iPhone 14: Special Event | 07/09
Δημοσίευση 13/09/2022 - 11:12
Ad
Δημοσίευση 13/09/2022 - 11:19
23 Σεπτεμβρίου
είσαι σίγουρος για αυτό,γνωριζεις κάποια αλυσίδα που θα το φέρει?
Δημοσίευση 13/09/2022 - 11:28
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δημοσίευση 13/09/2022 - 11:30
γιατί μιλάω με καταστήματα Γερμανός με γνωστούς μου όχι σαν απλός πελάτης,και μου λένε δεν γνωρίζουν και δεν έχουν βγει ακόμα οι κωδικοί,με ένα κατάστημα που μίλησα wind μου ειπαν τελος οκτωμβρη.
Δημοσίευση 13/09/2022 - 11:41
Θεωρητικά πάντα νομίζω ότι φετος θα είναι καλύτερα, από θέμα παραδόσεων (λίγο χειρότερα για τα δημοφιλή Pro /Pro max), γιατί:
-Καταρχήν φέτος οι παραδόσεις ξεκινάνε ημερολογιακά νωρίτερα, αφού πέρσι άργησε το λανσάρισμα γενικώς και στην Ελλάδα,
-Τα μοντελα φέτος ξέφυγαν στην Ελλαδα οι τιμές τους,
-Φέτος δεν ακούγονται όσο πέρσι προβλήματα σε ελλείψεις ανταλακτικών λόγω covid,
-Το 13 Pro /Pro max είναι μια χαρά για φέτος,
Στην πράξη βέβαια μπορεί να δούμε κάτι διαφορετικο...
Τελευταία επεξεργασία από: COSTASK, 13/09/2022 - 11:43
Δημοσίευση 13/09/2022 - 13:41
Λογικά πάλι δεν θα μπορείς να απενεργοποιήσεις το HDR στις φωτογραφίες. Θες δε θες, ενεργοποιημένο - εμπρός στο δρόμο που χάραξε το 13..
Προσοχή στους μελλοντικούς αγοραστές του 14 που ενδιαφέρονται αρκετά για την φωτογραφία, ίσως θα ήταν καλύτερα να περιμένετε να βγουν και τα πρώτα αντίστοιχα reviews, να δείτε αν όντως ισχύει το από πάνω, να δείτε και samples και στο τέλος αν εξακολουθεί να αξίζει η αγορά του.
Εκτός αν θέλετε να τραβάτε σε (non-ProRAW) RAW αρχείο, δηλαδή με third party camera apps.
Δημοσίευση 13/09/2022 - 13:54
Λογικά πάλι δεν θα μπορείς να απενεργοποιήσεις το HDR στις φωτογραφίες. Θες δε θες, ενεργοποιημένο - εμπρός στο δρόμο που χάραξε το 13..
Προσοχή στους μελλοντικούς αγοραστές του 14 που ενδιαφέρονται αρκετά για την φωτογραφία, ίσως θα ήταν καλύτερα να περιμένετε να βγουν και τα πρώτα αντίστοιχα reviews, να δείτε αν όντως ισχύει το από πάνω, να δείτε και samples και στο τέλος αν εξακολουθεί να αξίζει η αγορά του.
Εκτός αν θέλετε να τραβάτε σε (non-ProRAW) RAW αρχείο, δηλαδή με third party camera apps.
Προφανώς εννοείς σε σχέση με τους κατόχους του 13 pro, γιατί η φωτογραφία/ video του 14 pro αναμένεται να είναι ανώτερη από τα προηγούμενα μοντέλα και μέσα στις πρώτες θέσεις του ανταγωνισμού, έστω και μικρή διαφορά....
.
Τελευταία επεξεργασία από: COSTASK, 13/09/2022 - 13:55
Δημοσίευση 13/09/2022 - 14:08
το 13 pro μια χαρα φωτο βγαζει για τα κυβικα των φακων, αισθητηρων κλπ.Το HDR θελει λιγο εως πολυ εξασκηση για να βρει καποιος σωστες γωνιες ληψης (ακομα και 1 μοιρα πανω κατω αλλαζει τη συμπεριφορα του). Καλυτερα θα ηταν να ειχε levels επεμβασης στη ληψη εως εντελως off αλλα οτι κανει θεαματικη δουλεια σε παρα πολλες περιπτωσεις αυτο ειναι προφανες.Εξασκηση θελει και πολλες ληψεις
Δημοσίευση 13/09/2022 - 14:53
Ναι για το 13 αναφέρομαι, καθώς στο 12 υπήρχε ακόμα η επιλογή για απενεργοποίηση στις φωτογραφίες.
Ανώτερη σίγουρα θα είναι, όχι λόγο 48 MP (pro), αλλά για το ότι αυξήθηκε το μέγεθος του αισθητήρα κατά 50% για τα απλά μοντέλα - 65% (pro).
Όπως και να'χει όμως, πάντα το iPhone <τελευταίο μοντέλο> θα είναι μέσα στις πρώτες θέσεις του ανταγωνισμού.
Όσο για την αλλαγή της γωνίας λήψης για να βγάλεις μια σωστότερη (από άποψη χρωματισμών) φωτογραφία, θεωρώ ότι το λες για πλάκα. Συμφωνώ, ας είχε τουλάχιστον manual mode με τα levels που αναφέρεις, έστω στα pro μοντέλα. Ειδάλλως δεν είναι "pro".
Ακόμα και στο δικό του ProRaw, κάνει πρώτα επέμβαση μέσω software πριν τραβήξει το τελικό RAW, για αυτό αναφέρθηκα σε 3rd party apps που ευτυχώς ΔΕΝ το κάνουν αυτό (Halide, Filmic Firstlight κ.α.).
Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν πάρα πολλά posts παραπόνων σχετικά με το HDR (apple forums, dpreview, reddit κλπ) για το 13ρι.
Τέλος, δεν είπα ότι το 13αρι δεν βγάζει καλές φωτό. Ίσα ίσα, για τον μέσο χρήστη είναι ότι πρέπει. Για εμάς που θέλουμε το κάτι επιπλέον, πρέπει να το ψάξουμε λίγο παραπάνω
Δημοσίευση 13/09/2022 - 15:11
Ναι για το 13 αναφέρομαι, καθώς στο 12 υπήρχε ακόμα η επιλογή για απενεργοποίηση στις φωτογραφίες.
Ανώτερη σίγουρα θα είναι, όχι λόγο 48 MP (pro), αλλά για το ότι αυξήθηκε το μέγεθος του αισθητήρα κατά 50% για τα απλά μοντέλα - 65% (pro).
Όπως και να'χει όμως, πάντα το iPhone <τελευταίο μοντέλο> θα είναι μέσα στις πρώτες θέσεις του ανταγωνισμού.
Όσο για την αλλαγή της γωνίας λήψης για να βγάλεις μια σωστότερη (από άποψη χρωματισμών) φωτογραφία, θεωρώ ότι το λες για πλάκα. Συμφωνώ, ας είχε τουλάχιστον manual mode με τα levels που αναφέρεις, έστω στα pro μοντέλα. Ειδάλλως δεν είναι "pro".
Ακόμα και στο δικό του ProRaw, κάνει πρώτα επέμβαση μέσω software πριν τραβήξει το τελικό RAW, για αυτό αναφέρθηκα σε 3rd party apps που ευτυχώς ΔΕΝ το κάνουν αυτό (Halide, Filmic Firstlight κ.α.).
Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν πάρα πολλά posts παραπόνων σχετικά με το HDR (apple forums, dpreview, reddit κλπ) για το 13ρι.
Τέλος, δεν είπα ότι το 13αρι δεν βγάζει καλές φωτό. Ίσα ίσα, για τον μέσο χρήστη είναι ότι πρέπει. Για εμάς που θέλουμε το κάτι επιπλέον, πρέπει να το ψάξουμε λίγο παραπάνω
αν θελετε το κατι παραπανω τοτε φοβαμαι θα ψαχνετε για χρονια.Οι μεσοι χρηστες σαν και μενα οταν τυχει να βγαλω φωτο με το κινητο μου του παιρνω το 100%.Οσο για τη γωνια ληψης απλα ανεφερα ενα μικρο τρικ για να εξισορροπεις την ενθουσιωδη επεμβαση του HDR.Μεταξυ μας ποτε και κανενα smartphone με ενθουσιασε στο θεμα της φωτο κατω απο μη απολυτα ιδανικες συνθηκες. Ναυαρχιδες και ξεναυαρχιδες κινουνται στη μετριοτητα πραγμα λογικο και αναμενομενο.Αν δεν ηταν και το software να σωζει λιγο τη κατασταση τοτε αστα βραστα,ολη μερα στο Lightroom θα ησουν να σωζεις φωτο.
Δημοσίευση 13/09/2022 - 20:48
Ποτέ δε ξέρουν και δε θα σου πουν.γιατί μιλάω με καταστήματα Γερμανός με γνωστούς μου όχι σαν απλός πελάτης,και μου λένε δεν γνωρίζουν και δεν έχουν βγει ακόμα οι κωδικοί,με ένα κατάστημα που μίλησα wind μου ειπαν τελος οκτωμβρη.
Οι προπαραγγελίες θα ανοίξουν όπως φαίνεται τη Παρασκευή, συνεπώς πάμε για την επόμενη εδώ να εξυοηρετηθούν πρώτα αυτές.
Για απόθεμα, θεωρητικά θα 'ναι καλύτερα απο πέρυσι.
Sorry Δημήτρη, αλλά δε θέλει εξάσκηση.το 13 pro μια χαρα φωτο βγαζει για τα κυβικα των φακων, αισθητηρων κλπ.Το HDR θελει λιγο εως πολυ εξασκηση για να βρει καποιος σωστες γωνιες ληψης (ακομα και 1 μοιρα πανω κατω αλλαζει τη συμπεριφορα του). Καλυτερα θα ηταν να ειχε levels επεμβασης στη ληψη εως εντελως off αλλα οτι κανει θεαματικη δουλεια σε παρα πολλες περιπτωσεις αυτο ειναι προφανες.Εξασκηση θελει και πολλες ληψεις
Διακόπτη απεν/ποίησης του HDR θέλει μπας και διορθωθεί επιτέλους αυτό το Overprossecing.
1 χρόνο τώρα φωνάζει τόσος κόσμος αλλά στο Cupertino πετάνε χαρταετό.
Τελευταία επεξεργασία από: nikosgnr, 13/09/2022 - 21:04
Δημοσίευση 13/09/2022 - 21:00
Φαίνεται πως στο μικρο προ θα ειναι καλα τα πραγματα , το μεγάλο θα αργησει λιγο. Αναμένουμε νεα απο γνωστο στην istorm τη παρασκευη
Δημοσίευση 13/09/2022 - 21:13
Εκεί που ήμουν ζεστός Φουλ για αναβάθμιση τώρα κάτι με κρατάει. Έχει μεγαλώσει και η ψαλίδα του «πουλάω-βάζω κάτι παρά παραπάνω και παίρνω το νέο».
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Δημοσίευση 13/09/2022 - 21:55
Οι κάτοχοι του 13 Pro τι σκέφτεστε βρε παιδιά; Θα αναβαθμίσετε; Αξίζει τον κόπο;
Εκεί που ήμουν ζεστός Φουλ για αναβάθμιση τώρα κάτι με κρατάει. Έχει μεγαλώσει και η ψαλίδα του «πουλάω-βάζω κάτι παρά παραπάνω και παίρνω το νέο».
Προβληματίστηκα αλλά θα κάνω την αλλαγή τελικά.
Υπέρ
Το δυναμικό νησί
Η μεγάλη μπαταρία
Κατά
Η τιμή (διαφορά Καινούργιου - παλιού).
Δημοσίευση 13/09/2022 - 22:38
Οι κάτοχοι του 13 Pro τι σκέφτεστε βρε παιδιά; Θα αναβαθμίσετε; Αξίζει τον κόπο;
Εγώ το SB 13 Pro μου δεν το αλλάζω καθώς είναι ακόμα φρέσκο, 9μηνο, και μπαταρία 100%. Επίσης σε όσους σκέφτονται να προπαραγγείλουν απλά να υπενθυμήσω το τσίρκο και την συνεχή κοροιδία του Πλαισίου πέρσυ (παθών).
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 7
0 μέλη, 7 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες