Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 10 ψήφοι

Apple Pay για ελληνικές κάρτες μέσα στο 2019

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
3178 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1306   activos

activos

iPH Enthousiast

• 561 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS

Δημοσίευση 23/02/2020 - 14:41

ειναι ετοιμη η curve..

κατεβασα την εφαρμογη,εκανα λογαριασμο,εβαλα τον κωδικο,προσθεσα την καρτα μου..πως μπορω να βεβαιωθω οτι εκανα σωστα το verification?πρεπει να αλλαξω κατι στις ρυθμισεις της curve ή του κινητου?επισης ποια κινησεις πρεπει να κανω τωρα για να κανω καποια πληρωμη σε μηχανημα καρτων?πρεπει πρωτα να περιμενω να ερθει η καρτα curve,για να κανω verification και μετα να την προσθεσω στο wallet?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#1307   paraskdi

paraskdi

iPH newbie

• 93 μηνύματα
  • Tablet:iPad 4 +4G

Δημοσίευση 23/02/2020 - 15:08

Δε θα πληρώνει. Μόνο οι χρήστες Android μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εκάστοτε wallets των τραπεζών μας.

Ξέρω ότι στην Γερμανία έχουν πάει στα δικαστήρια την Apple για να ανοίξει το nfc σε όλους.
Εάν κερδίσουν οι γερμανικές τράπεζες θα ανοίξει ο δρόμος και για τις ελληνικές

Sent from my iPhone XS using Tapatalk Pro

#1308   activos

activos

iPH Enthousiast

• 561 μηνύματα

Δημοσίευση 23/02/2020 - 15:43

ειναι ετοιμη η curve..

κατεβασα την εφαρμογη,εκανα λογαριασμο,εβαλα τον κωδικο,προσθεσα την καρτα μου..πως μπορω να βεβαιωθω οτι εκανα σωστα το verification?πρεπει να αλλαξω κατι στις ρυθμισεις της curve ή του κινητου?επισης ποια κινησεις πρεπει να κανω τωρα για να κανω καποια πληρωμη σε μηχανημα καρτων?πρεπει πρωτα να περιμενω να ερθει η καρτα curve,για να κανω verification και μετα να την προσθεσω στο wallet?

καθως επισης,καπου ειδα οτι πρεπει να δω μεσω της τραπεζας μου την συναλλαγη που στελνει η curve,και να δω εναν κωδικο που φαινεται στην συναλαγη και να τον βαλω στην curve για να γινει verification?αν ναι εμενα δεν μου το ζηταει καπου αυτο...γιατι?

Τελευταία επεξεργασία από: activos, 23/02/2020 - 15:52

#1309   iceage2609

iceage2609

iPH Addict

• 873 μηνύματα
  • Twitter:@iceage_2609
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 23/02/2020 - 16:19

ειναι ετοιμη η curve..

Εμενα η αλφα μπανκ καρτα μολις εγινε Verified μου την εμφανισε μέσα στην Curve κ ελεγε Verified. Εαν δεν το εχεις κανει σωστά θα σου γραφει οτι δεν εχει γινει.
Εμενα εγινε εξης, εκανα ακριβως οτι και εσυ μεχρι εκει που λες προσθεσα την κάρτα μου, πατησα απο κατω το μηνυμα να κανει Verification ,εκανε μια κινηση στην καρτα μου της Αλφα που μπαινοντας στο Web Banking εχει εναν κωδικο (transcation) στις κινησεις τον οποιο εβαλα στην εφαρμογη της Curve που τον ζητα.Μολις γινει αυτο σου λεει εχει γινει Verified κ εισαι οκ.
Μετά περιμένεις την κάρτα της Curve να ερθει για να κανεις τα υπολοιπα.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Τελευταία επεξεργασία από: iceage2609, 23/02/2020 - 16:21

#1310   iceage2609

iceage2609

iPH Addict

• 873 μηνύματα

Δημοσίευση 23/02/2020 - 16:26

Ξέρω ότι στην Γερμανία έχουν πάει στα δικαστήρια την Apple για να ανοίξει το nfc σε όλους.
Εάν κερδίσουν οι γερμανικές τράπεζες θα ανοίξει ο δρόμος και για τις ελληνικές

Με ποιο επιχείρημα ? Εννοω σαν σκεπτικο στο δικαστήριο τι λενε ? Οτι πρεπει υποχρεωτικα να ανοιξει το NFC της η Apple για να πληρωνουν οι πολίτες με το Wallet των τραπεζών και οχι με το δικό της ?
Εννοω χωρις να θέλω να κάνω τον συνηγορο του διαβόλου πως θα σταθεί κάτι τέτοιο σαν υπόθεση, απο τη στιγμη που θα σου πει χρησιμοποιησε την φυσικη σου κάρτα , γτ τοτε με την ιδια λογική θα πει η Apple αντιστροφα θα σε παω και εγω στα δικαστηρια γτ δεν δεχεσαι να χρησιμοποιησεις το δικο μου NFC Protocol κ θες να εχεις το δικο σου προιον.Εκεί γτ είναι δικαίωμα της τράπεζας και το ανάποδο όχι.Λεω εγω τωρα.
Μου φαινεται δλδ δυσκολο να δικαιωθουν.

#1311   paraskdi

paraskdi

iPH newbie

• 93 μηνύματα
  • Tablet:iPad 4 +4G

Δημοσίευση 23/02/2020 - 16:35

Με ποιο επιχείρημα ? Εννοω σαν σκεπτικο στο δικαστήριο τι λενε ? Οτι πρεπει υποχρεωτικα να ανοιξει το NFC της η Apple για να πληρωνουν οι πολίτες με το Wallet των τραπεζών και οχι με το δικό της ?
Εννοω χωρις να θέλω να κάνω τον συνηγορο του διαβόλου πως θα σταθεί κάτι τέτοιο σαν υπόθεση, απο τη στιγμη που θα σου πει χρησιμοποιησε την φυσικη σου κάρτα , γτ τοτε με την ιδια λογική θα πει η Apple αντιστροφα θα σε παω και εγω στα δικαστηρια γτ δεν δεχεσαι να χρησιμοποιησεις το δικο μου NFC Protocol κ θες να εχεις το δικο σου προιον.Εκεί γτ είναι δικαίωμα της τράπεζας και το ανάποδο όχι.Λεω εγω τωρα.
Μου φαινεται δλδ δυσκολο να δικαιωθουν.

Τι να σου πω για αυτό.
Δεν είμαι νομικός για να ξέρω που το βασίζουν.

#1312   activos

activos

iPH Enthousiast

• 561 μηνύματα

Δημοσίευση 23/02/2020 - 16:40

Εμενα η αλφα μπανκ καρτα μολις εγινε Verified μου την εμφανισε μέσα στην Curve κ ελεγε Verified. Εαν δεν το εχεις κανει σωστά θα σου γραφει οτι δεν εχει γινει.
Εμενα εγινε εξης, εκανα ακριβως οτι και εσυ μεχρι εκει που λες προσθεσα την κάρτα μου, πατησα απο κατω το μηνυμα να κανει Verification ,εκανε μια κινηση στην καρτα μου της Αλφα που μπαινοντας στο Web Banking εχει εναν κωδικο (transcation) στις κινησεις τον οποιο εβαλα στην εφαρμογη της Curve που τον ζητα.Μολις γινει αυτο σου λεει εχει γινει Verified κ εισαι οκ.
Μετά περιμένεις την κάρτα της Curve να ερθει για να κανεις τα υπολοιπα.

εμεναδεν εκανε κατι τετοιο.εβαλα απλα την καρτα .δεν ζητησε τιποτα αλλο(αν θυμαμαι καλα εστειλε εναν κωδικο σε μηνυμα στο κινητο και εβαλα αυτον.οχι απο το ebanking),

οταν παω στην καρτα λεει "start spending.this  card is ready to usewith curve.just start spending.your recent tansaction will appear here."

προσπαθω να σβησω και να ξαναπερασω την καρτα αλλα  οταν οπαω να την σβησω λεει "this card is currently selected.please select to pay with a different card before you remove this one"...

τελικα εγινε verified και αν ναι πως?

Τελευταία επεξεργασία από: activos, 23/02/2020 - 16:42

#1313   iceage2609

iceage2609

iPH Addict

• 873 μηνύματα

Δημοσίευση 23/02/2020 - 16:41

Τι να σου πω για αυτό.
Δεν είμαι νομικός για να ξέρω που το βασίζουν.

Εννοειτε φιλε μου, σαμπως ειμαι εγω νομικος :-) Απλα ξερεις πιο πολυ στο πλαίσιο της συζήτησης ;)

#1314   iceage2609

iceage2609

iPH Addict

• 873 μηνύματα

Δημοσίευση 23/02/2020 - 16:44

εμεναδεν εκανε κατι τετοιο.εβαλα απλα την καρτα .δεν ζητησε τιποτα αλλο(αν θυμαμαι καλα εστειλε εναν κωδικο σε μηνυμα στο κινητο και εβαλα αυτον.οχι απο το ebanking),

οταν παω στην καρτα λεει "start spending.this  card is ready to usewith curve.just start spending.your recent tansaction will appear here."

προσπαθω να σβησω και να ξαναπερασω την καρτα αλλα  οταν οπαω να την σβησω λεει "this card is currently selected.please select to pay with a different card before you remove this one"...

τελικα εγινε verified και αν ναι πως?

Χωρις να εχεις βάλει το Transcation Number της συναλλαγης απο τις κινησεις της καρτας που προσθεσες δεν νομιζω να μπορει να γινει Verified η κάρτα. Οποτε εαν δεν το έκανες ή δεν στο έβγαλε λογικα οχι δεν εχει γινει.

Εαν θυμάμαι πιο πάνω στο θέμα αυτό είχε πει ένας φίλος για να αφαιρέσεις την κάρτα πρέπει να προσθέσεις μια άλλη για να γίνει αυτη Remove. Εαν θυμάμαι καλά ,γτ εγω δεν χρειάστηκε να την βγάλω οπότε δεν το έκανα.

#1315   activos

activos

iPH Enthousiast

• 561 μηνύματα

Δημοσίευση 23/02/2020 - 18:09

Χωρις να εχεις βάλει το Transcation Number της συναλλαγης απο τις κινησεις της καρτας που προσθεσες δεν νομιζω να μπορει να γινει Verified η κάρτα. Οποτε εαν δεν το έκανες ή δεν στο έβγαλε λογικα οχι δεν εχει γινει.
Εαν θυμάμαι πιο πάνω στο θέμα αυτό είχε πει ένας φίλος για να αφαιρέσεις την κάρτα πρέπει να προσθέσεις μια άλλη για να γίνει αυτη Remove. Εαν θυμάμαι καλά ,γτ εγω δεν χρειάστηκε να την βγάλω οπότε δεν το έκανα.

μηπως πρεπει να ερθει πρωτα η φυσικη καρτα, να την κανω ενεργοποιηση και μετα θα μου ζητησει να βαλω το transcation number? Αν παλι δεν ειχε γινει verified, θα μου ελεγε "start spending.this card is ready to usewith curve.just start spending.your recent tansaction will appear here." ;;;

Τελευταία επεξεργασία από: activos, 23/02/2020 - 18:12

#1316   niktsi

niktsi

iPH Enthousiast

• 352 μηνύματα
  • Twitter:@niktsiap
  • Κινητό: iPhone 5S

Δημοσίευση 23/02/2020 - 19:29

Αφού σου την εμφανίζει έτοιμη προς χρήση και σε παροτρύνει να το κάνεις, τότε είναι επαληθευμένη με τον κωδικό που έστειλε στο κινητό σου. Για να την διαγράψεις, χρειάζεται να έχεις κι άλλη κάρτα περασμένη.

#1317   activos

activos

iPH Enthousiast

• 561 μηνύματα

Δημοσίευση 23/02/2020 - 19:41

λογικο.

αν παλι κατι εχει γινει λαθος,ή κατι "εχασα" στο δρομο...τοτε οταν περασω και την φυσικη της curve,και παω να κανω συναλλαγη,τοτε δεν θα εμφανισει καποιο σφαλμα???δεν θα μου πει οτι πρεπει ν γινει η καρτα verified?

απο την αλλη μια τελευταια ερωτηση (μεχρι τουλαχιστον να ερθει η φυσικη καρτα ).

για να κανω συναλλαγη,πρεπει να ανοιξω κατι στις ρυθμισεις της συσκευης?πρεπει να πηγαινω στο wallet ?πρεπει να εχω ανοικτο το internet?ηλαδη τι πρεπει να κανω πριν κανω την συναλλαγη σε καποιο μηχανημα?

#1318   activos

activos

iPH Enthousiast

• 561 μηνύματα

Δημοσίευση 23/02/2020 - 20:16

εβαλα ακομα μια καρτα που ειχα μεσα.πραγματικα,στο τελος μου ελεγε να κανω verified την καρτα και ελεγε να ελενξω τον λογαριασμο για να γραψω το κωδικο που γραφει ,οπως ακριβως μου ειπατε..στο τελος δεν το εκανα και εμφανισε την καρτα και απο πανω και απο κατω ειχε banner που ελεγε"need to verified"...

στην πρωτη καρτα ΟΜΩΣ που συζητουσαμε πριν,δεν το εμφανισε αυτο το μηνυμα,και η καρτα γραφει "start spending.this card is ready to usewith curve.just start spending.your recent tansaction will appear here"..

που σημαινει οτι με καποιο τροπο εγινε verified..,ετσι δεν ειναι?αν ειναι ετσι γιατι με επιασε αγχος ?γιατι εγινε verified χωρις να βαλω τον κωδικο αυτο?

#1319   panos21

panos21

iPH newbie

• 50 μηνύματα

Δημοσίευση 23/02/2020 - 23:19

Καλησπέρα. Ενώ έβαλα τις δυο κάρτες Eurobank κανονικά κ χωρίς πρόβλημα κι έχω κάνει κι αγορές βάζω της εθνικής κ δεν μου την παίρνει με τίποτα. Λέει μάλλον δεν έχει επαρκεί υπόλοιπο, έχω 10€ μέσα θέλει παρα πάνω;; Έχει κανεις ίδιο πρόβλημα;;

Sent from my iPhone using Tapatalk

#1320   skiace

skiace

iPH Elite Poster

• 2.594 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 25/02/2020 - 11:54

Παρελαβα την curve, ενεργοποιηθηκε και την περασα στο wallet του τηλεφωνου.
Για να περασει ομως και στο wallet του ρολογιου πρεπει να λαβω ενα κωδικο για επαληθευση που δεν ερχεται ποτε.
Το εχει αντιμετωπισει ξανεις αλλοζ ;
Τι κανω ;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια