Homekit & σενάρια αυτοματισμού
Δημοσίευση 08/11/2020 - 00:14
Έβαλα ως τώρα τον αρχικό πακέτο δυο λάμπες και τη γέφυρα .
Αυτή τη στιγμή θα στηθεί στο σαλόνι μια βιβλιοθήκη θηρίο και θέλω τέρμα πάνω να βάλω λεντοταινια.
Τι πρέπει να αφήσω αναμονή ;πρίζα η καλώδιο ρεύματος ;πως θα συνδεθεί στο ρεύμα ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
RF forever
Δημοσίευση 08/11/2020 - 01:01
Να ρωτήσω και εγω κάτι σαν αρχάριος
Αυτή τη στιγμή θα στηθεί στο σαλόνι μια βιβλιοθήκη θηρίο και θέλω τέρμα πάνω να βάλω λεντοταινια.
Τι πρέπει να αφήσω αναμονή ;πρίζα η καλώδιο ρεύματος ;πως θα συνδεθεί στο ρεύμα ;
Αν αναφέρεσαι σε Hue, πρίζα ρεύματος θα αφήσεις για να κουμπώσεις κατευθείαν. Έχουν βέβαια μακριά καλώδια, αλλά ανέφερες θηρίο βιβλιοθήκη....
Sent from my iPad using Tapatalk
Δημοσίευση 08/11/2020 - 09:29
Να ρωτήσω κάτι. Επειδή είμαι άσχετος με το homebridge, το Hoobs είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείτε σαν homebridge?
Ή θα χρειαστώ υπολογιστή ανοιχτό 24/7 ?
Αν θυμάμαι καλά το hoobs είναι κάτι σαν λειτουργικό. Μπορείς να το κάνεις εγκατάσταση είτε σε υπολογιστή είτε σε synology είτε σε raspberry που νομίζω είναι η καλύτερη λύση.
Δημοσίευση 08/11/2020 - 10:00
Να ρωτήσω και εγω κάτι σαν αρχάριος
Πρίζα να βάλεις. Έχω βάλει λεντοταινιες hue στην κουζίνα και ο φωτισμός που βγάζουν είναι τέλειος. Γενικά εχω καταλήξει ότι ο κρυφός φωτισμός δίνει άψογα αποτελέσματα αν θέλεις πολύ φως και τα φωτιστικά πιο πολύ για διακόσμηση.
Δημοσίευση 08/11/2020 - 20:39
Εχουμε κάποια ιδέα για έξυπνη κλειδαριά εξωτερικής πόρτας;
Υπαρχει ήδη στημένο στο χώρο Apple TV σαν hub και επισης hue.
Δημοσίευση 08/11/2020 - 21:03
Να ρωτήσω κάτι. Επειδή είμαι άσχετος με το homebridge, το Hoobs είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείτε σαν homebridge?
Ή θα χρειαστώ υπολογιστή ανοιχτό 24/7 ?
το περνάς σε raspberry το εχεις συνδεδεμενο στο ιντερνετ και εχεις και την εφαρμογη home assistant στο κινητο.θελει αρκετο ψαξιμο οπως και το home bridge. για εμενα αυτο ηταν λιγο ποιο ευκολο στο να βαλω πραγματα μεσα ασε που συνδεετε και στο HomeKit
Δημοσίευση 08/11/2020 - 22:13
Καλησπέρα στη παρέα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!
Εχουμε κάποια ιδέα για έξυπνη κλειδαριά εξωτερικής πόρτας;
Υπαρχει ήδη στημένο στο χώρο Apple TV σαν hub και επισης hue.
Έχω βάλει την ISEO x1r smart. Καταπληκτική κλειδαριά, ξεκλειδώνει και με την Siri.
