Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 3 ψήφοι

Αγορά iPhone (και όχι μόνο) με απαλλαγή ΦΠΑ (ΠΟΛ 1150/2017)

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
337 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#181   alej

alej

iPH Elite Poster

• 3.333 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 8
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:ALEJSALONICA

Δημοσίευση 07/02/2018 - 12:34

Τι εννοείς? Τι πήγε να κάνει?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Πήγε να περάσει το ΦΠΑ του κινητού σε χωριστό κωδικό και ουσιαστικά να τον πληρώσω!!!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#182   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 07/02/2018 - 17:02

Φίλε μου καλό είναι να μην τα κάνουμε όλα σαλάτα! Όπως έγραψα και πιό πάνω υπάρχουν περιπτώσεις επιχειρήσεων που δικαιούνται την έκπτωση και περιπτώσεις που δεν τη δικαιούνται...
Μπορεί στην δική μου επιχείρηση να μπορώ να δικαιολογώ ακόμα και playstation ωστέ να διακαιούμαι την έκπτωση ΦΠΑ...δεν σημαίνει οτί αυτό μπορεί να γίνει και στη δική σου! Γι αυτό καλό είναι να ρωτάμε τον λογιστή μας ο οποίος (αν είναι σωστός) θα μπορεί να μας συμβουλέψει ειδικά για την περίπτωση μας... Όχι τίποτα άλλο, μην γίνουν και τίποτα παρερμηνείες και μετά χαλάμε τις καρδιές μας...

Αν κοιτάξεις 2-3 ποστ μου παραπάνω, το ίδιο ακριβώς γράφω.

Γενικά αν κάποιος διαβάσει το τοπικ από την αρχή, τα έχουμε γράψει όλα από 2-3 φορές.

#183   agnostos13

agnostos13

iPH Contributor

• 1.823 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 07/02/2018 - 18:16

Αν κοιτάξεις 2-3 ποστ μου παραπάνω, το ίδιο ακριβώς γράφω.

Γενικά αν κάποιος διαβάσει το τοπικ από την αρχή, τα έχουμε γράψει όλα από 2-3 φορές.

Επειδή ανέφερες...

Η λογίστριά σου πρέπει να μάθει καλύτερα τη δουλειά της με κάθε σεβασμό...

Από τον Αύγουστο που έχει ξεκινήσει όλο αυτό το έχω κάνει εγώ προσωπικά σε 3 συσκευές και άλλοι τόσοι γνωστοί σε άλλες τόσες.

Για να μην πω για τα μέλη εδώ που το έχουν κάνει.

...γι αυτό λέω μην κρίνουμε (αυθαίρετα) εξ ιδίων τα αλλότρια!

Για να του λέει η λογίστρια οτί δεν μπορεί να πάρει την έκπτωση (λογικά) κάτι παραπάνω θα ξέρει που δεν ξέρουμε εμείς εδώ για την περίπτωση του φίλου μας. Ας μην μπερδεύουμε τα πράματα...

Τελευταία επεξεργασία από: agnostos13, 07/02/2018 - 18:17

#184   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9.378 μηνύματα

Δημοσίευση 07/02/2018 - 18:57

Ξαναλέω αν διαβάζεις μόνο μία γραμμή από αυτά που γράφονται εννοείται ότι δεν θα βγει σωστό αποτέλεσμα.

Ο φίλος με αυτό που έγραψε δεν υπονόησε ότι δεν υπάγεται σε κανονικό ΦΠΑ ή ότι είναι πιστωτικός αλλά ότι η λογίστριά του του λέει ότι όσα γράφονται εδώ δεν ισχύουν.

#185   agnostos13

agnostos13

iPH Contributor

• 1.823 μηνύματα

Δημοσίευση 07/02/2018 - 19:13

Ξαναλέω αν διαβάζεις μόνο μία γραμμή από αυτά που γράφονται εννοείται ότι δεν θα βγει σωστό αποτέλεσμα.

Ο φίλος με αυτό που έγραψε δεν υπονόησε ότι δεν υπάγεται σε κανονικό ΦΠΑ ή ότι είναι πιστωτικός αλλά ότι η λογίστριά του του λέει ότι όσα γράφονται εδώ δεν ισχύουν.

Επειδή εγώ δεν είμαι σίγουρος οτί ξέρει απαραίτητα ο καθένας που υπάγεται η επιχείρηση του...γι αυτό και εγώ ξαναλέω οτί δεν ισχύει το άρθρο 39α για όλες τις περιπτώσεις όπως δεν είναι και η έκπτωση ΦΠΑ για όλους και για όλα...

#186   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9.378 μηνύματα

Δημοσίευση 07/02/2018 - 20:53

Δεν υπάρχει κατάστημα που να μην ζητάει screenshot από το Taxis σχετικά με την κατάσταση ΦΠΑ της επιχείρησης.

Οπότε ακόμα και αν κάποιος δεν γνωρίζει τι και πως είναι η επιχείρησή του, βγάζοντας το screenshot από το κατάστημα θα ενημερωθεί καταλλήλως αν δεν το δικαιούται.

#187   tsita78

tsita78

iPH newbie

• 19 μηνύματα

Δημοσίευση 07/02/2018 - 22:34

παιδια καταρχην ειμαι φιλη οχι φιλος κ κατα δευτερον συμφωνω με αυτα που λετε γιατι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.Εγω απο ολα αυτα καταλαβα οτι λογικα μπορω να παρω με τιμολογιο απλα ειχα μπερδευτει στο γεγονος οτι για καποιο λογο θα επρεπε να δωσω  το φπα μετα γιατι μεσα στο αρθρο κατι τετοιο λεει.μενει να κανω καποιες διευκρινησεις για να δω πως δηλωνετε το κινητο σαν εξοδο.μηπως κανενας βρηκε κανενα σκρουτζομαγαζο που να μην εχει βαλει μεγαλυτερη τιμη αυτη με τιμολογιο? :P

#188   petervgr

petervgr

iPH Elite Poster

• 2.599 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 08/02/2018 - 04:16

«Μήπως βρήκε κανένα σκρουτζομαγαζο που να μην έχει βάλει μεγαλύτερη τιμή αυτή με το τιμολόγιο ;»

Εμ εδώ είναι το θέμα ότι στην ουσία η ΠΟΛ καταργείται από την αγορά αυξάνοντας τις τιμές τα καταστήματα.

Με την ΠΟΛ ουσιαστικά έχεις τελικά μια μικρή μείωση στη τιμή λιανικης της αγοράς που όμως αντί για - 24% πάει περίπου στο - 8% με 10%.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

#189   emminad1925

emminad1925

iPH Addict

• 657 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7 Plus

Δημοσίευση 08/02/2018 - 04:23

παιδια καταρχην ειμαι φιλη οχι φιλος κ κατα δευτερον συμφωνω με αυτα που λετε γιατι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.Εγω απο ολα αυτα καταλαβα οτι λογικα μπορω να παρω με τιμολογιο απλα ειχα μπερδευτει στο γεγονος οτι για καποιο λογο θα επρεπε να δωσω το φπα μετα γιατι μεσα στο αρθρο κατι τετοιο λεει.μενει να κανω καποιες διευκρινησεις για να δω πως δηλωνετε το κινητο σαν εξοδο.μηπως κανενας βρηκε κανενα σκρουτζομαγαζο που να μην εχει βαλει μεγαλυτερη τιμη αυτη με τιμολογιο? :P

Το αγοράζεις με τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ!το ΦΠΑ το αποδίδεις εσυ στο τέλος του τρίμηνου που υποβάλεις την δήλωση ΦΠΑ.το κινητό περνιέται σαν πάγιο της επιχείρησης και αφαιρείται από τυχόν έσοδα που έχεις στο τέλος της χρονιάς και όχι σαν έξοδο στο τρίμηνο.

