Παρέλαβα χθες το μεσημέρι. Το έστησα από την αρχή- δεν ήθελα να περάσω backup από διαφορετικο chipset.
Θετικά
Απλα πετάει... Δεν δουλεύω Safari αλλά με Chrome (για Μ1) βλέπω διαφορά και σε μνήμη και ταχύτητα.
Δεν καταλαβαίνεις ότι στις x86 εφαρμογές τις τρέχει με emulator από πίσω.
Σχεδόν όλες τις εφαρμογές που ειχα στο iMac τις τρέχει κανονικά.
Αρνητικά
Εφαρμογές, εφαρμογές και πάλι εφαρμογές!
Ανακάλυψα ότι δεν μπορώ να 'δω' δικτυακά το NAS μου (HP MyCloud) μις και δεν υποστηρίζει ακόμα τον Μ1. Η μόνη λύση είναι μέσω web...
Επίσης η εφαρμογή Google backup and Sync (Google drive) σκάει θριαμβευτικά! Αναμονή για νέα έκδοση. (Δεν δουλεύω iCloud μιας και Mac έχω μόνο desktop!).
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα (το γνώριζα πριν παραγγείλω) είναι η έλλειψη VM Windows - έχω γραφτεί στο beta program της Parallels και περιμένω με αγωνία λολ! Έχουν βγει κάποιοι οδηγοί για arm και ίσως τους προσπαθήσω απλα για να περάσει η ώρα μιας και δεν είναι ολοκληρωμένοι!
Σε γενικές γραμμές πολύ ευχαριστημένος με την αγορά! Έχουμε να δούμε πολλά στο μέλλον! Η νέα εποχή ξεκίνησε!
Sent from my SM-T865 using Tapatalk
Τί εννοείς ότι δεν μπορείς να δεις δικτυακά το NAS? Αυτό έχει να κάνει με πρωτόκολλο δικτύωσης όχι με τον επεξεργαστή. Έχω κι εγώ NAS και μπορώ να δω τα περιεχόμενά του από όλες τις συσκευές μου είτε είναι με intel επεξεργαστή είτε όχι.