Ας το δούμε λογικά λίγο. Οι μεγάλες εταιρείες δεν είναι μπακάλικα, ασφαλώς και ξέρουν το στοκ που θα έχουν σε 3 μέρες που παραλαμβάνουν, για να καταχωρήσουν, να τιμολογήσουν και εν συνεχεία να παραδώσουν. Για τον απλούστατο λόγο οτι πριν το στοκ, συνενοούνται με την κάθε αντιπροσωπεία και ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ. Το στοκ δεν έρχεται απο μόνο του μια μέρα με καρότσι και τους λένε "Μάστορα, 200 κομμάτια έχω, να τ'αφήσω ?" Πάντα προηγείται η παραγγελία η οποία έχει γίνει σε συνενόηση με την αντιπροσωπεία για το πόσα μπορεί να διαθέσει. Τώρα αν για το iphone αλλάζουνε και οι κλασσικοί νόμοι της αγορας, τι να πώ ρε παιδιά, δεν είμαι σε αυτό τον κλάδο και δεν ξέρω, αλλά υποθέτω πως ισχύει ότι ισχύει για κάθε εμπορικό προιόν μαζικής κατανάλωσης.
Απο κεί και πέρα ΣΑΦΩΣ και οι υπάλληλοι δεν θα αποκαλύψουν το στοκ στον καθένα που τηλεφωνάει ή πάει απο κεί και ρωτάει, ακόμα και αν είναι φίλος τους, γιατί έχουν αυστηρή εντολή και μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους αν αποκαλύψουν τέτοιες εσωτερικές πληροφορίες. Και η πιο εύκολη δικαιολογία για να ξεφορτωθούν εναν πιεστικό πελάτη που τους πρήζει είναι να πουν δεν ξέρουμε. Και η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων των μαγαζιών δεν ασχολείται, ούτε καίγεται κιόλας για το iphone, μην τρελλαίνεστε, πουλάνε δεκάδες άλλα προιόντα ταυτόχρονα και το iphone είναι απλά ενα ακόμα προιόν.
Εγω παω στοιχημα οτι ο καθε πωλητης δεν εχει ιδεα ουτε ποτε, ουτε ποσα θα παραλαβουνε. Ενα νουμερο κοιταει στον υπολογιστη (οταν υπαρχει αποθεμα) και σου λεει ποτε θα παραλαβεις αναλογα με το τι εχει η αποθηκη διαθεσιμο. Οταν παλι μιλαμε για προπαραγγελιες η προϊοντα που θα κυκλοφορησουν προσεχως σιγα μην ενημερωσουν οι ιθυνοντες τον καθε ενα υπαλληλο τι θα ερθει και ποτε...
Δεν ειναι δικαιολογιες. Οντως δεν ξερουν η λενε ο,τι τους κατεβει. Και το iPhone δεν ειναι ενα ακομα προϊον-ειναι ο μονος "κωδικος" που διαθετει το καθε καταστημα τεχνολογιας για τον οποιο καθε χρονο γινεται ενας μικρος χαμος με πελατες που ρωτανε και ξαναρωτανε για διαθεσιμοτητα με μπολικο, ζεστο παραδακι στο χερι. Αν γνωριζαν 100% τι παιζει σιγα μην αφηναν πελατη να φυγει. Πηγα με το 8 Plus τις πολυ πρωτες ημερες κυκλοφοριας σε μεγαλη αλυσιδα για θηκη και δυο πωλητριες μου ζητησαν να το δουν και να συγκρινουν με ενα 7 Plus εκθεσιακο που ειχαν γιατι μονο απο internet το ειχαν τσεκαρει...φαντασου με το Χ...δεν ειναι απλα μια ακομα συσκευη το ολοκαινουργιο μηλο.