#190   tsita78

tsita78

iPH newbie

• 19 μηνύματα

Δημοσίευση 08/02/2018 - 09:06

Το αγοράζεις με τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ!το ΦΠΑ το αποδίδεις εσυ στο τέλος του τρίμηνου που υποβάλεις την δήλωση ΦΠΑ.το κινητό περνιέται σαν πάγιο της επιχείρησης και αφαιρείται από τυχόν έσοδα που έχεις στο τέλος της χρονιάς και όχι σαν έξοδο στο τρίμηνο.

αυτο καταλαβα τελικα οτι μαλλον γινετε στο τελος της χρονιας ο συμψηφισμος.εχει δικιο ομως αυτος που εγραψε οτι τελικα ανεβασαν τις τιμες τους τα μαγαζια κ δεν κερδιζεις το ποσο του φπα ολοκληρο.το κορυφαιο ομως ειναι οτι εχουν ιδια τιμη ιντερνετ που περιλαμβανει φπα με την τιμη τιμολογιου!τι κερδιζουν με αυτη την κινηση δεν το καταλαβα..

#191   tselpemts

tselpemts

iPH Hero

• 3.766 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:T S E L

Δημοσίευση 08/02/2018 - 09:10

Μην μπερδεύεις την κοπέλα μωρε.ΦΠΑ δεν αποδίδεις...Αγοράζεις με απαλλαγή ΦΠΑ...ΤΕΛΟΣ

#192   emminad1925

emminad1925

iPH Addict

• 657 μηνύματα

Δημοσίευση 08/02/2018 - 09:53

Μην μπερδεύεις την κοπέλα μωρε.ΦΠΑ δεν αποδίδεις...Αγοράζεις με απαλλαγή ΦΠΑ...ΤΕΛΟΣ

Ε πως;και ποιος το αποδίδει;

#193   ikaros13

ikaros13

iPH Contributor

• 1.447 μηνύματα

Δημοσίευση 08/02/2018 - 09:54

Δεν ξέρω ποιος το αποδίδει και δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι αγοράζω με τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ και δεν το αποδίδω εγώ αποδεδειγμένα. Πόσες φορές πρέπει να το πούμε;

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

#194   agnostos13

agnostos13

iPH Contributor

• 1.823 μηνύματα

Δημοσίευση 08/02/2018 - 11:06

Δεν υπάρχει κατάστημα που να μην ζητάει screenshot από το Taxis σχετικά με την κατάσταση ΦΠΑ της επιχείρησης.

Οπότε ακόμα και αν κάποιος δεν γνωρίζει τι και πως είναι η επιχείρησή του, βγάζοντας το screenshot από το κατάστημα θα ενημερωθεί καταλλήλως αν δεν το δικαιούται.

Αυτό που λες έχει βάση μόνο για να εξακριβώσει αν υπάγεται στο άρθρο 39α και όχι αν δικαιούται έκπτωση του ΦΠΑ ή θα χρειαστεί να το αποδόσει αργότερα στη δήλωση!

Ε πως;και ποιος το αποδίδει;

Αν αφορά έξοδο για το οποίο δικαιούσαι έκπτωση δεν το αποδίδει κανείς καθώς το ΦΠΑ δεν αφορά επιχειρματικές δαπάνες αλλά καταναλωτικές. Το ίδιο γίνεται ακόμα για τις υπόλοιπες δαπάνες-αγορές πέραν αυτών που υπάγονται στο 39α. Απλά σε εκείνες τις περιπτώσεις το ποσό που πληρώνεις στον προμηθευτή το παίρνεις έκπτωση από τις πωλήσεις σου. Άρα ουσιαστικά φαίνεται να το αποδίδεις προσωρινά αλλά στην πορεία μηδενίζεται οπότε είναι σαν να μην το πλήρωσες ποτέ...

Τελευταία επεξεργασία από: agnostos13, 08/02/2018 - 11:07

#195   emminad1925

emminad1925

iPH Addict

• 657 μηνύματα

Δημοσίευση 08/02/2018 - 11:46

Παιδιά σορρυ από εμένα για την παραπληροφόρηση..Μετά από βοήθεια του Στέλιου (tselpemts)το ΦΠΑ τελικά οντως δεν αποδίδεται!

Τελευταία επεξεργασία από: emminad1925, 08/02/2018 - 11:46

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;