Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 2 ψήφοι

Homekit & σενάρια αυτοματισμού

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
602 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#151   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1.201 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Pro 2nd gen

Δημοσίευση 10/01/2021 - 10:58

@kiriakosa Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου αλλά θέλω, έχω βασικές απορίες για αυτό έψαχνα κάποιον οδηγό ή βιβλίο. Π.χ. όλα τα Homekit αξεσουάρ τα συνδέεις μέσω wifi ή bluetooth? Έχεις επιλογές; Πως γίνεται σε ένα σπίτι που φτιάχνεις τώρα να το κάνεις Full Homekit χωρίς προβλήματα. Έχω δει ακόμα και διακοπτικό υλικό πινάκων με Homekit.
Από κάπου θέλω να ξεκινήσω.

όπως προαναφερθηκε, ουδετερο φιλε μου σε όλους τους διακόπτες και εχεις λυσει το 99% των προβλημάτων, μηδεν κόστος ακομα χτυπάω το κεφάλι μου

#152   michkal91

michkal91

iPH Elite Poster

• 2.338 μηνύματα
  • GameCenter:Michkal91

Δημοσίευση 10/01/2021 - 11:01

Άσε... Εμένα εντάξει δεν είναι δύσκολο να περάσω ουδέτερο αλλά έχω θέμα γιατί όλοι διακόπτες οι νέοι είναι με βίδες και εμένα οι παλιοί είναι χωνευτοι και θέλουν μανουρα, οπότε περιμένω όταν αποφασίσω να κάνω νέο βάψιμο να τα κάνω όλα αυτά στο σπίτι.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#153   kiriakosa

kiriakosa

iPH Elite Poster

• 2.099 μηνύματα
  • Twitter:@Kiriakosa
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen
  • GameCenter:kiriakosa

Δημοσίευση 10/01/2021 - 11:07

a00546d43a9edabf85edace98747c24d.png

@alej παραθέτω ένα στιγμιότυπο απο την εγκατάσταση μου. Γενικότερα έχω περίπου 20 λάμπες Hue και 8 αντίστοιχους διακόπτες, καταργώντας τους επιτοίχιους (είναι σπίτι του 1987 και δεν μπήκα στη διαδικασία να τους αντικαταστήσω). Προβλήματα αξιοπιστίας δεν είχα, κάποιες φορές το μήνυμα no response εμφανίζεται, αυτό δεν το γλιτώνουμε, αλλά χωρίς πολλά πολλά επανέρχεται στην κανονικότητα. Επίσης υπάρχουν δύο θερμοστάτης και 2 θερμοστατικές κεφαλές της ΝΕΤΑΤΜΟ τα οποία δουλεύουν απροβλημάτιστα. Με μια hue λάμπα είχα και εγώ μια απρόβλεπτη συμπεριφορά, αλλά είχε πάρει μια ρύθμιση από δικό μου λάθος. Προσωπικά όπου μπορώ , προτιμώ το WiFi στη διασύνδεση των συσκευών από το Bluetooth, και με το δεύτερο Hub στο δεύτερο όροφο έλυσα το θέμα της απόστασης.

@SLK200GR τόσο καλό το Fritz? Πάντοτε το έβλεπα , αλλά δεν ήξερα αν θα μου έλυνε το θέμα της κάλυψης. Είπα κάποια στιγμή θα πάω σε Mesh, περιμένω να πέσουν οι τιμές και να υποστηρίζουν WiFi 6.

Sent from my iPad using Tapatalk

#154   kiriakosa

kiriakosa

iPH Elite Poster

• 2.099 μηνύματα

Δημοσίευση 10/01/2021 - 11:08

Το homebridge τολμώ να πω είναι πιο αξιόπιστο από πολλές homekit enabled συσκευές.
Από τότε που το σεταρα σωστά, με την πολύτιμη βοήθεια του @vrachamis βέβαια όλα πάνε ρολόι.

Αντίθετα μέσω hue μου ανάβει μόνη της μια λάμπα κατά διαστήματα και δεν ξέρω γιατί. Δεν είναι σε κανέναν αυτοματισμό...

Κάτι παραπάνω θα ξέρεις, αφού το δουλεύεις!

#155   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 10/01/2021 - 11:09

@alej επειδή και εγώ σε μεγάλο σπίτι έχω σετ άρει τα πάντα, στο δεύτερο όροφο , οπου δεν είχα κάλυψη WiFi , τράβηξα καλώδιο Ethernet και με ένα switch έβαλα συσκευές που υποστήριζαν utp (κάμερες) και κούμπωσα ένα δεύτερο Philips Hue Hub για να ελέγχω φώτα και διακόπτες του ορόφου κεντρικά. Θεωρητικά το πρόβλημα λύνεται με Mesh WiFi, αλλά επειδή είχα δώσει καλά χρήματα για τα δυο σουτέρ του σπιτιού, ακόμα δεν το έχω τολμήσει. Έβαλα και ένα δεύτερο σουτέρ στον ίδιο όροφο, αλλά όσες ρυθμίσεις και αν έχω ψάξει, δεν μπόρεσα να το κάνω να δουλέψει με HomeKit.

