Καλημέρα παιδιά, θα ήθελα και εγώ να αναφέρω κάτι μήπως κάνεις μπορεί να βοηθήσει.
Πριν από 3 ήμερες έχασα το I phone μου σε ένα μπαρακι. Το ξέχασα επάνω στο τραπέζι και όταν γύρισα να το πάρω εξαφανίστηκε. αμέσως ενεργοποιώ το activation lock μέσω της εφαρμογής cloud. Μετα δυο μέρες εντοπίζεται η συσκευή και το cloud δείχνει στίγμα σε μια τοποθεσία στο Μοναχο Γερμανίας. Στην τοποθεσία αυτή μένει η αδελφος μου ο οποίος μας επισκέφτηκε πρόσφατα (έφυγε το πρωί της ημέρας που έχασα το τηλέφωνο)και εμενε στο σπίτι μου. Να σημειώσω ότι και ο αδελφος μου έχει I phone. Πριν σκεφθητε ότι ο αδελφος μου έχει το τηλέφωνο, σας ενημερωθώ ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Αυτος μου το έκανε δώρο και ταξιδέψτε για γερμάνια 10 ωρες πριν χάσω το τηλέφωνο μου. Ούτε και κατά λάθος ανταλλάξαμε τηλέφωνα. Όταν το έχασα ήταν κάπου στην κροατια. Έχει κάνεις καμία ιδέα για το τι μπορεί να εγεινε. Μίλησα με την Apple αλλά δεν μου έδωσαν κάποια σοβαρή εξήγηση
Αν είχατε ίδιο iD, ή χρησιμοποιούσατε Family Sharing πιθανόν απο εκεί.
Σε κάθε άλλη περίπτωση απλά έτυχε.
Παλαιότερα είχα δοκιμάσει κάποιο ανάλογο tweak, αν θυμάμια καλά ήταν το iGotYa (δεν παίρνω και όρκο). Είχε απίστευτες δυνατότητες, αναφέρω μερικές
- Fake shutdown
- Δυνατότητα απομακρισμένης χρήσης εμπρόσθιας και οπίσθιας κάμερας σε πραγματικό χρόνο
- Ενεργοποίηση του μικροφώνου και ακρόαση σε πραγματικό χρόνο
- Αν άλλαζε sim σου έστελνε μήνυμα με το νέο αριθμό
- Ότι κλήση ή μήνυμα δεχόταν ο "κλέφτης" ερχόταν και σε εσένα
Το χρησιμοποίησα στο διάστημα της δοκιμαστικής περιόδου και πραγματικά ήταν εντυπωσιακό.
Ένας μόνο τρόπος υπήρχε για να παρακάμψει κάποιος όλες αυτές τις δικλείδες ασφαλείας, να το βάλει σε dfu mode. Σε επικοινωνία που είχα με το προγραμματιστή μου είχε πει ότι δεν υπήρχε δυνατότητα να μπορέσει να το αποτρέψει αυτό και γι αυτό δεν προχώρησα στην αγορά (αν θημάμαι καλά είχε ετήσια συνδρομή)
Έχουν υπάρξει κάποια πολύ καλά Tweak για όλο αυτό.
Παλιότερα είχαμε το Cylay μετά το iCaughtU.
Γενικότερα αυτά τα Tweak είναι για να σε σώσουν τις πρώτες ώρες της κλοπής, να κερδίσεις όσο μπορείς χρόνο.