.698 μηνύματα
  • Twitter:@mikexst
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 31/01/2010 - 18:35

Δεν σε καταλαβαίνω, γιατί χρειαζεται laptop ή desktop.

Για φωτογραφιες, μουσικη κτλ δεν χρειαζεται να κανεις συγχρονισμο με PC ή MAC?
Απλα λεω οτι η χρηση του και παλι εξαρταται απο καποιο αλλο φορητο ή σταθερο υπολογιστη...

#255   mixail

mixail

iPH User

• 177 μηνύματα

Δημοσίευση 31/01/2010 - 18:43

Καποτε κατηγορουσαν την microsoft για μονοπωλιακη τακτικη γιατι λεει ειχε σαν στανταρ μεσα στα windows τον internet explorer χωρισ βεβαια να σοθ απαγορευει να εγκαθιστας οτιδηποτε αλλο. τωρα που η apple απλα δεν σου επιτρεπει καν να αγορασεις με τα ιδια σου τα λεφτα απο αλλου εφαρμογες ...και οχι μονο αυτο...καποι ξεχνανε ευκολα...ειναι απλο...

θα συμφωνησω με καποιον που ειπε οτι η microsoft πλεον φαινεται σαν open source

Τελευταία επεξεργασία από: mixail, 31/01/2010 - 18:47

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;