Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * - - 5 ψήφοι

Apple Pay & monese

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1156 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#991   vagstef

vagstef

iPH User

• 163 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 27/06/2019 - 11:32

Παιδιά , επειδή είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με apple pay και δεν έχω και ιδιαίτερες γνώσεις πάνω σε κάρτες , προμήθειες κτλ , μου επιτρέπετε κάποιες ερωτήσεις;

1) Γιατί να προτιμήσω apple pay αντί μιας χρεωστικής / virtual προπληρωμένης κάρτας; 

Από ότι καταλαβαίνω 2 είναι οι λόγοι. Ασφάλεια , γιατί δεν μπορούν να υποκλέψουν τα στοιχεία της κάρτας σου , και αμεσότητα στην πληρωμή σε καταστήματα. Σωστά; Υπάρχει και άλλος λόγος;

2) Μπορώ να χρησιμοποιώ το apple pay και σε αγορές μέσω διαδικτύου και αν ναι υποστηρίζουν τέτοιο σύστημα πληρωμής τα ελληνικά online καταστήματα;

3) Ποια είναι η προμήθεια;

Για παράδειγμα μεταφέρω από την Εθνική 100ευρώ στην Revolut. Από ότι διάβασα δεν υπάρχει προμήθεια στην μεταφορά. Ας πούμε ότι κάνω μία αγορά μέσω διαδικτύου 50ευρώ. Η revolut έχει προμήθεια;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

το γεγονός πως πληρώνεις με το κινητό με μια απλή κίνηση φτάνει και περισσεύει!

άλλωστε αυτό προσφέρει η υπηρεσία Apple Pay. Πολύ απλά.

Όλα τα άλλα είναι θέμα καρτών και τραπεζών... προνόμια, προμήθειες κτλ

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#992   mathewgx

mathewgx

iPH User

• 100 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 27/06/2019 - 19:33

Μόλις την ενεργοποίησα.

Αν θέλει κάποιος κωδικό : MATTH561.

#993   lagoudos13

lagoudos13

iPH Member

• 231 μηνύματα

Δημοσίευση 27/06/2019 - 20:50

Κωδικός και από μένα. ANDR6007

Sent from my iPhone using Tapatalk

#994   BetaTester

BetaTester

iPH Enthousiast

• 428 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad Air 2 +4G

Δημοσίευση 28/06/2019 - 13:56

Καλήμερα παιδιά και από έμενα. Είμαι νέος σε αυτές τις ψηφιακές κάρτες καθόσον περίμενα επίσημα το Apple Pay και δεν ήθελα να εμπλακώ σε αυτή τη περίπλοκη διαδικασία με διευθύνσεις εξωτερικού. Έκανα λοιπόν και εγώ αίτηση από το app για τη Monese (thanks tsitadim για τον κωδικό). Η διαδικασία κύλισε ομαλά και τώρα είμαι σε αναμονή παραλαβής της κάρτας ώστε να την περάσω στο Wallet. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω κάποια πραγματάκια. Όταν έφτανα προς το τέλος της διαδικασίας μου ζήτησε να επιλέξω Plan ανάμεσα στα Starter, Plus και Premium. Επέλεξα το Starter.

Εσείς: α. Έχετε επιλέξει το ίδιο ?? και

β.  Αν όχι, ποια η διαφορά ανάμεσα στα άλλα ??

γ.  Αν ναι, αξίζει η αναβάθμιση ??

Επειδή όμως είδα εδώ ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε και τις υπόλοιπες ψηφιακές κάρτες (Ν26, Revolut), θα ήθελα να ρωτήσω επίσης ποια θεωρείτε από τις Ν26, Revolut και Monese, κατά σειρά προτεραιότητας, την καλύτερη από πλευράς προμηθειών, προνομίων κλπ.

Υ.Γ  Ο κωδικός μου από την Monese: STAVR249

H Revolut  είναι προπληρωμένη κάρτα με καλες ισοτιμίες σε ξένα νομίσματα , συμφέρει πολύ σε έξοδα που κάνεις σε ταξίδια στο εξωτερικό. Ελάχιστες προμήθειες σε σχέση με τις ελληνικές τράπεζες. Για πολλές μαζικές κινήσεις όμως δεν είναι εκτος και αν πάρεις συνδρομή.

Η Ν26 είναι κανονικός τραπεζικός λογαριασμός , με ελάχιστες προμήθειες σε σχέση με τις ελληνικές τράπεζες. με χρεωστική κάρτα

η Monese είναι κάτι σαν την Revolut με λίγο παραπάνω χρεώσεις από αυτήν. Την προτιμούσαν κυρίως διότι έμπαινε στο apple pay πριν ανοίξει για την Ελλάδα.  

Χωρίς παρεξήγηση προς τον φίλο petervgr, θα μπορούσε κάποιος-αν γνωρίζει βέβαια σχετικά- να μου εξηγήσει λίγο πιο αναλυτικά τα παραπάνω ερωτήματά μου ?

Ευχαριστώ.

#995   Paris1986

Paris1986

iPH Community Leader

• 12.806 μηνύματα
  • Twitter:@par1scha
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 1st gen
  • GameCenter:Par1s

Δημοσίευση 28/06/2019 - 14:01

Προσωπικά έχω και τις τρεις για διαφορετικό λόγο την καθεμία.

Την Ν26 την έχω σαν κυρία τράπεζα μιας και εκεί μπαίνει ο μισθός μου και τον έχω και για αποταμίευση.

Την Revolut την χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο στα ταξίδια μου στο εξωτερικό γιατί προσφέρει παρά πολλές υπηρεσίες και ίσως μια από τις καλύτερες ισοτιμίες.

Την Monese την έβγαλα απλά για να υπάρχει και την χρησιμοποιώ για τα καθημερινά μου έξοδα.

#996   kgkolfis

kgkolfis

iPH newbie

• 16 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad 4 +4G
  • GameCenter:kgkolfis

Δημοσίευση 01/07/2019 - 14:00

Παραθέτω κι εγώ τον κωδικό μου σε περίπτωση που ενδιαφέρεται κάποιος να ανοίξει Monese. Δίνει 15€ με την πρώτη χρήση της κάρτας.

«Get a €15 welcome gift when you open a Monese account and do the first transaction with the Monese Card. Just use KONST774.»

#997   invader

invader

iPH User

• 147 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7 Plus

Δημοσίευση 01/07/2019 - 14:42

Η έκδοση της κάρτας από ότι βλέπω είναι δωρεάν. Υπάρχει κάποιο κόστος για την αποστολή της κάρτας στην Ελλάδα?

#998   mathewgx

mathewgx

iPH User

• 100 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 01/07/2019 - 15:28

Όχι , είναι δωρεάν και σε περίπου 2 εβδομάδες σπίτι σου. Τουλάχιστον αυτή την περίοδο , παλιότερα νομίζω είχε μία μικρή χρέωση. 

Πρώτη φορά τη χρησιμοποίησα σήμερα , δοκιμαστικά σε mini market και πραγματικά σου λύνει τα χέρια με την ευκολία του το apple pay. 

Για όποιoν θέλει κωδικό για να κερδίσει 15ευρώ : MATTH561

Το link για το app :https://monese.app.l...invite=MATTH561

#999   karasarinis

karasarinis

iPH Contributor

• 1.031 μηνύματα
  • Tablet:iPad Air 2 +4G

Δημοσίευση 01/07/2019 - 22:45

Η έκδοση της κάρτας από ότι βλέπω είναι δωρεάν. Υπάρχει κάποιο κόστος για την αποστολή της κάρτας στην Ελλάδα?

Πριν λίγο καιρό η κάρτα είχε κόστος έκδοσης 5 ευρώ που αφαιρούσαν από την πρώτη σου κατάθεση. Πλέον και για λίγο καιρό ακόμα πιστεύω, μπορείς να πάρεις και 15 ευρώ όταν κανείς την πρωτη σου συναλλαγή με την κάρτα. Δηλαδή κανείς κατάθεση 20 ευρώ. Αγορά 5 ευρώ. Υπόλοιπο στη κάρτα σου 15 ευρώ + 15 ευρώ από την Προσγορα. Νέο υπόλοιπο 30 ευρώ.
Ελπίζω να βοήθησα.

Κωδικός για 15 ευρώ πίστωση με έκδοση νέας κάρτας στην Monese MARKO022

#1000   pats

pats

iPH Contributor

• 1.566 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 8

Δημοσίευση 02/07/2019 - 08:18

Πριν λίγο καιρό η κάρτα είχε κόστος έκδοσης 5 ευρώ που αφαιρούσαν από την πρώτη σου κατάθεση. Πλέον και για λίγο καιρό ακόμα πιστεύω, μπορείς να πάρεις και 15 ευρώ όταν κανείς την πρωτη σου συναλλαγή με την κάρτα. Δηλαδή κανείς κατάθεση 20 ευρώ. Αγορά 5 ευρώ. Υπόλοιπο στη κάρτα σου 15 ευρώ + 15 ευρώ από την Προσγορα. Νέο υπόλοιπο 30 ευρώ.
Ελπίζω να βοήθησα.

Κωδικός για 15 ευρώ πίστωση με έκδοση νέας κάρτας στην Monese MARKO022

Τό κόστος επαναφόρτισης απο ελληνική τράπεζα ποιο είναι μπορείς να μου πεις αν σου ειναι ευκολο;

#1001   vag8

vag8

iPH Member

• 313 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: iPhone 8 Plus
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 02/07/2019 - 08:36

Αν βάλεις την debit card σου από την εθνική τράπεζα σου εμφανίζει τα χρήματα αμέσως και δεν υπάρχει κόστος.
Αν κάνεις έμβασμα από Πειραιώς είναι 2€ και τα χρήματα μπαίνουν την επόμενη μέρα συνήθως.

#1002   skiace

skiace

iPH Elite Poster

• 2.600 μηνύματα

Δημοσίευση 02/07/2019 - 08:51

Τό κόστος επαναφόρτισης απο ελληνική τράπεζα ποιο είναι μπορείς να μου πεις αν σου ειναι ευκολο;

Μεσω καρτας ειναι αμεσα και (ακομη) δωρεαν, αλλα λειτουργουν μονο οι καρτες της Εθνικης.
Διαφορετικα μεσω εμβασματος απο το ebanking της τραπεζας σου με κοστος απο 1€ (απλη αποστολη) εως 2,5€ (γρηγορη αποστολη).

#1003   pats

pats

iPH Contributor

• 1.566 μηνύματα

Δημοσίευση 02/07/2019 - 08:53

Μεσω καρτας ειναι αμεσα και (ακομη) δωρεαν, αλλα λειτουργουν μονο οι καρτες της Εθνικης.
Διαφορετικα μεσω εμβασματος απο το ebanking της τραπεζας σου με κοστος απο 1€ (απλη αποστολη) εως 2,5€ (γρηγορη αποστολη).

Ευχαριστώ πολύ Γιωργο.

#1004   pats

pats

iPH Contributor

• 1.566 μηνύματα

Δημοσίευση 02/07/2019 - 09:10

Έκανα και εγώ την εγγραφή ,πρόσθεσα και χρήματα μέσω εθνικής ,παράγγειλα και την κάρτα αφού είναι δωρεάν´.
Δεν μου κράτησε τα 10 ευρώ σαν φόρτιση όπως αναφέρεται παραπάνω καθώς βλέπω όλο το υπόλοιπο στο balance.

#1005   skiace

skiace

iPH Elite Poster

• 2.600 μηνύματα

Δημοσίευση 02/07/2019 - 09:12

Έκανα και εγώ την εγγραφή ,πρόσθεσα και χρήματα μέσω εθνικής ,παράγγειλα και την κάρτα αφού είναι δωρεάν´.
Δεν μου κράτησε τα 10 ευρώ σαν φόρτιση όπως αναφέρεται παραπάνω καθώς βλέπω όλο το υπόλοιπο στο balance.

Ελπιζω να χρησιμοποιησες τον κωδικο καποιου για να παρεις και εσυ αλλα και εκεινος δωρο 15€ ο καθενας σας.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 6