Ευάριθμοι φίλοι λόγω άγνοιας, ή δυστυχώς από επιπολαιότητα ότι δηλαδή είναι αλεξίσφαιροι ή απρόσβλητοι στο κακό (που αποδεδειγμένα δεν θέλει και πολλά για να συμβεί) δεν ενεργοποιούν το Time Machine backup.

Δημοσίευση 21/01/2019 - 13:41
Ευάριθμοι φίλοι λόγω άγνοιας, ή δυστυχώς από επιπολαιότητα ότι δηλαδή είναι αλεξίσφαιροι ή απρόσβλητοι στο κακό (που αποδεδειγμένα δεν θέλει και πολλά για να συμβεί) δεν ενεργοποιούν το Time Machine backup.
vires acquirit eundo
Δημοσίευση 21/01/2019 - 17:55
Μπράβο, φίλε, για την επιμονή σου και τη βοήθεια που προσφέρεις απλόχερα.
Ερώτηση: Κάνοντας Restore from Time Machine backup υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς αρχείων που διέγραψα αργότερα;
Τελευταία επεξεργασία από: anochampions, 21/01/2019 - 17:56
Δημοσίευση 21/01/2019 - 18:25
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
vires acquirit eundo
Δημοσίευση 22/01/2019 - 12:33
Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη της θεραπείας Έπεσε στα χέρια μου ένας 500άρης wd black απο ένα παλιό λαπτοπ που είχα και τον έκανα εξωτερικό για time machine στον iMac. Ποτέ δεν ξέρεις. Συμφωνώ 100% με τον giodis.
Δημοσίευση 23/01/2019 - 17:24
Δημοσίευση 23/01/2019 - 18:10
Υπάρχει τρόπος να επιλέξω ένα δίσκο το οποίο το δίνω με κοινή χρήση από τα Windows;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ναι, θα μπορούσες σε ένα partition του.
Όμως δεν σου το συνιστώ, πάρε backup σα αυτόνομο δίσκο.
vires acquirit eundo
Δημοσίευση 23/01/2019 - 18:13
Ναι, θα μπορούσες σε ένα partition του.
Όμως δεν σου το συνιστώ, πάρε backup σα αυτόνομο δίσκο.
Δημοσίευση 23/01/2019 - 18:58
Έμεινα χωρίς εξωτερικό δίσκο.
Θέλω να έχω ένα backup μέχρι να πάρω.
Μπορείς να το εξηγήσεις το πως;
Για το backup κάνε ένα partition περίπου +50% του όγκου του συστήματος σου.
Φορμάρισε το σε Mac OS Extended (Journaled) και είσαι προσωρινά εν τάξει.
vires acquirit eundo
Δημοσίευση 23/01/2019 - 21:26
Για το backup κάνε ένα partition περίπου +50% του όγκου του συστήματος σου.
Φορμάρισε το σε Mac OS Extended (Journaled) και είσαι προσωρινά εν τάξει.
Δημοσίευση 23/01/2019 - 22:23
Δεν εννοώ το δίσκο του μακ (Macintosh HD)
Από τα Windows δίνω το δίσκο σε κοινή χρήση και το συνδέω μέσω SMB πρωτόκολλο.
Γίνεται εκεί μέσα να κάνω TM backup?
Εννοώ τον εξωτερικό δίσκο. Τια να δουλέψει το ΤΜ πρέπει να είναι σε Mac format.
Ναι, μπορείς να κάνεις κοινή χρήση.
Πάντως, κάτι δεν μου πάει καλά μ' αυτή την επιλογή.
Τελευταία επεξεργασία από: giodis, 23/01/2019 - 22:28
vires acquirit eundo
Δημοσίευση 24/01/2019 - 00:04
Τι δε σε αρέσει ;Πάντως, κάτι δεν μου πάει καλά μ' αυτή την επιλογή.
Δημοσίευση 24/01/2019 - 09:33
Τι δε σε αρέσει ;
Σήμερα κοίταξα την προσέγγιση πιο προσεκτικά, μιας και στην πολύχρονη εμπειρία μου με τα Mac είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι μ' αυτήν.
vires acquirit eundo
Δημοσίευση 24/01/2019 - 10:48
Επίσης καλό είναι το NAS να υποστηρίζει τη λειτουργία Time Machine backup όπως αναφέρεται ξεκάθαρα και από την ίδια την Apple "Network-attached storage (NAS) device that supports Time Machine over SMB".
Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να παρουσιαστούν διάφορα προβλήματα.
Δημοσίευση 24/01/2019 - 14:03
Θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα.
Παίρνω tm backup σε έναν synology, να σημειώσω ότι δεν έχω κάποιο σημαντικό αρχείο στο mbp για το οποίο να μην έχω ασφαλές αντίγραφο, όσες φορές προσπάθησα να ανακτήσω κάποιο μεμονωμένο αρχείο δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.
Με αφορμή ένα πρόσφατο θέμα προσπάθησα να κάνω restore from tm backup σύμφωνα με τις οδηγίες του giodis, κάνοντας εκκίνηση με πατημένο το alt μου εμφάνιζε μόνο τον δίσκο macintoch hd και όχι το Time machine.
Δοκίμασα εκκίνηση με comand+r, μου εμφάνισε το macOS utilities και επέλεξα το restore from tm backup, εκεί μου εμφάνιζε μόνο τα backup της τρέχουσας ημέρας και κανένα προηγούμενο.
Δημοσίευση 24/01/2019 - 14:38
Θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα.
Παίρνω tm backup σε έναν synology, να σημειώσω ότι δεν έχω κάποιο σημαντικό αρχείο στο mbp για το οποίο να μην έχω ασφαλές αντίγραφο, όσες φορές προσπάθησα να ανακτήσω κάποιο μεμονωμένο αρχείο δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.
Με αφορμή ένα πρόσφατο θέμα προσπάθησα να κάνω restore from tm backup σύμφωνα με τις οδηγίες του giodis, κάνοντας εκκίνηση με πατημένο το alt μου εμφάνιζε μόνο τον δίσκο macintoch hd και όχι το Time machine.
Δοκίμασα εκκίνηση με comand+r, μου εμφάνισε το macOS utilities και επέλεξα το restore from tm backup, εκεί μου εμφάνιζε μόνο τα backup της τρέχουσας ημέρας και κανένα προηγούμενο.
Ο NAS που έχεις υποστηρίζει το Time Machine?
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες