Χρησιμοποιώ το ποστ σου όχι για να στην πω αλλά επειδή στην πλειοψηφία σκεφτόμαστε έτσι οι Έλληνες. Ας λάβουμε υπόψιν πως τα χρήματα που δεν μπαίνουν στην οικονομία λόγω της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, καλούμαστε στο τέλος να τα καλύψουμε με νέους φόρους, εμείς που δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Έχουμε κίνητρο;
Φίλε niktsi εξ αφορμής μόνο του ποστ σου και σε καμία περίπτωση επί προσωπικού έχω τις ακόλουθες σκέψεις προς κάθε πολίτη:
Συγγνώμη κιόλας αλλά να σταματήσουμε να τρώμε παπάδες μια ζωή ότι ταχα η φοροδιαφυγή καταστρέφει τη χώρα και ο καφετζής με την απόδειξη. Είναι το ίδιο άκυρο με το να λέμε θα καταργήσουμε τις πλαστικές σακούλες να σωθεί ο πλανήτης. Και εξηγούμαι:
Καρκίνιασε όλος ο πλανήτης το 1986 από το Τσερνομπίλ. Εκεί που έσκασε το σύννεφο αβέρτα οι καρκίνοι και όσοι δεν καρκίνιασαν έχουν πρόβλημα θυρεοειδούς (μέσα σε αυτούς και εγώ by the way).
Θες να λύσεις κάποιο πρόβλημα; Γιατί δεν κυνηγάς τα deals με τα οπλικά συστήματα. Γιατί δεν αναρωτιέσαι που βρίσκονται εκατομμύρια για αγορές παιχτών από ομάδες. Γιατί δεν κυνηγάς να δείς τι παίζεται στις γειτονιές με τα ναρκωτικά και τις ιερόδουλες. Γιατί δεν ασχολείσαι με το human trafficking.
Αλλά είμαστε λαός easy mode και κατιναριό που το κινητό το έχουμε για μόστρα και χαμούρεμα στα τζάμπα γουάι φάι και παρηγοριόμαστε με ανοησίες ότι ταχα θα μπεί η εφαρμογή με τις αποδείξεις και εμείς τα αλάνια θα ξεσκεπάσουμε τον απατεώνα περιπτερά που αποθησαύρισε τα 0.30 λεπτά κέρδος από τις τσίχλες που μας πούλησε.
Για δε βλέπεις φίλε ποιος θα φτιάξει το app? Και πόσα φράγκα θα κοστίσει το app στους φορολογούμενους? Και για δεν ανησυχείς που το ίδιο το κράτος σε κάνει ρουφιάνο του γείτονα παρα επιχαίρεις για τη φανταστική ευκαιρία να καρφώσεις τον διπλανό σου δήθεν γιατί αυτός καταστρέφει τη χώρα?
Αντε γειά σε αυτό το λαό με apps από την ΑΑΔΕ. Καμία σωτηρία.
Υ.Γ. Επαναλαμβάνω το πόστ δεν είναι για σένα φίλε αλλά μου έδωσες καλή αφορμή να πώ όσα έχω μέσα μου. Κανένα προσωπικό με σένα.