Δημοσίευση 13/11/2020 - 12:39
1) τι διαφορά έχουν τα v3 με τα v4
2) καμία πρόταση από που να τα πάρω ;παίζει καμία προσφορά ;Amazon δεν είδα διαφορά και δεν αξίζει η αναμονή
RF forever
Δημοσίευση 13/11/2020 - 13:00
Έχω βάλει την ISEO x1r smart. Καταπληκτική κλειδαριά, ξεκλειδώνει και με την Siri.
ωραία φαίνεται. για χρήση σε 2πλοκατοικία, για την κεντρική είσοδο θα κάνει λες? με ενδιαφέρει να είναι συνέχεια κλειδωμένη η είσοδος, αλλά απο μέσα να ανοίγει απλά με την πετούγια, και να έχεις και τη δυνατότητα να την ξεκλειδώσεις από τη θυροτηλεόραση.
Σε τέτοια εφαρμογή την έχεις ή στην είσοδο του σπιτιού σου?
Δημοσίευση 13/11/2020 - 13:12
Δημοσίευση 13/11/2020 - 13:20
Είμαι έτοιμος να παραγγείλω Philips hue led stripe 2 m συν το ένα μέτρο επέκταση και έχω δυο ερωτήσεις
1) τι διαφορά έχουν τα v3 με τα v4
2) καμία πρόταση από που να τα πάρω ;παίζει καμία προσφορά ;Amazon δεν είδα διαφορά και δεν αξίζει η αναμονή
Η έκδοση v4 έχει Bluetooth και άλλο μέγεθος.
Γενικά η Philips στις νέες εκδόσεις hue βάζει Bluetooth για να μην χρειάζεται το bridge της ώστε να χτυπήσει τον ανταγωνισμό.
Να περιμένεις Black Friday αν δεν βιάζεσαι.
Έχω βάλει στο μάτι το LightStrip gradient που είναι για την τηλεόραση, τέλειο για ταινίες / σειρές αλλά και για έξτρα φωτισμό στο σαλόνι.
Δημοσίευση 13/11/2020 - 15:27
Η έκδοση v4 έχει Bluetooth και άλλο μέγεθος.
Γενικά η Philips στις νέες εκδόσεις hue βάζει Bluetooth για να μην χρειάζεται το bridge της ώστε να χτυπήσει τον ανταγωνισμό.
Να περιμένεις Black Friday αν δεν βιάζεσαι.
Έχω βάλει στο μάτι το LightStrip gradient που είναι για την τηλεόραση, τέλειο για ταινίες / σειρές αλλά και για έξτρα φωτισμό στο σαλόνι.
Μόνη διαφορά το BT νομίζω που δεν έχει και νόημα μιας κι αν ξεκινήσεις να επενδύεις σε Hue το bridge θα το χρειαστείς. Οι διαστάσεις πρέπει να είναι ίδιες.
Επίσης το gradient ελπίζω να ξέρεις ότι προϋποθέτει sync box που ναι και είναι πανάκριβο αλλά κυρίως σε περιορίζει και στο περιεχόμενο που θα παίζεις. Πχ από native εφαρμογές της tv ή Netflix δεν παίζει.
Ωραίο είναι αλλά καθόλου πρακτικό ακόμα.
Δημοσίευση 13/11/2020 - 15:33
RF forever
Δημοσίευση 13/11/2020 - 15:42
Η καλύτερη τιμή που έχω πετύχει, ήταν istorm σε κάτι εκπτώσεις. Ίσως ήταν πέρυσι τέτοια εποχή και καλά Black Friday.Έχω ήδη λάμπες και bridge ,όποτε μπορώ να πάω και v3 .που βλέπω Κιόλας είναι πιο οικονομικο A+ ενώ η v4 είναι Α
Όπως προείπαν, περίμενε καμία βδομάδα ακόμα. Αξίζει τον κόπο. Νομίζω ήταν 25-30%. Αν θες να κοιτάξω τιμολόγιο το απόγευμα.
Edit.
59,90€ από 79,90€
Τελευταία επεξεργασία από: DiS, 13/11/2020 - 15:51
Δημοσίευση 13/11/2020 - 15:50
RF forever
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες