Ε πως;και ποιος το αποδίδει;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Κανείς.-
Δημοσίευση 08/02/2018 - 13:57
Ε πως;και ποιος το αποδίδει;
Δημοσίευση 08/02/2018 - 18:47
παιδια σε ολους εχει τυχει να αγορασουν προιον αξιας μεγαλυτερης των 500 ευρω απο ιντερνετ πως πληρωνετε?ολο το ποσο καταθεση η τα μισα για να κανετε ελεγχο την συσκευη οταν την φερει ο κουριερ κ τα υπολοιπα εκει?
Δημοσίευση 08/02/2018 - 18:56
Κατ αρχας αν διαβάσεις την ΠΟΛ θα δεις ότι γράφει πληρωμή μέσω τραπέζης ανεξαρτήτως ποσού, δεν ισχύει εδώ το πάνω από 500€, και 100€ να είναι η πληρωμή πρέπει να γίνει με τραπεζική κατάθεση, ή e-banking, ή κάρτα.παιδια σε ολους εχει τυχει να αγορασουν προιον αξιας μεγαλυτερης των 500 ευρω απο ιντερνετ πως πληρωνετε?ολο το ποσο καταθεση η τα μισα για να κανετε ελεγχο την συσκευη οταν την φερει ο κουριερ κ τα υπολοιπα εκει?
Τελευταία επεξεργασία από: georgeol, 08/02/2018 - 18:57
Δημοσίευση 09/02/2018 - 13:45
παιδια σε ολους εχει τυχει να αγορασουν προιον αξιας μεγαλυτερης των 500 ευρω απο ιντερνετ πως πληρωνετε?ολο το ποσο καταθεση η τα μισα για να κανετε ελεγχο την συσκευη οταν την φερει ο κουριερ κ τα υπολοιπα εκει?
Αν θες να κόψεις τιμολόγιο καλύτερα οι πληρωμές να γίνονται τραπεζικά... Ειδικά για τέτοιο ποσό!
ⓘⓉⓗⓘⓝⓚ
Δημοσίευση 09/02/2018 - 20:22
Τι θα πει «καλύτερα να γίνονται τραπεζικά»? Είναι παράβαση να ΜΗΝ γίνονται τραπεζικάΑν θες να κόψεις τιμολόγιο καλύτερα οι πληρωμές να γίνονται τραπεζικά... Ειδικά για τέτοιο ποσό!
Δημοσίευση 09/02/2018 - 20:29
Ποιού νόμου;Τι θα πει «καλύτερα να γίνονται τραπεζικά»? Είναι παράβαση να ΜΗΝ γίνονται τραπεζικά
Sent from my iPad using Tapatalk
ⓘⓉⓗⓘⓝⓚ
Δημοσίευση 09/02/2018 - 21:05
Δημοσίευση 09/02/2018 - 23:05
Κατ αρχας αν διαβάσεις την ΠΟΛ θα δεις ότι γράφει πληρωμή μέσω τραπέζης ανεξαρτήτως ποσού, δεν ισχύει εδώ το πάνω από 500€, και 100€ να είναι η πληρωμή πρέπει να γίνει με τραπεζική κατάθεση, ή e-banking, ή κάρτα.
Κατά δεύτερον υπάρχει κάποιο κατάστημα που να δέχεται να πληρωθεί τα μισά και τα υπόλοιπα με την παράδοση?
Ούτως ή άλλως όμως είσαι καλυμμένη σε περίπτωση «στραβής» αφού έχεις δικαίωμα για επιστροφή εντός 14 ημερών χωρίς καμία αιτιολογία!
η επιστροφη που λες μπορει να γινει ακομη κ αν εχει ανοιχτει η συσκευη?
Δημοσίευση 10/02/2018 - 00:14
Όχι, πρέπει να είναι άθικτη η αρχική συσκευασία.η επιστροφη που λες μπορει να γινει ακομη κ αν εχει ανοιχτει η συσκευη?
Δημοσίευση 11/02/2018 - 11:57
<<Επίσης προβλέπεται και η μείωση του ορίου συναλλαγών από 1.500 σε 500 ευρώ, πάνω από το οποίο θα πρέπει οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών-καταναλωτών και επιχειρήσεων (για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών) να γίνονται αποκλειστικά με τη χρήση μέσων πληρωμής με κάρτα ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής.https://www.taxheave...s/view/id/32674
Τελευταία επεξεργασία από: agnostos13, 11/02/2018 - 11:57
ⓘⓉⓗⓘⓝⓚ
Δημοσίευση 11/02/2018 - 13:33
Σαφώς ισχύει και για συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, τιμολόγια με καθαρή αξία πάνω από 500€ εξοφλούνται ΜΟΝΟ μέσω τραπέζης (κατάθεση, e-banking, κάρτα). Είναι η δουλειά μου αυτή και το κάνω κάθε μέρα.<<Επίσης προβλέπεται και η μείωση του ορίου συναλλαγών από 1.500 σε 500 ευρώ, πάνω από το οποίο θα πρέπει οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών-καταναλωτών και επιχειρήσεων (για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών) να γίνονται αποκλειστικά με τη χρήση μέσων πληρωμής με κάρτα ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής.
Πηγή: Taxheaven Δείτε περισσότερα https://www.taxheave...s/view/id/32674>>
Αυτό που παραθέτεις όπως βλέπεις ισχύει γιά συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και ιδιωτών (λιανική). Εγώ έγραψα για αγορά με τιμολόγιο (χονδρική)...
Δημοσίευση 11/02/2018 - 15:25
Που το στηρίζεις αυτό που γράφεις;Σαφώς ισχύει και για συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, τιμολόγια με καθαρή αξία πάνω από 500€ εξοφλούνται ΜΟΝΟ μέσω τραπέζης (κατάθεση, e-banking, κάρτα). Είναι η δουλειά μου αυτή και το κάνω κάθε μέρα.
Τελευταία επεξεργασία από: agnostos13, 11/02/2018 - 15:26
ⓘⓉⓗⓘⓝⓚ
Δημοσίευση 11/02/2018 - 20:22
Φίλε μου δεν θα συνεχίσω άλλο αυτή την συζήτηση, έχεις άγνοια των νόμων και αρνείσαι να καταλάβεις. Αν δεν σε πείσει και αυτό https://www.taxheave.../view/id/34634# κάνε μια ερώτηση στον λογιστή σουΠου το στηρίζεις αυτό που γράφεις;
Τα χεις μπερδέψει νομίζω...
Δημοσίευση 12/02/2018 - 01:32
Δυστυχώς έχεις μπλέξει τα μπούτια σου με τους νόμους και δεν ξέρεις και τι διαβάζεις σε αυτά που μου παραθέτεις...Φίλε μου δεν θα συνεχίσω άλλο αυτή την συζήτηση, έχεις άγνοια των νόμων και αρνείσαι να καταλάβεις. Αν δεν σε πείσει και αυτό https://www.taxheave.../view/id/34634# κάνε μια ερώτηση στον λογιστή σου
ⓘⓉⓗⓘⓝⓚ
Δημοσίευση 12/02/2018 - 09:44
Δυστυχώς έχεις μπλέξει τα μπούτια σου με τους νόμους και δεν ξέρεις και τι διαβάζεις σε αυτά που μου παραθέτεις...
Είναι άλλος ο νόμος που απαγορεύει αγορές άνω των 500€(μικτή αξία) από ιδιώτες με μετρητά (και όντως η παράβαση του επισύρει διοικητικό προστιμο) και άλλος αυτός που ορίζει την φορολογική αναγνώριση δαπανών άνω των 500€(καθαρή αξία) από επιχειρήσεις (και επιλέγοντας πληρωμη με μετρητα εχει ως αποτελεσμα την μη αναγνωριση της δαπανης)...
Φίλε μου κατ αρχήν οφείλεις να είσαι πιο ευγενικός, κατά δεύτερον δεν είναι κακό να μην γνωρίζεις κάτι, το κακό είναι να είσαι ξεροκέφαλος.
Το θέμα μας είναι ποιος νόμος το προβλέπει ή ότι όντως οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ γίνονται μέσω τράπεζας?
Ελπίζω να κατάλαβες τι ισχύει και να μην παραπλανείς τα υπόλοιπα μέλη με την ασχετοσύνη σου
0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες