iPhone Baseband 5.12.01 Exploit
Δημοσίευση 11/02/2010 - 14:09
Ad
Δημοσίευση 11/02/2010 - 14:12
Σημ.: Δεν θέλω να παρεξηγηθώ ! Απλά έχω αγανακτήση με το να περιμένω κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια !!
Δημοσίευση 11/02/2010 - 14:26
Οι περισσότεροι που έχουν κάνει jailbreak θέλουν τα απλά , τα αυτονόητα , αυτά που άλλοι τα έχουν , αυτά που η Apple τα δίνη σιγά σιγά με αναβαθμίσεις. Δυστυχώς υπάρχουν και κάτι τυρόβλαχοι "έξυπνοι" που τα γνωρίζουν όλα και τους αποκαλούν Ζώα και Γίδια . Αυτήν την στιγμή που μιλάμε η Apple ξέρει ακριβώς πόσα iPhone είναι σπασμένα και ποια όχι !! Όλες οι "παράνομες" εφαρμογές κυκλοφορούν ελεύθερα όπως και η δυνατότητα να "σπάσεις" το λογισμικό !! Γίδια και τα Πρόβατα είμαστε όλοι μας που μας έχουνε βάλει στο τρυπά κι τους !! Μας έχουνε φορτώσει τον πόλεμο μεταξύ των εταιρειών και εμείς το φάγαμε !! Το ότι πληρώνεις για κάποιες εφαρμογές του Cydia δεν ενδιαφέρει κανέναν ?? Κάποιες από αυτές που περνάνε μετά στο AppStore μήπως έχουν βγάλει την επένδυση από πριν ?? .. Η αλήθεια υπάρχει εκεί έξω ! Ξεκολήστε !!
Σημ.: Δεν θέλω να παρεξηγηθώ ! Απλά έχω αγανακτήση με το να περιμένω κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια !!
Είμαστε 3 σε μια παρέα. Εγώ, εσύ και η devteam. Εγώ έχω κάνει update στη 3.1.3 αγνοώντας όλα τα forum ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ενώ εσύ είσαι στη 3.1.3 με j/b και δεν έχεις κάνει update επειδή φρόντισες να μπείς στο iphonehellas και να διαβάσεις ότι δεν υπάρχει j/b ακόμα για τη 3.1.3. Στη συνέχεια εγώ πρίζω την dev-team, της δίνω ένα 50€ και αυτή μου βγάζει το j/b της 3.1.3. Μετά απο ένα δίμηνο βγαίνει η 3.2 η οποία έχει σημαντικότατα features σε σχέση με τη 3.1.3. Ξανασυναντιόμαστε με τη dev team της λές ωραίο update βγάλε j/b και σου λέει ΚΡΙΜΑ ΦΙΛΟΣ ΑΤΥΧΙΣΕΣ το exploit που είχα το χρησιμοποίησα για αυτόν δίπλα σου σε μια ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ version περίμενε τώρα ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ βρώ άλλο exploit και τα ξαναλέμε. Εσύ λοιπόν έρχεσαι σε μια κατάσταση που δεν μπορείς είτε να κάνεις update για να έχεις τα απλά και αυτονόητα αλλά χωρίς τα new features είτε να κάνεις update και να χάσεις τα του j/b.
Ηint:
Eγώ: Γίδι
Εσύ: Τυρόβλαχος έξυπνος
Dev team: Προσφέρουν αλλά μπορεί να έχουν ανάγκη και τα λεφτά ή την επανενθρόνιση τους στο θέμα j/b.
Τελευταία επεξεργασία από: Smaug, 11/02/2010 - 14:29
Δημοσίευση 11/02/2010 - 14:37
1. Πολύς κόσμος κάνει JB για να μπορεί να στέλνει SMS στα ελληνικά γράφοντας με 160 χαρακτήρες.
2. Επίσης πολύς κόσμος κάνει JB για να έχει αναφορά παράδοσης.
3. Ακόμα περισσότερος κόσμος θέλει JB για να χρησιμοποιήσει το iBlueNova(iBluetooth παλιότερα)- και να μεταφέρει αρχεία μέσω Bluetooth.
4. Για να κάνει ένας άνθρωπος JB μέσω Blackra1n πατάει απλώς ένα κουμπί και βρέχει.
Μπορώ να συνεχίσω να γράφω εκατομμύρια λόγους για τους οποίους ένας άνθρωπος που απλά γούσταρε το iPhone εξωτερικά και το αγόρασε για αυτόν τον λόγο, να οδηγείται στο να κάνει JB ακόμα και άν η σχέση του με τα PC να είναι πρωτόγονη...Δεν χρειάζεται να τους αποκαλούμε με βαριούς χαρακτηρισμούς...Και μάλιστα για το iphone 3GS μπορεί κάποιος να πεί οτι το να μείνεις χωρίς JB παλεύεται λόγω διαφόρων update....αλλά τα καημένα τα παληκάρια και οι κοπέλες που αγόρασαν το iphone 2G πιστεύω θα δοκίμαζαν JB ακόμα κι αν οι οδηγίες εγκατάστασης ήταν στην γλώσσα των Σουαχίλι....
Δημοσίευση 11/02/2010 - 15:14
Εν τοις παρούσης, το φταίξιμο δεν θα το έχει μόνο ο "γίδας" αλλά και αυτός που απλώνει τον ταραμά στην γίδα, η γίδα θα σκούζει θα σκούζει στο τέλος θα σταματήσει αφού δεν θα της δίνουνε να φάει
Δημοσίευση 11/02/2010 - 15:18
-Κοίτα άσχετα με τα γίδια ή τους τυρόβλαχους (πολύ γέλιο), υπάρχουν άνθρωποι που δεν προλαβαίνουν να μάθουν. Στην τελική μάθε και εσύ να βγάζεις exploit ε?
Και κάτι άλλο. Σοβαρά τώρα. Γιατί να το δυσκολέυουμε το θέμα τόσο πολύ? Το σημαντικότερο είναι να βγεί exploit για τον bootloader του 3gs η του 4g έτσι ώστε να μπορουν και αυτοί οι άνθρωποι να βάλουν κάποια άλλη εφαρμογή στο iphone (έκτος του appstore)
Τελευταία επεξεργασία από: thanasis, 11/02/2010 - 15:26
Αλλάγη φράσης.
Δημοσίευση 11/02/2010 - 15:20
Δημοσίευση 11/02/2010 - 15:58
(εννοειτε εκτος κι αν κανεις update την baseband)
οποτε τωρα δεν θα βγει και το Jailbreak για τα κανουρια 3gs χωρις να χρειαζεται να εχεις υπολογιστη για το ανοιξεις...?
Δημοσίευση 11/02/2010 - 16:10
ρε παιδια απο την στιγμη που βρεθηκε το exploit για την baseband οτι firmware και να βγει θα υπαρχει jailbrreak...!σωστα?
(εννοειτε εκτος κι αν κανεις update την baseband)
οποτε τωρα δεν θα βγει και το Jailbreak για τα κανουρια 3gs χωρις να χρειαζεται να εχεις υπολογιστη για το ανοιξεις...?
Και να βγει θα το πατσαρι η apple εκτός αν είναι hardwariko επομένως θα αναβαθμίσουν το hardware στο επερχόμενο 4G η σε καμιά νεότερη version του 3GS. Θεωρητικά πάντως όταν με το καλό βγει ναι δεν θα χρειάζεσαι PC
Δημοσίευση 11/02/2010 - 16:18
Αν έχει βρεθεί exploit για τη νέα baseband και το κάψουν για την "μόνο η apple ξέρει γιατί την έβγαλε" 3.1.3 και δεν περιμένουν μια πιο ουσιαστική αναβάθμιση του firmware δεν είναι καθόλου μα καθόλου offtopic η συζήτηση.
Το θέμα είναι οτι βρέθηκε exploit για τη νεα baseband!
To τι κανει η apple Με τη devteam υπάρχει αλλο τοπικ!
Οπως και δε μας ενδιαφέρει ποιος αναβάθμισε και γιατί και ποιος είναι γιδι και ποιος οχι!
Δημοσίευση 11/02/2010 - 16:25
Εγώ προσπωπικά το κάνω και για τους 160 χαρακτήρες στα ελληνικά και για την αναφορά παράδοσης και για το iBluenova βέβαια και για το iRemix αλλά και για τα cra**ed apps και έτσι γουστάρω!! :Ρ
Σιγά μη σας λογοδοτήσω γιατί θέλω να κάνω jailbreak! Και για τη πλάκα μου αν θέλω το κάνω! Και αν θέλει κανείς να με βοηθήσει ας το κάνει, αλλιώς ας με αγνοήσει! Το πιστεύω ότι πολύ το κουράσατε το θέμα αυτό....
Στο θέμα μας (του topic) τώρα: Δεν έχω καταλάβει αν αυτό το baseband exploit είναι για το καινούριο 3GS ή για το παλιό (που γίνεται ούτως ή άλλως Jailbreak). Αν πρόκειται για το καινούριο 3GS καλή μαγκιά και χαίρομαι, αν και εγώ έχω το παλιό 3GS και δεν έχω πρόβλημα, αλλά το θεωρώ ένα βήμα μπροστά! Άσε που έχω φιλαράκια που το έχουν πάρει πρόσφατα και θέλουν να κάνουν JB και δεν μπορούν!
Δημοσίευση 11/02/2010 - 16:33
ΥΓ : To Jailbreak δεν σημαίνει απαραίτητα και Unlock/Hactivate.
Τελευταία επεξεργασία από: thanasis, 11/02/2010 - 16:35
Δημοσίευση 11/02/2010 - 17:01
Δημοσίευση 11/02/2010 - 17:17
Δημοσίευση 11/02/2010 - 17:35
Τέλος πάντων, το νέο είναι "ασήμαντο" χωρίς ένα bootrom exploit και απλά θα περιπλέξει τα πράγματα. Εξηγώ, 1ον αφορά μόνο τις συσκευές που αγοράστηκαν από χώρες που τα iphone πωλούνται κλειδωμένα. 2ον, αν πας στην 3.1.3 "κατά λάθος" χωρίς SHSH on file στο cydia, το exploit δεν σου κάνει τίποτα. 3ον για τους "γνώστες" υπάρχει το pwnage tool και τα custom fw που διατηρούν την παλιά bb. 4ον, όσοι αγοράσουν το iphone με 3.1.3 ΟΤΒ είναι χαμένοι από χέρι, 5ον. το exploit μπορεί να "καεί" αν υπάρχει ικανός αριθμός χρηστών που είναι πιθανόν να ευεργετηθούν από αυτό ή αν ο geohot θέλει να αγοράσει σπίτι.
Προσωπικά (όχι πως έχει σημασία) πιστεύω πως το exploit πρέπει να κρατηθεί μέχρι την έλευση του 3.2? του 4.0? τέλος πάντων του επόμενου σοβαρού update, τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ευεργετηθούν περισσότεροι χρήστες. Η δημοσιοποίηση της ύπαρξης όμως του exploit δημιουργεί και ένα μεγάλο ΑΝ. Αν η apple το εντοπίσει και το κλειδώσει? Μήπως η δημοσιοποίηση ήταν βλακώδης καθώς ο "εχθρός" έχει αρκετό χρόνο να το εξουδετερώσει στο επόμενο bb, ενώ αν δεν γνώριζε την ύπαρξή του μπορεί να μην έκανε καμία προσπάθεια?
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4
0 μέλη, 4 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες