Δε σε καταγγέλει κανείς από μόνος του. Θα ζητήσουν απλώς τα στοιχεία των συναλλαγών από την Ελλάδα για εκείνους που θα θέλουν να ελέγξουν (και θα τους τα δώσουν). Θα τους τα δώσουν και χαλαρά κιόλας γιατί είναι υποχρεωμένοι (οι οικονομικές συναλλαγές δεν είναι προσωπικά δεδομένα ως προς το κράτος). Οι συναλλαγές μεγάλων ποσών δεν είναι θέμα μόνο ταυτοποίησης, περισσότερο είναι θέμα εξακρίβωσης του από που πρόερχονται τα χρήματα για πιθανό money laundering. Όλες αυτές οι παγκόσμιες prepaid cards είναι υποχρεωμένες βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας να αποκαλύπτουν τις συναλλαγές των μελών τους όταν τους ζητηθούν (είτε αυτό είναι από τη δίωξη οικονομικoύ εγκλήματος, το taxis, ή την τράπεζα που γίνεται η μεταφορά).
Πριν από κάποιους μήνες η Revolut, σε μεγάλη μεταφορά χρημάτων που έκανα μου πάγωσε το λογαριασμό προσωρινά (ελληνικό revolut account) και μου ζήτησε να της επιβεβαιώσω το source of funding. Μέχρι να της αιτιολογήσω με έγγραφο, τι λεφτά είναι αυτά και που πάνε, δεν μπορούσα να κάνω καμία συναλλαγή. Η αιτιολογία; Σε καμία περίπτωση δεν τους ένοιαζε η ταυτοποίηση (γιατί ήξεραν ήδη ποιος τα έστελνε σε ποιον). Εκείνο που τους έκαιγε ήταν να τους κάνω verify το για ποιο λόγο δίνω τα λεφτά εκεί που τα δίνω αλλά και από πουπροέρχονται). Μου είχαν στείλει μύνημα από μόνοι τους μέσα στο chat της εφαρμογής και ζήτησαν αντίγραφο μισθού και συγκεκριμένα μου έγραψαν "copy of your payslip" (!) και "invoice" από αυτόν που θα λάβει τα χρήματα. Μόνο όταν τους έστειλα τα έγγραφα αυτά, μου ξεπάγωσαν το revolut account. Αντίστοιχο έλεγχο θα σχεδιάσουν να κάνουν και από εδώ. Ο έλεγχος αυτός δεν είναι πρωτόγνωρος για την ΕΕ. Όλη αυτή η οικονομική διασταύρωση των συναλλαγών γίνεται καιρό στην ευρωζώνη για να περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται το μαύρο χρήμα. Μιλάω πάντα για τα μεγάλα ποσά -όχι για αυτούς που κάνουν μεταφορές 50-100 ευρώ το μήνα.
Sorry για το off topic.
IMG_7664.jpg 95,95KB 23 λήψεις
Στην Ελλάδα όλοι εμβάσματα στέλνουν έξω, συνεπώς η τράπεζα ξέρει απο πρώτο χέρι απο που προήλθαν τα χρήματα που στέλνεις έξω.
Εάν η τράπεζα του εξωτερικού σου ζητήσει αποδεικτικό για τα έσοδα που έχεις και δεν το δώσεις, τότε θα σε καταγγείλουν στην αρμόδια αρχή. Έτσι αυθαίρετα δεν γίνεται τίποτα.
Και εγώ απο paypal σε paypal επιχείρησα να στείλω 1.000 ευρώ και μου ζήτησαν ταυτοποίηση, αλλά δεν με κατήγγειλαν σε καμία δημόσια αρχή. Δεν τους ενδιαφέρει το ποσό, αλλο το πόσο νόμιμα είναι τα χρήματα.
Τελευταία επεξεργασία από: GeorgiosL, 27/03/2019 - 01:21