Παιζει το LTE Ελλάδα ??θα παίξει κάποια στιγμή άραγε ?
Ναι θα παίξει σύντομα γιατί θα είναι η χήνα με τα χρυσά αυγά από άποψη κέρδους.
Με δεδομένη το πόσο μικρή σχετικά είναι η παγκόσμια αποδοχή της esim από τους παρόχους, θα μου κάνει τεράστια εντύπωση αν οι δικοί μας την υποστηρίξουν όντως από τώρα...
Αν εξαιρέσουμε την T-Telekom - T-Mobile που σε Γερμανία και γύρω χώρες είναι ουσιαστικά η ίδια, ήδη υπάρχει υποστήριξη σε Ουγγαρία και Κροατία. Μη σου φαίνεται παράξενο να την υποστηρίξει η Cosmote. Όσο και να την κράζουμε, σε γενικές γραμμές και με τα δεδομένα της Ελλάδος μια χαρά εταιρία είναι.
Εδω ρε Νικο δεν μπορουν φτιαξουν το δικτυο τους θελουν και υποστηριξη esim παναθεμα τους..Εχει μια βδομαδα και βαλε που η Cosmote στη Θεσσαλονικη γ@μι$τ@ι.
Δε ξέρω σε ποια περιοχή αναφέρεσαι αλλά προσωπικά κέντρο Θεσσαλονίκης πετάει. Και επειδή δεν πιστεύω πως το σήμα μου έφτιαξε λόγο αναβάθμισης του iOS12 στο iPhone 7, πιστεύω πως είτε διόρθωσαν την κατάσταση με ρυθμίσεις, ή βάλαν κεραία. Παύλου Μελά με Τσιμισκή μέσα στο σπίτι μου έπιανα κοντά στο μπαλκόνι 1 μπάρα 4G, ενώ πλέον έχω σε όλο φουλ σήμα.
Το internet πάει σφαίρα και χτυπάω άνω των 100mbps ταχύτητες. Το καλό το σήμα το έχω παρατηρήσει και προς τα ανατολικά.
Δεν θεωρώ ότι οι providers εδώ στην Ελλάδα θα ακολουθήσουν γρήγορα το πραγματικό δρόμο που έχει ανοίξει με τις esim.
Θα αργήσουν να μπούνε στο τρένο και όταν μπούνε δεν θα με εκπλήξει αν μπούνε με νοοτροπία δεκαετίας πίσω, του τύπου πήγαινε στο περίπτερο να αγοράσεις esim
Ήδη για τα iPhone Xs/XR έχουν αρχίσει να ξεπηδούν τρίτοι όπως η https://www.truphone...-dual-sim-plan/ που προσφέρουν τώρα worldwide esim. Και το καλύτερο ότι όλο αυτό γίνεται μέσα από app, το κατεβάζεις και το ενεργοποιείς άμεσως. Είναι απίστευτα βολικό για όποιον ταξιδεύει. Πάει το σενάριο τρέξε βρες physical store, αγόρασε προπληρωμένο πακέτο, προσπάθησε να βρεις nano sim, για να καταφέρεις να έχεις data.
Θεωρώ ότι μέσα στο 2019 θα ξεπηδήσουν πολλοί αντίστοιχοι πάροχοι, ειδικά εντός Ευρώπης τώρα που δεν υπάρχει roaming. Αφού η Cosmote και η Vodafone κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, άστε τους να παρέχουν το δίκτυο και να παίρνουν τα λεφτά άλλοι.
Αφού έγινε για το iPhone, οσονούπω το ίδιο θα γίνει και για το watch. Και μάλιστα δεν υπάρχει και κάποιος τεχνικός περιορισμός να έχεις την ίδια esim και στο iPhone και στο watch (όπως και στις κανονικές sim, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση). Καθαρά εμπορική απόφαση είναι, και με τον ανταγωνισμό που θα υπάρξει είναι επόμενο κάποιος να το προσφέρει.
Όπως προείπα, η Cosmote δε θα αργήσει να το κάνει. Το έκανε και με το Wifi Calling, θα το κάνει και με την eSim. Σε γενικές γραμμές η Apple χαράζει πορείες, όπου εδώ στην Ελλάδα ακολουθούνται.
Σε αυτό το σημείο να μη ξεχνάμε πως η υπηρεσία της eSim δε θα είναι δωρεάν. Μην περιμένει κάποιος να παίρνει ας το πούμε απ'την Day 1 eSim What's up ή CU ή Q ή τέλος πάντων eSim για καρτοκινητά. Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει μηνιαίο πάγιο, και να παρέχεται αρχικά είτε δωρεάν με συμβόλαιο ή κάτι παρόμοιο. Γνώμη μου πάντα. Άλλωστε δε θυμάμαι σε ποιο θέμα, αλλά αναφέρθηκε πως και στο εξωτερικό κάπου χρεώνεται. Για αυτό τον λόγο δεν πιστεύω πως θα αργήσει να μπει στο παιχνίδι η Cosmote.
Ναι, μόνο data είναι. Προφανώς τα πρώτα πακέτα για iPhone στοχεύουν σε αυτούς που ταξιδεύουν πολύ, και για αυτό και οι τιμές είναι τσιμπημένες. Αλλά είναι worldwide και καλύπτει και χώρες που πραγματικά για ψάξεις να βρεις τι παίζει σε prepaid, χαλάλι τα λεφτά που ζητάνε. Η ευκολία αξίζει με το παραπάνω τις 15 λίρες. Ένα χρόνο πριν για να έχω sim με only data που να παίζει σε both Canada & USA πλήρωσα 60$ για 1.5GΒ.
Απλώς εγώ το έδωσα σαν παράδειγμα. Πάλι δεν υπάρχει τεχνικός περιορισμός για τη δυνατότητα voice. Θέμα συμφωνιών είναι μεταξύ των providers. Λόγω του iPhone θα εξαπλωθεί η esim στη μάζα, γιατί μη ξεχνάμε το watch το έχουν ένα πολύ μικρό ποσοστό, είναι πολύ πιο niche προϊόν. Οπότε θα πάρει η μπάλα (προς το θετικό) και τα προγράμματα του watch.
Άσχετο, αλλά δε ξέρω γιατί πλήρωσες τόσα πολλά σε Αμερική. Προσωπικά το 2017 που πήγα, υπήρχε πακέτο για 21 μέρες με 30 δολάρια για 2GB. Εγώ προσωπικά επειδή ήμουν για πάνω από 1 μήνα, αγόρασα πακέτο με Unlimited Data, Unlimited ομιλία και σε Αμερική αλλά και σε Ελλάδα είτε σε κινητά είτε σε σταθερά με 90$.
Κοινώς, η επίσκεψη σε χώρες εκτός Ε.Ε. δε χρειάζεται πλέον να σου βγει φαρμάκι. Υπάρχουν και οι επιλογές με τους local παρόχους.