Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 4 ψήφοι

iPhone 11 Pro/Max: Επίσημη παρουσίαση - Τιμές στην Ελλάδα

• Please log in to reply
1736 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#826   metallurgy

metallurgy

iPH Addict

• 833 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 08/10/2019 - 17:50

Για μένα ναι.κανε υπομονή μια δυο ημέρες γιατί θα σου σπάσουν τα νεύρα.θελουν πολλά χαρτιά και τον ξάδερφο σου παρών.α και τα πιο πολλά σκρουτζομαγαζα αναφέρουν ότι θα ελέγξουν τα στοιχεία και χρειάζονται έως και 7 ημέρες.Θεωρω ότι μέχρι την Παρασκευη θα βρεις διαθέσιμο.
Πχ διάβασε εδώ.

https://www.tracksto...formation_id=29

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Μου έδωσε το χαρτι απο το taxis και μου ειπε οτι πρεπει να γινει απο την εταιρικη καρτα η αγορα . Θα τον παρω τη παρασκευη αν εχουν ειδοποιησει να βαλουμε τα λεφτα στη καρτα και παμε να το παρουμε.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#827   xsiv74

xsiv74

iPH Addict

• 665 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Air 2 +4G

Δημοσίευση 08/10/2019 - 17:55

Μέγιστη παραπληροφόρηση.
Ρε παιδιά αν δεν γνωρίζετε κάτι μην γράφετε ότι θέλετε και δημιουργείτε ψευδείς εντυπώσεις.
Το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς στο αντίστοιχο ποστ. ΔΕΝ αποδίδει ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΠΑ, ούτε ο πωλητής φυσικά, ούτε ο αγοραστής.

Sent from my iPad using Tapatalk

Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι καλό είναι να μην χαρακτηρίζεις...Είναι χρεοπίστωση αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε δηλώνεται..Αποδίδεται και πιστώνεται έστω και εικονικά.Αυτό που είπα είναι αυτό που γράφουν υποχρεωτικά όλα τα τιμολόγια αυτού του είδους.

Για το συγκεκριμένο θέμα από το tax heaven εδάφιο ΣΤ "Υποχρεώσεις Αγοραστή: 2. Ο φόρος προστιθέμενης αξίας που αναλογεί στη συναλλαγή καταβάλλεται από τον ίδιο τον αγοραστή με την περιοδική του δήλωση, που υποβάλλεται για την οικεία φορολογική περίοδο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του Κώδικα Φ.Π.Α. Η αξία των αποκτηθέντων με τη διαδικασία αυτή αγαθών προσαυξάνει την αξία τόσο των φορολογητέων εκροών - κωδικοί «303», «306»- όσο και των εισροών - κωδικός «366» - της οικείας φορολογικής περιόδου. Ο αναλογών φόρος προστιθέμενης αξίας αντίστοιχα προσαυξάνει τόσο το φόρο εκροών - κωδικοί «333» και «336» - όσο και το φόρο εισροών της ίδιας φορολογικής περιόδου - κωδικός «386» (σχετ. η εγκύκλιος ΠΟΛ.1082/6.4.2015).

#828   georgeol

georgeol

iPH Hero

• 3,874 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:iPad Air

Δημοσίευση 08/10/2019 - 18:01

Κατ αρχήν συγγνώμη αν σε πρόσβαλα, δεν είχα τέτοια πρόθεση.
Κατά δεύτερον την ΠΟΛ την γνωρίζω καλά, ας μην μπερδεύουμε όμως τον κόσμο με αυτά, η ουσία είναι ότι ο αγοραστής ΔΕΝ καταβάλει κανέναν ΦΠΑ.
Κατά τα άλλα είσαι απόλυτα σωστός, συνιστά φορολογική παράβαση αν υπόχρεος σε ΦΠΑ αγοράσει λαπτοπ, ταμπλετ, κινητό και παιχνιδοκονσόλα και το τιμολόγιο εμπεριέχει ΦΠΑ

#829   Hillmaster

Hillmaster

iPH Enthousiast

• 436 μηνύματα
  • Twitter:@dimitriadhs
  • Tablet:iPad Pro 2nd gen

Δημοσίευση 08/10/2019 - 18:12

Μέγιστη παραπληροφόρηση.
Ρε παιδιά αν δεν γνωρίζετε κάτι μην γράφετε ότι θέλετε και δημιουργείτε ψευδείς εντυπώσεις.
Το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς στο αντίστοιχο ποστ. ΔΕΝ αποδίδει ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΠΑ, ούτε ο πωλητής φυσικά, ούτε ο αγοραστής.

Πιστεύω ότι απαντάς πολύ επιθετικά χωρίς να γνωρίζεις ούτε εσύ ο ίδιος καλά-καλά τι συμβαίνει.

Υπόχρεος για τον ΦΠΑ είναι ο αγοραστής και το ποσό που θα καταβάλλει από αυτό εξαρτάται από την περιοδική δήλωση ΦΠΑ του τριμήνου. Μπορεί να δώσεις όλο τον ΦΠΑ, ένα μέρος ή και καθόλου.

Εάν μάλιστα δεν δηλώσεις το συγκεκριμένο τιμολόγιο στην εφορία πιστεύοντας ότι κανένας δεν χρειάζεται να καταβάλλει τον ΦΠΑ, και το βρουν στην εφορία.... απλά την πάτησες.

Sent from my iPhone 8+ using Tapatalk

#830   xsiv74

xsiv74

iPH Addict

• 665 μηνύματα
  • Tablet:iPad Air 2 +4G

Δημοσίευση 08/10/2019 - 18:20

Κατ αρχήν συγγνώμη αν σε πρόσβαλα, δεν είχα τέτοια πρόθεση.
Κατά δεύτερον την ΠΟΛ την γνωρίζω καλά, ας μην μπερδεύουμε όμως τον κόσμο με αυτά, η ουσία είναι ότι ο αγοραστής ΔΕΝ καταβάλει κανέναν ΦΠΑ.
Κατά τα άλλα είσαι απόλυτα σωστός, συνιστά φορολογική παράβαση αν υπόχρεος σε ΦΠΑ αγοράσει λαπτοπ, ταμπλετ, κινητό και παιχνιδοκονσόλα και το τιμολόγιο εμπεριέχει ΦΠΑ

Κανένα θέμα. Καμιά φορά ο γραπτός λόγος δημιουργεί παρεξηγήσεις.  Ελπίζω να παραλάβεις σύντομα και να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου μαζί μας. Για να είμαστε και on topic : η μπαταρία παιδιά πραγματικά τα σπάει !! Μου βγάζει άνετα τη 2η μέρα που το xs max έμενε με 10-20 %.Νομίζω ότι στην καθημερινή χρήση αυτό ήταν το πιο χρήσιμο upgrade!

#831   georgeol

georgeol

iPH Hero

• 3,874 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2019 - 18:28

Πιστεύω ότι απαντάς πολύ επιθετικά χωρίς να γνωρίζεις ούτε εσύ ο ίδιος καλά-καλά τι συμβαίνει.

Υπόχρεος για τον ΦΠΑ είναι ο αγοραστής και το ποσό που θα καταβάλλει από αυτό εξαρτάται από την περιοδική δήλωση ΦΠΑ του τριμήνου. Μπορεί να δώσεις όλο τον ΦΠΑ, ένα μέρος ή και καθόλου.

Εάν μάλιστα δεν δηλώσεις το συγκεκριμένο τιμολόγιο στην εφορία πιστεύοντας ότι κανένας δεν χρειάζεται να καταβάλλει τον ΦΠΑ, και το βρουν στην εφορία.... απλά την πάτησες.

Και πάλι συγνώμη αν παρεξηγήθηκε το ύφος μου!

Τι εννοείς αν δεν δηλώσεις τι τιμολόγιο? Φυσικά και θα το δηλώσεις γιατί αλλιώς θα υπάρχει ασυμφωνία στην κατάσταση πελατών - προμηθευτών. Έχεις αγοράσει κάτι από αυτά που προανέφερα και πλήρωσες ΦΠΑ εκ των υστέρων; 

Για να τελειώνουμε όμως με το συγκεκριμένο θέμα γιατί είμαστε off topic, όποιος έχει επιχείρηση έχει και λογιστή, ας του κάνει μια ερώτηση να του λυθούν όλες οι απορίες 

#832   Andyman

Andyman

iPH newbie

• 76 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 4

Δημοσίευση 08/10/2019 - 18:52

Δεν εξαρτάται από καμιά δήλωση τριμήνου...απλα στην περιοδική δήωση ΦΠΑ τον δηλώνεις και στις εισροές και στις εκροές για να βγει 0. όπως είπαν και πιο πάνω χρεωπιστώνεται

'' Ο αναλογών φόρος προστιθέμενης αξίας αντίστοιχα προσαυξάνει τόσο το φόρο εκροών - κωδικοί «333» και «336» - όσο και το φόρο εισροών της ίδιας φορολογικής περιόδου - κωδικός «386» (σχετ. η εγκύκλιος ΠΟΛ.1082/6.4.2015).''

Τελευταία επεξεργασία από: Andyman, 08/10/2019 - 18:54.

#833   georgeol

georgeol

iPH Hero

• 3,874 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2019 - 18:55

Δεν εξαρτάται από καμιά δήλωση τριμήνου...απλα στην περιοδική δήωση ΦΠΑ τον δηλώνεις και στις εισροές και στις εκροές για να βγει 0. όπως είπαν και πιο πάνω χρεωπιστώνεται

Αυτό ακριβώς. Το αγοράζεις σαν πάγιο της επιχείρησης και αν κάποια στιγμή το πουλήσεις τότε εκδίδεις παραστατικό με ΦΠΑ που πληρώνει ο αγοραστής και αποδίδει ο πωλητής. 

#834   Andyman

Andyman

iPH newbie

• 76 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2019 - 18:57

Αυτό ακριβώς. Το αγοράζεις σαν πάγιο της επιχείρησης και αν κάποια στιγμή το πουλήσεις τότε εκδίδεις παραστατικό με ΦΠΑ που πληρώνει ο αγοραστής και αποδίδει ο πωλητής. 

Άμα είναι κάτω των 1500 ευρώ δε χρειάζεται καν να το περάσεις σαν πάγιο φορολογικά. Μπορείς να το αποσβέσεις εφάπαξ

Τελευταία επεξεργασία από: Andyman, 08/10/2019 - 18:58.

#835   Hillmaster

Hillmaster

iPH Enthousiast

• 436 μηνύματα
  • Twitter:@dimitriadhs
  • Tablet:iPad Pro 2nd gen

Δημοσίευση 08/10/2019 - 19:08

Και πάλι συγνώμη αν παρεξηγήθηκε το ύφος μου!

Τι εννοείς αν δεν δηλώσεις τι τιμολόγιο? Φυσικά και θα το δηλώσεις γιατί αλλιώς θα υπάρχει ασυμφωνία στην κατάσταση πελατών - προμηθευτών. Έχεις αγοράσει κάτι από αυτά που προανέφερα και πλήρωσες ΦΠΑ εκ των υστέρων; 

Για να τελειώνουμε όμως με το συγκεκριμένο θέμα γιατί είμαστε off topic, όποιος έχει επιχείρηση έχει και λογιστή, ας του κάνει μια ερώτηση να του λυθούν όλες οι απορίες 

Ναι, έχει χρειαστεί να πληρώσω τον ΦΠΑ, διότι παρότι είχα και έχω επιχειρηματική δραστηριότητα και είμαι υπόχρεος ΦΠΑ, κάποια στιγμή εισοδήματα από άλλη δραστηριότητα υπερκέρασαν εκείνα της επιχειρηματικής και έπρεπε να επιστρέψω ένα μέρος του ΦΠΑ.

Συμφωνώ πάντως ότι ο καθένας πρέπει να συμβουλεύεται τον λογιστή του και να πράττει ανάλογα.

#836   Andyman

Andyman

iPH newbie

• 76 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2019 - 19:11

Άρα δηλαδή από Νέμβριο να περιμένουμε τις προπαραγγελίες μας? Κάποιοι λέγανε ότι μέσα στη βδομάδα θα αρχίσει να φτιάχνει λίγο..

#837   georgeol

georgeol

iPH Hero

• 3,874 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2019 - 19:14

Άρα δηλαδή από Νέμβριο να περιμένουμε τις προπαραγγελίες μας? Κάποιοι λέγανε ότι μέσα στη βδομάδα θα αρχίσει να φτιάχνει λίγο..

Που είχες κάνει προπαραγγελία? Εγώ είχα κάνει σε document και istorm και με ειδοποίησαν και οι δύο από εχθές να παραλάβω

#838   Andyman

Andyman

iPH newbie

• 76 μηνύματα

Δημοσίευση 08/10/2019 - 19:18

Από Κωτσοβολο ενα 11 pro max 256gb Silver...Το έχω προπληρώσει από 23/09

#839   kalotina

kalotina

iPH Enthousiast

• 447 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6 Plus

Δημοσίευση 08/10/2019 - 19:18

Φίλος πήρε την isystem σήμερα κι του είπαν 1 μήνα.το 11pro max green 256gb. Έχει λέει έλλειψη το συγκεκριμένο.

#840   morganito

morganito

iPH Enthousiast

• 514 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen

Δημοσίευση 08/10/2019 - 20:37

Μου έδωσε το χαρτι απο το taxis και μου ειπε οτι πρεπει να γινει απο την εταιρικη καρτα η αγορα . Θα τον παρω τη παρασκευη αν εχουν ειδοποιησει να βαλουμε τα λεφτα στη καρτα και παμε να το παρουμε.

Εγώ το αγόρασα με την κάρτα μου σε όνομα άλλου με τιμολόγιο με την κάρτα την δίκη μου. Βέβαια το ΦΠΑ δεν αφαιρέθηκε αλλά όταν το βάλει στην δήλωση του θα το αφαιρέσουν από εκείνον.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 11

0 μέλη, 11 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες