Παιδιά καλημέρα.
Επειδή το έχω ξεχάσει πως μπορώ να έχω Αγγλικά σαν γλώσσα και Ελληνικά στην εμφάνιση της Ημερομηνίας ?
Αν θυμάμαι καλά ήταν κάτι εντολές στο terminal αλλά δεν μπορώ να τις θυμηθώ.
Δεν μπορώ με τίποτα το εξεληνισμένο μενού αλλά και με τίποτα την μορφή Ημερομηνίας στα Αγγλικά
Αν εννοείς να έχεις το μενού του mac στα αγγλικά, πχ system preferences και την ημερομηνία στα Ελληνικά κάνε τα ακόλουθα (αλλά δεν το έχω δοκιμάσει σε high sierra):
(από email της isquare)
- Θέστε ως πρώτη γλώσσα τα Αγγλικά, θέστε τις ημερομηνίες στα Ελληνικά (Region: Greece - Greek) και κλείστε τα System Preferences.
- Ανοίξτε την εφαρμογή 'Terminal' (είναι στα Utilities) και γράψτε ακριβώς τα παρακάτω στο prompt:
defaults write NSGlobalDomain "AppleLocale" "el_GR"
... και πατήστε Return.
- Κάνετε logout - login και τα μενού πια θα είναι στα αγγλικά ενώ οι ημερομηνίες στα Ελληνικά.
Θα συνιστούσαμε τα global preferences (σαν αρχείο) να μην τα πειράζετε με το χέρι, αλλά να χρησιμοποιείτε την εντολή "defaults write/read", μέσω του Terminal.
Τέλος, η χειροκίνητη αυτή ρύθμιση παρόλο που είναι απολύτως θεμιτή, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι κάθε φορά που αλλάζετε κάτι στο κομμάτι Language & Region (στα System Preferences) αυτή θα χρειάζεται εκ νέου ρύθμιση. Για αυτόν τον λόγο κρατήστε την παραπάνω γραμμή εντολής ώστε να την έχετε και μελλοντικά.