Hello παιδιά,
Πρόσφατα απέκτησα ένα iPhone 8 64GB το οποίο είναι αγορασμένο από ΗΠΑ με συμβόλαιο στην T-Mobile. Είναι κλειδωμένο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με καμία sim πέρα από αυτή που δόθηκε μέσα στο τηλέφωνο όταν αγοράστηκε. Θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα.
1ον υπάρχει περίπτωση να μου το κλειδώσει η εταιρία με iCloud lock;
(Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι είναι 2 μηνών, το αγόρασε ο θείος μου από την T-Mobile μέσα Αυγούστου και γύρισε όμως στην Ελλάδα οπότε το συμβόλαιο θα σταματήσει να πληρώνεται.)
2ον Γίνεται να ξεκλειδωθεί ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιώ σαν ένα unlocked iPhone σε οποιαδήποτε χώρα με οποιοδήποτε πάροχο;
(Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι ψάχνω μια μόνιμη λύση, δηλαδή να το ξεκλειδώσω μία και καλή ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιώ 100% κανονικά, να κάνω αναβαθμίσεις κτλπ.)
3ον έχω επικοινωνήσει με τα iStorm από όπου και αγόρασα το mac μου αλλά μου είπαν ότι εκείνοι δεν αναλαμβάνουν σε καμία περίπτωση να ξεκλειδώσουν συσκευή και ότι είναι μεταξύ εμένα και του πάροχου.
Επομένως μήπως γνωρίζει κάποιος ένα κατάστημα που να αναλαμβάνει να τα κάνει unlock;
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει κάποια παρόμοιο περιστατικό γιατί με ενδιαφέρει και το κόστος. Συγκεκριμένα ο πατέρας μου βρήκε ένα κατάστημα αλλά μας ζήτησαν 250 ευρώ που νομίζω είναι λίγο πολλά.