Τα πρώτα iPhone 14 Pro/Pro Max - Εντυπώσεις
Δημοσίευση 16/10/2022 - 08:10
Sent from my iPad using Tapatalk
Ad
Δημοσίευση 16/10/2022 - 19:17
Απλά ομολογώ πως δεν ένοιωσαν ότι άλλαξα συσκευή ούτε είδα κάτι που να πω ουαυ.
Για την οθόνη έχοντας τις 2 συσκευές δίπλα πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι περισσότερο έχει αυτή του 14. Εκτός αν υπάρχει κάποια ρύθμιση που δεν έχω αντιληφθεί.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δημοσίευση 16/10/2022 - 20:12
Εννοείται πως θα πουλήσω το 11 πλέον. Δεν πήρα το 14 για να το πουλήσω.
Απλά ομολογώ πως δεν ένοιωσαν ότι άλλαξα συσκευή ούτε είδα κάτι που να πω ουαυ.
Για την οθόνη έχοντας τις 2 συσκευές δίπλα πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι περισσότερο έχει αυτή του 14. Εκτός αν υπάρχει κάποια ρύθμιση που δεν έχω αντιληφθεί.
Έτσι είναι η πραγματικότητα φίλε μου. Τα ίδια 5 πράματα που έκανες πριν θα κάνεις και με το 14.
Την ίδια ποιότητα θα έχει, την ίδια λειτουργία. Το μόνο που θα δεις λειτουργικά είναι μερικά δέκατα του δευτερολέπτου γρηγορότερη εκκίνηση εφαρμογών, λίγο πιο fluid animation λόγο pro motion, λίγο καλύτερη ποιότητα στις φωτό.
Με συσκευάρες σαν όλα τα pro μοντέλα και incremental αναβαθμίσεις εσωτερικά, πρέπει να περάσουν 5-6 χρόνια για να πεις «ουαου» στην αναβάθμιση (ευτυχώς)!
Δημοσίευση 16/10/2022 - 22:06
Δημοσίευση 16/10/2022 - 23:57
Οι τιμές των pro max, πλέον, είναι ένα κακόγουστο αστείο.
Ο καθένας, φυσικά, είναι ελεύθερος να ξοδεύει τα χρήματά του όπου επιθυμεί.
Για όσους, πάντως, πληρώνουν πλήρη τιμή καταλόγου για την συσκευή τους (πχ 1549 € για 14 PM 128 GB) και δεν έχουν τρόπους να εξοικονομήσουν λεφτά μέσω φπα, εταιρικών κλπ η διατήρηση των συσκευών τους για 3 ή και περισσότερα έτη, πλέον είναι μονόδρομος.
Και κατά την ταπεινή μου άποψη, όχι, τα 120 Hz refresh rate δεν αξίζουν τα 700-800 ευρώ έξτρα.
Δημοσίευση 17/10/2022 - 08:20
Οι τιμές των pro max, πλέον, είναι ένα κακόγουστο αστείο.
Ο καθένας, φυσικά, είναι ελεύθερος να ξοδεύει τα χρήματά του όπου επιθυμεί.
Για όσους, πάντως, πληρώνουν πλήρη τιμή καταλόγου για την συσκευή τους (πχ 1549 € για 14 PM 128 GB) και δεν έχουν τρόπους να εξοικονομήσουν λεφτά μέσω φπα, εταιρικών κλπ η διατήρηση των συσκευών τους για 3 ή και περισσότερα έτη, πλέον είναι μονόδρομος.
Και κατά την ταπεινή μου άποψη, όχι, τα 120 Hz refresh rate δεν αξίζουν τα 700-800 ευρώ έξτρα.
Τελευταία επεξεργασία από: ipacbros, 17/10/2022 - 08:27
Δημοσίευση 17/10/2022 - 09:11
Νόμιζα πως έρχεσαι από το 13 Pro και το γράφεις, οπότε θα είχες απόλυτο δίκιο. Πραγματικά, αν από το 11 δε βλέπεις διαφορές, πούλα το γρήγορα και τελείωσε. Δεν μπορώ να φανταστώ πως δε βλέπεις διαφορές, αρχικά στην οθόνη, αλλά δεν μπαίνω στη διαδικασία, αυτό είναι προσωπικό. Καλοδούλευτο, όποιο και αν αποφασίσεις να κρατήσεις τελικά.
εγω παντως απο 11 προ σε 14 προ, οι διαφορες ειναι αισθητες και προς το καλυτερο. (το αν αξιζει χρηματικα ή οχι , εχει χιλιοειπωθει εδω μεσα μη το λεμε και το ξαναλεμε - υπαρχουν και αλλες επιλογες εκτος αιφον αλλα και εκει δεν ειναι φθηνες - μιλωντας για ιδιες κατηγοριες τηλεφωνων)
Δημοσίευση 17/10/2022 - 09:49
Όντως είναι πανάκριβα φέτος όλα τα 14, όπως και τα 14 Pro Max!Στα 14 Pro Max δεν είναι μόνο το refresh rate 120Hz, αλλά τα 2.000 nits, η Pro camera 48MP, τα Night mode portraits, το ProRAW, το ProRes video 4K, το Macro video / slo‑mo και time‑lapse, αυτονομία κλπ!
Καλημέρα ,
πεσ τα φιλέ μου γιατί εδώ μέσα πλέον μόνο κατακριτές του 14 pro max βλέπουμε.!!!!
από εντυπώσεις σχολια και αλλά τίποτα.
Δημοσίευση 17/10/2022 - 11:00
Οι εντυπώσεις από την εμπειρία χρήσης μιας συσκευής δεν είναι υποχρεωτικό να είναι απαραίτητα καλές. Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά σε τι τον καλύπτει μια νέα συσκευή και αν τον καλύπτει. Όποτε και μια αρνητική κριτική είναι σαφως καλοδεχούμενη.Καλημέρα ,
πεσ τα φιλέ μου γιατί εδώ μέσα πλέον μόνο κατακριτές του 14 pro max βλέπουμε.!!!!
από εντυπώσεις σχολια και αλλά τίποτα.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Δημοσίευση 17/10/2022 - 13:48
Ανοίγω data με τη μπαταρία στο 50%, μιλάω 10 λεπτά στο τηλέφωνο, και 1 ώρα αναμονή. Έπεσε στο 36%. 14% κάτω για το τίποτα. Τρομερό θέμα τα δεδομένα.
Με WiFi η κατανάλωση είναι σε γήινα επίπεδα με τη 16.0.3.
Άντε να έρθει η 16.1 μπας και δούμε άσπρη μέρα!
Δημοσίευση 17/10/2022 - 14:01
14 Pro και μπαταρία με δεδομένα για κλάματα.
Ανοίγω data με τη μπαταρία στο 50%, μιλάω 10 λεπτά στο τηλέφωνο, και 1 ώρα αναμονή. Έπεσε στο 36%. 14% κάτω για το τίποτα. Τρομερό θέμα τα δεδομένα.
η επιλογή σε pro αντί για pro max ,εχει σίγουρα κάποια επακόλουθα με λιγότερη μπαταρία από το max.
σίγουρα κερδίζεις σε φορητοτητα αλλά χανεις σε μπαταρια. δεν μπορεις να τα εχεις ολα.!!
Δημοσίευση 17/10/2022 - 14:04
14 Pro και μπαταρία με δεδομένα για κλάματα.
Πραγματικά η κατανάλωση της μπαταρίας (14ΡΜ), με το τελευταίο IOS , είναι για κλάματα, ουτε καν για γέλια....
Eγώ θα το έλεγα ακόμα και για το wifi , όχι μόνο με το Data , που εκεί γίνεται πραγματικά ΤΡΑΓΙΚΟ.
Ειδικά σκέφτομαι να είσε μια χαρά με την μπαταρία ενός 13ΡΜ και να πας σε αυτά τα χάλια στο 14P......
Βέβαια το αναφέρουν οι περισσότεροι είτε σε 13 , είτε σε 14 ....
Δεν θυμάμαι αν πέρσι στην μετάβαση στο ios 15 ήταν τόσο χάλια.....
Αφού σκέφτομαι να κάνω ένα στήσιμο και εγκατάσταση του IOS απ΄οτην αρχή, μήπως κάτι δεν έχει κάστει καλά....
Αλλά θα του δώσω πίστωση χρόνου μέχρι το 16.1..........
.
Τελευταία επεξεργασία από: COSTASK, 17/10/2022 - 14:08
Δημοσίευση 17/10/2022 - 16:19
Προφανώς, δε ζητάμε τα 11ωρα-12ωρα του 13 ΡΜ.η επιλογή σε pro αντί για pro max ,εχει σίγουρα κάποια επακόλουθα με λιγότερη μπαταρία από το max.
σίγουρα κερδίζεις σε φορητοτητα αλλά χανεις σε μπαταρια. δεν μπορεις να τα εχεις ολα.!!
Τουλάχιστον τα 8ωρα του 13 Pro. Έχουμε καλύτερο επεξεργαστή όσον αφορά τα thermals, μεγαλύτερη μπαταρία, καινούριο modem πιο energy efficient όσον αφορά το 5G και παρόλο αυτά φθάνουμε τις 5 ώρες οθόνη μετά βίας.
Ήμουν τώρα 1 ώρα στην εκκλησία λόγω κηδείας (φτου φτου μακριά από εμάς) με ανοιχτά δεδομένα κι έκαψε 12% μπαταρία στο standby.
Κώστα δεν έχω χρόνο ούτε διάθεση να μπω σε διαδικασίες στησίματος από την αρχή.Πραγματικά η κατανάλωση της μπαταρίας (14ΡΜ), με το τελευταίο IOS , είναι για κλάματα, ουτε καν για γέλια....
Eγώ θα το έλεγα ακόμα και για το wifi , όχι μόνο με το Data , που εκεί γίνεται πραγματικά ΤΡΑΓΙΚΟ.
Ειδικά σκέφτομαι να είσε μια χαρά με την μπαταρία ενός 13ΡΜ και να πας σε αυτά τα χάλια στο 14P......
Βέβαια το αναφέρουν οι περισσότεροι είτε σε 13 , είτε σε 14 ....
Δεν θυμάμαι αν πέρσι στην μετάβαση στο ios 15 ήταν τόσο χάλια.....
Αφού σκέφτομαι να κάνω ένα στήσιμο και εγκατάσταση του IOS απ΄οτην αρχή, μήπως κάτι δεν έχει κάστει καλά....
Αλλά θα του δώσω πίστωση χρόνου μέχρι το 16.1..........
.
Άλλωστε ούτε η ίδια η Apple δεν το προτείνει. Για αυτό παρατήσαμε τα Android.
Ακόμη και με migration από ένα iPhone σε άλλο δε χρειάζεται.
Αναμένω τη 16.1 που επιτέλους ευελπιστώ να πάμε σε επίπεδα 13 Pro.
Δημοσίευση 17/10/2022 - 16:37
εγω παντως απο 11 προ σε 14 προ, οι διαφορες ειναι αισθητες και προς το καλυτερο. )
Βοήθησε με λίγο.
Σε ποιες διάφορες αναφέρεσαι ;
Δημοσίευση 17/10/2022 - 18:39
1. Οθόνη : φωτεινοτητα / αποκριση / κατω απο τον ηλιο / 120hzΒοήθησε με λίγο.
Σε ποιες διάφορες αναφέρεσαι ;
2. Ανταπόκριση της συσκευης ποιο γρηγορα
3. Καμερα
4. 5g
5.ηχεια/ηχος
6. Μπαταρια ειμαι στα ιδια αλλα πιστευω θα γινει καλυτερη
7. Καλυτερο face id
Τελευταία επεξεργασία από: PariS21, 17/10/2022 - 18:42
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 12