Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 2 ψήφοι

iPhone Xs και iPhone Xs Max: Επίσημη παρουσίαση

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
999 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#241   tselpemts

tselpemts

iPH Hero

• 3.766 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:T S E L

Δημοσίευση 14/09/2018 - 12:04

Τη ζήτηση την έχει χτίσει τόσα χρόνια η ίδια η εταιρεία όμως και μαγκιά της. Αυτό εννοώ πιο πάνω.

Φυσικα αφού μας έκανε να εξαρτόμαστε από το οικοσύστημα της.Ενα μπαμ να γίνει στην Κίνα όμως τότε πολύ εύκολα θα πάρουν οι τιμές την κατηφόρα.
Όπως και να χει για την ώρα όλοι πρόβατα της είμαστε.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#242   spetreli64

spetreli64

iPH Enthousiast

• 351 μηνύματα
  • Twitter:@Spetrelis

Δημοσίευση 14/09/2018 - 12:23

Πάντως από ποια μεριά αν το σκεφτεί κανείς κατά κάποιο τρόπο είναι καλό που τα νέα τηλέφωνα είναι σε αυτές τις τιμές γιατί είχε καταντήσει πολύ γελοία το πράγμα ο κάθε ένας πιτσιρικάς κρατούσε και ένα iPhone στο χέρι τουλάχιστον τώρα θα το πάρει όποιος μπορεί. Για φανταστείτε να είχε η Μερσέντες 10.000 € θα είχε γεμίσει ο κόσμος από Μερσέντες ! Διαβάζω εδώ μέσα και γελάω 1002 δικαιολογίες για την τιμή για να μην το πάρει κανένας !

#243   mihalis

mihalis

iPH Addict

• 681 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad Air

Δημοσίευση 14/09/2018 - 12:33

Γιατί που είναι το κακό να έχει ο καθένας iPhone;
Εμένα αντίθετα μου άρεσε που οι περισσότεροι γνωστοί μου άρχιζαν να αγοράζουν iPhone.
iMessage, FaceTime, airdrop τα χρησιμοποιούσα με τους περισσότερους γνωστούς μου και όταν σημαντική ευκολία.

#244   playerxks

playerxks

iPH newbie

• 7 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 14/09/2018 - 12:44

Αγαπητοί κύριοι καλησπέρα, είναι το πρώτο μου post καθώς μόλις ανακάλυψα το forum σας και είμαι ενθουσιασμένος :)

Excited όπως μας έλεγαν συνέχεια οι κύριοι της apple στην παρουσίαση...

Λοιπόν, έχω να σας πω τα εξής που δεν τα διάβασα στο θέμα αυτό (μιας και οι περισσότεροι εστιάζουμε στην τιμή)! 

Εδώ και χρόνια ζω στην Κύπρο και έχω δύο αριθμούς τηλεφώνου.. Χρόνια τώρα είχα δύο συσκευές της apple.. (2*4 / 2*4s / 2*5 / 2*5s / 2*6 plus / 2*7 plus) και εννοείτε ότι με είχε κουράσει να κουβαλάω πάντα μαζί μου δύο συσκευές (Το ίδιο και η γυναίκα μου η οποία έπαιρνε τα παλιά τα δικά μου...). Μην παρεξηγηθώ, δεν το φυσάω το χρήμα αλλά έχω μεγάλη επιδότηση από την εταιρεία μου που έχουμε αρκετούς αριθμούς!

Λοιπόν, χρόνια άκουγα ότι οι ναυαρχίδες της samsung είναι καλύτερες αλλά δεν μπορούσα να πάω εκεί λόγω της διασύνδεσης με όλα τα άλλα προιόντα της aplle που αγόρασα σταδιακά. (macbook, imac, ipad, watch κλπ).

Πέρυσι έκανα το μεγάλο λάθος... Βλέποντας τις κρητικές και όλα τα καλούδια που είχε το note 8,  πήγα και το αγόρασα.... Μαζί αγόρασα και το gear s3... Αν και το πρώτο μήνα ήμουν ευχαριστημένος άρχισαν σιγά σιγά τα προβλήματα... Ήταν τόσα τα προβλήματα που κατάλαβα ότι ήταν τα πιο πεταμένα λεφτά... Προσπάθησα να το πουλήσω και να πάρω ξανά δύο iphone X αλλά το note δεν έπιανε ούτε 500 ευρώ.... Οπότε είπα να περιμένω για να δω αν το επόμενο κινητό της apple είναι δίκαρτο... 

