Κάθισα και παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον το event της Apple και περιμένα κάτι πολύ πρωτοποριακό και καινοτόμο.
Αλλά απογοητεύτηκα. Καταρχάς απογοητεύτηκα με το όνομα αλλά και το design. Εντάξει, το iPhone έκανε επιτυχία, τα MacBook/iMac σε στυλ iPhone είναι πολύ ωραία αλλά δεν είναι too much να σχεδιάζεις ένα larger iPhone? Αnyway, εμένα δεν μου άρεσε.
Πάμε τώρα στα χαρακτηριστικά. Αντικειμενικά η συσκευή απογοητεύει αν την δεις στα χαρακτηριστικά. Εκτός βέβαια από τον επεξεργαστή αλλά και τη διάρκεια ζωής. Αλλά αυτό που αγνοούν όλοι οι Apple haters (γι'αυτό και είναι apple haters
) είναι ότι το hardware δεν κάνει τη διαφορά αλλά το software. Γι'αυτό και το iPhone είναι έτη φωτός, όπως και τα Mac. Η έλλειψη USB είναι απαράδεκτη.
Πάμε στο Software τώρα. Περίμενα κάτι καλύτερο η αλήθεια είναι. Δεν έχει multitasking. Αν και πιστεύω ότι το χαρακτηριστικό αυτό θα το δούμε επιτέλους κάποια στιγμή είναι αδιανόητο να μην το υποστηρίζει. Για το flash δεν καίγομαι καθόλου, ίσα ίσα χαίρομαι. Πέρα από αυτό το multitouch iWork τα'σπασε. Το iBooks τελείως αδιάφορο (άσε που είναι μόνο για Αμερική).
Προσωπικά, δεν θα το αγοράσω. Δεν μου προσφέρει κάτι παραπάνω από το iPhone μου έτσι ώστε να με κάνει να το πάρω. Αναρωτιέμαι και πως θα σταθεί απέναντι στο iPhone τέταρτης γενιάς. Το θέμα με το iPad είναι το εξής: Είναι ένα μεγάλο iPhone. Κάνει δηλαδή για 6 πράγματα και μόνο: μουσική, internet, mail, photos, video, e-books. Το θέμα είναι, όπως είπε ο Steve Jobs να δημιουργήσουν μια νέα κατηγορία, η οποία όμως να είναι καλύτερη σε αυτούς τους τομείς. Τα netbooks δεν είναι καλύτερα σε αυτούς τους τομείς απ'ότι τα laptop ή το iPhone. Δεν νομίζω να είχε άδικο. Το iPad είναι.
Πάρα πολλοί που έπαιξαν λίγο με το iPad έχουν να πουν ότι πρόκειται για μια καταπληκτική εμπειρία. Μαγική. Αυτό δηλαδή που κάνει το κάνει καλύτερα από οτιδήποτε. Και είναι ΓΡΗΓΟΡΟ. Αυτό μετράει άσχημα!! Είναι απίστευτο να κάθεσαι στον καναπέ (όπως ακριβώς το λανσάρουν) και να σερφάρεις, να βλέπεις καμιά ταινία κτλπ. Το κάνει ΚΑΛΥΤΕΡΑ από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ gadget αυτή τη στιγμή. Και γι'αυτό θα πουλήσει γιατί όσο και αν είναι παράξενο υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν μόνο αυτά τα πράγματα.
Ναι δεν έχει usb, multitasking και άλλα, αλλά είναι καλύτερο από οτιδήποτε άλλο σε αυτό που κάνει. Και αυτό πρέπει να το παραδεχτείτε. Το αν αυτό αξίζει $500 είναι άλλο θέμα. Εγώ δεν τα πληρώνω πάντως. Αλλά δεν σημαίνει ότι είναι μούφα
Ήταν λάθος που το παρουσίασαν ως ένα μεγάλο iPhone. Έπρεπε να το παρουσιάσουν ως tablet. Του λείπουν πάρα πολλά πράγματα. Βέβαια, ήθελαν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Το κάνανε όντως. Θα πετύχει σίγουρα.