Αγαπητοί κύριοι καλησπέρα, είναι το πρώτο μου post καθώς μόλις ανακάλυψα το forum σας και είμαι ενθουσιασμένος
Excited όπως μας έλεγαν συνέχεια οι κύριοι της apple στην παρουσίαση...
Λοιπόν, έχω να σας πω τα εξής που δεν τα διάβασα στο θέμα αυτό (μιας και οι περισσότεροι εστιάζουμε στην τιμή)!
Εδώ και χρόνια ζω στην Κύπρο και έχω δύο αριθμούς τηλεφώνου.. Χρόνια τώρα είχα δύο συσκευές της apple.. (2*4 / 2*4s / 2*5 / 2*5s / 2*6 plus / 2*7 plus) και εννοείτε ότι με είχε κουράσει να κουβαλάω πάντα μαζί μου δύο συσκευές (Το ίδιο και η γυναίκα μου η οποία έπαιρνε τα παλιά τα δικά μου...). Μην παρεξηγηθώ, δεν το φυσάω το χρήμα αλλά έχω μεγάλη επιδότηση από την εταιρεία μου που έχουμε αρκετούς αριθμούς!
Λοιπόν, χρόνια άκουγα ότι οι ναυαρχίδες της samsung είναι καλύτερες αλλά δεν μπορούσα να πάω εκεί λόγω της διασύνδεσης με όλα τα άλλα προιόντα της aplle που αγόρασα σταδιακά. (macbook, imac, ipad, watch κλπ).
Πέρυσι έκανα το μεγάλο λάθος... Βλέποντας τις κρητικές και όλα τα καλούδια που είχε το note 8, πήγα και το αγόρασα.... Μαζί αγόρασα και το gear s3... Αν και το πρώτο μήνα ήμουν ευχαριστημένος άρχισαν σιγά σιγά τα προβλήματα... Ήταν τόσα τα προβλήματα που κατάλαβα ότι ήταν τα πιο πεταμένα λεφτά... Προσπάθησα να το πουλήσω και να πάρω ξανά δύο iphone X αλλά το note δεν έπιανε ούτε 500 ευρώ.... Οπότε είπα να περιμένω για να δω αν το επόμενο κινητό της apple είναι δίκαρτο...
Και φτάσαμε στο σήμερα...
Νιώθω μια μικρή απογοήτευση από την apple και αυτό όχι από άποψη χρημάτων. Αυτό είναι πολιτική της που λογικά έχει μελετηθεί. Δεν μας υποχρεώνει να αγοράζουμε τα κινητά της. Εκεί είναι οι τιμές και ο καθένας κάνει τα κουμάντα του... Η απογοήτευση είναι ότι πράγματα που θα έπρεπε να είναι δεδομένα δεν μας τα προσφέρει.. Εκεί που παλιά άνοιγε δρόμο και έφερνε καινούρια πράγματα... τώρα δεν μας λύνει τα χέρια με τα προιόντα της...
Ένα από αυτά είναι η διπλή sim.. Αυτή την παρουσίασε τώρα, ενώ εδώ και πολλά χρόνια ο περισσότερος κόσμος κρατάει δύο αριθμούς.. Και πάλι αυτή είναι double standby και όχι active!!
Δεν έχει γρήγορη φόρτιση, Δεν έχει δακτυλικό αποτύπωμα κ.α.
Φυσικά, είναι τόσο μπροστά σε άλλα που απλά δεν υπάρχει σύγκριση με τις άλλες εταιρείες... (Και για αυτό θα ξαναγυρίσω στην apple, ακόμη κι αν χρειαστεί να πάρω δύο iphone).
Δεν είναι η apple που τραβάει τις τιμές προς τα πάνω.. Είναι οι άλλες εταιρείες που δεν προσφέρουν την ίδια ποιότητα ώστε να τραβήξουν την apple προς τα κάτω.
Όταν λέω για ποιότητα και ότι δεν υπάρχει σύγκριση εννοώ σε ότι έχει να κάνει με την καθημερινή χρήση του τηλεφώνου.. Το note 8 (που ήταν υποτίθεται και το καλύτερο android phone), κολλάει, σβήνει μόνο του, δεν συγχρονίζει τα email, κλείνει τις εφαρμογές όποτε θέλει και άλλα τέτοια... Το watch της samsung είτε το έχω είτε δεν το έχω είναι σχεδόν άχρηστο... Αλλες ειδοποιήσιες τις δείχνει άλλες όχι, όταν έρχεται μια κλήση μπορεί να χτυπάει αλλά να μην το δείχνει γρήγορα και όταν το δείχνει και πας να το σηκώσεις ο άλλος έχει τερματίσει την κλήση κ.α.
Αν προσθέσω εδώ και πρόβλημα με υπερθερμάνσεις, μπαταρίες και άλλα που μπορώ να γράφω για ώρες, συν την άθλια εξυπηρέτηση της samsung όταν τους τα πήγα για φτιάξιμο... πολύ απλά καταλαβαίνει κάποιος γιατί η apple είναι μονόδρομος όσα λεφτά και αν τα κοστολογεί τα κινητά της...
Φυσικά τα χρήματα (για εμένα) δικαιολογούνται.. σκεφτείτε ότι ο καθένας ότι πληρώσει παίρνει.. Αυτό που θα φτιάξει η aplle θα το φτιάξει καλά.. Δεν θα είναι μετρίο (πχ. αναγνώρηση προσώπου.. όσοι έχουν note ξέρουν ότι σχεδόν ποτέ δεν λειτουργεί..).
Σαν το IOS δεν είναι κανένα λειτουργικό.. Απροβλημάτιστο, εύκολο, γρήγορο, αξιόπιστο.
Οι υπηρεσίες ανάκτησης τηλεφώνου είναι πραγματικές (και όχι να ανακτώνται τα μισα πράγματα), και άλλα πολλά όπως η ενοποίηση μεταξύ όλων των συσκευών apple, η ασφάλεια που νιώθεις έναντι κακόβουλου υλικού, και άλλα πολλά. Αν προσθέσουμε ότι έχει γίνει και αντικείμενο που δηλώνει πλούτο τότε εκεί είναι η τιμή του...
Αυτό που έχει καταφέρει η apple δεν το έχει καταφέρει καμιά εταιρεία.. Τι να κάνουμε τώρα.. Έχει τόσα πράγματα που μας χαλάνε και μας δίνουν αφορμή για να την βρίζουμε αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να μην αγοράσουμε τα προιόντα της... Τώρα αν κάποιος νευριάζει που δεν μπορεί να αγοράσει τα τελευταία μοντέλα της αυτό πρέπει να το ψάξει μέσα του (γιατί τον νευριάζει). Σημαντικό είναι να υποστηρίζει η apple όλους τους πελάτες της όποιο προιόν κι αν έχουν...
Και τώρα ερώτησεις:
1. Ξέρει κανείς αν παίζει στην Ελλάδα το δικαρτο από την Κίνα;
2. Ξέρει κανείς αν δικαρτό (Κίνας) βγαίνει μόνο το Xs Max ή και το Xs
3. Ξέρει κανείς αν το φέρω και πάθει κάτι αν μπορούν να το φτιάξουν εδώ τα μαγαζία
4. Ξέρει κανέις αν θα βγει στην αγορά η βάση για να φορτίζεις ασύρματα το iphone και το watch
5. Ξέρει κανείς αν το δικαρτο με esim μπορεί να δεχθεί και ελληνικό και κυπριακό αριθμο (σε περίπτωση που το υποστηρίξουν οι πάροχοι)
Τελευταία επεξεργασία από: playerxks, 14/09/2018 - 12:49