Παραθετω απο το αρθρο:
"So this article is about the security of facial recognition, and other forms of biometric identification in general."
Και απο αυτο συμπεραινω οτι το αρθρο ειναι ασχετο με αυτο που συζηταμε, δηλ. με το Face ID. Αυτο που δεν εννοει να καταλαβει ο συγκεκριμενος τυπος και αλλοι θεωρητικοι της ασφαλειας ειναι οτι σκοπος της Apple με το Face ID (αλλα και ακομη με το Touch ID) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να μεγιστοποιησει την ασφαλεια των στοιχειων που ολοι διατηρουμε σε ενα κινητο. Σκοπος της Apple ειναι να μεγιστοποιησει μια ενα μεγεθος που εξαρταται τοσο απο την ασφαλεια οσο και απο την ευχρηστια. Δηλ.
The article is about security but FaceID is about 'security AND usability' combined.
Προφανως το να κλειδωνεις ενα κινητο με ενα password 128 χαρακτηρων ειναι σαφως πιο ασφαλες απο το Face ID. Ειναι πιο ασφαλες και απο το Touch ID... Αλλα πως θα αισθανοσουν αν μια συσκευη με την οποια αλληλεπιδρας 200 φορες την μερα επρεπε να πληκτρολογεις 128 χαρακτηρες καθε φορα που ηθελες να την ανοιξεις . Θα βλαστημαγες ολη την μερα ....
Δες λοιπον απο αυτο το πρισμα τις προσπαθειες της Apple με το Touch ID και το Face ID και θα καταλαβεις .. (θα καταλαβεις ακομη γιατι πολυ πριν το Touch ID και το Face ID και ολα τα καλουδια που μας φερνει η Apple τα κινητα ζητουσαν ενα αριθμητικο passcode 4 χαρακτηρων για να ξεκλειδωσουν και οχι ενα password 128 χαρακτηρων που ειναι σημαντικα ασφαλεστερο και εξισου ευκολο στην υλοποιηση)