Μα γιατί έβαλες 2ο Hue bridge;

Επίσης εφόσον τράβηξες UTP στον όροφο έπρεπε να κάνεις extend το υπάρχων δίκτυο.
Τώρα που έχεις δεύτερο router, το σπίτι έχει δύο διαφορετικά δίκτυα.
Γι’αυτό έχεις προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των συσκευών επειδή μεταπίπτουν σε διαφορετικά SSIDs

Αντίθετα μέσω hue μου ανάβει μόνη της μια λάμπα κατά διαστήματα και δεν ξέρω γιατί. Δεν είναι σε κανέναν αυτοματισμό...

Κάποιος παλιός αυτοματισμός δεν έχει διαγραφεί από το hue bridge.
Φτιάξε στο Hue.app έναν νέο αυτοματισμό που να εμπλέκει την προβληματική λάμπα πχ ένα timer, άστον να τρέξει δυο τρεις μέρες και μετά διέγραψε τον μέσα από την εφαρμογή
Big things have small beginnings

#156   kiriakosa

kiriakosa

iPH Elite Poster

• 2.099 μηνύματα

Δημοσίευση 10/01/2021 - 11:12

Μα γιατί έβαλες 2ο Hue bridge;

Επίσης εφόσον τράβηξες UTP στον όροφο έπρεπε να κάνεις extend το υπάρχων δίκτυο.
Τώρα που έχεις δεύτερο router, το σπίτι έχει δύο διαφορετικά δίκτυα.
Γι’αυτό έχεις προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των συσκευών επειδή μεταπίπτουν σε διαφορετικά SSIDs

Κάποιος παλιός αυτοματισμός δεν έχει διαγραφεί από το hue bridge.
Φτιάξε στο Hue.app έναν νέο αυτοματισμό που να εμπλέκει την προβληματική λάμπα πχ ένα timer, άστον να τρέξει δυο τρεις μέρες και μετά διέγραψε τον μέσα από την εφαρμογή

Το ξέρω, το δεύτερο ρόστερ το έχω για να έχω την ίδια ταχύτητα (100άρα) και στον επάνω όροφο που είναι τα υπνοδωμάτια. Το HUE είναι σεταρισμένα στο βασικό ρουτερ (Ethernet) οπότε τα βλέπω όλα στο HomeKit. Προβλήματα επικοινωνίας δεν έχω με αυτόν τον τρόπο. Απλά προσπάθησα να σεταρω το δεύτερο ρουτερ σαν ίδιο με το πρώτο (tp-Link και τα δύο) αλλά όσες δοκιμές και αν έκανα, το HomeKit δε δουλέυε επάνω.

#157   alej

alej

iPH Elite Poster

• 3.333 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 8
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:ALEJSALONICA

Δημοσίευση 10/01/2021 - 12:18

Επομένως κατά την αγορά των αξεσουάρ θα πρέπει να κοιτάζω αν δουλεύουν με wifi. Όταν αρχίσω να το στήνω σχεδιαστικά θα σας ρωτήσω κι άλλα για την εμπειρία σας. Με απασχολεί το θέμα συναγερμός με Homekit και το τι γίνεται σε διακοπή ρεύματος. Έχω βρει https://www.security...sitory/lcp500-l που υποστηρίζει συναγερμό της Honeywell αλλά δεν έχω πολλά στοιχεία.

#158   sakissalonika

sakissalonika

iPH Contributor

• 901 μηνύματα
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 10/01/2021 - 12:37

Βλέπω ότι κάνετε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!

Ειλικρινά όμως είναι κάτι που δεν το έψαξα ποτέ και τώρα που άρχισα να ρίχνω κλέφτες ματιές, βλέπω ότι δυσκολεύομαι να τα κατανοήσω.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με βασικά βήματα, όποιον θέλει να ξεκινήσει να το στήνει και αυτός;

Πχ, θέλω να ελέγχω τα φώτα σε όλα τα δωμάτια. Ακόμα και τα βοηθητικά, όπως προβολάκια, φωτιστικό στο γραφείο κτλ.

Θέλω να έλεγχο τον θερμοσίφωνα, το θερμοστάτη για την θέρμανση.

Θα ήθελα και το κλιματιστικό αλλά οκ δεν είναι τόσο απαραίτητο γιατί από μόνο του μπορείς να το προγραμματίσεις για την επόμενη μέρα.

Τι πρέπει να προμηθευτώ; Λάμπες, διακόπτες με τι χαρακτηριστικά;

Πχ το homebridge δεν κατάλαβα τι είναι!

Πως μπορώ να βρω όλες αυτές τις πληροφορίες;

#159   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1.201 μηνύματα

Δημοσίευση 10/01/2021 - 13:26

@kiriakosa Ανέλπιστα καλό ,το είχε ένας φίλος μου και μου το λέγε αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα καταργήσω τρία router στον ίδιο χώρο ,Επιπλέον οι δυνατότητες του είναι πάρα πολλές ,να πω μία ακόμα λειτουργεία,λειτουργεί ως τηλεφωνικό κέντρο μέσα στο σπίτι με φοβερά αποτελέσματα έχει και τηλεφωνητή, επίσης μπορείς να τηλεφωνείς με το κινητό σου από την σταθερή γραμμή οπουδήποτε και να είσαι και αλλά παρά πολλά ,κυριολεκτικά ο βασιλιάς στα μόντεμ ,Υπ όψιν ότι με 30αρα γραμμή με το μόντεμ του ΟΤΕ έπιανα 24 με το ASU’s 28 και με τον Fritz κλειδώνω στο 29,7

#160   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1.201 μηνύματα

Δημοσίευση 10/01/2021 - 13:27

a00546d43a9edabf85edace98747c24d.png
@

Ζηλεψα

#161   kiriakosa

kiriakosa

iPH Elite Poster

• 2.099 μηνύματα

Δημοσίευση 10/01/2021 - 13:29

@alej δεν είναι μονόδρομος το WiFi αλλά είναι σημαντική η εμβέλεια.

@SLK200GR ήξερα ότι είναι εξαιρετικά, αλλά τέτοια κάλυψη; Ίσως το τολμήσω κάποια στιγμή.

#162   kiriakosa

kiriakosa

iPH Elite Poster

• 2.099 μηνύματα

Δημοσίευση 10/01/2021 - 13:31

@sakissalonika μια συμβουλή έχω να δώσω. Philips Hue. Τελικά δυο συμβουλές: Amazon de , τις έχει σε προσφορές περίπου 6 μήνες το χρόνο. Θα ξεκινήσεις με ένα κιτ από εκεί (έτσι έκανα και εγώ) με διακόπτες και bridge και προχωράς.

#163   sakissalonika

sakissalonika

iPH Contributor

• 901 μηνύματα
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 10/01/2021 - 14:19

@sakissalonika μια συμβουλή έχω να δώσω. Philips Hue. Τελικά δυο συμβουλές: Amazon de , τις έχει σε προσφορές περίπου 6 μήνες το χρόνο. Θα ξεκινήσεις με ένα κιτ από εκεί (έτσι έκανα και εγώ) με διακόπτες και bridge και προχωράς.

Τι εννοείς να ξεκινήσω με ένα κιτ;

Υπάρχουν έτοιμα κιτ;

Απ’οτι καταλαβαίνω θα πρέπει να πάρω το bridge οπωσδήποτε, όσες λάμπες θα χρειαστώ και τι άλλο;

Υπάρχει θερμοστάτης μου να μπορώ να τον ελέγχω μέσω Home του ios?

Με τον θερμοσίφωνα τι μπορώ να κάνω;

#164   Giorgio2112

Giorgio2112

iPH Contributor

• 1.207 μηνύματα
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 10/01/2021 - 14:19

Το ξέρω, το δεύτερο ρόστερ το έχω για να έχω την ίδια ταχύτητα (100άρα) και στον επάνω όροφο που είναι τα υπνοδωμάτια. Το HUE είναι σεταρισμένα στο βασικό ρουτερ (Ethernet) οπότε τα βλέπω όλα στο HomeKit. Προβλήματα επικοινωνίας δεν έχω με αυτόν τον τρόπο. Απλά προσπάθησα να σεταρω το δεύτερο ρουτερ σαν ίδιο με το πρώτο (tp-Link και τα δύο) αλλά όσες δοκιμές και αν έκανα, το HomeKit δε δουλέυε επάνω.

Φοβερή δουλειά , δοκίμασε να απενεργοποίησεις στο ένα router dhcp και βάλε να δίνει ip μόνο το πρώτο , δηλαδή «σαν» extender τύπου .

#165   kiriakosa

kiriakosa

iPH Elite Poster

• 2.099 μηνύματα

Δημοσίευση 10/01/2021 - 14:44

@Giorgio2112 Ακριβώς αυτό έκανα, δούλευε το δίκτυο κανονικά, όλες οι συσκευές συνδέονταν ομαλότατε από το ένα στο άλλο, εκτός από το Homekit που δεν αναγνώριζε ότι ήταν το «ίδιο» ρουτερ.

@Sakissalonika αυτό εννοώ ως σετ, 3 έγχρωμες λάμπες + Bridge + 2 διακόπτες τους έδινε (και θα τους ξαναβγάλει προσφορά) στα 130€.

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 7

0 μέλη, 7 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες