Γεια σας παιδια.
30-9 μου εκλεψαν και μενα το αγαπημενο μου 6αρι 64gb.
Την πατησα σαν πρωταρης, το ειχα πανω στο παγκο στο μαγαζι, και μπηκαν 2 ρομα, ο ενας με ενα χαρτονι που εγραφε ασυναρτησιες και μου το εχωσε στη μουρη
κλεινοντας το οπτικο πεδιο και κυριολετικα κατω απο τη μυτη μου, το εκλεψε. Το απενεργοποιησαν, αμεσως.
Ενεργοποιησα αμεσως lost mode και περιμενα υπομονετικα και με οχι πολυ αγχος, μιας και στο παρελθον φιλος βρηκε το iPhone του λιγες ωρες μετα με συνοδεια ασυνομικων.
Οι ωρες ομως περνουσαν και πουθενα το στιγμα.
Εσπευσα στο ασυν τμημα να δηλωσω την κλοπη, και κατα την διαρκεια της δηλωσης, με παιρνει πανικοβλητη η συζυγος οτι της εστειλε η apple sms οτι βρεθηκε το κινητο και να κανει
login σε ενα ακυρο site. Γνωριζοντας κατι παραπανω, της ειπα να το αγνοησει και να μπει στο find my iphone και να ελεγξει για στιγμα.
Το στιγμα (οχι ζωντανο, ηταν γκριζαρισμενο, δηλαδη τελευταιας γνωστης τοποθεσιας) εδειχνε ενα δρομο στα λιοσια.
Λιγο μετα, το κινητο πλεον επαψε να εμφανιζεται στις συσκευες μου στο find my iPhone.
Με τα πολλα, φτανω εκει στο στιγμα με συνοδεια της τοπικης αστυνομιας. Ηταν ενα κινητομαγαζο της πλακας, 2χ4 μετρα να πουμε, και μεσα ενας πακιστανος.
Εκει ηταν που καταλαβα οτι δεν ειχα καμια ελπιδα να βρεθει το κινητο!
Αν θελετε και επιτρεπεται, μπορω να αναφερω τα στοιχεια του μαγαζιου (οδος-αριθμος) μηπως και υπαρχουν και αλλες αναφορες για το συγκεκριμενο μαγαζι.
Οι αστυνομικοι του εκαναν τυπικες απλες ερωτησεις και φυγαμε με ....αδεια χερια. Ειπαν οτι δεν μπορω να αποδειξω τιποτα.
Το θεμα ειναι το εξης.
Εγω δεν μπηκα σε κανενα site να δηλωσω στοιχεια icloud κτλ.Αρα πως εβγαλαν το κινητο απο τις συσκευες μου;
Δεν ελαβα κανενα e-mail για αλλαγη στις συσκευες μου
(λαμβανω e-mail για οποιαδηποτε κινηση....ακομα και εαν μπω στο iCloud απο τον υπολογιστη)
Το χειροτερο ειναι πως σε διαφορα imei chekers το imei δειχνει οτι ειναι αμπλοκαριστο!!! και οτι λειτουργει κανονικα.
Ουτε αυτο δεν μπορει/εχει γινει ακομα.... Τι να πω
Η αδικια σε ολο το μεγαλειο.
Μιλησα και με apple εξωτερικο. Εδω ουτε λογος για βοηθεια. Γραψιμο κανονικα.
Ενω φαινοντουσαν στην αρχη προθυμοι να βοηθησουνε, ευγενικοι μεχρι αηδιας....
αλλα μετα απο 1 τηλεφωνημα ( το οποιο μου κοστισε 48€ παρακαλω) και 4-5 e-mail δεν ξαναεπικοινωνησαν.
Εψαξα πολυ στο διαδικτυο, και ακομα δεν εβγαλα ακρη.
Ειναι πολυ , πολυ απογοητευτικο να σου λεει η Apple "δεν υπαρχει περιπτωση να λειτουργησει το κινητο απο αλλον αν κλαπει"
και να μην ειναι ετσι.
Συγνωμη για το τοσο μεγαλο κειμενο ........εβγαλα το αχτι μου., αλλα μοιρασtηκα και την εμπειρια μου, για ευνοητους λογους.