Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

iMac δεν ξεκινάει καθόλου


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   nkarafo

nkarafo

    iPH Member

  • 291 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 21/12/2020 - 18:49

Έχοντας δοκιμάσει διάφορα κόλπα, είπα να απευθυνθώ και σε εσάς να μου πείτε την γνώμη σας. Έχω ένα imac με fusion δίσκο. Τις τελευταίες ημέρες μου έβγαζε κάτι άσπρες οθόνες, flash ξέρετε που τρεμοπαίζουν λες και είναι κεραυνοί, έκανα restart, μετά μου έβγαζε διάφορα παλαβά πχ δεν έβρισκε το icloud ενώ του έβαζα τον κωδικό, στο internet στα καλά καθούμενα μου σταμάταγε την σύνδεση και άλλα τέτοια χαζά στο λειτουργικό.

Έβαλα antivirus μόνο για αυτήν την περίπτωση και δεν μου βρήκε τίποτα. Έβαζα μετά κάτι disk drill για να ελέγξει τον δίσκο - εκεί σταμάταγε και έκανε restart πάλι. Μετά δοκίμασα φυσικά και το disk utility, κάτι μου βρήκε και μετά μου είπε ότι τα διόρθωσε. Ίσως να μην ήταν και κάτι σοβαρό και να είχε προκληθεί από τα πολλά restarts. Μετά δοκίμασα το diagnostics, μου έβγαλε πρόβλημα στην μνήμη. Αποσύνδεσα όλες τις μνήμες και τις έβαζα ξεχωριστά να δω αν φταίει. Και πάλι τα ίδια. Δοκίμασα φυσικά το άλλο που καθαρίζει κάτι, πχ με το cmd, alt, p, r, δοκίμασα safe mode και στο τέλος κάποια στιγμή που με τα πολλά μπήκε στο mojave αλλά είχε θεματάκια, λέω άντε ας του κατεβάσω το big sur να το κάνω usb stick bootable. Στο appstore όμως δεν έμπαινε και κατέβασα το pkg που όμως όταν πήγαινα να το εγκαταστήσω, κόλλαγε. Οπότε το έκανα πάλι restart με έναν άλλο συνδυασμό, δεν θυμάμαι τι, μπορεί safe mode και πάτησα εκεί να ξανά εγκαταστήσει το mac os mojave που είχα προηγουμένως. Το κατέβασε και μετά από κάμποση ώρα πήγε να το εγκαταστήσει, ε και από τότε κολλάει πάντα στην αρχή της εγκατάστασης, κάνει restart μόνο του πάλι και πάλι από την αρχή όλο αυτό. Κάποια στιγμή μία φορά αφού και το ίδιο το κατάλαβε και μου έγραψε δεν μπορεί να εγκατασταθεί το mac os mojave ή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση κάτι τέτοιο.

Εγώ πιστεύω ότι τα έπαιξε ο δίσκος αλλά το ωραίο είναι σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται δοκίμασα και disk utility από ψηλά που μου το είχε ως επιλογή και δεν άνοιγε καν. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να δοκιμάσω ή πάει για service? Δεδομένα δεν με ενδιαφέρουν, κατάφερα και πήρα backup.

Ευχαριστώ.

 

 



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες