Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Αγορά μεταχειρισμένου Macbook Air/Pro ..

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
15 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   montzOlee

montzOlee

iPH Member

• 347 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • Tablet:iPad
  • GameCenter:montzOlee

Δημοσίευση 25/05/2017 - 20:51

Καλησπέρα στο forum.

Ο λογος αναρτησης του θεματος ειναι γιατι οπως γραφω θελω να αγορασω ενα μεταχειρισμενο laptop της Apple και ΝΑΙ θα ειναι το πρωτο μου..

Δεν θελω να παω σε καινουργιο λογω χρηματων οποτε θελω να ψαξω και να βρω την χρυση τομη και να παρω καποιο μεταχειρισμενο.

Κυρια πραγματα που θελω να εχει επειδη θα δουλευω πανω σε αυτο ειναι η οθονη να ειναι πανω απο 11 ιντσες να μην στραβωθω κιολας :P

Οι αποριες μου ειναι η εξης:

1)Αξιζει να αγορασω μεταχειρισμενο - ΝΑΙ ή ΟΧΙ και καποια επιχειρηματα παρακαλω.

2) Εφοσον αξιζει η αγορα απο ποια χρονολογια και μετα να κοιταζω σε αγγελιες για να παρω ενα απροβληματιστο λειτουργικα μηχανημα?

3)Μεχρι ποσα ευρω αξιζει να δωσω? ( σιγουρα αυτο εχει διακυμανσεις αναλογα το ετος ) Ωστοσο υπαρχει καποιο site να μπορεσω να βρω τιμες να εχω καποια πιο σφαιρικη αποψη να μην με πιασουν κοτσο ?

4) Air ή PRO ?

Η δουλεια ειναι γραφειο και θα λειτουργω κυριως excel , word και θα γινονται καποιες παρουσιασεις και ο λογος επιλογης macbook δεν ειναι για την φουμα απλα μετα απο τοσα χρονια κατοχος apple συσκευων και απολυτως ευχαριστημενος θελω να παρω κι ενα laptop που να μην κολλαει μετα απο 2-3 χρονο οπως αυτα που επαιρνα τοσα χρονια.

ευχαριστω για τον χρονο σας και εκ των προτερων για τις απαντησεις σας :D

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10.219 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 25/05/2017 - 21:04

Καλησπέρα στο forum.

Ο λογος αναρτησης του θεματος ειναι γιατι οπως γραφω θελω να αγορασω ενα μεταχειρισμενο laptop της Apple και ΝΑΙ θα ειναι το πρωτο μου..

Δεν θελω να παω σε καινουργιο λογω χρηματων οποτε θελω να ψαξω και να βρω την χρυση τομη και να παρω καποιο μεταχειρισμενο.

Κυρια πραγματα που θελω να εχει επειδη θα δουλευω πανω σε αυτο ειναι η οθονη να ειναι πανω απο 11 ιντσες να μην στραβωθω κιολας :P

Οι αποριες μου ειναι η εξης:

1)Αξιζει να αγορασω μεταχειρισμενο - ΝΑΙ ή ΟΧΙ και καποια επιχειρηματα παρακαλω.

2) Εφοσον αξιζει η αγορα απο ποια χρονολογια και μετα να κοιταζω σε αγγελιες για να παρω ενα απροβληματιστο λειτουργικα μηχανημα?

3)Μεχρι ποσα ευρω αξιζει να δωσω? ( σιγουρα αυτο εχει διακυμανσεις αναλογα το ετος ) Ωστοσο υπαρχει καποιο site να μπορεσω να βρω τιμες να εχω καποια πιο σφαιρικη αποψη να μην με πιασουν κοτσο ?

4) Air ή PRO ?

Η δουλεια ειναι γραφειο και θα λειτουργω κυριως excel , word και θα γινονται καποιες παρουσιασεις και ο λογος επιλογης macbook δεν ειναι για την φουμα απλα μετα απο τοσα χρονια κατοχος apple συσκευων και απολυτως ευχαριστημενος θελω να παρω κι ενα laptop που να μην κολλαει μετα απο 2-3 χρονο οπως αυτα που επαιρνα τοσα χρονια.