Και φτάσαμε στο σήμερα...
Νιώθω μια μικρή απογοήτευση από την apple και αυτό όχι από άποψη χρημάτων. Αυτό είναι πολιτική της που λογικά έχει μελετηθεί. Δεν μας υποχρεώνει να αγοράζουμε τα κινητά της. Εκεί είναι οι τιμές και ο καθένας κάνει τα κουμάντα του... Η απογοήτευση είναι ότι πράγματα που θα έπρεπε να είναι δεδομένα δεν μας τα προσφέρει.. Εκεί που παλιά άνοιγε δρόμο και έφερνε καινούρια πράγματα... τώρα δεν μας λύνει τα χέρια με τα προιόντα της...

Ένα από αυτά είναι η διπλή sim.. Αυτή την παρουσίασε τώρα, ενώ εδώ και πολλά χρόνια ο περισσότερος κόσμος κρατάει δύο αριθμούς.. Και πάλι αυτή είναι double standby και όχι active!! 

Δεν έχει γρήγορη φόρτιση, Δεν έχει δακτυλικό αποτύπωμα κ.α.

Φυσικά, είναι τόσο μπροστά σε άλλα που απλά δεν υπάρχει σύγκριση με τις άλλες εταιρείες... (Και για αυτό θα ξαναγυρίσω στην apple, ακόμη κι αν χρειαστεί να πάρω δύο iphone). 

Δεν είναι η apple που τραβάει τις τιμές προς τα πάνω.. Είναι οι άλλες εταιρείες που δεν προσφέρουν την ίδια ποιότητα ώστε να τραβήξουν την apple προς τα κάτω. 

Όταν λέω για ποιότητα και ότι δεν υπάρχει σύγκριση εννοώ σε ότι έχει να κάνει με την καθημερινή χρήση του τηλεφώνου.. Το note 8 (που ήταν υποτίθεται και το καλύτερο android phone), κολλάει, σβήνει μόνο του, δεν συγχρονίζει τα  email, κλείνει τις εφαρμογές όποτε θέλει και άλλα τέτοια... Το watch της samsung είτε το έχω είτε δεν το έχω είναι σχεδόν άχρηστο... Αλλες ειδοποιήσιες τις δείχνει άλλες όχι, όταν έρχεται μια κλήση μπορεί να χτυπάει αλλά να μην το δείχνει γρήγορα και όταν το δείχνει και πας να το σηκώσεις ο άλλος έχει τερματίσει την κλήση κ.α.

Αν προσθέσω εδώ και πρόβλημα με υπερθερμάνσεις, μπαταρίες και άλλα που μπορώ να γράφω για ώρες, συν την άθλια εξυπηρέτηση της samsung όταν τους τα πήγα για φτιάξιμο... πολύ απλά καταλαβαίνει κάποιος γιατί η apple είναι μονόδρομος όσα λεφτά και αν τα κοστολογεί τα κινητά της...

Φυσικά τα χρήματα (για εμένα) δικαιολογούνται.. σκεφτείτε ότι ο καθένας ότι πληρώσει παίρνει.. Αυτό που θα φτιάξει η aplle θα το φτιάξει καλά.. Δεν θα είναι μετρίο (πχ. αναγνώρηση προσώπου.. όσοι έχουν note ξέρουν ότι σχεδόν ποτέ δεν λειτουργεί..). 

Σαν το IOS δεν είναι κανένα λειτουργικό.. Απροβλημάτιστο, εύκολο, γρήγορο, αξιόπιστο. 
Οι υπηρεσίες ανάκτησης τηλεφώνου είναι πραγματικές (και όχι να ανακτώνται τα μισα πράγματα), και άλλα πολλά όπως η ενοποίηση μεταξύ όλων των συσκευών apple, η ασφάλεια που νιώθεις έναντι κακόβουλου υλικού, και άλλα πολλά. Αν προσθέσουμε ότι έχει γίνει και αντικείμενο που δηλώνει πλούτο τότε εκεί είναι η τιμή του...

Αυτό που έχει καταφέρει η apple δεν το έχει καταφέρει καμιά εταιρεία.. Τι να κάνουμε τώρα.. Έχει τόσα πράγματα που μας χαλάνε και μας δίνουν αφορμή για να την βρίζουμε αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να μην αγοράσουμε τα προιόντα της... Τώρα αν κάποιος νευριάζει που δεν μπορεί να αγοράσει τα τελευταία μοντέλα της αυτό πρέπει να το ψάξει μέσα του (γιατί τον νευριάζει). Σημαντικό είναι να υποστηρίζει η apple όλους τους πελάτες της όποιο προιόν κι αν έχουν...

Και τώρα ερώτησεις:

1. Ξέρει κανείς αν παίζει στην Ελλάδα το δικαρτο από την Κίνα;

2. Ξέρει κανείς αν δικαρτό (Κίνας) βγαίνει μόνο το Xs Max ή και το Xs
3. Ξέρει κανείς αν το φέρω και πάθει κάτι αν μπορούν να το φτιάξουν εδώ τα μαγαζία
4. Ξέρει κανέις αν θα βγει στην αγορά η βάση για να φορτίζεις ασύρματα το iphone και το watch
5. Ξέρει κανείς αν το δικαρτο με esim μπορεί να δεχθεί και ελληνικό και κυπριακό αριθμο (σε περίπτωση που το υποστηρίξουν οι πάροχοι)

Τελευταία επεξεργασία από: playerxks, 14/09/2018 - 12:49

#245   MethAvrio

MethAvrio

iPH Addict

• 792 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 14/09/2018 - 12:51

H esim είναι ίσως το μόνο θετικό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την σνομπάρετε.

1) δεν βγαίνει από το κινητό σε περίπτωση κλοπής

2) δεν πιάνει χώρο

3) στο μέλλον θα αγοράζεις επιτόπου sim απο το site του παρόχου σκανάροντας qr code, αντί να περιμένεις να σου στείλουν την sim.

4) η φορητότητα θα γίνει πιο εύκολη

Τελευταία επεξεργασία από: MethAvrio, 14/09/2018 - 12:55

#246   spetreli64

spetreli64

iPH Enthousiast

• 351 μηνύματα
  • Twitter:@Spetrelis

Δημοσίευση 14/09/2018 - 12:53

Γιατί που είναι το κακό να έχει ο καθένας iPhone;
Εμένα αντίθετα μου άρεσε που οι περισσότεροι γνωστοί μου άρχιζαν να αγοράζουν iPhone.
iMessage, FaceTime, airdrop τα χρησιμοποιούσα με τους περισσότερους γνωστούς μου και όταν σημαντική ευκολία.

Το κακό είναι όταν έχεις παιδί και σε πρήζει από το πρωί μέχρι το βράδυ να του αγοράσεις ένα τηλέφωνο τό οποίο κοστίζει γύρω στα 1000 € τώρα που τα τηλέφωνα πήγαμε κοντά στα 1500 θα είναι πιο δύσκολο σε κάποιο παιδί να θελήσει τέτοιο τηλέφωνο. Τελείως απαγορευτικό θα έλεγα Τα τηλέφωνα τύπου Apple θα πρέπει να τα παίρνουν όσοι μπορούν να τα πάρουν και μακάρι του χρόνου να πάνε 2000 € Εγώ το δικό μου το πούλησα ενώ θα μπορούσα να το δώσω στο παιδί μου αλλά για να μην κακομαθαίνει Και θα πάρω το νέο επειδή εγώ μπορώ να το πάρω χωρίς να στερηθώ τίποτα!

#247   mihalis

mihalis

iPH Addict

• 681 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5S

Δημοσίευση 14/09/2018 - 13:10

Κατά την γνώμη μου για παιδί και 500€ κινητό να του αγοράσεις υπερβολή είναι.
Και εσυ καλά έκανες και δεν το έδωσες στο παιδί σου για να μην κακομαθαίνει και μπράβο σου.
Το θέμα είναι να μην φτάσει κάποια στιγμή ένα κινητό που πλέον είναι ένα απαραίτητο εργαλείο και όχι ένα πολυτελές αξεσουάρ να κοστίζει 2.000€.
Σαφώς και οποίος το αγοράσει να το χαρεί και να το καταευχαριστηθει δεν είμαι από αυτούς που γράφουν: μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος κλπ...
ο καθένας δίνει τα λεφτά του όπου γουστάρει.
Και εγώ iPhone θα πάρω αλλά η τσέπη μου δεν φτάνει μέχρι εκεί. Προτιμώ με τα ίδια ή και λιγότερα λεφτά να πάρω iPhone 8 και Apple Watch

#248   gratipa

gratipa

iPH newbie

• 81 μηνύματα

Δημοσίευση 14/09/2018 - 13:31

Πάντως από ποια μεριά αν το σκεφτεί κανείς κατά κάποιο τρόπο είναι καλό που τα νέα τηλέφωνα είναι σε αυτές τις τιμές γιατί είχε καταντήσει πολύ γελοία το πράγμα ο κάθε ένας πιτσιρικάς κρατούσε και ένα iPhone στο χέρι τουλάχιστον τώρα θα το πάρει όποιος μπορεί. Για φανταστείτε να είχε η Μερσέντες 10.000 € θα είχε γεμίσει ο κόσμος από Μερσέντες ! Διαβάζω εδώ μέσα και γελάω 1002 δικαιολογίες για την τιμή για να μην το πάρει κανένας !

Πλακα μας κανεις τι ειναι δλδ το iphone?

Ναι το γουσταρουμε, μας αρεσει για 1002 λογους αλλα δεν παυει να ειναι ενα κινητο τηλεφωνο.

Μην χανουμε το μετρο...

#249   traveller

traveller

iPH newbie

• 10 μηνύματα

Δημοσίευση 14/09/2018 - 13:38

Το κακό είναι όταν έχεις παιδί και σε πρήζει από το πρωί μέχρι το βράδυ να του αγοράσεις ένα τηλέφωνο τό οποίο κοστίζει γύρω στα 1000 € τώρα που τα τηλέφωνα πήγαμε κοντά στα 1500 θα είναι πιο δύσκολο σε κάποιο παιδί να θελήσει τέτοιο τηλέφωνο. Τελείως απαγορευτικό θα έλεγα Τα τηλέφωνα τύπου Apple θα πρέπει να τα παίρνουν όσοι μπορούν να τα πάρουν και μακάρι του χρόνου να πάνε 2000 € Εγώ το δικό μου το πούλησα ενώ θα μπορούσα να το δώσω στο παιδί μου αλλά για να μην κακομαθαίνει Και θα πάρω το νέο επειδή εγώ μπορώ να το πάρω χωρίς να στερηθώ τίποτα!

Η λογική "να είναι ακριβό" για να μην μου το ζητήσει ένα παίδι δεν ευσταθεί.  Το παιδί είναι παιδί και ζητάει ό,τι του κατέβει. Μπορεί να ζητήσει, xBox, Playstation, Lamborgini κλπ. Η ουσία του ζητήματος είναι να μάθει το παιδί τα όρια του και τι μπορεί να έχει. Επίσης (αν θεωρούμε ότι η Apple δίνει ποιότητα)  το λέμε ας το πάρει όποιος μπορεί είναι (υπερβάλοντας) σαν να λέμε όποιος αντέχει ας έχει ιδιωτική περίθαλψη και ή άλλοι ας κάνουν ότι καταλαβαίνουν. Σαφέστατα και πρέπει να πληρώνουμε κάποια πράγματα άλλα υπάρχει και η σχέση τιμής/ απόδοσης. Εννοείται ότι όποιος μπορεί να ξοδέψει αυτά τα χρήματα  "έυκολα" δεν τον απασχολεί η τιμή.  Οι υπόλοιποι το συζητάμε γιατί δεν περισσεύουν αλλά θέλουμε και κάτι παραπάπανω.

Τελευταία επεξεργασία από: traveller, 14/09/2018 - 13:38

#250   Dkoukou

Dkoukou

iPH Contributor

• 991 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 14/09/2018 - 13:59

Δεν είναι η apple που τραβάει τις τιμές προς τα πάνω.. Είναι οι άλλες εταιρείες που δεν προσφέρουν την ίδια ποιότητα ώστε να τραβήξουν την apple προς τα κάτω. 

Απλα, respect.

#251   gtferrari

gtferrari

iPH Enthousiast

• 388 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S Plus

Δημοσίευση 14/09/2018 - 15:14

Μην γελιόμαστε τώρα. Ο καταναλωτής είναι αυτός που σε ανεβάζει και σε κατεβάζει. Ναι σαν Ελλάδα είμαστε ένας κόκκος αλλά αν συζητάμε εμείς τώρα τις τιμές λογικά πιστεύω ότι το κάνουν και άλλοι. Και αν γίνεται συζήτηση και μείωση παραγγελιών τότε ναι θα τους νοιάξει γιατί θα λογοδοτήσουν και στους μετόχους μετά (μιας και αναφέραμε και την χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας). Πιστεύει δηλαδή κανείς ότι η Apple θέλει να απευθύνεται σε ένα μικρό κομμάτι καταναλωτών οι οποίοι θα έχουν την ικανότητα να πάρουν το τηλέφωνο; Αν ισχύσει κάτι τέτοιο θέλω να δω την διαφήμιση που κάνουν μετά ότι είναι η εταιρία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις! Προφανώς και θέλουν να πουλάνε σε πολλούς! Και οι αγοραστές των προϊόντων της είναι και οι καλύτεροι διαφημιστές μιας και όλοι λέμε τι καλά τηλέφωνα που είναι. Για φανταστείτε που θα φτάσει η εταιρία με μια τέτοια συνεχόμενη πολιτική του ακριβαίνω τα προϊόντα... Πόσο συζητήσαμε πέρσι για την τιμή του X και πόσο ζητητάμε σήμερα για το Xs. 

#252   kalotina

kalotina

iPH Enthousiast

• 447 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6 Plus

Δημοσίευση 14/09/2018 - 15:43

και περισυ θεωρησαμε οτι η τιμη τοου Χ ηταν εξωφρενικη και λεγαμε για μνημονεια κ.λ.π αλλα δειτε το σημερα ποσοι χρηστες το εχουν αρκετοι και οχι λιγοι.αρα μην θεωρησετε οτι δεν θα παει καλα το καινουριο(καινουρια)

ακομα εχουμε ψωμι

#253   playerxks

playerxks

iPH newbie

• 7 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 14/09/2018 - 16:07

Μην γελιόμαστε τώρα. Ο καταναλωτής είναι αυτός που σε ανεβάζει και σε κατεβάζει. Ναι σαν Ελλάδα είμαστε ένας κόκκος αλλά αν συζητάμε εμείς τώρα τις τιμές λογικά πιστεύω ότι το κάνουν και άλλοι. Και αν γίνεται συζήτηση και μείωση παραγγελιών τότε ναι θα τους νοιάξει γιατί θα λογοδοτήσουν και στους μετόχους μετά (μιας και αναφέραμε και την χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας). Πιστεύει δηλαδή κανείς ότι η Apple θέλει να απευθύνεται σε ένα μικρό κομμάτι καταναλωτών οι οποίοι θα έχουν την ικανότητα να πάρουν το τηλέφωνο; Αν ισχύσει κάτι τέτοιο θέλω να δω την διαφήμιση που κάνουν μετά ότι είναι η εταιρία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις! Προφανώς και θέλουν να πουλάνε σε πολλούς! Και οι αγοραστές των προϊόντων της είναι και οι καλύτεροι διαφημιστές μιας και όλοι λέμε τι καλά τηλέφωνα που είναι. Για φανταστείτε που θα φτάσει η εταιρία με μια τέτοια συνεχόμενη πολιτική του ακριβαίνω τα προϊόντα... Πόσο συζητήσαμε πέρσι για την τιμή του X και πόσο ζητητάμε σήμερα για το Xs. 

Σίγουρα μια εταιρεία θέλει να βρίσκει νέους πελάτες αλλά εδώ και χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι το να πουλάς νέα προιόντα και υπηρεσίες σε ήδη πελάτες είναι πιο κερδοφόρο.
Και η apple δεν στηρίζεται μόνο στο iphone. Οπότε κοιτάζει την κερδοφορία της από όλα της τα προιόντα.

Φαντάζομαι ότι σίγουρα ξέρουν ότι υπάρχουν δύο τύποι αυτών που αγόρασαν το iphone X. 1 αυτοί που αγοράζουν πάντα το τελευταίο κινητό της apple (είτε λόγω image είτε λόγω gadgets) που δεν τους νοιάζει καθόλου το οικονομικό και 2 αυτοί που θα το κρατήσουν για 2-3 ή και παραπάνω χρόνια. 

Άντίστιχα γνωρίζουν και για αυτούς που έχουν iphone 8 κλπ.

Οπότε φέτος μου φάνηκε πιο πολύ να ήθελαν να προωθήσουν το apple watch (που λείπει ακόμη από πολλούς iphone users) και σε δεύτερη φάση λογικά θα προωθήσουν το νέο ipad.

Αν λοιπόν φέτος δεσμέυσει όλους όσους έχουν iphone 6,7,8,X με το apple watch, τότε αυτοί θα αναβαθμ'ισουν το κινητό τους μέσα στην επόμενη χρονιά ξανά με ένα iphone!

Επίσης τώρα, πολύ περισσότερο από παλια, η apple απευθύνεται σε πολύ μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς. Ίσως το τελευταίο μοντέλο της να προορίζεται για λίγους κάθε φορά αλλά σαν πολιτική κρατάει τηλέφωνα πολύ οικονομικά στην γκάμα των πωλήσεων της. Οπότε κι αυτός που δεν θέλει ή δεν έχει να ξοδέψει πολλά λεφτά, μπορεί να βρει καινούριο iphone με λιγότερα χρήματα.. απλά δεν έχει την τελευτάια λέξη της τεχνολογίας (της apple)!

Φυσικά συμφωνώ σε πολλά, αλλά για αυτούς λίγη σημασία έχει αν εμείς συμφωνούμε ή αν διαφωνούμε στις συζητήσεις μας.. Το θέμα είναι τι κάνουμε πράξη και ότι τα προιόντα τους συνεχίζουν να πουλάνε σαν τρελά.. Και όπως είπες οι καλύτεροι διαφημιστές είμαστε εμείς οι ίδιοι. 

#254   Gianniskaz

Gianniskaz

iPH Enthousiast

• 575 μηνύματα
  • GameCenter:Gianniskaz

Δημοσίευση 14/09/2018 - 17:29

Άραγε πόσο καιρό να τους πάρει να υποστηρίξουν e-sim εκεί στην vodafone ή στην cosmote;

Ήθελα να δώσω το παρόν 6s στην κοπέλα μου γιατί έχει απελπιστεί με την μικρή οθόνη του se που έχει και μετά αφού σκοτώσω το SE να χτυπήσω το Χ.
Η απορία τώρα είναι X και SE ή Xr και SE και σε περίπτωση που υποστηρίξουν οι πάροχοι την e-sim πουλάω το SE; Το θέμα είναι καθαρά αν αξίζει να πάρω στα ίδια χρήματα X αντί για το λίγο πιο 'μέτριο' αλλά ένα χρόνο πιο καινούργιο Xr.

Υ.γ.: Το ξέρω ότι ο καθένας γράφει τον 'πόνο' του στο θέμα και γίνεται ένα μπάχαλο. Απλά ήθελα να μοιραστώ τον προβληματισμό μου για να πάρω καμία γνώμη. Ευχαριστώ όσους απαντήσουν. :lol:  B)

#255   falakrospraktor000

falakrospraktor000

iPH newbie

• 98 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 14/09/2018 - 18:24

Νομίζω ότι το βασικό - αντικειμενικό κι όχι υποκειμενικό - πρόβλημα που παραβλέπουμε είναι η διαμόρφωση, χρόνο με τον χρόνο, της αποδοχής ως φυσιολογικότατης μιας αύξησης τιμής σε ένα προιόν που εν τοις πράγμασι 'προετοιμάζει' το καταναλωτικό κοινό να αποδεχθεί ομοίως ως φυσιολογική την περαιτέρω αύξηση της τιμής των υπολοίπων προιόντων της εταιρείας ως συγκριτικά δικαιολογημένη.

Σε απλά λόγια, το γεγονός ότι πλέον η ναυαρχίδα των iphone κοστίζει 1789 ευρώ δικαιολογεί απολύτως το κόστος ενός macbook pro στα 3000 ευρώ, ενός apple watch στα 700 ευρώ και πάει λέγοντας.

Συνεπώς, τον επερχόμενο Σεπτέμβριο 2019, η ανακοίνωση της τιμής του επόμενου iphone στα 2100 ευρώ θα εξακολουθεί να φαντάζει ως φυσιολογική καθότι σταδιακά έχουμε διαμορφωθεί εύκολα, με καλό, μεθοδικά προετοιμασμένο και σχεδιασμένο marketing από ικανότατα στελέχη που το παίζουν στα δάχτυλα, να προσαρμόζουμε στα 'φυσιολογικά μέτρα' και να 'δικαιολογούμε' κάτι που στην πραγματικότητα δεν αντιστοιχεί σε πραγματική υπεραξία αλλά καθαρά σε αέρα.

Και για αυτές τις δικαιολογίες πιεζόμαστε να εφεύρουμε συγκρίσεις fiat και mercedes επικροτώντας στην ουσία την πολιτική αυτή και μάλιστα θεωρώντας την και απαραίτητη προκειμένου να ξεχωρίζει ένα luxurius κινητό από τον ανταγωνισμό. Με επίσης απλά λόγια, τα θέλει ο κόλος μας.....

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 5

0 μέλη, 5 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες