Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 3 ψήφοι

Apple Watch Series 4: Επίσημη παρουσίαση

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1510 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1186   takisot

takisot

iPH Enthousiast

• 562 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 29/11/2018 - 16:24

Εξακολουθείς να μιλάς για κάτι που δεν γνωρίζεις... και να συγκρίνεις προιόντα ηλεκτρονικά με κάτι που απαιτεί άλλου είδους τεχνολογία και κατασκευή

Ωχ καλα τώρα, δεν χρειάζεται να είμαι και ωρολογοποιός για να συζητήσω με εσένα...

Προφανώς και εκτιμώ την δουλεια και το μεράκι που χρειάζεται για να κατασκευαστεί ένα μηχανικό ρολοι αλλα εδώ συζητάμε κάτι τελείως διαφορετικό:

Το ότι ένα ατσαλένιο apple watch μπορεί ανετότατα να αντικαταστήσει στον καρπό μας ένα tag ή ένα omega σε επίπεδο στυλ, κρατώντας φυσικά όλα τα πλεονεκτήματα ενός smart watch.

Και ότι συγκρινόμενο με αυτά, τιμολογιακά είναι κελεπούρι, όχι ακριβό. 

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#1187   takisot

takisot

iPH Enthousiast

• 562 μηνύματα

Δημοσίευση 29/11/2018 - 16:27

Αυτό ακριβώς...

Απλά δεν μπορούμε να μπαίνουμε στα χωράφια της ωρολόγοποιίας με το να συγκρίνουμε smartwatches με μηχανικά ρολόγια όπως έκανε ατυχέστατα ο takisot και συνεχίζει να κάνει χωρίς να έχει γνώση του αντικειμένου. Και όχι 1000 ευρώ δεν αξίζει κανένα smartwatch εκτός και αν έχει υλικά τα οποία έχουν αξία όπως πολύτιμα μέταλλα κ.λ.π

Και το galaxy watch με τα 300 μια χαρά δείχνει με κουστούμι αν του βάλεις το κατάλληλο λουράκι ή μπρασελέ, και δεν περίμενεις και 3 μήνες να το πάρεις λες και έχεις παραγγείλει daytona με λίστα αναμονής.

Είμαι σε αναμονή παραλαβής από τις 8/10 και ακόμη δεν ξέρω πότε θα παραλάβω... απογοητευτικότατο.

Εσύ που και καλα γνωρίζεις, τι πολύτιμο μέταλλο έχει ένα Tag των 2Κ σε σχέση με ένα apple watch; Να σε βοηθήσω, το ίδιο ατσάλι φοράει και εξίσου καλό δέρμα έχει το λουράκι του.

Και όχι, το galaxy watch δεν δείχνει ωραιο όπως και να το φορέσεις, αλλα γούστα είναι αυτά. Άλλος ντύνεται σαν τον Φλωρινιώτη και νομίζει ότι είναι μοδάτος :P

#1188   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113.592 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 29/11/2018 - 16:39

Το ότι ένα ατσαλένιο apple watch μπορεί ανετότατα να αντικαταστήσει στον καρπό μας ένα tag ή ένα omega σε επίπεδο στυλ, κρατώντας φυσικά όλα τα πλεονεκτήματα ενός smart watch.

735.gif

Spoiler

| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#1189   takisot

takisot

iPH Enthousiast

• 562 μηνύματα

Δημοσίευση 29/11/2018 - 16:42

735.gif

Spoiler

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...

Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα omega, τα βρίσκω πολύ συντηρητικά στο στυλ. Είναι όμως καλα ρολόγια.

Φύγαμε λίγο off topic μου φαίνεται :P

#1190   takisot

takisot

iPH Enthousiast

• 562 μηνύματα

Δημοσίευση 29/11/2018 - 16:50

Παιδιά, μιας που πιάσαμε την κουβέντα, οποιος ενδιαφέρεται για το ατσαλένιο, υπάρχει διαθεσιμότητα εδώ:

https://www.electron...ticle&ID=434986 (1 κομματι, απο εδω παραγγειλα)

-https://www.jigsaw24...el-case-mtx02ba (10 κομματια)

Και οι δυο αφαιρούν ΦΠΑ αν έχει η εταιρία σας ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

To ξαναβάζω για να μην χαθεί. Δεν μπορούσα να βρω ατσαλένιο EU πουθενά εδώ και 2 μήνες και τώρα ξεμυτίσαν τα πρώτα κομμάτια.

#1191   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113.592 μηνύματα

Δημοσίευση 29/11/2018 - 16:51

Αποθημένο μεγάλο τα Omega χρόνια τώρα.

Θεωρώ πολύ λάθος τη σύγκριση -και απο μεριάς Apple- με ρολόγια κοσμήματα.

Αρκεί να σκεφτείς πως το ένα έχει διάρκεια ουσιαστικής ζωής 4-5 χρόνια και το άλλο θα το πάρεις για μια ολόκληρη ζωή.

Το AW δε είναι ένα ρολόι. Είναι απλά ένα Smartwatch που μπορείς να το πάρεις (και) με καλύτερα υλικά ξεγελώντας τον καρπό σου.

LG8ISzO.gif

#1192   takisot

takisot

iPH Enthousiast

• 562 μηνύματα

Δημοσίευση 29/11/2018 - 17:01

Αποθημένο μεγάλο τα Omega χρόνια τώρα.

Θεωρώ πολύ λάθος τη σύγκριση -και απο μεριάς Apple- με ρολόγια κοσμήματα.

Αρκεί να σκεφτείς πως το ένα έχει διάρκεια ουσιαστικής ζωής 4-5 χρόνια και το άλλο θα το πάρεις για μια ολόκληρη ζωή.

Το AW δε είναι ένα ρολόι. Είναι απλά ένα Smartwatch που μπορείς να το πάρεις (και) με καλύτερα υλικά ξεγελώντας τον καρπό σου.

Διαφωνώ, σημασία έχει τι χρήση του κανεις. Και για εμενα ένα απλό ρολοι, it just doesnt cut it anymore. 

Απόδειξη του ότι το καλο μου ρολοι μαζεύει σκόνη στο ράφι. Τι να το κάνω που θα το έχω μια ζωη μεσα σε ένα ράφι.

Φυσικά αν κάποιος είναι συλλέκτης ρολογιών και γουστάρει να φοράει άλλο στον καρπό του κάθε μερα, αλλάζει το πράγμα.

Εγώ προσωπικά θέλω ένα κομψό ρολοι μονίμως στο καρπό μου που όμως να είναι έξυπνο, ώστε να βοηθα στο fitness, notifications, home automation etc.

Αν θέλω να αλλάξω στυλ, έχω 6 διαφορετικά λουρια, από ακριβo δερματινο ή ατσαλένιο milanese, μέχρι rubber bands για sports και θάλασσα. 

To each his own...

#1193   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113.592 μηνύματα

Δημοσίευση 29/11/2018 - 17:03

Εγώ προσωπικά θέλω ένα κομψό ρολοι μονίμως στο καρπό μου που όμως να είναι έξυπνο, ώστε να βοηθα στο fitness, notifications, home automation etc.

Αν θέλω να αλλάξω στυλ, έχω 6 διαφορετικά λουρια, από ακριβo δερματινο ή ατσαλένιο milanese, μέχρι rubber bands για sports και θάλασσα. 

To each his own...

Όοοοοολα αυτά τα κάνεις χωρίς Stainless.

LG8ISzO.gif

#1194   takisot

takisot

iPH Enthousiast

• 562 μηνύματα

Δημοσίευση 29/11/2018 - 17:05

Όχι βεβαια! Το milanese ή τα δερμάτινα δείχνουν χαλια στο αλουμινένιο! 

#1195   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113.592 μηνύματα

Δημοσίευση 29/11/2018 - 17:16

Διαφωνώ. Άλλα όπως είπες και 'συ, περί ορέξεως..

LG8ISzO.gif

#1196   crossmo

crossmo

iPH Member

• 231 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S
  • Tablet:iPad mini 3

Δημοσίευση 29/11/2018 - 17:20

Εσύ που και καλα γνωρίζεις, τι πολύτιμο μέταλλο έχει ένα Tag των 2Κ σε σχέση με ένα apple watch; Να σε βοηθήσω, το ίδιο ατσάλι φοράει και εξίσου καλό δέρμα έχει το λουράκι του.

Και όχι, το galaxy watch δεν δείχνει ωραιο όπως και να το φορέσεις, αλλα γούστα είναι αυτά. Άλλος ντύνεται σαν τον Φλωρινιώτη και νομίζει ότι είναι μοδάτος :P

Θα προσπαθήσω να στο εξηγήσω, αν και δεν νομίζω ότι θα το καταλάβεις αφού για εσένα όλα είναι ατσάλι και λουράκι

Ένα Tag η ένα Omega που εσύ αποκαλείς της πλάκας αξίζει και με το παραπάνω τα 2Κ γιατί με τα σωστά προγραμματισμένα service θα έχεις ένα ρολόι με αντοχή στον χρόνο, ένα ρολόι που δεν θα έχει ανάγκη τις όποιες αναβαθμίσεις για να διορθώνει τα bugs των προηγούμενων εκδόσεων, ένα ρολόι που δεν θα εξαρτάται από μια άλλη συσκευή για να κάνει αυτά που έχει σχεδιαστεί να κάνει και που θα σε αναγκάσει ο κατασκευαστής του να δώσεις τα λεφτά που κοστίζει το ρολόι αυτό για να αγοράσεις μια νέα συσκευή που θα έχει την έκδοση του λογισμικού που θα υποστηρίζει την συμβατότητα με το νεο smartwatch που αναγκαστικά μετά από 2-3 χρόνια θα πάρεις αφού θα καθιστά το παλαιότερο state of the art όπως εσύ το αποκαλείς ακατάλληλο για λειτουργία ή και άχρηστο για σωστή λειτουργία με τα τότε δεδομένα

Θα έχεις ένα ρολόι που θα μπορείς να το αφήσεις στο παιδί σου να το χαίρεται για χρόνια και χρόνια ακόμη και που θα μπορεί και το ίδιο να το δώσει στο δικό του παιδί γιατί τίποτε δεν θα μπορεί να το καταστήσει άχρηστο πέραν της αμέλειας του κατόχου του για τα σωστά service

Θα έχεις ένα ρολόι που δεν ξεμείνει ποτέ από την παροχή service καθώς δεν χρειάζεται την επίσημη αντιπροσωπεία για αυτό, μπορεί ένα καλός ωρολογοποιός να το κάνει με τα χέρια, το μεράκι και τις γνώσεις του

Θα έχεις ένα ρολόι που μπορείς να του κάνεις restoration και γυάλισμα υλικών με τον σωστό επαγγελματικό τρόπο και όχι με ημίμετρα τύπου αλοιφών και ειδικών γυαλιστικών πανιών αφού αυτά δεν μπορούν να σβήσουν τις βαθειές χαρακιές που αφήνει ο χρόνος, αλλά έτσι και αλλιώς με το smartwatch ο χρόνος είναι κάτι πολύ περιορισμένο σαν έννοια...

Θα μπορούσα να σου πω και άλλα, αλλά δεν έχει νόημα όπως σου είπα, για εσένα το ρολόι είναι απλά ατσάλι και λουράκι, ίδιο το ένα με το άλλο, άσχετα να το ένα είναι ένα μηχανικό θαύμα με καρδιά που κτυπάει στο χέρι σου, με ζωή που παίρνει όταν το φοράς και κουρδίζεται...

Αλλά αυτά είναι για ρομαντικούς μόνο και λάτρεις της ωρολογοποιίας... για κάποιον που όλα είναι ατσάλι 316 και λουράκι είναι απλά λόγια του αέρα

Όσο αφορά το Galaxy Watch, για τους περισσότερους ξέρεις θυμίζει πιο πολύ ρολόι παρά ένα τετράγωνο στον καρπό... ειδικά με το AOD..ενημερωτικά

#1197   takisot

takisot

iPH Enthousiast

• 562 μηνύματα

Δημοσίευση 29/11/2018 - 17:29

Θα προσπαθήσω να στο εξηγήσω, αν και δεν νομίζω ότι θα το καταλάβεις αφού για εσένα όλα είναι ατσάλι και λουράκι

Ένα Tag η ένα Omega που εσύ αποκαλείς της πλάκας αξίζει και με το παραπάνω τα 2Κ γιατί με τα σωστά προγραμματισμένα service θα έχεις ένα ρολόι με αντοχή στον χρόνο, ένα ρολόι που δεν θα έχει ανάγκη τις όποιες αναβαθμίσεις για να διορθώνει τα bugs των προηγούμενων εκδόσεων, ένα ρολόι που δεν θα εξαρτάται από μια άλλη συσκευή για να κάνει αυτά που έχει σχεδιαστεί να κάνει και που θα σε αναγκάσει ο κατασκευαστής του να δώσεις τα λεφτά που κοστίζει το ρολόι αυτό για να αγοράσεις μια νέα συσκευή που θα έχει την έκδοση του λογισμικού που θα υποστηρίζει την συμβατότητα με το νεο smartwatch που αναγκαστικά μετά από 2-3 χρόνια θα πάρεις αφού θα καθιστά το παλαιότερο state of the art όπως εσύ το αποκαλείς ακατάλληλο για λειτουργία ή και άχρηστο για σωστή λειτουργία με τα τότε δεδομένα

Θα έχεις ένα ρολόι που θα μπορείς να το αφήσεις στο παιδί σου να το χαίρεται για χρόνια και χρόνια ακόμη και που θα μπορεί και το ίδιο να το δώσει στο δικό του παιδί γιατί τίποτε δεν θα μπορεί να το καταστήσει άχρηστο πέραν της αμέλειας του κατόχου του για τα σωστά service

Θα έχεις ένα ρολόι που δεν ξεμείνει ποτέ από την παροχή service καθώς δεν χρειάζεται την επίσημη αντιπροσωπεία για αυτό, μπορεί ένα καλός ωρολογοποιός να το κάνει με τα χέρια, το μεράκι και τις γνώσεις του

Θα έχεις ένα ρολόι που μπορείς να του κάνεις restoration και γυάλισμα υλικών με τον σωστό επαγγελματικό τρόπο και όχι με ημίμετρα τύπου αλοιφών και ειδικών γυαλιστικών πανιών αφού αυτά δεν μπορούν να σβήσουν τις βαθειές χαρακιές που αφήνει ο χρόνος, αλλά έτσι και αλλιώς με το smartwatch ο χρόνος είναι κάτι πολύ περιορισμένο σαν έννοια...

Θα μπορούσα να σου πω και άλλα, αλλά δεν έχει νόημα όπως σου είπα, για εσένα το ρολόι είναι απλά ατσάλι και λουράκι, ίδιο το ένα με το άλλο, άσχετα να το ένα είναι ένα μηχανικό θαύμα με καρδιά που κτυπάει στο χέρι σου, με ζωή που παίρνει όταν το φοράς και κουρδίζεται...

Αλλά αυτά είναι για ρομαντικούς μόνο και λάτρεις της ωρολογοποιίας... για κάποιον που όλα είναι ατσάλι 316 και λουράκι είναι απλά λόγια του αέρα

Όσο αφορά το Galaxy Watch, για τους περισσότερους ξέρεις θυμίζει πιο πολύ ρολόι παρά ένα τετράγωνο στον καρπό... ειδικά με το AOD..ενημερωτικά

Αυτά είναι όντως για ρομαντικούς, κολλημένους στο μηχανικό παρελθόν. Όλα αυτά που περιγραφείς για τα μηχανικά ρολόγια, είναι non-issue για τα smart watches.

Εγώ ξέρω ότι το Tag αν δεν το κουρδίσεις την σωστη ώρα, χάνει λεπτά, τι να λεμε τώρα..

Από την άλλη απαξιώνεις, και μάλιστα γράφοντας σε ένα τεχνολογικό φόρουμ, την θαυμαστή τεχνολογία που έχει πακετάρει το AW 4 (ταχύτατη cpu, πληθώρα σενσορων etc) σε μια τόσο μικρή κάσα και θεωρείς ότι δεν αξίζει 1Κ, από την άλλη θεωρείς πως ένα Tag των 2Κ τα αξίζει γιατί.. με προγραμματισμένα service δεν θα χαλάσει! Τι να πω, μιλάμε σε άλλο μήκος κύματος.

ΥΓ. Είπα ότι τα Tag και τα omega ΔΕΝ είναι της πλακας, όχι το αντίθετο. Αυτά κοντράρει στον καρπό μου ένα AW, όχι τα Patek Philippe και τα Rolex, και μιλάω προφανώς μετά λογου γνώσεως.

#1198   sakissalonika

sakissalonika

iPH Contributor

• 904 μηνύματα
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 29/11/2018 - 17:40

Ρε αδέρφια γιατί δεν ανοίγετε ένα άλλο θέμα που να αφορά την συζήτηση σας;
Δεν λέω ότι δεν είναι σημαντικά οκά όσα λέτε αλλά μην τα κάνουμε όλα vs επειδή διαφωνούμε σε κάτι

#1199   Dkoukou

Dkoukou

iPH Contributor

• 991 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 29/11/2018 - 17:40

Όχι βεβαια! Το milanese ή τα δερμάτινα δείχνουν χαλια στο αλουμινένιο! 

Διαφωνώ. Άλλα όπως είπες και 'συ, περί ορέξεως..

^ Give this man a cigar

Το προβλημα δεν ειναι οτι εχουμε διαφορετικη αποψη, αλλα οτι προσπαθειτε να μας επιβαλλετε τη δικη σας αισθητικη ως ανωτερη...

Τελος το off-topic απο εμενα και συγνωμη, γυρναω πισω στις εργατικες πολυκατοικιες.

Τελευταία επεξεργασία από: Dkoukou, 29/11/2018 - 17:42

#1200   takisot

takisot

iPH Enthousiast

• 562 μηνύματα

Δημοσίευση 29/11/2018 - 17:42

Κανένας δεν προσπαθεί να επιβάλλει στον άλλο τίποτα, συζήτηση κάνουμε, η οποια όμως είναι εντελώς off-topic. Ίσως να την συνεχίσουμε σε άλλο thread;

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4

0 μέλη, 4 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες