Εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η apple πλέον μας κοροϊδεύει...Δεν δικαιολογείται 1200 ευρώ συσκευή να έχει ψεγάδι....Πώς να το κάνουμε δλδ...ας κατασκευάζει και 3 δις συσκευές..
1200 ευρώ είναι πολυτέλεια για τον οποιοδήποτε στον κόσμο και απαιτώ να είναι α ψ ο γ ο.
Γιατί η xiaomi δεν έχει gates ?
Γιατί η samsung δεν έχει gates πλην του Note τότε...
Γιατί η Huawei δεν έχει gates...
Κάθε χρονιά πλέον...κάτιgate...
Πρέπει μια φορά όμως να φάει μια καλή αποχή η apple Για να καταλάβεικαι νομίζω έχει αρχίσει να την ακούει λίγο με την 3η θέση που έχει πάρει πλέον.
Έχω samsung s9plus στο σπίτι και παράλληλα Xsmax.
Ε λοιπόν το s9 plus του ρίχνει στα αυτιά...απροβλημάτιστο και μην μιλήσω για ηχεία που ξαφνικά η apple ανακάλυψε δυνατά ηχεία το 2018.
Κάμερα φοβερή λέει...σε auto mode όλα...
S9 plus έχει παραμετροποίηση σε manual mode που αν γνωρίζεις λίγο από φωτογραφία τα σπάει...
Σταθερότητα ios?? Πότε ρε παιδιά που από ios 9 Έχουμε να δούμε κάτι σοβαρό...Και ν σημειωθεί πως έχω και 2 ipad ( Ένα δουλειά και ένα διασκέδαση)
Πάρτε λίγο τα χαμπάρια σας και καταλάβετε ότι πλέον υπάρχουν καλύτερες πορτοκαλιές...
1)Η apple δεν κοροϊδεύει. Είναι απλά μία εταιρεία, και οι εταιρείες σύμφωνα με το πρώτο μάθημα της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων έχουν ως πρωταρχικό σκοπό το κέρδος.Η τιμή λοιπόν όσο συνεχίζει και πουλάει θα ανεβαίνει.Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν βάζεις και τις άλλες εταιρείες στο τσουβάλι. Το note 9 128 gb αν δεν απατώμαι έχει αρχική τιμή σήμερα 999 Dollars. Τόσο έχει και το iphone xs 64 gb. To iphone xs max 64 gb έχει 1099 dollars. Θα έπρεπε ότι λέγεται για την apple να παίρνει μπάλα κατευθείαν την samsung. Γιατί δεν γίνεται αυτό; Γιατί επιμένετε όλοι να μην λαμβάνετε υπόψιν σας, ότι οι συγκρίσεις σε τιμές πρέπει να γίνονται μόνο από την Αμερική, και σίγουρα όχι από την Ελλάδα. Και πρέπει να μιλάμε όχι για skroutz τιμες, αλλά για τις επίσημες. Κοροιδεύει η apple; Κοροιδεύει και η samsung αν το πάμε έτσι.
2)Ένα κινητό που κάνει 1200 ευρώ για την Ελλάδα του 2018, ναι είναι πολυτέλεια, συμφωνώ απόλυτα. Όμως για την Αμερική δεν είναι θεωρώ. 1050 dollars κάνει, και όταν στην Αμερική μπορείς να βγάζεις 3000-4000 dollars έχοντας κάποιο πτυχίο, στοιχίζει όσο το 1/4 του μισθού σου, εδώ στοιχίζει για κάποιους όσο 3 μισθοί, άνιση η σύγκριση λοιπόν και οδηγούμαστε πάλι στο πρώτο συμπέρασμα. Τελευταία σκέφτομαι πολύ αν υπάρχει κάποια αναλογία μεταξύ του τι πληρώνεις και τι προβλήματα θα σου βγάλει. Λοιπόν υπάρχει ...έως ένα σημείο. Θεωρώ πως οποιοδήποτε ηλεκτρονικό προιόν αγοράσει κάποιος στις ημέρες μας, ανεξαρτήτως τιμής κάποιο μικροπροβληματάκι μπορεί να παρουσιάσει. Αν θέλει να μην υπάρχει πρόβλημα, ας μην αγοράσει. Λυπάμαι για αυτό, αλλά έτσι είναι. Είναι και λίγο τύχη....
3) Gates και λοιπά παραμύθια, εγώ δεν τα πιστεύω. Ναι μπορεί να υπάρχουν θέματα με τις πρώτες παρτίδες, όμως λύνονται συνήθως με κάποιες αναβαθμίσεις λογισμικού. Δεκέμβρη όποιος αγοράσει iphone, δεν θα έχει το παραμικρό. Γιατί ΑΝ υπάρχουν τόσα θέματα, η εταιρεία δεν θα πουλούσε τίποτα...
Όμως πουλούσε, πουλάει, και κάποιαααα στιγμή βέβαια όπως όλα θα σταματήσει να πουλαέι..Ακμή και παρακμή που συμβαίνει σε όλα τα πράγματα, χώρες, ανθρώπους, προιόντα. Relax. Επίσης είναι αφελές να πιστεύει κάποιος πως η huawei δεν έχει θέματα (δεν μιλάω για samsung και lg, με bootloop και φωτιές). Απλά δεν βγαίνουν στη επιφάνεια, επειδή δεν γίνεται τόσος θόρυβος. Όταν δείτε huawei ναυαρχίδα ε!, να έχει και η κουτσή Μαρία, τότε θα ανακαλύψετε και εκεί τα gates....
4) To αν θα πουλαέι η apple στην Ελλάδα , δεν ενδιαφέρει κανέναν. Είμαστε πολύ μικρή αγορά. Προφανώς οι πωλήσεις θα πέφτουν στα smartphones όμως τα κέρδη θα ανεβαίνουν λόγω appstore. Αυτό που καμία άλλη εταιρεία δεν έχει, και ειδικά στα GAMES παίζει μπαλίτσα μόνη της. Το οικοσύστημα που έχει δημιουργήσει είναι μοναδικό και ευφυέστατο.
5)Το s9 plus είναι αναμβισβήτητα ένα κορυφαίο κινητό. Για android θεωρείται από πολλούς ειδικούς και μή, περιοδικά του χώρου, youtubers, blogs κτλ η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος. Είναι πανέμορφο, είναι ταχύτατο, έχει κορυφαία κάμερα, και στοιχίζει στο skroutz αυτή την στιγμή σχεδόν 600 ευρώ. Αχ βρε apple, την πάτησες. Μάλλον όχι. Η τελευταία φορά που πήρα samung ήτανε το s6 edge plus. Όλα τέλεια στα χαρτιά, όλα τέλεια και στην εμπειρία....Όχι. Μακάρι να ήτανε έτσι. Διότι χωρίς το λειτουργικό δεν έχεις τηλέφωνο, είναι ο εγκέφαλος, και το android για μένα και εκατομμύρια άλλους δεν είναι ούτε σταθερό, ούτε προσφέρει την εμπειρία του ios.
Απλό για 3 χρονών παιδιά, απόλυτα λειτουργικό, σταθερό (ναι έχουν γίνει πολλά λάθη , όμως και πάλι είναι καλύτερο -για εμένα έτσι;- , )και πανέμορφο.
Τελικά το θέμα είναι πολύ απλό. Αν η apple παρουσίαζε το iphone Xs στην τιμή των 600 ευρώ, δεν θα υπήρχε ούτε στα χαρτιά η huawei, samsung, lg, sony στα smartphones. Θα είχε μερίδιο αγοράς, κοντά στο 90%. Όλοι iphone θέλουν, απλά είναι πανάκριβα και στρέφονται σε άλλες εταιρείες.
Όμως η apple όπως και κάθε σοβαρή εταιρεία, που δεν ενδιαφέρεται για τον τζίρο, τις πωλήσεις, αλλά για το κέρδος, εστιάζει εκεί. Δημιουργεί κινητά που έχουν κόστος κατασκευής 450 dollars + Χ κόστος marketing, και τα πουλάει στην τιμή των 1.000 δολλαρίων. Και επιτέλους ας αφήσουμε την Ελλάδα με τους μισθούς και το ΦΠΑ της και και...δεν ενδιαφέρουν την apple.
Για εμένα τα πράγματα είναι ακόμη πιο απλά. Έχω iphone 6s, που πετάει. Το έχω 2 χρόνια, το είχα αγοράσει 480 από προσφορά στο public, και θα πάρω 8 plus, στα 650 ή μπορεί να χτυπήσω και iphone xs από deals 365, ή να πω σε κάποιον γνωστό Αμερική να μου το φέρει.
Δεν θες iPhone; Πάρε την κινητάρα huawei p20 pro που έχει μπαταρίαρα και καμεράρα, πάρε το s9 plus που θεωρείται top, πάρε το xiaomi mi8 που έχει επίσης κορυφαία χαρακτηριστικά. Εγώ όπως το έχω βιώσει πάντως θα παίρνω apple ανά 2-3 χρόνια, αν μπορώ, αν δεν μπορέσω, android. Και όλα τέλεια.
Άντε καλημέρα μας, και χαρείτε τις συσκευές σας. Οι εταιρείες δεν ειναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί, και έχουν σκοπό το κέρδος. Αυτό να το θυμάστε.
ΥΓ: Δυστυχώς δεν έχω μετοχές της apple. Ήμουν έτοιμος να αγοράσω το βράδυ της 26ης Ιουνίου του 2015 αλλά ο αριστερός πρωθυπουργός μας , που αγαπάει την χώρα τόοοοσο πολύ είχε άλλα καλύτερα σχέδια. Η τιμή της τότε ήτανε 150 δολλάρια περίπου. Τώρα είναι πάνω από 200 αν δεν απατώμαι.
Από το να ασχολείστε με κινητά, αγοράστε όποιος μπορεί Google, apple και amazon. Εκεί είναι οι επενδύσεις, ούτε σε σπίτια ούτε σε κινητά.
Συγγνώμη για το off topic.