Και εγώ έχω την ίδια απορία.Παιδιά να σας ρωτήσω ελπίζω να μην πετάξω βλακεία. Με τιμολόγιο μπορεί να πάει ένας φίλος που έχει αφμ στο Apple store στην Αγγλία / Γερμανία κτλ να κόψει τιμολόγιο και πίσω Ελλάδα να πάρει το ΦΠΑ πίσω. Γίνεται κάτι τέτοιο;
Apple Watch Series 4: Επίσημη παρουσίαση
Δημοσίευση 04/10/2018 - 16:45
Ad
Δημοσίευση 04/10/2018 - 17:03
Και εγώ έχω την ίδια απορία.
Όχι δεν γίνεται
Δημοσίευση 04/10/2018 - 17:38
Όχι δεν γίνεται
Σιγουρα; Εννοω την αγορα σε όνομα εταιρίας χωρίς όμως να αφαιρεθεί ΦΠΑ. Το είχε κάνει ένας γνωστός μου με αγορα σε apple store στην Αμερικη.
Δημοσίευση 04/10/2018 - 18:00
Σιγουρα; Εννοω την αγορα σε όνομα εταιρίας χωρίς όμως να αφαιρεθεί ΦΠΑ. Το είχε κάνει ένας γνωστός μου με αγορα σε apple store στην Αμερικη.
Στην Αμερική γίνεται γιατί είναι τρίτη χώρα, Αγγλία/Γερμανία είναι εντός ΕΕ για αυτό νομίζω δεν γίνεται, δεν είμαι και 100% σίγουρος.
Δημοσίευση 04/10/2018 - 18:42
Στην Αμερική γίνεται γιατί είναι τρίτη χώρα, Αγγλία/Γερμανία είναι εντός ΕΕ για αυτό νομίζω δεν γίνεται, δεν είμαι και 100% σίγουρος.
Δεν νομίζω, αν αγοράζεις σε όνομα εταιρίας δεν θα έπρεπε να έχει διαφορα.
Δημοσίευση 04/10/2018 - 18:58
Νομιζω ότι βρήκα τι παίζεται:
https://www.apple.co...p/help/payments
If you are buying for a business, you may enter your VAT registration number during checkout when you choose your payment method and verify your order. The VAT registration number will be printed on your invoice.
What VAT rate will I be charged?Your apple.com purchases will be taxed using the applicable VAT tax rate for your country. No intra-community purchases can be made on apple.com.
Δημοσίευση 04/10/2018 - 19:06
Εντός ΕΕ ένωσης οι συναλλαγές δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ.Απλως το θέμα είναι λίγο πολύπλοκο.Εαν γίνει παραγγελία σε κάποιο κατάσταστημα ηλεκτρονικά και ζητήσεις έκδοση τιμολογίου τότε αφαιρείται ο ΦΠΑ της χώρας αφού φεύγει από εκεί και παραδίδεται σε άλλη χώρα.Με τη φυσική σου παρουσία εκεί δεν κατοχυρώνεται το κατάστημα ότι θα φύγει το αγαθό από την χώρα αφού δεν φαίνεται πουθενά η έξοδο του από τη χώρα.
Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στα καταστήματα των χωρών που σας ενδιαφέρουν αν και νομίζω ότι δεν πρόκειται να κόψουν τιμολόγιο χωρίς τον ΦΠΑ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δημοσίευση 04/10/2018 - 19:22
Δημοσίευση 04/10/2018 - 19:23
Αυτά που λεει ο @tselpemts γνωρίζω και εγώ, τίποτα παραπάνω ... Τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ εφόσον η αγορά γίνει με φυσική παρουσία δεν εκδίδει κανείς για αυτό είμαι σίγουρος το έχω δοκιμάσει εντός & εκτος ΕΕ.
Δημοσίευση 04/10/2018 - 23:37
Πότε υπολογίζεται να έρθει στο Skroutz το Stainless Steel με βάση τα προηγούμενα χρόνια?
Δημοσίευση 05/10/2018 - 05:57
Μίλησα πάλι με κωτσόβολο και μου είπα ότι δεν έχουν ιδέα πότε θα έρθει η δεύτερη φουρνιά.
Δημοσίευση 05/10/2018 - 07:18
η isquare προμηθεύει όλους τους επισήμους όποτε καλύτερα να ρωτήσετε αυτούς ποτέ περιμένουν παρτίδα.Μίλησα πάλι με κωτσόβολο και μου είπα ότι δεν έχουν ιδέα πότε θα έρθει η δεύτερη φουρνιά.
Δημοσίευση 05/10/2018 - 08:07
ThanksΣτις χώρες εκτός ΕΕ ο ΦΠΑ που καταβάλεις κατά την αγορά επιστρέφεται στο αεροδρόμιο σε ειδικό τμήμα με την επίδειξη της απόδειξης.
Εντός ΕΕ ένωσης οι συναλλαγές δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ.Απλως το θέμα είναι λίγο πολύπλοκο.Εαν γίνει παραγγελία σε κάποιο κατάσταστημα ηλεκτρονικά και ζητήσεις έκδοση τιμολογίου τότε αφαιρείται ο ΦΠΑ της χώρας αφού φεύγει από εκεί και παραδίδεται σε άλλη χώρα.Με τη φυσική σου παρουσία εκεί δεν κατοχυρώνεται το κατάστημα ότι θα φύγει το αγαθό από την χώρα αφού δεν φαίνεται πουθενά η έξοδο του από τη χώρα.
Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στα καταστήματα των χωρών που σας ενδιαφέρουν αν και νομίζω ότι δεν πρόκειται να κόψουν τιμολόγιο χωρίς τον ΦΠΑ.
Σωστό αυτό για τον ΦΠΑ στην Αμερική, το είχα ξεχάσει. Εδώ όμως δεν βρίσκουμε άκρη στο να πάρουμε προϊόν από Apple Store με τιμολόγιο ακόμα και αν δεν αφαιρέσει τον ΦΠΑ!
Δημοσίευση 05/10/2018 - 08:08
Σωστός. Τιμολόγιο με ΦΠΑ σου έχουν εκδώσει σε Apple store?Αυτά που λεει ο @tselpemts γνωρίζω και εγώ, τίποτα παραπάνω ... Τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ εφόσον η αγορά γίνει με φυσική παρουσία δεν εκδίδει κανείς για αυτό είμαι σίγουρος το έχω δοκιμάσει εντός & εκτος ΕΕ.
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 7
0 μέλη, 7 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες