Για να καταλαβαίνουμε το τι φούμαρα ακούγαμε τόσα χρόνια περί skroutz και το ότι ντεμέκ οι τιμές είναι χαμηλότερες γιατί δεν είναι επίσημες εισαγωγές και περί άλλων προμηθευτών και ιστορίες για αγρίους...
Αγορά iPhone (και όχι μόνο) με απαλλαγή ΦΠΑ (ΠΟΛ 1150/2017)
Δημοσίευση 11/12/2017 - 03:23
Ad
Δημοσίευση 11/12/2017 - 08:26
Με τη διαφορά ότι εφόσον θέλει να τα περάσει στα πάγια έξοδα η μόνη του επιλογή είναι το τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ.
Από ότι κατάλαβα από αυτά που έγραψε ο tselemp στο πρώτο ποστ πλέον εφόσον ανήκεις στην κατηγορία επιχειρήσεων που κόβουν βάση της 1150 και θέλεις να αγοράσεις κάτι τέτοιο, υποχρεωτικά το κόβεις χωρίς ΦΠΑ αλλιώς μπορεί να μην περάσει στο τέλος του τριμήνου.
Τώρα προφανώς αυτό που λέει το μαγαζί είναι η μέγιστη αλητεία και θέλει καταγγελία.
Απλά το μαγαζί τόσο στη λιανική όσο και στο τιμολόγιο με ΦΠΑ, καρπωνόταν το ΦΠΑ ενώ τώρα χωρίς ΦΠΑ απλά αυξάνει την τιμή προκειμένου να το καρπωθεί και πάλι.
Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά αν δεν το πάρει από την αρχή χωρίς ΦΠΑ υπάρχει περίπτωση μετά να μην μπορούν να περαστούν; Αυτό ισχύει αν λειτουργεί βάσει της ΠΟΛ 1150;
Δημοσίευση 11/12/2017 - 11:03
Θεωρώ πως ο tselpemts είναι πιο αρμόδιος να το επιβεβαιώσει αλλά νομίζω πως ναι.
Επίσης πρόσεξε, το αν μία επιχείρηση θα υπάγεται ή όχι στην ΠΟΛ 1150/2017 δεν είναι επιλογή της. Ορίζεται μέσα ξεκάθαρα το ποιοί συμπεριλαμβάνονται.
Δημοσίευση 11/12/2017 - 13:23
Λοιπόν παιδιά για να ξέρετε στο Σκρουτζ τρέχει promotion από Apple και Samsung για πελάτες λιανικής. Για αυτό δεν μπορούν να κόψουν τιμολόγιο γιατί μετά η κάθε εταρεία δεν θα μπορεί να τους γυρίσει το πιστωτικό χαχαχα
Δημοσίευση 11/12/2017 - 13:37
Αν και λίγο off-topic, νομίζω ότι εδώ κολλάει καλύτερα να τα πω όλα αυτά.
Επειδή έτυχε να το ψάξω 2 μέρες τώρα το θέμα, μιας και ήθελα να αγοράσω ένα iPhone SE με τιμολόγιο άνευ ΦΠΑ είδα τα εξής:
- Τα μεγάλα καταστήματα , με τιμή 349 κόβανε εννοείται κανονικά τιμολόγιο αφού τους πήγαινες την εκτύπωση του taxis και η τελική τιμή έβγαινε στα 280.
- Τα μαγαζιά στο skroutz είχαν τιμή 312 (χοντρικά), αλλά αυτή την ονομάζουν "τιμή ειδικής προσφοράς, με οριο στη 1 συσκευή / αγοραστή", ενώ η τιμή για να σου κόψουν τιμολόγιο άνευ ΦΠΑ, ήταν 350 ευρώ (ίδια με αυτή των μεγάλων αλυσίδων).
Αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως αυτό που εμείς λέμε "χαμηλή τιμή σκρουτζ" είναι κάποια λαμογιά που γίνεται με την είσπραξη και την απόδοση του ΦΠΑ στο κράτος και την οποία σαν αγοραστές αποδεχόμαστε (εν αγνοία μας) προκειμένου να έχουμε μια καλύτερη τιμή.
