Όταν θα ξυπνήσουν θα είναι πιθανον αργά,εγώ μάλλον το εύχομαι.Κάθομαι και σκέφτομαι τι χάνουν οι ελληνικές τράπεζες αλλά μέχρι να ξυπνήσουν ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο από ένα forum σχετικά με τις εξελίξεις αυτές και έλεγε ότι πραγματικά τον τελευταίο ένα χρόνο και κάτι στα κεντρικά τους γίνεται χαμός και προσπαθούν να βρουν μηχανισμούς και τρόπους ώστε να μην τους πάρουν αμπάριζα ο ανταγωνισμός και οι ξένες τράπεζες. Γι’ αυτό και όλα αυτά τα παραμύθια σε συγκεκριμένα πάντα κομμάτια με τα capital controls κ η δυσκοιλιότητα σε αδιανόητα απλα θέματα.Έτσι ηταν μαθημένοι.Φόλα καρτέλ κ μονοπώλιο.
Φυσικά δεν εννοώ ότι δεν υπήρχαν Capital controls, αλλά πλέον εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Όποτε μας συμφέρει να κάνουμε κάτι ρίχνουμε το συγκεκριμένο παραμύθι.
H ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να γίνει ακολουθώντας τις εξελίξεις και βγάζοντας τις παρωπίδες ακολουθώντας διαφορετικές μεθόδους σε μια σύγχρομη ευρωπαικη οικονομία.
Όμως ξέρεις τι γίνεται φίλε μου,οταν δεν το κάνεις γιατί θέλεις να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο,υπάρχουν άλλοι μηχανισμοί, και υποστήριξη για τους συγκεκριμένους οργανισμούς από το κράτος, για να μην πω ότι είναι το κράτος, που ουσιαστικά στο τέλος και πάλι δεν θα χάσουν προσαρμόζοντάς τα πάντα με παράπλευρους τρόπους στο κέρδος τους θυσιάζοντας πάλι εσένα κ εμένα. Πάρε προμήθειες, παρε εμβάσματα και όλα αυτά που κερδίζουν γι’ αυτό δεν το αλλάζουν.
Εννοώ δηλαδή ότι κανένας δεν ελέγχει τι απαγορεύουν, από που ζητάνε χρήματα, από που παίρνουν προμήθειες κ πόσο,τι απελευθερώνουν και τι όχι, με τι μηχανισμούς λειτουργούν, δηλαδή με λίγα λόγια οι τράπεζες πλέον παράγουν δίκιο, παράγουν νόμο.
Εύχομαι όταν πραγματικά λυθούν όλα να σηκωθεί όλος ο κόσμος εκμεταλλευόμενος τον ανταγωνισμό και να τους βυθίσει ακόμα χαμηλότερα γιατί αυτό αξίζουν.
Όχι ότι ο τρόπος που σκέφτονται ή λειτουργούν έξω οι συγκεκριμένοι οργανισμοί είναι διαφορετικοί, απλά τουλάχιστον κάποια πράγματα θα πρέπει να προσαρμόζονται και να ανοίγουν τα μάτια τους.
Sorry για το μεγάλο Ποστ δεν είναι θέμα ανάλυσης οικονομικής εδώ μιλάμε για άλλο θέμα, απλά έτσι μία σκέψη.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από: iceage2609, 18/03/2019 - 21:28