Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 1 ψήφοι

Τα πρώτα iPhone 14 Pro/Pro Max - Εντυπώσεις

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
455 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#226   johnmast

johnmast

iPH User

• 179 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 10/10/2022 - 16:19

Μια βδομάδα με το iPhone 14 Pro Max

H μετάβαση έγινε από iPhone 7

+ Τεράστια οθόνη

+ Καταπληκτικό ηχείο σε φάση Apple TV μ' αρέσει να βλέπει ακόμα και από το iPhone

+ Απίστευτη κάμερα που δεν την έχω αξιοποιήσει ακόμη

To real estate της οθόνης είναι τόσο μεγάλο που δεν ξέρω πόσο added value έδωσε το Dynamic Island. Σίγουρα είναι όμορφο, σίγουρα λειτουργικό αλλά και η παλιά λογική όταν δεν υπήρχε νησάκι καλή ήταν.

- Η φωτογραφία στα 48 (που διαφημίστηκε) αργεί 1 - 1,5 sec στην λήψη.

- Η απουσία του 3D Touch είναι μεγάλη. Από το edit σε text που πατούσες στο keyboard και κυλούσες τον κέρσορα μέχρι το edit της αρχικής οθόνης. Ξέρω πως έχει long press και ρύθμιση αλλά είναι πιο αργό.

Δεν αλλάζω κάθε χρόνο iPhone αλλά αν του χρόνου βγάζανε iPhone με 3D Touch και όχι Dynamic Island θα αγόραζα σίγουρα.

Τελευταία επεξεργασία από: johnmast, 10/10/2022 - 16:21

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#227   idimpo

idimpo

iPH User

• 144 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 10/10/2022 - 21:31

Μια βδομάδα με το iPhone 14 Pro Max
H μετάβαση έγινε από iPhone 7

+ Τεράστια οθόνη
+ Καταπληκτικό ηχείο σε φάση Apple TV μ' αρέσει να βλέπει ακόμα και από το iPhone
+ Απίστευτη κάμερα που δεν την έχω αξιοποιήσει ακόμη

To real estate της οθόνης είναι τόσο μεγάλο που δεν ξέρω πόσο added value έδωσε το Dynamic Island. Σίγουρα είναι όμορφο, σίγουρα λειτουργικό αλλά και η παλιά λογική όταν δεν υπήρχε νησάκι καλή ήταν.

- Η φωτογραφία στα 48 (που διαφημίστηκε) αργεί 1 - 1,5 sec στην λήψη.
- Η απουσία του 3D Touch είναι μεγάλη. Από το edit σε text που πατούσες στο keyboard και κυλούσες τον κέρσορα μέχρι το edit της αρχικής οθόνης. Ξέρω πως έχει long press και ρύθμιση αλλά είναι πιο αργό.

Δεν αλλάζω κάθε χρόνο iPhone αλλά αν του χρόνου βγάζανε iPhone με 3D Touch και όχι Dynamic Island θα αγόραζα σίγουρα.

Για το keyboard κάνεις το ίδιο με long press στο Space

Sent from my iPhone using Tapatalk

#228   petran17

petran17

iPH Enthousiast

• 383 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S

Δημοσίευση 11/10/2022 - 18:44

Παιδια καλησπερα. Τελικα παρελαβα και εγω! (iPhone 14 Pro 128 Deep purple)  :D

Ερωτησεις...

Επειδη αυτο θα το κανω set up as new και μην μπλεκω συνεχεια με εγκαταστασεις, σκεφτομαι να περασω την 16.0.2 επιτοπου με Shift+Restore και μετα να το στησω απο την αρχη.

Αξιζει η 16.0.2 ? καλυτερη της 16.0 που λογικα θα εχει μεσα?

Επισης με Apple Watch και AirPods Pro τι γινεται? Τα ακουστικα λογικα θα τα κανω reset κρατωντας το κουμπι απο πισω και μετα θα τα ξαναζευγαρωσω.

Αλλα με το ρολοι? το φερνω καπως σε κατασταση "ξαναζευγωποιησης" ? Δεν το εχω ψαξει...

#229   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10.211 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 11/10/2022 - 20:46

Παιδια καλησπερα. Τελικα παρελαβα και εγω! (iPhone 14 Pro 128 Deep purple)  :D

Ερωτησεις...

Επειδη αυτο θα το κανω set up as new και μην μπλεκω συνεχεια με εγκαταστασεις, σκεφτομαι να περασω την 16.0.2 επιτοπου με Shift+Restore και μετα να το στησω απο την αρχη.

Αξιζει η 16.0.2 ? καλυτερη της 16.0 που λογικα θα εχει μεσα?

Επισης με Apple Watch και AirPods Pro τι γινεται? Τα ακουστικα λογικα θα τα κανω reset κρατωντας το κουμπι απο πισω και μετα θα τα ξαναζευγαρωσω.

Αλλα με το ρολοι? το φερνω καπως σε κατασταση "ξαναζευγωποιησης" ? Δεν το εχω ψαξει...

Για το ρολόι δες το παρακάτω βίντεο. 

https://www.youtube....h?v=mIjRapVamas

Once You Go Mac You Never Go Back

#230   COSTASK

COSTASK

iPH Addict

• 718 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 11/10/2022 - 21:12

Dynamic island:

Το iPhone/iOS πάντα διαφοροποιούνταν από τα android , ως προς τις καθαρές/ απλές γραμμές και επιλογές σε hardware και software…..
σε αντίθεση με το φετινό dynamic island…

Παρά το γεγονός ότι ακόμα είναι νωρίς , να κρίνουμε , γιατί αναμένεται να του δώσουν περισσότερες αμφίδρομες δυνατότητες, δεν θεωρώ ότι η υλοποίηση αυτή ταιριάζει στην εικόνα της εταιρίας :
1.το μαύρο κομμάτι ανάμεσα στο pill & hole, δεν μου κάθεται καλά στο μάτι…Ειδικά όταν πέφτει έντονο φως φαίνεται ξεκάθαρα η μαύρη λωρίδα (black bezel) που ενώνει τα δυο σημεία.. (γιατί δεν τα ένωσαν;;)
2. Το κομμάτι της οθόνης πάνω από το island δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και
3. ενώ όλα δείχνουν ότι κάποια στιγμή η οθόνη των κινητών θα είναι χωρίς κανένα pill/hole/notch κτλ, το φετινό island ……γίνεται τεράστιο , κάνοντας βήματα προς τα πίσω, κόβοντας ακόμα περισσότερο ωφέλιμη οθόνη , όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία του…

.

Τελευταία επεξεργασία από: COSTASK, 11/10/2022 - 21:16

#231   kostakiss

kostakiss

iPH Elite Poster

• 1.910 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 3GS

Δημοσίευση 11/10/2022 - 22:03

Πρόχειρο review από 13 PM σε 14PM:

1. Μπαταρία: έχω την εντύπωση ότι είναι +-5% στα ίδια (αν πάρουμε γνώμονα όμως ότι το 14 είναι αχρησιμοποίητη , ισως αυτό να είναι κατά του 14 ΡΜ)
2. Κράτημα : με αυτά που έχω διαβάσει στο τοπικ δεν μπορώ να πω ότι βλέπω κάποια συνταρακτική διαφορά , το νιώθω καλά στο χέρι , ισως ένα κλικ καλύτερα η placebo effect
3. Οθόνη εμφανής διαφορά(προς το καλύτερο για το 14ΡΜ) σε χρήση με ήλιο κατάμουτρα στο κινητό
4. Καμερα : δεν κάνω κάποια ιδιαίτερη χρήση , όποτε δεν έχω κάτι να σχολιάσω εδώ
5. Dynamic island: οριακά με ξεβολεψε σε σχέση με το notch , καθώς (ισως λόγο συνήθειας) πχ για να κατεβάσω τα notifications και το scroll to the top , με βόλευαν καλύτερα με το notch.
6. Χρώμα : από sierra blue σε purple , μοιάζει οριακά αδιάφορο , σχεδόν νιώθω ότι είναι μαυρο , χωρίς κάποια μοναδικότητα .

Summary: καμία ουσιαστική διαφορά που να αξίζει την πώληση του 13 ΡΜ ,για να συμπληρώσει κάποιος μίνιμουμ 300€(σε ιδανική περίπτωση) για το ίδιο μοντέλο σε 14 ΡΜ.

#232   COSTASK

COSTASK

iPH Addict

• 718 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 12/10/2022 - 08:46

Πρόχειρο review από 13 PM σε 14PM:

1. Μπαταρία: έχω την εντύπωση ότι είναι +-5% στα ίδια (αν πάρουμε γνώμονα όμως ότι το 14 είναι αχρησιμοποίητη , ισως αυτό να είναι κατά του 14 ΡΜ)
2. Κράτημα : με αυτά που έχω διαβάσει στο τοπικ δεν μπορώ να πω ότι βλέπω κάποια συνταρακτική διαφορά , το νιώθω καλά στο χέρι , ισως ένα κλικ καλύτερα η placebo effect
3. Οθόνη εμφανής διαφορά(προς το καλύτερο για το 14ΡΜ) σε χρήση με ήλιο κατάμουτρα στο κινητό
4. Καμερα : δεν κάνω κάποια ιδιαίτερη χρήση , όποτε δεν έχω κάτι να σχολιάσω εδώ
5. Dynamic island: οριακά με ξεβολεψε σε σχέση με το notch , καθώς (ισως λόγο συνήθειας) πχ για να κατεβάσω τα notifications και το scroll to the top , με βόλευαν καλύτερα με το notch.
6. Χρώμα : από sierra blue σε purple , μοιάζει οριακά αδιάφορο , σχεδόν νιώθω ότι είναι μαυρο , χωρίς κάποια μοναδικότητα .

Summary: καμία ουσιαστική διαφορά που να αξίζει την πώληση του 13 ΡΜ ,για να συμπληρώσει κάποιος μίνιμουμ 300€(σε ιδανική περίπτωση) για το ίδιο μοντέλο σε 14 ΡΜ.

Φίλε μου θα συμφωνήσω σχεδόν με όλα τα παραπάνω.

Η φετινή αναβάθμιση από το 13ΡΜ σε 14ΡΜ είναι ακόμα μικρότερη από την προηγούμενη 12ΡΜ σε 13ΡΜ.  (Με αυτό το ρυθμό μείωσης των βελτιώσεων θα μας πουλήσουν ως μόνη βελτίωση /αλλαγή σε USB-C, στο 15ΡΜ ).

Ακόμα και εγώ που προήλθα από το 12ΡΜ , οι πολύ εμφανής διαφορές είναι η απίστευτη οθόνη, ο ήχος και η κάμερα....

Τελευταία επεξεργασία από: COSTASK, 12/10/2022 - 08:48

#233   petran17

petran17

iPH Enthousiast

• 383 μηνύματα

Δημοσίευση 12/10/2022 - 09:15

Για το ρολόι δες το παρακάτω βίντεο. 

https://www.youtube....h?v=mIjRapVamas

Σε ευχαριστω πολυ φιλαρακι! Αυτο ακριβως εκανα τελικα λιγο που το εψαξα μετα!

Τελικα πηγα απευθειας στην 16.0.3 (οταν εγραφα δεν ηξερα οτι ειχε βγει.. λολ! )

#234   metallurgy

metallurgy

iPH Addict

• 833 μηνύματα
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 12/10/2022 - 13:44

Πολυ καλη αυτονομια με την 16.0.3 ειδα το 7.5ωρο που περιμενα να δω με 20% μπαταρια ακομα.
Το προβλημα ευρεσης το βραδυ εξακολουθει να μου την δινει

#235   billviper

billviper

iPH Elite Poster

• 1.975 μηνύματα

Δημοσίευση 12/10/2022 - 15:36

Σήμερα που το είχα φορτίσει φουλ έκανα ένα εκτενέστερο τεστ. Σε 5G συνεχίζει η κατάσταση να είναι δράμα. Πολύ κατανάλωση όπως και πριν. Η beta 5 έχει και πάλι καινούριο modem. Οψόμεθα.
Σε WiFi είναι ένα κλικ καλύτερα.
Έχουμε όμως μέλλον γιατί χρήζει περαιτέρω αναβάθμισης.

#236   billviper

billviper

iPH Elite Poster

• 1.975 μηνύματα

Δημοσίευση 13/10/2022 - 08:39

Κάτι γίνεται με τη 16.0.3 στο 14 Pro και με WiFi. 23 ώρες ανοιχτό, «έκαψε» τη μισή μπαταρία με οθόνη 3h47m. 5G χρησιμοποίησα ελάχιστα γιατί η κατανάλωση συνεχίζει να είναι τεράστια και στο πρώτο τέταρτο το έκλεισα. c8201bf9716a5d9cbb80580e70df6ee3.png

#237   petran17

petran17

iPH Enthousiast

• 383 μηνύματα

Δημοσίευση 13/10/2022 - 09:01

Εισαι συνεχεια με αδυναμο σημα Wifi οπως βλεπω? Μηπως φταιει αυτο?

Εμενα η 16.0.3 εχει κατσει καλα. Εχω πολυ νορμαλ καταναλωση στο 14 Pro μου.

Χθες με 2 ωρες οθονη (προσπαθω να μην το λιωνω τωρα στην αρχη μεχρι να καλιμπραριστει η μπαταρια) γυρισα σπιτι και ηταν στο 77%. Το λες και ουαου! 

Ολη μερα ανοιχτα Wifi, 4G και κλειστη AoD.

Τελευταία επεξεργασία από: petran17, 13/10/2022 - 09:01

#238   skiace

skiace

iPH Elite Poster

• 2.594 μηνύματα
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 15/10/2022 - 14:34

Πρώτη μέρα με το 14 προ.
Δεν έχω ξετρελαθεί.
Για την ακρίβεια δεν μπορώ να δω τι κάνει περισσότερο/καλύτερο από το 11προ που έχω δίπλα.
Τρόμαξα με το μέγεθος των καμερών σε σχέση με του 11 προ. Τεράστιες. Ελπίζω να βγάζουν και αντίστοιχες φωτογραφίες.
Ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί πλήρωσα τριπλάσια χρήματα σε σχέση με την τιμή που θα πουλήσω αυτό που είχα.

Sent from my iPad using Tapatalk

#239   ElectTheDeaD

ElectTheDeaD

iPH Member

• 342 μηνύματα

Δημοσίευση 15/10/2022 - 15:29

Πρώτη μέρα με το 14 προ.
Δεν έχω ξετρελαθεί.
Για την ακρίβεια δεν μπορώ να δω τι κάνει περισσότερο/καλύτερο από το 11προ που έχω δίπλα.
Τρόμαξα με το μέγεθος των καμερών σε σχέση με του 11 προ. Τεράστιες. Ελπίζω να βγάζουν και αντίστοιχες φωτογραφίες.
Ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί πλήρωσα τριπλάσια χρήματα σε σχέση με την τιμή που θα πουλήσω αυτό που είχα.

Με γεια!
Αν δεν σου κάνει, δωσ’το κατευθείαν όσο το πήρες και κράτα το παλιό.
Ούτως η άλλως το 11 pro θα σε πάει άνετα κάνα 2 χρόνια ακόμα χωρίς να σου λείπει κάτι, εφόσον ήδη δεν βλέπεις κάποιο όφελος.

#240   billviper

billviper

iPH Elite Poster

• 1.975 μηνύματα

Δημοσίευση 15/10/2022 - 19:14

Πρώτη μέρα με το 14 προ.
Δεν έχω ξετρελαθεί.

Δε μπορεί να μη βλέπεις έστω διαφορά στην οθόνη! Για εμένα καμία αλλαγή να μην υπήρχε η οθόνη με την οποία έχεις διαδραστικότητα τόσες ώρες μέσα στην ημέρα αξίζει τη μετάβαση.
Βέβαια, την παρούσα στιγμή οι πιο συμφέρουσες αγορές είναι τα 13 Pro (όσο ακόμα υπάρχουν στα ράφια).

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1