Προσωπικά, αν και στο παρελθόν έχω κράξει τις μεγάλες αλυσίδες για την τιμολογιακή τους πολιτική, προτιμώ να τα δίνω σε αυτούς, που στην τελική ξέρω ότι το ΦΠΑ που πληρώνω και που αναλογεί στο κράτος θα αποδοθεί τελικά, παρά να πληρώνω ΦΠΑ για ένα προιόν και να μη γνωρίζω αν αυτό θα καταλήξει εκεί που πρέπει, ή στην τσέπη κάποιοι "έξυπνου".
Στην περίπτωση τιμολογίου, προφανώς και οι μεγάλες αλυσίδες είναι μονόδρομος, λόγω καλύτερης τιμής.
Δεν μου ακούγεται πολύ σύννομο να πουλάς χαμηλότερη τιμή στην λιανική από ότι στην χονδρική...ότι παπατζοπροφορά και να λες οτί κάνεις για πελάτες λιανικής!
Η μόνη λύση είναι καταγγελία στους παπατζίδες...
Ναι κατάλαβα!
Λοιπόν παιδιά για να ξέρετε στο Σκρουτζ τρέχει promotion από Apple και Samsung για πελάτες λιανικής. Για αυτό δεν μπορούν να κόψουν τιμολόγιο γιατί μετά η κάθε εταρεία δεν θα μπορεί να τους γυρίσει το πιστωτικό χαχαχα
Και εγώ είμαι ένας εξωγηίνος!
Τελευταία επεξεργασία από: agnostos13, 11/12/2017 - 13:39
ⓘⓉⓗⓘⓝⓚ
Δημοσίευση 11/12/2017 - 13:40
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δημοσίευση 11/12/2017 - 14:53
Εγώ πάντως αγόρασα από skroutzομαγαζο στη Θεσσαλονίκη κανονικά στην τιμή που το είχαν και στο Ίντερνετ..και μάλιστα πήρα 2 συσκευές σε ένα τιμολόγιο..
Τις πήρες χωρίς ΦΠΑ ?
ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!
Δημοσίευση 11/12/2017 - 15:43
Άρα τώρα λοιπόν τα skroutzoμάγαζα έχουν επινοήσει αυτή την πατέντα με την "τιμή καταστήματος" και την "τιμή web" και συνεχίζεται το πανηγύρι.
Το θέμα είναι ότι ο αγοραστής που θέλει να αγοράσει χωρίς ΦΠΑ προφανώς και δε θα επιλέξει skroutz γιατί είναι πιο ακριβά! ενδεικτικά για ένα X64 η τιμή καταστήματος είναι 1314. Στους επίσημους 1199. Διαλέξτε και πάρτε.
Δημοσίευση 11/12/2017 - 17:20
Τις πήρες χωρίς ΦΠΑ ?
Αγόρασα 2 iPhone 7 Plus με τιμολόγιο με το άρθρο 39α..
Δημοσίευση 11/12/2017 - 22:10
Το λογικό και το σωστό αυτό είναι.Εγώ πάντως αγόρασα από skroutzομαγαζο στη Θεσσαλονίκη κανονικά στην τιμή που το είχαν και στο Ίντερνετ..και μάλιστα πήρα 2 συσκευές σε ένα τιμολόγιο..
ⓘⓉⓗⓘⓝⓚ
Δημοσίευση 12/12/2017 - 09:48
Δημοσίευση 12/12/2017 - 11:26
Μιλησα χθες με υπαλληλο της vodafone μου ειπε να παω βεβαιωση προσωποποιημενης πληροφορησης και το παιρνω κανονικα ανευ Φ.Π.Α απο οσο μου μου ειπε πρεπει να μπω στο taxis στα στοιχεια του πατερα οπου ειναι το μαγαζι και να το κατεβασω ! ξερει κανεις που ακριβως ειναι αυτη η βεβαιωση και πως την αναγραφει το taxis?
Μπαίνεις με τους κωδικούς του ιδιοκτήτη της επιχείρησης,πας πχ στο ε1,πάνω λέει προσωποποιημένη πληροφόρηση,πατας εκεί,μετά αριστερά λέει (στοιχεία)επιχείρησης(κάτω από το φυσικού προσώπου),το πατάς και κανείς μια εκτύπωση την οθόνη που βλέπεις μ ένα ctrl p..αυτούς που τους ενδιαφέρει είναι να φαίνεται σ αυτή την σελίδα εκεί που λέει υπαγωγή ΦΠΑ να είναι ΝΑΙ
Δημοσίευση 12/12/2017 - 11:47
Στα πρώτα μαγαζιά που βγαίνουν στο Σκρουτζ και δεν έχουν διαφορετική τιμή στο κατάστημα και στο web αν τους πάρεις τηλέφωνο σου λένε ότι δεν μπορούν να κόψουν τιμολόγιο επειδή μηχανογραφικά δεν μπορούν να το υποστηρίξουν. Απλώς αστείοι!!
Προτιμώ να πληρώσω κάτι παραπάνω και να το πάρω από Official μαγαζί παρά να με κοροϊδεύουν!
Δημοσίευση 12/12/2017 - 12:05
Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά αν δεν το πάρει από την αρχή χωρίς ΦΠΑ υπάρχει περίπτωση μετά να μην μπορούν να περαστούν; Αυτό ισχύει αν λειτουργεί βάσει της ΠΟΛ 1150;
Αν το πάρεις με ΦΠΑ είναι καταρχήν φορολογική παράβαση και κατά δεύτερον το ΦΠΑ ΔΕΝ εκπίπτει από το οποίο τυχόν χρεωστικό ΦΠΑ έχεις. Αν δε περαστεί έτσι (δηλαδή αφαιρεθεί) είναι ακόμη μεγαλύτερη φορολογική παράβαση.
Η έκδοση πλέον τιμολογίων τέτοιων αγαθών είναι παράνομη τόσο για τον εκδότη όσο και για τον λήπτη.
Αν έχει ήδη εκδοθεί τιμολόγιο που συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ (των συγκεκριμένων αγαθών), ζητάτε την έκδοση πιστωτικού τιμολογίου ίσου με το ΦΠΑ που αντιστοιχεί και φυσικά την επιστροφή του παραπάνω ποσού σε εσάς.
Δημοσίευση 12/12/2017 - 16:54
Αν το πάρεις με ΦΠΑ είναι καταρχήν φορολογική παράβαση και κατά δεύτερον το ΦΠΑ ΔΕΝ εκπίπτει από το οποίο τυχόν χρεωστικό ΦΠΑ έχεις. Αν δε περαστεί έτσι (δηλαδή αφαιρεθεί) είναι ακόμη μεγαλύτερη φορολογική παράβαση.
Η έκδοση πλέον τιμολογίων τέτοιων αγαθών είναι παράνομη τόσο για τον εκδότη όσο και για τον λήπτη.
Αν έχει ήδη εκδοθεί τιμολόγιο που συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ (των συγκεκριμένων αγαθών), ζητάτε την έκδοση πιστωτικού τιμολογίου ίσου με το ΦΠΑ που αντιστοιχεί και φυσικά την επιστροφή του παραπάνω ποσού σε εσάς.
Φορολογική παράβαση δεν είναι γιά τον εκδότη καθώς μπορεί να ισχυριστεί οτί δεν έλαβε πληροφόρηση που να τον υποχρεώνει να κόψει με βάση το 39α.
Φορολογική παράβαση είναι για τον λήπτη όταν εκπίπτει το ΦΠΑ το οποίο θα έπρεπε να μην είχε πληρώσει και δεν το έχει ζητήσει πίσω.
Το ερώτημα είναι τι πρέπει να γίνεται με όλους αυτούς τους παπατζίδες που σκαρφίζονται ένα κάρο μαργαριτάρια γιά να μην κόψουν τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ σε πελάτη που το δικαιούται!
Να υπάγεται στην άρνηση έκδοσης νόμιμου παραστατικού στοιχείου άραγε;;;
ⓘⓉⓗⓘⓝⓚ
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 14
0 μέλη, 14 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες