Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Πρόβλημα με Apple Pay

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
12 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   vagelisvl

vagelisvl

iPH User

• 118 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 10/09/2020 - 07:04

καλημέρα σε όλους,

Πρόσφατα άλλαξα συσκευή και έκανα επαναφορά στην νέα μου (11 pro) το αντίγραφο που είχα φτιάξει την προηγούμενη ημέρα μέσω itunes.

Όλα μια χαρά εκτός απο το apple pay που μου δείχνει την κάρτα μου περασμένη μέσα και μου ζητάει απλά τον τριψήφιο CVV, αμέσως μου ζητάει να κάνω αποδοχή των όρων και κατευθείαν μου βγάζει μήνυμα "Δεν προστέθηκε κάρτα- επικοινωνήστε με τον εκδότη της κάρτας"

Έχω μιλήσει αρχικά με Alpha Bank και μου είπαν να αφαιρέσω την κάρτα απο το icloud και να την ξαναπεράσω που να πώ την αλήθεια δεν πολύκατάλαβα τι εννοούσαν και γι΄αυτο το λόγο μίλησα με το support της Apple που και πάλι κάναμε κάποια πράγματα χωρίς αποτέλεσμα.

Ξανακάλεσα στην Alpha και περιμένω απο την Δευτέρα να με καλέσουν απο το αρμόδιο τμήμα!

Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κανέναν?

Να προσθέσω οτι την κάρτα δεν έχω επιλογή να την αφαιρέσω και να την ξαναπροσθέσω

ios 13.7

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   petervgr

petervgr

iPH Elite Poster

• 2.599 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 10/09/2020 - 07:12

Αν πας στην εφαρμογή wallet επιλέξεις την κάρτα που έχεις καταχωρήςει πάνω δεξιά έχει τρεις τελιτσες πατας και μετά κάτω κάτω μετά τις επιλογές της κάρτας έχει «αφαίρεση της κάρτας»

630707154f2d89e2f1c64198487fcdca.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

#3   vagelisvl

vagelisvl

iPH User

• 118 μηνύματα

Δημοσίευση 10/09/2020 - 07:22

Μόλις μπω στο wallet δεν μου εμφανίζει καμία κάρτα και έχει τη διαδικασία για προσθήκη.

Μόλις πατάω next μου εμφανίζει την αποθηκευμένη κάρτα μου και τη διαδικασία που προανέφερα με τον CVV.

#4   petervgr

petervgr

iPH Elite Poster

• 2.599 μηνύματα

Δημοσίευση 10/09/2020 - 07:44

Λογικά λοιπόν έχει αποθηκευμένη την κάρτα αλλά όχι ενεργοποιημένη.

Αν αγνοήσεις την αποθηκευμένη κάρτα και την ξανά περάσεις χειροκίνητα ;

Πιθανότητα : μήπως ο κωδικός που σου ζητάει δεν είναι το cvv (το τριψήφιο της κάρτας) αλλά κάποιος κωδικός που φαίνεται σε εικονική χρέωση της κάρτας για ενεργοποίηση ;

#5   petervgr

petervgr

iPH Elite Poster

• 2.599 μηνύματα

Δημοσίευση 10/09/2020 - 07:47

https://support.appl...el-gr/HT205630'> https://support.appl.../el-gr/HT205630

#6   vagelisvl

vagelisvl

iPH User

• 118 μηνύματα

Δημοσίευση 10/09/2020 - 07:59

Λογικά λοιπόν έχει αποθηκευμένη την κάρτα αλλά όχι ενεργοποιημένη.

Αν αγνοήσεις την αποθηκευμένη κάρτα και την ξανά περάσεις χειροκίνητα ;

Πιθανότητα : μήπως ο κωδικός που σου ζητάει δεν είναι το cvv (το τριψήφιο της κάρτας) αλλά κάποιος κωδικός που φαίνεται σε εικονική χρέωση της κάρτας για ενεργοποίηση ;

Αυτό ακριβώς, ειναι αποθηκευμένη αλλά όχι ενεργοποιημένη, ενώ δεν μου δίνει και την δυνατότητα αφαίρεσης της.

Έκανα προσπάθεια να την περάσω χειροκίνητα αρκετές φορές αλλά με τα ίδια αποτελέσματα

Όχι το αναφέρει ξεκάθαρα στο μενου "προσθήκη αριθμού ασφαλείας-CVV"- νομίζω σε κάποιο βήμα μετέπειτα ζητά και έναν άλλο αριθμό που λαμβάνεις με sms αλλά δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί!

Έκανα μία προσπάθεια και πέρασα επιτυχώς μια πιστωτική που έχω της Alpha πρίν λίγο...πιθανότατα το θέμα ειναι της κάρτας!

Τελευταία επεξεργασία από: vagelisvl, 10/09/2020 - 08:02

#7   conili

conili

iPH Enthousiast

• 503 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Tablet:iPad 4

Δημοσίευση 10/09/2020 - 08:08

Να πεις στην Alpha bank να τσεκάρουν τον αριθμό tokens και να κάνουν reset για εγκατάσταση σε Apple Pay. Αν κατάλαβα καλά η διαδικασία κολλάει στο βήμα «επικοινωνία με τον εκδότη της κάρτας» αμέσως μετά την προσθήκη του CVV.

Αν είναι αυτό μόνο η Alpha Bank μπορεί να το ανοίξει και τέτοια προβλήματα πχ μπορεί να αντιμετώπισει κάποιος αν βάλει το banking app σε ένα αριθμό συσκευών και πάνω όπως 5

#8   vagelisvl

vagelisvl

iPH User

• 118 μηνύματα

Δημοσίευση 10/09/2020 - 08:16

Να πεις στην Alpha bank να τσεκάρουν τον αριθμό tokens και να κάνουν reset για εγκατάσταση σε Apple Pay. Αν κατάλαβα καλά η διαδικασία κολλάει στο βήμα «επικοινωνία με τον εκδότη της κάρτας» αμέσως μετά την προσθήκη του CVV.

Αν είναι αυτό μόνο η Alpha Bank μπορεί να το ανοίξει και τέτοια προβλήματα πχ μπορεί να αντιμετώπισει κάποιος αν βάλει το banking app σε ένα αριθμό συσκευών και πάνω όπως 5

Ναι, τους κάλεσα πάλι και μου είπαν οτι θα στείλουν αίτημα να γίνει reset της mastercard απο το apple pay μου για να μπορέσω να την ξαναπεράσω.

Επίσης μου πρότειναν αν αλλάξω πάλι συσκευή να κάνω αφαίρεση της κάρτας πρίν κάνω επαναφορά!

#9   DiS

DiS

iPH Addict

• 733 μηνύματα

Δημοσίευση 10/09/2020 - 12:15

Μόλις μπω στο wallet δεν μου εμφανίζει καμία κάρτα και έχει τη διαδικασία για προσθήκη.

Μόλις πατάω next μου εμφανίζει την αποθηκευμένη κάρτα μου και τη διαδικασία που προανέφερα με τον CVV.

Δε θα επιλέξεις την αποθηκευμένη κάρτα και ας είναι αυτή που θέλεις να προσθέσεις. 

Θα επιλέξεις προσθήκη νέας κάρτας και θα βάλεις την ίδια. 

#10   conili

conili

iPH Enthousiast

• 503 μηνύματα

Δημοσίευση 10/09/2020 - 12:46

Ναι, τους κάλεσα πάλι και μου είπαν οτι θα στείλουν αίτημα να γίνει reset της mastercard απο το apple pay μου για να μπορέσω να την ξαναπεράσω.
Επίσης μου πρότειναν αν αλλάξω πάλι συσκευή να κάνω αφαίρεση της κάρτας πρίν κάνω επαναφορά!

Κανονικά έτσι πρέπει αν αλλάζεις συσκευή

#11   vagelisvl

vagelisvl

iPH User

• 118 μηνύματα

Δημοσίευση 10/09/2020 - 12:56

Δε θα επιλέξεις την αποθηκευμένη κάρτα και ας είναι αυτή που θέλεις να προσθέσεις. 

Θα επιλέξεις προσθήκη νέας κάρτας και θα βάλεις την ίδια. 

Και με αυτόν τον τρόπο δεν τη δέχεται!

#12   conili

conili

iPH Enthousiast

• 503 μηνύματα

Δημοσίευση 10/09/2020 - 13:03

Και με αυτόν τον τρόπο δεν τη δέχεται!

Σβήσε την κάρτα τελείως και ξαναπέρασέ την. Αυτό ίσως γινόταν αν η συσκευή ήταν ίδια πιστεύω

#13   vagelisvl

vagelisvl

iPH User

• 118 μηνύματα

Δημοσίευση 10/09/2020 - 13:06

οκ παιδιά τέλος την πήρε, πρίν λίγο έβαλα τον CVV και προχώρησε στο επόμενο βήμα, προφανώς κάτι έκαναν απο την Alpha και ξεμπλόκαρε.

Για την ιστορία να προσθέσω οτι την κάρτα πρέπει να την έχω περάσει στο apple pay σε  πάνω απο 5 συσκευές όπως ειπώθηκε απο τον @conili γιατι αλλάζω διαρκώς συσκευές οπότε παίζει το κόλλημα να δημιουργήθηκε εκεί!

Ας κρατήσουμε την συμβουλή που μου έδωσαν το πρωι απο την Alpha οτι όποτε αλλάζουμε συσκευή θα πρέπει πρώτα να αφαιρούμε την κάρτα πρίν κάνουμε επαναφορά...ίσως αν το είχα κάνει να μην είχε δημιουργηθεί όλο αυτο!

Τελευταία επεξεργασία από: vagelisvl, 10/09/2020 - 13:10

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες