Apple Pay για ελληνικές κάρτες μέσα στο 2019
Δημοσίευση 21/11/2019 - 15:15
Πάντως αναρωτιέμαι πραγματικά όλοι αυτοί που κόπτονται για το Apple Pay η χρησιμοποιούν ξένα wallet άραγε δεν τους ενδιαφέρει το αφορολόγητο;
Sent from my iPhone XS Max using Tapatalk
Ad
Δημοσίευση 21/11/2019 - 15:26
Το έψαξα λίγο (έχω το i-bank pay) και μπορείς να κανείς αγορές, όχι παντού όμως. Όπου υποστηρίζεται δημιουργείται ένα QR code το οποίο σαρώνεις μέσα από την εφαρμογή και πραγματοποιείται η συναλλαγή, τουλάχιστον αστείο σε σχέση με το Apple Pay.Τότε άκυρο αν είναι αυτό που λες..
Πάντως αναρωτιέμαι πραγματικά όλοι αυτοί που κόπτονται για το Apple Pay η χρησιμοποιούν ξένα wallet άραγε δεν τους ενδιαφέρει το αφορολόγητο;
Όσο για το αφορολόγητο και σε ότι με αφορά ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ μόλις πριν κανα μήνα και ενώ έχω χρίσει το αφορολόγητο. Από τον Ιανουάριο θα χρησιμοποιώ την κάρτα μέχρι να το χτίσω και μετά πάλι το Apple Pay
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από: georgeol, 21/11/2019 - 15:27.
Δημοσίευση 21/11/2019 - 15:35
Το έψαξα λίγο (έχω το i-bank pay) και μπορείς να κανείς αγορές, όχι παντού όμως. Όπου υποστηρίζεται δημιουργείται ένα QR code το οποίο σαρώνεις μέσα από την εφαρμογή και πραγματοποιείται η συναλλαγή, τουλάχιστον αστείο σε σχέση με το Apple Pay.
Όσο για το αφορολόγητο και σε ότι με αφορά ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ μόλις πριν κανα μήνα και ενώ έχω χρίσει το αφορολόγητο. Από τον Ιανουάριο θα χρησιμοποιώ την κάρτα μέχρι να το χτίσω και μετά πάλι το Apple Pay
Καπως ετσι θα κανουμε ολοι....ειναι μεγαλη ευκολια το apple pay.
Με τοσους λογαριασμους και εφοριες το αφορολογητο το χτιζω χαλαρα....
Δημοσίευση 21/11/2019 - 15:59
Αν εννοείς το iBank Pay είναι μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να μεταφέρεις Online χρήματα διατραπεζικά μέσω iris γνωρίζοντας μόνο το τηλ. ή το αφμ αυτού που θέλεις να τα στείλεις, μέχρι πρόσφατα ήταν δωρεάν, πλέον έχει κι αυτό προμήθεια (η Εθνική όχι ακόμα).
Δεν κάνεις αγορές με αυτό όμως, εξ όσων γνωρίζω.
κανείς αγορές με αυτό. το πος τυπώνει ένα μοναδικό κιουαρ κωδικό και το σκαναρεις με το κινητό σου από την εφαρμογή, πιστώνονται τα χρήματα άμεσα στον λογαριασμό του εμπόρου και με πολύ μικρότερη προμήθεια σε αντίθεση με το κλασικό σύστημα καρτών η παλπλ πει που μπαίνουν την επόμενη κάποια ώρα. το πος πρέπει να είναι της εθνικής και να υπάρχει λογαριασμός του πελάτη στην εθνική .
είναι χρονοβόρο σαν σύστημα συναλλαγών
Δημοσίευση 21/11/2019 - 16:02
Καπως ετσι θα κανουμε ολοι....ειναι μεγαλη ευκολια το apple pay.
Με τοσους λογαριασμους και εφοριες το αφορολογητο το χτιζω χαλαρα....
πιο μεγάλη ευκολία είναι η πλαστική κλασική καρτούλα σε μια θήκη. δεν τη βλέπει κανείς και πιάνει ελάχιστο χώρο.
το παπλ είναι πιο χρονοβόρο.
Δημοσίευση 21/11/2019 - 16:04
Μονο που με το apple pay δεν πανε πουθενα τα στοιχεια της καρτας μου. Την καρτουλα μου πως (πειραιως,εθνικης κλπ) καποιοι εξυπνοι την τσιμπανε να την πανε στο pos χωρις ναμαι μπροστα...Μετα το πρωτο συχτιρισμα ,ομως, ολοι συμμορφωνονται....πιο μεγάλη ευκολία είναι η πλαστική κλασική καρτούλα σε μια θήκη. δεν τη βλέπει κανείς και πιάνει ελάχιστο χώρο.
το παπλ είναι πιο χρονοβόρο.
Δημοσίευση 21/11/2019 - 16:05
Τότε άκυρο αν είναι αυτό που λες..
το αφορολόγητο το χτίζεις πανεύκολα πληρώνοντας μόνο μερικούς λογαριασμούσ άντε και κάνα σούπερ μάρκετ. ακόμα και πο το Ίντερνετ μπανκινγκ αρκεί να είναι ηλεκτρονικά πληρωμένοι.
το φασιστικό πρέπει να το χτίσεις μόνο με κάρτες είναι πιστεύω μόνο στην Ελλάδα.
Δημοσίευση 21/11/2019 - 16:06
Δημοσίευση 21/11/2019 - 16:08
το αφορολόγητο το χτίζεις πανεύκολα πληρώνοντας μόνο μερικούς λογαριασμούσ άντε και κάνα σούπερ μάρκετ. ακόμα και πο το Ίντερνετ μπανκινγκ αρκεί να είναι ηλεκτρονικά πληρωμένοι.
το φασιστικό πρέπει να το χτίσεις μόνο με κάρτες είναι πιστεύω μόνο στην Ελλάδα.
Εξαρτάται το αφορολόγητο που θέλει να χτίσει κανείς ειδικά αν σου λένε το 30% του εισοδήματος από κάρτες
Για το άλλο που λες ίσως έτσι είναι αλλά δυστυχώς έτσι έχει η κατάσταση δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο
Δημοσίευση 21/11/2019 - 16:09
Μονο που με το apple pay δεν πανε πουθενα τα στοιχεια της καρτας μου. Την καρτουλα μου πως (πειραιως,εθνικης κλπ) καποιοι εξυπνοι την τσιμπανε να την πανε στο pos χωρις ναμαι μπροστα...Μετα το πρωτο συχτιρισμα ,ομως, ολοι συμμορφωνονται....
δεν είσαι υποχρεωμένος να δώσεις την κάρτα σου.
ο έμπορος πρέπει να φέρει το μηχάνημα μπροστά σου.
μην κάνουμε τα πράγματα περιπλοκα.
Δημοσίευση 21/11/2019 - 16:11
Εξαρτάται το αφορολόγητο που θέλει να χτίσει κανείς ειδικά αν σου λένε το 30% του εισοδήματος από κάρτες
Για το άλλο που λες ίσως έτσι είναι αλλά δυστυχώς έτσι έχει η κατάσταση δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο
νομίζω σου λέει το 30% από ηλεκτρονικές συναλλαγές. θα ρωτήσω τον λογιστή μου αλλά οτιδήποτε γίνετε μέσω τράπεζας ισχύει. κάρτα η γουμπ μπανκινγκ
Τελευταία επεξεργασία από: astalavista, 21/11/2019 - 16:12.
Δημοσίευση 21/11/2019 - 16:12
Δημοσίευση 21/11/2019 - 16:23
Το ίδιο είναιΦαντάζομαι να είναι το ίδιο και εγώ δεν το διευκρίνησε αλλιώς βραστα...
Sent from my iPhone XS using Tapatalk Pro
Δημοσίευση 21/11/2019 - 17:56
Ισχύει, το έψαξα μετά.κανείς αγορές με αυτό. το πος τυπώνει ένα μοναδικό κιουαρ κωδικό και το σκαναρεις με το κινητό σου από την εφαρμογή, πιστώνονται τα χρήματα άμεσα στον λογαριασμό του εμπόρου και με πολύ μικρότερη προμήθεια σε αντίθεση με το κλασικό σύστημα καρτών η παλπλ πει που μπαίνουν την επόμενη κάποια ώρα. το πος πρέπει να είναι της εθνικής και να υπάρχει λογαριασμός του πελάτη στην εθνική .
είναι χρονοβόρο σαν σύστημα συναλλαγών
Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ
Δημοσίευση 21/11/2019 - 18:21
Πως διαμορφωνετε ανα οικογενεια πχ κ αναλογα με το εισοδημα;
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 18
0 μέλη, 18 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες