Φιλικά, αλλά να ξέρεις δεν είμαι χρήστης συσκευών επιπέδου νηπιαγωγείου, και εννοώ ότι λειτουγικό δουλέυω (ακόμη και mac OS σε VMware) το κάνω ανατομία κυριολεκτικά. Όσες συσκευές είχα, προσωπικά αλλά και οικογενειακά, φίλων κ.α όλα περνάνε απο τα χέρια μου. Καμία, ΜΑ ΚΑΜΙΑ android συσκευή δεν κάνει αυτό το ξεφτιλίκι. Άν θέλεις να σου ανεβάσω βίντεο προφίλ με το πώς λειτουργεί το κινητό μου και σε τί συχνότητα cpu, memory κλπ...πές μου. Δεν μπορούμε να υποθέτουμε για κάποιους, όταν υπάρχει τρόπος να γνωρίζεις. Να παίρνεις συσκευή σήμερα και επειδή μπορεί κάποιος μπορεί να φορτίζει την ημέρα 2 φορές το κινητό λόγω δουλειάς και όχι μόνο, σε 4-6 μήνες να αρχίζει να ρίχνει ρολόγια...εντάξει. Υπάρχει και λογική...
Δεν αντιλέγω κι εγώ τα λειτουργικά μου τα κάνω φυλλο και φτερό. Εκεί που δεν έχω γνώσεις, και το λέω ανοιχτά, είναι όσον αφορά το hardware, μπορώ να δέσω και να λύσω ένα PC, γνωρίζω specs, κατανοώ το αντίκτυπο που έχουν στο σύνολο, αλλά δεν έχω γνώσεις πως να κάνω έλεγχο για σωστή λειτουργία με εργαλεία και βασίζομαι αναγκαστικά στο software.
Απλά είμαι αρκετά δύσπιστος και δεν ξέρω αν και κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευόμαστε το τι μας δείχνει το iOS ή το Android με βάση το λειτουργικό ή τρίτα προγράμματα γιατί και οι δύο "πλευρές" έχουν ιστορικό παραπτωμάτων. Βάζεις πχ app για μπαταρία και το καθένα γράφει το μακρύ και το κοντό του.
Επίσης αν ψάξουμε online βγάινουν ένα κάρο αποτελέσματα με αντίστοιχα θέματα στα android κινητά. Κάνε ένα απλό search για "android phone random shutdown battery" να δεις πόσα βγαίνουν και για όλες τις μάρκες. Αυτό με βάση την δική σου εμπειρία στα android σημαίνει ότι ναι μεν δεν κόβουν την επεξεργαστική δύναμη αλλά τα "χτυπάει" κι εκείνα το συγκεκριμένο πρόβλημα και νομίζω είναι λογικό γιατί όλοι μπαταρίες λιθίου χρησιμοποιούν.
Και το ξαναλέω δεν δικαιολογώ την Apple ούτε κάνω αντιπαράθεση Android - iOS. Απλά προσπαθώ να δω πως αντιμετωπίζει και η άλλη πλευρά το συγκεκριμένο πρόβλημα για είναι κοινό για όλους αναγκαστικά.
Για μένα η Apple έχει κάνει φάουλ χοντρό στην συγκεκριμένη περίπτωση. Μέχρι να λύσει το θέμα στο iOS ας βάλει πρόχειρα μια ένδειξη να ξέρουμε κι εμείς τι γίνεται στην απόδοση του κινητού με βάση την μπαταρία και ας δώσει την επιλογή στον τελικό χρήστη μέσω software να αποφασίσει μόνος του αν προτιμάει να επιβαρύνει την μπαταρία του για να έχει full απόδοση συσκευής ή να μειώσει την απόδοση για να διατηρήσει την μπαταρία περισσότερο.
Διαφορετικά η άλλη "λύση" είναι όποιος έχει πχ 8 ή Χ να μην πάει στο iOS 12 και πάει λέγοντας. Αλλά το θεωρώ ξεφτίλα για μια εταιρεία σαν την Apple, υποτίθεται ότι έχει μερικά από τα καλύτερα μυαλά στον κόσμο. Αν μπορούν και προγραμματίζουν features πολύπλοκα σαν το Face ID είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να υλοποιήσουν στο iOS μια σοβαρή λύση για το θέμα της μπαταρίας.
Τελευταία επεξεργασία από: ChrisDs, 21/12/2017 - 13:49