ευχαριστω για τον χρονο σας και εκ των προτερων για τις απαντησεις σας :D

Θα σου έλεγα να πας σε ένα 13άρι pro retina display. Φυσικά και αξίζει η αγορά μεταχειρισμένου εφόσον είναι σε καλή κατάσταση. 

Για χρήματα θα έλεγα 800-850 για το μοντέλο που σου λέω, δεν ξέρω που θέλεις να κυμανθείς εσύ. 

Once You Go Mac You Never Go Back

#3   montzOlee

montzOlee

iPH Member

• 347 μηνύματα

Δημοσίευση 25/05/2017 - 21:22

ευχαριστω για την απαντηση φιλε jimmakos , στα λεφτα που λες ναι μπορω να φτασω αλλα ως εκει γιατι εφτιαξα κ ενα σταθερο πριν 5-6 μηνες που μου πηγε 2000+ οποτε ειμαι λιγο σφιχτός

για ποια χρονολογια αναφερεσαι εσυ ομως? 

αυτο με μπερδευει στα mac...early/mid/late κτλ μου κανουν το κεφαλι πουρε :S

απο ποιας χρονολογιας και μετα να κοιταζω?

#4   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10.219 μηνύματα

Δημοσίευση 25/05/2017 - 21:32

ευχαριστω για την απαντηση φιλε jimmakos , στα λεφτα που λες ναι μπορω να φτασω αλλα ως εκει γιατι εφτιαξα κ ενα σταθερο πριν 5-6 μηνες που μου πηγε 2000+ οποτε ειμαι λιγο σφιχτός

για ποια χρονολογια αναφερεσαι εσυ ομως? 

αυτο με μπερδευει στα mac...early/mid/late κτλ μου κανουν το κεφαλι πουρε :S

απο ποιας χρονολογιας και μετα να κοιταζω?

Σε αυτά τα χρήματα που μιλάμε μπορείς να βρεις 2013+ μοντέλα. Μην συμβιβαστείς με κάτι παρακάτω, σίγουρα να έχει 8GB ram, όλα φορούν ssd  απλά αλλάζει η χωρητικότητα τους.

Τώρα και με 128GB να το βρεις για την δουλειά που το θες θα είναι μια χαρά. Υπάρχουν γειτονικά site η και εδώ στις αγγελίες που θα μπορέσεις να βρεις κάτι αξιόλογο. 

#5   rromeodim

rromeodim

iPH Guru

• 9.863 μηνύματα

Δημοσίευση 25/05/2017 - 21:43

και απο ebay μπορεις να βρεις πολυ καλα μεταχειρισμενα

#6   montzOlee

montzOlee

iPH Member

• 347 μηνύματα

Δημοσίευση 25/05/2017 - 22:20

Σε αυτά τα χρήματα που μιλάμε μπορείς να βρεις 2013+ μοντέλα. Μην συμβιβαστείς με κάτι παρακάτω, σίγουρα να έχει 8GB ram, όλα φορούν ssd  απλά αλλάζει η χωρητικότητα τους.

Τώρα και με 128GB να το βρεις για την δουλειά που το θες θα είναι μια χαρά. Υπάρχουν γειτονικά site η και εδώ στις αγγελίες που θα μπορέσεις να βρεις κάτι αξιόλογο. 

αυτη την απαντηση εψαχνα απο σενα και γενικα.. ''να μπω στο αυλακι'' για το τι ακριβως ψαχνω απο αποψη ετους κτλ..Θα κοιταξω εδω και γυρω απλα θελω να το δω και απο κοντα ...

Ενα βρω κατι , υπαρχουν καποια στανταρ πραγματα που πρεπει να προσεξω? step by step που ειναι και στα Iphone , κλειδωματα κτλ??

#7   montzOlee

montzOlee

iPH Member

• 347 μηνύματα

Δημοσίευση 25/05/2017 - 22:21

και απο ebay μπορεις να βρεις πολυ καλα μεταχειρισμενα

Ευχαριστω για την απαντηση φιλε.

Επειδη μεχρι τωρα το ebay το ειχα για μικρης αξιας πραγματα και στα iphone δεν εχει καλη φημη ''σαν μαγαζι'' το προτεινεις εσυ?

Τι πρεπει να προσεξω εννοω αν μπορεις να με καθοδηγήσεις...Περαν ενος καλου πωλητη παντα.. 

#8   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10.219 μηνύματα

Δημοσίευση 25/05/2017 - 22:56

αυτη την απαντηση εψαχνα απο σενα και γενικα.. ''να μπω στο αυλακι'' για το τι ακριβως ψαχνω απο αποψη ετους κτλ..Θα κοιταξω εδω και γυρω απλα θελω να το δω και απο κοντα ...

Ενα βρω κατι , υπαρχουν καποια στανταρ πραγματα που πρεπει να προσεξω? step by step που ειναι και στα Iphone , κλειδωματα κτλ??

Κλειδώματα δεν υπάρχουν, ένας έλεγχος να γίνει στην οθόνη ότι είναι λειτουργική και δεν έχει καμένα pixel, ότι φορτίζει σωστά, ότι δουλεύουν όλες οι θύρες usb και σε τι κατάσταση είναι η μπαταρία. 

Δεν μπορείς να δεις και κάτι άλλο από εκεί και πέρα. 

#9   montzOlee

montzOlee

iPH Member

• 347 μηνύματα

Δημοσίευση 25/05/2017 - 23:00

Ωραια καταλαβα.. σε μεταχειρισμενο μπορει να μπει apple care  ή μονο κατα την αγορα γινεται αυτο?Ποσο εγγυηση εχουν τα mac??

δεν θελω να την πατησω γι αυτο φοβαμαι την αγορα απ εξω...

αληθεια σχετικα με την μπαταρια επειδη βλεπω οτι αναφερεται πολυ στις αγγελιες . ποσοι κυκλοι φορτισεις ειναι καλο να εχει ενα μηχανημα? βασικα απο ποσους και μετα αρχιζει να τα ''φτυνει'' η μπαταρια?

Βλεπω απο 10-20 εως και 500 ξερω γω..

#10   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10.219 μηνύματα

Δημοσίευση 25/05/2017 - 23:06

Ωραια καταλαβα.. σε μεταχειρισμενο μπορει να μπει apple care ή μονο κατα την αγορα γινεται αυτο?Ποσο εγγυηση εχουν τα mac??
δεν θελω να την πατησω γι αυτο φοβαμαι την αγορα απ εξω...

αληθεια σχετικα με την μπαταρια επειδη βλεπω οτι αναφερεται πολυ στις αγγελιες . ποσοι κυκλοι φορτισεις ειναι καλο να εχει ενα μηχανημα? βασικα απο ποσους και μετα αρχιζει να τα ''φτυνει'' η μπαταρια?
Βλεπω απο 10-20 εως και 500 ξερω γω..

Apple care μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι το τέλος του πρώτου χρόνου της εγγύησης.
Εφόσον το Mac είναι αγορασμένο από την Ελλάδα έχει 2 χρόνια εγγύηση βάση του νόμου της Ε.Ε περί ηλεκτρονικών.

Εφόσον έχει γίνει σωστή χρήση στη μπαταρία για μεταχειρισμένο μέχρι 100-150 είναι καλά.

Γύρω στους 800+ κύκλους θέλει αλλαγή η μπαταρια.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#11   montzOlee

montzOlee

iPH Member

• 347 μηνύματα

Δημοσίευση 26/05/2017 - 10:40

Apple care μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι το τέλος του πρώτου χρόνου της εγγύησης.
Εφόσον το Mac είναι αγορασμένο από την Ελλάδα έχει 2 χρόνια εγγύηση βάση του νόμου της Ε.Ε περί ηλεκτρονικών.
Εφόσον έχει γίνει σωστή χρήση στη μπαταρία για μεταχειρισμένο μέχρι 100-150 είναι καλά.
Γύρω στους 800+ κύκλους θέλει αλλαγή η μπαταρια.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλημέρα!
Α αρα μπορω αν εχει ακόμα εγγύηση να ενεργοποιήσω το Apple care ,αξίζει σαν υπηρεσία ετσι ?
Σχετικά με την εγγύηση το ίδιο ισχύει απο οποία άλλη ευρωπαϊκή χώρα να ειναι αγορασμένο σωστά?

Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σου φιλε.

#12   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10.219 μηνύματα

Δημοσίευση 27/05/2017 - 07:22

Καλημέρα!
Α αρα μπορω αν εχει ακόμα εγγύηση να ενεργοποιήσω το Apple care ,αξίζει σαν υπηρεσία ετσι ?
Σχετικά με την εγγύηση το ίδιο ισχύει απο οποία άλλη ευρωπαϊκή χώρα να ειναι αγορασμένο σωστά?

Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σου φιλε.

Εφόσον δεν έχει λήξει όπως σου είπα ο πρώτος χρόνος της εγγύησης. Αν έχει λήξει δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις το Apple Care. Προσωπικά και να είχα την δυνατότητα δεν θα το ενεργοποιούσα, δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ, αλλά αυτά είναι και λαχείο...

Εφόσον υπάρχει απόδειξη αγοράς, τότε ναι, ισχύει από όποια χώρα της Ε.Ε είναι αγορασμένο. 

#13   montzOlee

montzOlee

iPH Member

• 347 μηνύματα

Δημοσίευση 28/05/2017 - 22:10

καταλαβα αρα ειναι οπως και στις αλλες συσκευες της εταιριας σχετικα με τον δευτερο χρονο...

Οσο για το apple care ξερεις πως το σκεφτομαι ρε φιλε , αν ειναι απ εξω τουλαχιστον ας το πληρωσω να εχω την δυνατοτητα να εχω το κεφαλι μου ήσυχο ...

Αν η αγορα γινει απο Ελλαδα κ ειδικα απο καπου που μπορω να το δω απο κοντα ουτε εμενα με καιει...

οπως και να χει σ ευχαριστω για τις απαντησεις σου..δυσκολη η επιλογη παντως... ολο ψαχνω και δεν μπορω να αποφασισω.

Κρατανε και τιμη τα ατιμα οποτε προσπαθω να βρω την προσφορα :P

#14   metallurgy

metallurgy

iPH Addict

• 833 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 07/12/2018 - 16:13

Macbook pro mid2012 13” με τον i5 , 8gb ram και 240gb ssd wd θα αξιζε για αγορα εν ετει 2018 στα 500 ευρω; Το εχει πολυ προσεγμενο οπως ειδα με
Οριτζιναλ φορτιστη και μπαταρια με 320 κυκλους φορτισης.
Δεν βλεπω καμια ακρη ακομα με πληρωμες και το σκεφτομαι για μεταχειρισμενο. Φοβαμαι και λιγο τι να προσεξω οταν το παρω .

#15   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone SE
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 07/12/2018 - 19:42

Macbook pro mid2012 13” με τον i5 , 8gb ram και 240gb ssd wd θα αξιζε για αγορα εν ετει 2018 στα 500 ευρω; Το εχει πολυ προσεγμενο οπως ειδα με
Οριτζιναλ φορτιστη και μπαταρια με 320 κυκλους φορτισης.
Δεν βλεπω καμια ακρη ακομα με πληρωμες και το σκεφτομαι για μεταχειρισμενο. Φοβαμαι και λιγο τι να προσεξω οταν το παρω .

Προφανώς πρόκειται για ένα γερασμένο μηχάνημα, με όλα τα αρνητικά που αυτό συνεπάγεται.

Πέρα από την ηλικία του,  έχει μια  μέτρια οθόνη με ανάλυση 1280 by 800 px.

Μπορείς να ελέγξεις·

1. Τρέξε την εντολή diskutil verifyvolume /, μήπως ο δίσκος βγάλει κάποιο σφάλμα.
2. Άνοιξε ένα νέο έγγραφο TextEdit και το περιφέρεις σ' όλη την οθόνη, για εντοπισμό τυχόν καμένων pixels.
3. Όταν σε power-on του μηχανήματος προκύψει το beach ball, καλύτερα να ξεχάσεις την αγορά.

Συνημμένο αρχείο  beach ball.jpg   4,9KB   17 λήψεις

vires acquirit eundo

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;