Επίσης το ότι βγάζει error δεν είναι σωστό και δεν ξέρω αν μακροπρόθεσμα αυτό βλάψει το Fibaro. Σημαίνει πως παίρνει ρεύμα στην έξοδο του όταν ανοίγεις τον θερμοσίφωνα χειροκίνητα. Με την σειρά του αυτό σημαίνει πως ο ηλεκτρολόγος σύνδεσε τον "χειροκίνητο" ασφαλειοδιακόπτη στην ίδια βοηθητική επαφή του ρελέ που σύνδεσε και την έξοδο του Fibaro.
Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος φίλος έχει να συμπληρώσει κάτι επί τούτου, αλλά έτσι όπως αντιλήφθηκα την συνδεσμολογία που έγινε στον πίνακα σου... ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μην έχεις ταυτόχρονα ανοιχτή την χειροκίνητη λειτουργία και το Fibaro
Μπορεί και να δημιουργήσει πρόβλημα μπορεί και όχι. Το γεγονός ότι το fibaro αντιλαμβάνεται ρεύμα από άλλη πηγή στην επαφή εξόδου και το δηλώνει με την ένδειξη "error" δεν είναι θετικό. Καλό θα ήταν να γίνει μια ερώτηση στο support τους για περεταίρω διευκρινήσεις.
Καλό-δούλευτο!!
Γιατί του πήρε 3 ώρες; Θα γίνω αδιάκριτος αν ρωτήσω πόσα χρήματα ζήτησε; Μου κάνει εντύπωση.
Έχεις κανένα αισθητήρα θερμοκρασίας για να παίξεις με αυτοματισμούς;
Το ΣΚ κατάφερα να ενσωματώσω αισθητήρα θερμοκρασίας στο boiler του ηλιακού. Αυτό που κερδίζεις είναι να βλέπεις πόσο ζεστό είναι το νερό και να υπολογίζεις για πόσα άτομα υπάρχει ζεστό νερό χωρίς να πηγαίνεις στο μπάνιο και να ανοίγεις τη βρύση. Αν το συνδιάσεις και με apple TV, μπορείς να έχεις ένδειξη απομακρυσμένα με ότι αυτό συνεπάγεται στη περίπτωση του καθενός.
Επίσης άλλη μια πρακτική εφαρμογή η οποία προσφέρει και οικονομία είναι η ακόλουθη:
Σε γενικές γραμμές οι αντιστάσεις στους θερμοσίφωνες έχουν μια ρύθμιση, πχ 60 βαθμούς C. Ωστόσο για να κάνουμε μπανιο χρειαζόμαστε περίπου 40-45C. Επομένως, αν κάποιος έχει μεγάλο boiler (πχ 150-200lt) και χρειάζεται νερό μονάχα για 1-2 άτομα, θα κάψει πολύ περισσότερο ρεύμα για να φέρει τα 150-200lt στους 60 βαθμούς όπου ο θερμοστάτης της αντίστασης θα διακόψει την παροχή. Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να ρυθμίσει μέσω homekit έναν αυματισμό ο οποίος να κόβει το "fibaro" (ή όποιο άλλο gadget έχουμε διαλέξει) στους πχ 45C βαθμούς κάνοντας οικονομία στην τσέπη μας.
Για τη σύνδεση του αισθτήρα χρειάστηκα τα εξής:
Τον αισθητήρα: https://www.ebay.com...4YAAOSwZ5JZif84
Τo ειδικό Module: https://www.ebay.com...jkAAOSwjZJZ9ua8
Ένα Wemos D1 mini: https://www.ebay.com...KwAAOSwhiZaWbUy
Τροφοδοτικό 5V για το Wemos, Ηλεκτρολογικό κουτί, και καλώδιο UTP για να συνδέσω τον αισθητήρα με το wemos.
Επίσης, ένα Rapsberry με το Homebridge εγκατεστημένο προκειμένου οι μετρήσεις του αισθητήρα να περάσουν στο Homekit.
Η λογική είναι η εξής:
To wemοs τρέχει ένα πρόγραμμα που διαβάζει τις μετρήσεις ανά πχ λίγα δευτερόλεπτα και κρατάει την πιο πρόσφατη σε μια μεταβλητή. Ταυτόχρονα συνδέεται στο Wifi του σπιτιού και παίρνει IP.
Το Homebridge αναλαμβάνει να "ρωτάει" την IP του wemos για την τρέχουσα θερμοκρασία και εν συνεχεία ενημερώνει το Homekit. Το πρόγραμμα που τρέχει στο wemos ειναι σχεδιασμένο ώστε να απαντάει κατάλληλα στα ερωτήματα του Homebridge (json responses) και έτσι τα δύο τους "μιλάνε" μεταξύ τους.
Ο αισθητήρας σφηνώθηκε ανάμεσα στο καζάνι του ηλιακού και στην μόνωση. Η μέτρηση δεν είναι ακριβής, αλλά δίνει μια αρκετά καλή ένδειξη η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτοματισμούς.