Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Viber - big brother

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
23 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   marikat

marikat

iPH Enthousiast

• 419 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: iPhone 3GS

Δημοσίευση 10/02/2018 - 19:59

Καλησπέρα σας. Εδω και λίγες βδομάδες το viber ενημερώνει τους άλλους για το ότι η τάδε επαφή άλλαξε αριθμό και ο καινούριος είναι πλέον ο τάδε. Έρχεται μήνυμα κανονικά σαν συνομιλία. Τι γνώμη έχετε γι Αυτό; Γτ να γίνεται αυτο χωρίς την άδεια του κάθε χρήστη;Και επίσης γτ δεν ενημέρωσαν σε επικείμενο update πως πλέον θα συμβαίνει Αυτό;

Τα σχόλια δικά σας.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   KostasRodos29

KostasRodos29

iPH Intergalactic Leader

• 19.675 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 10/02/2018 - 20:57

Δεν νομίζω να το κάνει μόνο του αν δεν κάνω μεγάλο λάθος το κοινοποιεί με την δική μας εντολή μέσω των εντολών που έχουμε αφήσει να κάνει .Τώρα αν κάνω λάθος και το κάνει έτσι κι αλλιώς αν βγάλεις την κάρτα sim και αλλάξεις αριθμό και διαγράψεις το Viber και το ξανά κατεβάσεις θα ξανά στείλει σε όλους πάλι ?

ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!

#3   marikat

marikat

iPH Enthousiast

• 419 μηνύματα

Δημοσίευση 10/02/2018 - 21:01

Δεν μιλάω για την αρχική εγγραφή που κάνουμε. Αλλα όταν θέλουμε να αλλάξουμε αριθμό. Γιατί να ενημερώνονται οι επαφές ότι άλλαξε το νούμερο; με το έτσι θελω; αυτό εμένα μου κάνει σαν παραβίαση προσωπικών δεδομένων από τη στιγμή που δεν ενημερώνω εγώ η ίδια π.χ τις επαφές μου ότι άλλαξε αριθμό. Για να το κάνω θα έχω κάποιο λόγο. Τι λόγος πέφτει στο viber?

#4   KostasRodos29

KostasRodos29

iPH Intergalactic Leader

• 19.675 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 10/02/2018 - 21:40

Δεν μιλάω για την αρχική εγγραφή που κάνουμε. Αλλα όταν θέλουμε να αλλάξουμε αριθμό. Γιατί να ενημερώνονται οι επαφές ότι άλλαξε το νούμερο; με το έτσι θελω; αυτό εμένα μου κάνει σαν παραβίαση προσωπικών δεδομένων από τη στιγμή που δεν ενημερώνω εγώ η ίδια π.χ τις επαφές μου ότι άλλαξε αριθμό. Για να το κάνω θα έχω κάποιο λόγο. Τι λόγος πέφτει στο viber?

Δεν το έχω δει αυτό να σου πω. Δηλαδή καταργείς την εφαρμογή βγάζεις κάρτα σιμ βάζεις την νέα και αφού ξανά κατεβάσεις το Viber και το ενεργοποιείς ξανά με τον νέο σου αριθμό αυτό ενημερώνει τις επαφές σου ότι άλλαξες τηλέφωνο?

ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!

#5   marikat

marikat

iPH Enthousiast

• 419 μηνύματα

Δημοσίευση 10/02/2018 - 22:30

Αυτό ακριβώς. Και τις τελευταίες μέρες 3 φίλοι μου έχουν ενημερωθεί πως κάποιες από τις επαφές τους άλλαξαν αριθμό.

Σκέφτομαι μήπως το κάνει μέσω google account. Επειδή κατεβάζεις την εφαρμογή μέσω play store ίσως το "αναγνωρίζει" μέσω του λογαριασμού. Δε μπορώ να δώσω κάποια άλλη λογική εξήγηση. Αυτό που ξέρω είναι πως θα έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί γι αυτό.

Τελευταία επεξεργασία από: marikat, 10/02/2018 - 22:32

#6   ChrisDs

ChrisDs

iPH Contributor

• 941 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 10/02/2018 - 23:52

Δεν εχει σχεση το google account λογικά. Το viber γενικα τοσα χρονια δεν εχει κ την καλυτερη φημη για το privacy. Και δυστυχως όλες οι εταιρειες εχουν φαγωθει με το φακελωμα πλεον των κινητων για την δηθεν ασφαλεια μας.

#7   niktsi

niktsi

iPH Enthousiast

• 352 μηνύματα
  • Twitter:@niktsiap
  • Κινητό: iPhone 5S

Δημοσίευση 11/02/2018 - 01:18

Διατηρώντας μια επαφή και με τον νέο σου αριθμό, εσύ δεν δίνεις στην ουσία την άδεια να ενημερωθεί γι αυτή την αλλαγή;

#8   marikat

marikat

iPH Enthousiast

• 419 μηνύματα

Δημοσίευση 11/02/2018 - 02:22

Οχι;; υποτίθεται πως οι επαφές ενημερώνονται γτ έχουν ήδη τον αριθμό που κάνεις την εγγραφή. Όταν Αυτός ο αριθμός αλλάζει γτ πρέπει το viber να ενημερώνει;; με ποιο δικαιωμα; καμια ασφάλεια πλεον; καμια ιδιωτικοτητα;; Κι αυτό που μου τη δίνει είναι πως αυτη η "επιλογη" ενεργοποιήθηκε χωρίς να ενημερωθούμε Αλλά και χωρίς να μας δίνεται η δυνατότητα αν δεν θέλουμε να πηγαίνει μήνυμα σε κάθε επαφή ότι ο χρήστης τάδε από τις επαφές σας άλλαξε αριθμό και πλέον ο καινούριος είναι το 69....

Είναι προσωπικά δεδομένα και δεν έχει δικαίωμα μια εφαρμογή να τα γνωστοποιεί ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ.

Όταν εγκαθίσταται η εφαρμογή και γίνεται η εγγραφή, έρχεται ο κωδικός και κάνεις την ενεργοποίηση. Αυτό ναι δεκτό και κατανοητό. Όταν όμως αλλάξει ο αριθμός γτ πρέπει να γίνεται γνωστο; οκ να δεχτώ ότι ενημερώνει όταν κάποιος αποκτά την εφαρμογή. Αλλά γτ να ενημερώνει ακόμα Κ όταν αποφασίσει κάποιος να αλλάξει τον αριθμό του;;; οι πληροφορίες αυτές είναι καθαρά προσωπικές, το ξανατονιζω. Δεν εχει κανενα δικαίωμα η οποιαδήποτε εφαρμογή να το κάνει αυτό χωρίς την έγκριση του χρήστη.

#9   marikat

marikat

iPH Enthousiast

• 419 μηνύματα

Δημοσίευση 11/02/2018 - 02:26

Αν τους νοιάζει η ασφάλεια, τότε να ενημερώσουν τους δημιουργούς της εφαρμογής να απενεργοποιησουν αυτό το πράγμα γιατί μόνο ασφάλεια δεν το λες. Το έκανα θέμα μόνο Κ μόνο γτ ένιωσα πως παραβιάζεται η ιδιωτικότητα μας και οι προσωπικές μας πληροφορίες.

#10   marikat

marikat

iPH Enthousiast

• 419 μηνύματα

Δημοσίευση 11/02/2018 - 02:25

Αν τους νοιάζει η ασφάλεια, τότε να ενημερώσουν τους δημιουργούς της εφαρμογής να απενεργοποιησουν αυτό το πράγμα γιατί μόνο ασφάλεια δεν το λες. Το έκανα θέμα μόνο Κ μόνο γτ ένιωσα πως παραβιάζεται η ιδιωτικότητα μας και οι προσωπικές μας πληροφορίες.

#11   marikat

marikat

iPH Enthousiast

• 419 μηνύματα

Δημοσίευση 11/02/2018 - 02:24

#12   petervgr

petervgr

iPH Elite Poster

• 2.599 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 11/02/2018 - 08:35

Στις ρύθμισης στο απόρρητο μπορείς να ξετικαρεις το «κοινή χρήση αριθμού» και μέσα σε 24 ώρες θα ενεργοποιηθεί η μη ειδοποίηση.

Επίσης έχει λίστα αποκλεισμένων αριθμών όπου εκεί μπορείς να βάλεις όσους δεν θέλεις να σε ενοχλούν με μηνύματα και κλείσεις.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

#13   marikat

marikat

iPH Enthousiast

• 419 μηνύματα

Δημοσίευση 11/02/2018 - 13:00

Petervgr άλλο είναι το θέμα. Διάβασε σε παρακαλώ πολύ καλύτερα τι έχει συμβεί.

#14   iStar

iStar

iPH Elite Poster

• 3.419 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 11/02/2018 - 13:07

Γιατί το Viber ενεργοποιείται και λειτουργεί με τον αριθμό σου. Όταν αλλάξεις αριθμό και πάει κάποιος να σου στείλει, δεν θα λάβεις ποτέ το μήνυμα του. Όποτε η εφαρμογή από μόνη της, αντί να σου ζητήσει να ξανακάνεις ενεργοποίηση με τον καινούργιο αριθμό, απλά ενημερώνει ότι είναι ο ίδιος λογαριασμός αλλά με καινούργιο νούμερο.

4sB  5sG  6SG  7+B  XB  12ProPB  MiniB  MiniRetinaSG  Pro9.7SG  iPad10.2  MBPRetina13  MBP132017  MacMini2.6  AW42mmSG  AW3Nike+42mmSG  AW444mmG  ATV4Gen  Airpods  Airpods Pro HomePodMiniB 

#15   Spiroslp

Spiroslp

iPH Addict

• 720 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • GameCenter:Spiroslp

Δημοσίευση 11/02/2018 - 13:43

Όταν αλλάζεις αριθμό και μπαίνεις στο Viber σου λέει το Viber: Βλέπουμε ότι έχετε αλλάξει αριθμό θέλετε να ενημερωθεί το Viber με τον νέο αριθμό; Και σου λέει από κάτω: ένα μήνυμα θα σταλθεί σε κάθε επαφή από τις επαφές (τις επαφές τις αναγνωρίζει επειδή έχουμε δώσει στην εφαρμογή δικαίωμα να διαβάσει τις επαφές μας από το τηλέφωνο). Και βάση αυτών των δικαιωμάτων και με την ενημέρωση ότι θα σταλθεί μήνυμα σε κάθε επαφή πατάμε οκ και γίνεται αυτό. Προσωπικά εμένα με βοήθησε αυτό πριν λίγους μήνες που άλλαξα νούμερο μιας και διαφορά άτομα με πήραν κανονικό τηλέφωνο στον νέο αριθμό χωρίς να τους έχω στείλει κάποιο μήνυμα στον καθένα ότι άλλαξα τον αριθμό.

Αν τώρα θες κάποιος να μην ενημερωθεί για τον νέο αριθμό, απλά διαγράφεις την επαφή του από το τηλέφωνο πριν αλλάξεις νούμερο και μπεις Viber.

Τελευταία επεξεργασία από: Spiroslp, 11/02/2018 - 13:45

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1