παντως 12 ωρες πριν ανοιξουν τις προπαραγγελιες και ακομα δεν εχει ανακοινωθει τιμη...
ελεος ομως πια....what happens in infoquest stays in infoquest....
Δημοσίευση 26/10/2017 - 20:14
παντως 12 ωρες πριν ανοιξουν τις προπαραγγελιες και ακομα δεν εχει ανακοινωθει τιμη...
Δημοσίευση 26/10/2017 - 20:15
Δημοσίευση 26/10/2017 - 20:17
Δημοσίευση 26/10/2017 - 20:24
Είμαστε σε public forum διαφορετικά θα γραφόντουσαν πολλά. Το ωραίο πάντως της υπόθεσης, επειδή έκανα κι εκεί εκδήλωση ενδιαφέροντος, είναι ότι και ζητάνε προκαταβολή για την προπαραγγελία και δεν σου εγγυούνται ότι θα παραλάβεις, παρόλο που ξέρουν πλέον το στοκ τους.
Δημοσίευση 26/10/2017 - 20:26
Με λίγα λόγια αντιμετωπίζουν την λίστα από την εκδήλωση ενδιαφέροντος ως λίστα προπαραγγελιών? Αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτοι. Επίσης οι λίστες εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν είναι ενδεικτικές γιατί ξέρω άτομα που έχουν δηλώσει σε ένα κάρο μαγαζιά για μια μόνο συσκευή.
Προσωπικά δεν έχω θέμα γιατί είμαι απο την πρώτη μέρα σε λίστα αλλά είναι λάθος αντιμετώπιση και αρκετά περίεργη για να την εφαρμόσουν στην πράξη. Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο άτομο μάλλον κάτι κάπου δεν έχει καταλάβει καλά όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα της υπόθεσης. Το πιο βασικό για μένα είναι ότι έχουν παραλάβει ικανοποιητικό αριθμό και αυτό είναι θετικό.
Γιατί το θεωρείς απαράδεκτο ? Κρατάνε μια λίστα με αύξοντα αριθμό για όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον απο λίγο μετα το keynote και απο οτι κατάλαβα, θα επικοινωνήσουν με τον καθένα με τη σειρά μέσα στην επόμενη βδομάδα, αν θέλει να κάνει παραγγελία και να πληρώσει για να παραλάβει. Οποιος δεν θέλει ή δεν ξέρει ή είναι σε άλλες πέντε λίστες και δεν είναι σίγουρος, φεύγει και ανεβαίνει στη σειρά ο επόμενος. Δεν μου ακούγεται παράλογο, κάπως έτσι το φανταζόμουνα. Δεν σημαίνει οτι επειδή είσαι στη λίστα σου κρατάνε και συσκευή. Μου τόνισε όμως οτι δεν μπορεί να μπεί μέσο με αυτό τον τρόπο, ούτε να παίξουν καβάντζες για φίλους κλπ, έχουν αυστηρή εντολή να τηρηθεί η προτεραιότητα βάσει αύξοντα αριθμού, first come, first serve. Και μιλάμε για μια αλυσίδα, μην παρεξηγηθώ, άλλοι μπορεί να λειτουργουν αλλιώς.
Δημοσίευση 26/10/2017 - 20:36
Δημοσίευση 26/10/2017 - 20:38
Γιατί το θεωρείς απαράδεκτο ? Κρατάνε μια λίστα με αύξοντα αριθμό για όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον απο λίγο μετα το keynote και απο οτι κατάλαβα, θα επικοινωνήσουν με τον καθένα με τη σειρά μέσα στην επόμενη βδομάδα, αν θέλει να κάνει παραγγελία και να πληρώσει για να παραλάβει. Οποιος δεν θέλει ή δεν ξέρει ή είναι σε άλλες πέντε λίστες και δεν είναι σίγουρος, φεύγει και ανεβαίνει στη σειρά ο επόμενος. Δεν μου ακούγεται παράλογο, κάπως έτσι το φανταζόμουνα. Δεν σημαίνει οτι επειδή είσαι στη λίστα σου κρατάνε και συσκευή. Μου τόνισε όμως οτι δεν μπορεί να μπεί μέσο με αυτό τον τρόπο, ούτε να παίξουν καβάντζες για φίλους κλπ, έχουν αυστηρή εντολή να τηρηθεί η προτεραιότητα βάσει αύξοντα αριθμού, first come, first serve. Και μιλάμε για μια αλυσίδα, μην παρεξηγηθώ, άλλοι μπορεί να λειτουργουν αλλιώς.
Η λίστα εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν είναι λίστα προπαραγγελιών. Έχει τεράστια διαφορά. Η λίστα εκδήλωσης ενδιαφέροντος γίνεται ώστε ο αντιπρόσωπος να έχει μια πρώτη έστω και φουσκωμένη άποψη για την ζήτηση. Γι'αυτό μετά γίνονται πάντα προπαραγγελίες.
Πρώτα παίρνεις τηλέφωνο να καλύψεις τις προπαραγγελίες και μετά αν υπάρχουν ακυρώσεις ή αρκετό στοκ συνεχίζεις με όσους από τις λίστες εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν είναι στην λίστα προπαραγγελιών πάντα τηρώντας την σειρά. Αυτή είναι η κανονική διαδικασία και ο λόγος είναι απλός. Οι λίστες εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι πάντα διπλάσιες μπορεί και τριπλάσιες σε αριθμό συμμετοχών συγκριτικά με όσους στο τέλος πραγματικά προπαραγγέλνουν συν του ότι οι ίδιοι έχουν κάνει σε 2, 3 ή και 4 αλυσίδες. Και ακόμα και όσοι τελικά προπαραγγέλνουν πάλι ένα ποσοστό την ακυρώνει μέχρι να φτάσει η μέρα να αγοράσει όντως την συσκευή.
Τώρα το αν η συγκεκριμένη αλυσίδα τα κάνει ανάποδα και ότι τους κατέβει είναι δικό τους θέμα, ούτε η πρώτη εταιρεία του κλάδου είναι που κάνει κάτι τέτοιο ούτε η τελευταία.
Τελευταία επεξεργασία από: ChrisDs, 26/10/2017 - 20:42
Δημοσίευση 26/10/2017 - 20:42
Δημοσίευση 26/10/2017 - 20:48
Δηλαδη συγγνωμη ρε παιδια ηδη υπαρχουν λιστες ενδιαφεροντος σε καταστηματα; Εγω σημερα πηρα σε καταστημα vodafone και μου ειπαν δεν εχουν τιποτα. Απο 3/11 μου ειπαν. Οτι ναναι...
Λίστες εκδήλωσης ενδιαφέροντος βγήκαν μετά το event από αρκετές αλυσίδες. Τις λαμβάνουν υπόψην συνήθως αλλά όχι εις βάρος της λίστας προπαραγγελιών. Είναι ουσιαστικά μια ακόμα λίστα από όπου μπορούν να βρούν υποψήφιους αγοραστές που δεν έκαναν προπαραγγελία αφού καλύψουν τις προπαραγγελίες.
Εγώ πάντως όπου ρώτησα μου είπαν ότι πρέπει να κάνω προπαραγγελία άσχετα αν είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον. Από εκεί πέρα δεν γνωρίζω κάτι άλλο να βοηθήσω. Αν μάθω κάτι παραπάνω αυριο θα σας πω.
Δημοσίευση 26/10/2017 - 20:49
Δηλαδη συγγνωμη ρε παιδια ηδη υπαρχουν λιστες ενδιαφεροντος σε καταστηματα; Εγω σημερα πηρα σε καταστημα vodafone και μου ειπαν δεν εχουν τιποτα. Απο 3/11 μου ειπαν. Οτι ναναι...
Δημοσίευση 26/10/2017 - 20:54
1199€ το 64αρι και 1399€το 256.
Βγαίνει σε όλο και περισσότερα sites εδώ και ένα 2ωρο..
Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης βέβαια
Δημοσίευση 26/10/2017 - 21:04
Τι να σας πώ ρε παιδιά, το παιδί με εχει εξυπηρετήσει αρκετές φορές και είναι συμπαθέστατος και άψογος όσες φορές είχαμε επαγγελματική συναλλαγή. Τον πήρα σήμερα να τον ρωτήσω τι γίνεται και αν το βλέπει να το έχω την άλλη Παρασκευή και με διαβεβαίωσε να μην ανησυχώ. Εγω ούτε σε λίστα έχω μπεί αλλού, ούτε το έψαξα σε μαγαζιά. Όπως μου υπενθύμισε σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου που είχαμε μιλήσει με έβαλε εκέινος σε μια λίστα που είχε ήδη ανοίξει στα κεντρικά τους και απο αυτή τη λίστα θα ξεκινήσουν να παραδίδουν συσκευές και είμαι κάπου στο νούμερο 20, αλλά ήδη απο ότι κατάλαβα έχει φτάσει ήδη γύρω στο 100. Δεν ρώταγα λεπτομέρειες για να μην τον φέρω σε δύσκολη θέση. Μου ειπε οτι ο μόνος τρόπος να μην το έχω την άλλη Παρασκευή είναι να χαθεί ή παρτίδα ή να πάρει φωτιά η αποθήκη. Τα υπόλοιπα ήταν κουβέντα που κάναμε, με δολοπλόκο μου σκοπό να μάθω όσο πιο πολλές πληροφορίες μπορώ να μοιραστώ με τους συνασθενείς μου εδώ. Μπορεί και κάτι να μην κατάλαβα σωστά, πάντως εγώ μόνο εκεί είχα δηλώσει ενδιαφέρον και απο οτι φαίνεται θα το παραλάβω. Και όταν του είπα οτι καλά που τον έχω μέσο, μου είπε δεν είναι θέμα μέσου γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι ιδιαίτερο, απλά δήλωσες ενδιαφέρον πολύ νωρις. Εκείνο που μου φάνηκε εντυπωσιακό ήταν οτι όπως μου είπε, το ενδιαφέρον και η ζήτηση είναι τρελλή, πολύ πάνω απο οτι περίμεναν και σε καμμία περίπτωση δεν θα καλυφθεί απο την πρώτη παραλαβή. Οταν του εξεφρασα την απορία μου να υπάρχει τετοια ζητηση με αυτη την τιμή, μου είπε οτι οι φανς της apple δεν καταλαβαίνουν Χριστό. Τι να του πώ, ότι έχει άδικο;
Δημοσίευση 26/10/2017 - 21:07
Δημοσίευση 26/10/2017 - 21:10
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω στα καταστήματα εδώ είναι γιατί όταν κανείς προπαραγγελία και σε χρεώνουν στην κάρτα δεν σου λένε και ημέρα παράδοσης .
Αυτό με κάνει κι εμένα έξαλλο. Μάλλον γιατί δεν ξέρουν ακόμα το στοκ τους.
Τελευταία επεξεργασία από: panosxxx, 26/10/2017 - 21:13
Δημοσίευση 26/10/2017 - 21:12
0 μέλη, 5 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες