όπως προαναφερθηκε, ουδετερο φιλε μου σε όλους τους διακόπτες και εχεις λυσει το 99% των προβλημάτων, μηδεν κόστος ακομα χτυπάω το κεφάλι μου@kiriakosa Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου αλλά θέλω, έχω βασικές απορίες για αυτό έψαχνα κάποιον οδηγό ή βιβλίο. Π.χ. όλα τα Homekit αξεσουάρ τα συνδέεις μέσω wifi ή bluetooth? Έχεις επιλογές; Πως γίνεται σε ένα σπίτι που φτιάχνεις τώρα να το κάνεις Full Homekit χωρίς προβλήματα. Έχω δει ακόμα και διακοπτικό υλικό πινάκων με Homekit.
Από κάπου θέλω να ξεκινήσω.
Homekit & σενάρια αυτοματισμού
Δημοσίευση 10/01/2021 - 10:58
Δημοσίευση 10/01/2021 - 11:01
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δημοσίευση 10/01/2021 - 11:07
@alej παραθέτω ένα στιγμιότυπο απο την εγκατάσταση μου. Γενικότερα έχω περίπου 20 λάμπες Hue και 8 αντίστοιχους διακόπτες, καταργώντας τους επιτοίχιους (είναι σπίτι του 1987 και δεν μπήκα στη διαδικασία να τους αντικαταστήσω). Προβλήματα αξιοπιστίας δεν είχα, κάποιες φορές το μήνυμα no response εμφανίζεται, αυτό δεν το γλιτώνουμε, αλλά χωρίς πολλά πολλά επανέρχεται στην κανονικότητα. Επίσης υπάρχουν δύο θερμοστάτης και 2 θερμοστατικές κεφαλές της ΝΕΤΑΤΜΟ τα οποία δουλεύουν απροβλημάτιστα. Με μια hue λάμπα είχα και εγώ μια απρόβλεπτη συμπεριφορά, αλλά είχε πάρει μια ρύθμιση από δικό μου λάθος. Προσωπικά όπου μπορώ , προτιμώ το WiFi στη διασύνδεση των συσκευών από το Bluetooth, και με το δεύτερο Hub στο δεύτερο όροφο έλυσα το θέμα της απόστασης.
@SLK200GR τόσο καλό το Fritz? Πάντοτε το έβλεπα , αλλά δεν ήξερα αν θα μου έλυνε το θέμα της κάλυψης. Είπα κάποια στιγμή θα πάω σε Mesh, περιμένω να πέσουν οι τιμές και να υποστηρίζουν WiFi 6.
Sent from my iPad using Tapatalk
Δημοσίευση 10/01/2021 - 11:08
Το homebridge τολμώ να πω είναι πιο αξιόπιστο από πολλές homekit enabled συσκευές.
Από τότε που το σεταρα σωστά, με την πολύτιμη βοήθεια του @vrachamis βέβαια όλα πάνε ρολόι.
Αντίθετα μέσω hue μου ανάβει μόνη της μια λάμπα κατά διαστήματα και δεν ξέρω γιατί. Δεν είναι σε κανέναν αυτοματισμό...
Κάτι παραπάνω θα ξέρεις, αφού το δουλεύεις!
Δημοσίευση 10/01/2021 - 11:09
@alej επειδή και εγώ σε μεγάλο σπίτι έχω σετ άρει τα πάντα, στο δεύτερο όροφο , οπου δεν είχα κάλυψη WiFi , τράβηξα καλώδιο Ethernet και με ένα switch έβαλα συσκευές που υποστήριζαν utp (κάμερες) και κούμπωσα ένα δεύτερο Philips Hue Hub για να ελέγχω φώτα και διακόπτες του ορόφου κεντρικά. Θεωρητικά το πρόβλημα λύνεται με Mesh WiFi, αλλά επειδή είχα δώσει καλά χρήματα για τα δυο σουτέρ του σπιτιού, ακόμα δεν το έχω τολμήσει. Έβαλα και ένα δεύτερο σουτέρ στον ίδιο όροφο, αλλά όσες ρυθμίσεις και αν έχω ψάξει, δεν μπόρεσα να το κάνω να δουλέψει με HomeKit.
Μα γιατί έβαλες 2ο Hue bridge;
Επίσης εφόσον τράβηξες UTP στον όροφο έπρεπε να κάνεις extend το υπάρχων δίκτυο.
Τώρα που έχεις δεύτερο router, το σπίτι έχει δύο διαφορετικά δίκτυα.
Γι’αυτό έχεις προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των συσκευών επειδή μεταπίπτουν σε διαφορετικά SSIDs
Αντίθετα μέσω hue μου ανάβει μόνη της μια λάμπα κατά διαστήματα και δεν ξέρω γιατί. Δεν είναι σε κανέναν αυτοματισμό...
Κάποιος παλιός αυτοματισμός δεν έχει διαγραφεί από το hue bridge.
Φτιάξε στο Hue.app έναν νέο αυτοματισμό που να εμπλέκει την προβληματική λάμπα πχ ένα timer, άστον να τρέξει δυο τρεις μέρες και μετά διέγραψε τον μέσα από την εφαρμογή
Δημοσίευση 10/01/2021 - 11:12
Μα γιατί έβαλες 2ο Hue bridge;
Επίσης εφόσον τράβηξες UTP στον όροφο έπρεπε να κάνεις extend το υπάρχων δίκτυο.
Τώρα που έχεις δεύτερο router, το σπίτι έχει δύο διαφορετικά δίκτυα.
Γι’αυτό έχεις προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των συσκευών επειδή μεταπίπτουν σε διαφορετικά SSIDs
Κάποιος παλιός αυτοματισμός δεν έχει διαγραφεί από το hue bridge.
Φτιάξε στο Hue.app έναν νέο αυτοματισμό που να εμπλέκει την προβληματική λάμπα πχ ένα timer, άστον να τρέξει δυο τρεις μέρες και μετά διέγραψε τον μέσα από την εφαρμογή
Το ξέρω, το δεύτερο ρόστερ το έχω για να έχω την ίδια ταχύτητα (100άρα) και στον επάνω όροφο που είναι τα υπνοδωμάτια. Το HUE είναι σεταρισμένα στο βασικό ρουτερ (Ethernet) οπότε τα βλέπω όλα στο HomeKit. Προβλήματα επικοινωνίας δεν έχω με αυτόν τον τρόπο. Απλά προσπάθησα να σεταρω το δεύτερο ρουτερ σαν ίδιο με το πρώτο (tp-Link και τα δύο) αλλά όσες δοκιμές και αν έκανα, το HomeKit δε δουλέυε επάνω.
Δημοσίευση 10/01/2021 - 12:18
Επομένως κατά την αγορά των αξεσουάρ θα πρέπει να κοιτάζω αν δουλεύουν με wifi. Όταν αρχίσω να το στήνω σχεδιαστικά θα σας ρωτήσω κι άλλα για την εμπειρία σας. Με απασχολεί το θέμα συναγερμός με Homekit και το τι γίνεται σε διακοπή ρεύματος. Έχω βρει https://www.security...sitory/lcp500-l που υποστηρίζει συναγερμό της Honeywell αλλά δεν έχω πολλά στοιχεία.
Δημοσίευση 10/01/2021 - 12:37
Ειλικρινά όμως είναι κάτι που δεν το έψαξα ποτέ και τώρα που άρχισα να ρίχνω κλέφτες ματιές, βλέπω ότι δυσκολεύομαι να τα κατανοήσω.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με βασικά βήματα, όποιον θέλει να ξεκινήσει να το στήνει και αυτός;
Πχ, θέλω να ελέγχω τα φώτα σε όλα τα δωμάτια. Ακόμα και τα βοηθητικά, όπως προβολάκια, φωτιστικό στο γραφείο κτλ.
Θέλω να έλεγχο τον θερμοσίφωνα, το θερμοστάτη για την θέρμανση.
Θα ήθελα και το κλιματιστικό αλλά οκ δεν είναι τόσο απαραίτητο γιατί από μόνο του μπορείς να το προγραμματίσεις για την επόμενη μέρα.
Τι πρέπει να προμηθευτώ; Λάμπες, διακόπτες με τι χαρακτηριστικά;
Πχ το homebridge δεν κατάλαβα τι είναι!
Πως μπορώ να βρω όλες αυτές τις πληροφορίες;
Δημοσίευση 10/01/2021 - 13:26
Δημοσίευση 10/01/2021 - 13:27
Ζηλεψα
@
Δημοσίευση 10/01/2021 - 13:29
@SLK200GR ήξερα ότι είναι εξαιρετικά, αλλά τέτοια κάλυψη; Ίσως το τολμήσω κάποια στιγμή.
Δημοσίευση 10/01/2021 - 13:31
Δημοσίευση 10/01/2021 - 14:19
@sakissalonika μια συμβουλή έχω να δώσω. Philips Hue. Τελικά δυο συμβουλές: Amazon de , τις έχει σε προσφορές περίπου 6 μήνες το χρόνο. Θα ξεκινήσεις με ένα κιτ από εκεί (έτσι έκανα και εγώ) με διακόπτες και bridge και προχωράς.
Τι εννοείς να ξεκινήσω με ένα κιτ;
Υπάρχουν έτοιμα κιτ;
Απ’οτι καταλαβαίνω θα πρέπει να πάρω το bridge οπωσδήποτε, όσες λάμπες θα χρειαστώ και τι άλλο;
Υπάρχει θερμοστάτης μου να μπορώ να τον ελέγχω μέσω Home του ios?
Με τον θερμοσίφωνα τι μπορώ να κάνω;
Δημοσίευση 10/01/2021 - 14:19
Το ξέρω, το δεύτερο ρόστερ το έχω για να έχω την ίδια ταχύτητα (100άρα) και στον επάνω όροφο που είναι τα υπνοδωμάτια. Το HUE είναι σεταρισμένα στο βασικό ρουτερ (Ethernet) οπότε τα βλέπω όλα στο HomeKit. Προβλήματα επικοινωνίας δεν έχω με αυτόν τον τρόπο. Απλά προσπάθησα να σεταρω το δεύτερο ρουτερ σαν ίδιο με το πρώτο (tp-Link και τα δύο) αλλά όσες δοκιμές και αν έκανα, το HomeKit δε δουλέυε επάνω.
Φοβερή δουλειά , δοκίμασε να απενεργοποίησεις στο ένα router dhcp και βάλε να δίνει ip μόνο το πρώτο , δηλαδή «σαν» extender τύπου .
Δημοσίευση 10/01/2021 - 14:44
@Sakissalonika αυτό εννοώ ως σετ, 3 έγχρωμες λάμπες + Bridge + 2 διακόπτες τους έδινε (και θα τους ξαναβγάλει προσφορά) στα 130€.
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4
0 μέλη, 4 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες