"Να προσβάλω αυτούς που έχουν προϊόντα Apple? Από που το συμπέρανες αυτό? Δεν μου λες (αν θέλεις) όταν γύρισες σε Apple (αποκλειστικά όπως λες), στο iPhone έκανες jailbreak?"
Όχι δεν έκανα. Δεν ασχολούμε με την όλη διαδικασία. Out of the box η συσκευή έκανε αυτά που ήθελα χωρίς να απαιτεί από μένα σκάλισμα. Α, επίσης αγοράζω τα αππς που χρησιμοποιώ...
" και στο macbook pro έχεις περασμένο το bootcamp και τα windows?"
Οχι. Εχω όμως παραλελς για να δουλεύω εργαλεία της sybase που είναι κ η δουλεία μου.
"Το ότι η Apple απαγορεύει το αντίθετο (OSX σε μη Apple υπολογιστή) δεν σε προβληματίζει λίγο? Το ότι όλοι πλέων θεωρούν πως η διαφήμιση της Apple εναντίων της ΙΒΜ που την παρομοίαζε με τον μεγάλο αδελφό του Οργουελ στο 1984 έχει αντιστραφεί με την Apple να κατακτά επάξια το ρόλο του απολυταρχικού καθεστώτος δεν σου λέει τίποτα?"
Δεν μου λένε τίποτα όλα αυτά τα τσιτάτα. Εχω καταλάβει πολύ καλα τι κάνει, την έχω αξιολογήσει ως εταιρεία, αξιολόγησα κ τα προιόντα της, κ τελικά κέρδισε τα χρήματα μου. Ολα τα υπόλοιπα για καθεστώτα κ ιερατεία τα διαβάζω κ γελάω. Κάνω πολύ καλύτερα αυτά που κάνω με τα προιόντα της κ αυτό μου φτάνει. Τα ιδεολογικά φίλε μου τα έχω ξεπεράσει πλέων.
"Και για να μην μιλάμε αόριστα, η διαφορά μας είναι αυτή που περιγράφεις στο ποστ σου. "
Η διαφορά μας είναι ότι αποκαλείς φανμποις, με την προσβλητική πλευρά, όλους αυτούς οι οποίοι είναι ορκισμένοι με την συσκεκριμένη εταιρεία κ δεν κάθεσε να σκεφτείς καθόλου γιατί όλοι αυτοί έφτασαν στο σημείο να είναι τόσο φανατικοί υπέρμαχοι της εταιρείας. Τι τους έκανε κλικ.
" Επίσης, όταν συμβουλεύω τους φίλους μου για το τι υπολογιστή να αγοράσουν εξετάζω πρώτα το γιατί το θέλουν, και δεν προσπαθώ να τους πίσω χρησιμοποιώντας τις σαχλές ατάκες της Apple "it just works, it is magical, everething just clicks, its all there in front of you" και άλλα τέτοια. Το αποτέλεσμα είναι πως σε όσους άνοιξα τα μάτια στους mac θα παραμείνουν εκεί και δεν θα κλαίνε τα λεφτά τους."
Κ πολύ καλά κάνεις κ έτσι πρέπει. Το "its just works" είναι η φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει κ να εφαρμόσει. Αλλου όντως είναι έτσι... αλλού δεν είναι... Αλλά προς τα εκεί πάει..
" Όταν προτείνεις το iPhone σαν τηλέφωνο ενημερώνεις τους φίλους σου πως χωρίς data plan και jailbreak είναι ένα paperweight των €700? Η μήπως και αυτή η εκτίμηση είναι προσβλητική?"
Το να χαρακτηριζείς το ιφον έτσι είναι παντελώς μηδενιστικό... Κ ο μηδενισμός είναι κ αυτός είδος φανατισμού... Είναι πασιφανές ότι δεν καταλαβαίνεις το concept της συσκευής....
"Και στην τελική δεν θεωρείς προσβλητικό τους παρατρεχάμενους της Apple που που δηλώνουν τον θάνατο των laptop και netbook"
Ποιοι τα λένε αυτά

Κ που τα διάβασες....? Εγω περισσότερο θάψιμο διαβάζω παρά τέτοια σχόλια.... Πάλι πας να πιαστείς απο το λάθος των λίγων για να χαρακτηρίσεις τους πολλούς.
"To ipad αν ήταν όπως όλοι το περιμέναμε, με OSX και έστω ΜΙΑ usb θα το αγόραζα. Το ipod touch 9" που βγήκε προχθές, όχι, θα κρατήσω το παλιό μου ευχαριστώ. "
Αν δεν σου κάνει κόπο γράψε πως θα ήθελες το ιπαντ κ πόσα λεφτά θα διέθετες για να το αγοράσεις.... Τελικά αυτό είναι που σε καίει? Το ότι δεν μπορείς να το αγοράσεις εσύ γιατι δεν σου κάνει? Κ για αυτό πρέπει να το θάβεις?
"Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ άλλο με το topic δεν υπάρχει λόγος. Οι λάτρεις της Apple (και συγκεκριμένα των mpobile devices) δεν θα δουν ποτέ τα limitations του μηχανήματος και ποτέ δεν θα ζητήσουν κάτι παραπάνω στην τελική it just works όπως και το κομπιουτεράκι μου. "
Πραγματικά δεν έχεις καταλάβει την χρήση της συσκευής κ την αγορά που κοιτάει. Κ έχεις φάει κόλληματα με τα limitations όπως λες κ δεν κοιτάς τα πλεονέκτηματα....