[spoiler]Πρωτες εντυπωσεις για μενα ειναι εξαιρετικες, το FaceID με βολευει καλυτερα απο το TouchID αν και πιο αργο (λογω του animation), η οθονη ειναι κλασεις ανωτερη απο της Samsung και ειναι η μονη που δεν κανει τα ματια μου να πονανε (TrueTone ειναι απλα θεικο), τα gestures σου γινονται δευτερη φυση σε 10 λεπτα, αλλα ειμαι
πραγματικα απογοητευμενος απο το λογισμικο.
Το iOS 11 παιζει να ειναι η χειροτερη εκδοση by far. Αργα animation ξεκλειδωματος/ανοιγματος εφαρμογων, στοιχεια που δεν ειναι στοιχισμενα σωστα σε εφαρμογες, στοιχεια με ανομοιομορφο μεγεθος μεσα στην ιδια την εφαρμογη, οι καταραμενες οι γνωστοποιησεις που δεν ειναι ομαδοποιημενες ανα εφαρμογη ολες μαζι αλλα ΜΙΑ ΜΙΑ στην οθονη, η ηλιθιοτητα του να εχεις 3!!! τροπους να ανοιξεις την καμερα απο το lockscreen και να μην μπορεις να κανεις customize τα κουμπακια φακου/καμερας, η αφαιρεση του wishlist απο το app store (ελεος), οι κωλοτουμπες που πρεπει να κανεις στο itunes για να βαλεις τα δικα σου ringtones, η χαζομαρα που ΤΟ WIFI ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ CONTROL CENTER, απλα αποσυνδεεται, και για να το κλεισεις εντελως πρεπει να πας στις ρυθμισεις (αλλα μην ανησυχεις, θα ξανα-ανοιξει απο μονο του στις 5 η ωρα το βραδυ), ολα αυτα μου δειχνουν οτι ενω η Apple εχει το καλυτερο hardware αυτη τη στιγμη στον κοσμο, δεν εχει τους ανθρωπους να το αξιοποιησουν στο επακρο. Πρωτη φορα στη ζωη μου που χρησιμοποιω συσκευη Apple και νιωθω οτι τα animations κρατανε πισω τον ταχυτατο επεξεργαστη, μονο και μονο για να διαφημιζει ο Jony Ive το "fluidity" του και τις λοιπες μ@λ@κιες που πλασαρει καθε χρονο. Πρωτη φορα νιωθω πως το λογισμικο κραταει πισω το hardware σε συσκευη της Apple, πραγμα που δεν ειχα αντιμετωπισει ποτε απο εποχες iPhone 3G. Πραγματικα θελω πισω το iPhone 6 μου με 9.0.2 jailbreak.
Ολα αυτα μου θυμιζουν ποσο πολυ μου λειπει ο Steve Jobs που πιστευω πως ποτε δεν θα εκανε ship μια τετοια ναυαρχιδα διχως ενα ΤΕΛΕΙΟ λογισμικο χωρις κολληματα, ο ανθρωπος που δεν εβαλε αριθμομηχανη στο iPad επειδη δεν του αρεσε ο τροπος που την σχεδιασανε οι μηχανικοι. Αυτος ηταν ηγετης. O ηγετης που με μαγευε καθε φορα που εκανε ενα keynote. Που μπορουσε να πουλησει παγο σε εσκιμωο... Καλος και ο Tim Cook, αλλα για να αναφερω και τα λογια του μακαριτη απο την βιογραφια του, "Tim's not a product person". Ενδιαφερεται μονο για τους αριθμους. Ενδιαφερεται μονο για την τιμη της μετοχης. Ενδιαφερεται μονο για το ποσα κομματια πουλησε. Και καλα κανει, γιατι ολοι αυτοι οι αριθμοι ειναι through the fucking roof απο τοτε που πηρε τα ηνια. H Apple θα γινει η πρωτη εταιρια με valuation 1 τρις $ σε λιγο καιρο υπο την αρχηγια του. Ομως δεν μου προσφερει πια αυτην την εμπειρια που μου προσεφερε επι εποχες Steve.
Σαν fanboy, δεν θελω να πω οτι το iPhone X ειναι το τελευταιο καλο κινητο της Apple. Μακαρι να μη βγει σωστη αυτη η προβλεψη. Μακαρι του χρονου να παρουσιασουνε ενα ολοκληρωμενο λογισμικο μαζι με το Χ+ και να μην κανουνε σαν την Ubisoft η την ΕΑ που κανουνε ship ενα σπασμενο παιχνιδι και το patcharoυνε στην πορεια. Αυτη δεν ειναι η Apple που αγαπησα.
Μακαρι ο Craig Federighi να παρει καποιες πρωτοβουλιες και να φτιαξει το iOS οπως του αξιζει γιατι απο εποχες ios 7 το λογισμικο μου φαινεται πως το σχεδιαζει ο Jony Ive και οχι το software department της Apple. Παραδειγμα τα αργα animations, απαραδεκτο για ετος 2017 να εχω μισο δευτερολεπτο animation μονο και μονο για να μου λεει ο Jony με την μαγικη φωνη του οτι ειναι "fluid and organic" το λογισμικο. Τhat's bullshit.
Ακομα και με ολα αυτα τα μικροκολληματα, το κινητο ειναι το καλυτερο παντως που μπορεις να αγορασεις και οριακα αξιζει τα 1400 ευρωπουλα. Προσωπικα, δεν προκειται να ξαναπαρω iPhone για τα επομενα 5 χρονια minimum, λογω του λογισμικου και λογω του οτι πια καθε χρονο δεν βγαινει και τιποτα καλυτερο απο την προηγουμενη χρονια (πχ του χρονου θα βγει Χ+, τι καλυτερο θα εχει? 16mgpx καμερα? Εχω dslr. 120Hz oθονη? Δεν με πειθει να αναβαθμισω. Το μονο που ζηλευω ειναι η μπροστινη 16mgpx καμερα του OnePlus για selfie και τιποτα αλλο) αλλα θα ηθελα πολυ να δω τι μας ετοιμαζουν τα παιδια απο το Cupertino.
Review/rant οβερ.[ /spoiler]