Mac mini Μ2
Δημοσίευση 02/03/2024 - 20:31
Το macOS χρησιμοποιεί 2Χ scaling και για να έχεις HIDPI σε υψηλές αναλύσεις να πας βέλτιστα σε 4K, ελάχιστα σε 2K.
Επίσης display port ή type-c είναι προτιμότερο πλέον από HDMI.
Sent from my iPhone 15 Pro using Tapatalk
Ad
Δημοσίευση 02/03/2024 - 21:32
Να συμπληρώσω μόνο στα όσα σωστά λέει ο φίλος YAz οθόνη δε θα πάρεις οποιαδήποτε με HDMI.
Το macOS χρησιμοποιεί 2Χ scaling και για να έχεις HIDPI σε υψηλές αναλύσεις να πας βέλτιστα σε 4K, ελάχιστα σε 2K.
Επίσης display port ή type-c είναι προτιμότερο πλέον από HDMI.
Δηλαδή κατι τέτοιο που σκεφτόμουν ουτε καν;
https://www.skroutz....n=skroutz_share
Κοιτάω σε dell γιατί αυτην εχω στο γραφείο και εχει επιλογή να προσαρμοζεται...
Αν δεν κάνει εχεις να μου προτείνεις κάποιες εκει στα 150€ μαξ;
Δημοσίευση 02/03/2024 - 21:43
Yπάρχουν αρκετές επιλογές
Link 1 - ASUS
Link 2 - HP
Link 3 - Lenovo
Link 4 - Benq
Δηλαδή κατι τέτοιο που σκεφτόμουν ουτε καν;
Κοιτάω σε dell γιατί αυτην εχω στο γραφείο και εχει επιλογή να προσαρμοζεται...
Αν δεν κάνει εχεις να μου προτείνεις κάποιες εκει στα 150€ μαξ;
Δημοσίευση 02/03/2024 - 21:52
H lenovo αν είχε και ρύθμιση ύψους θα ήταν εξαιρετική επιλογή!! Γενικά βλέπω οποιαδήποτε 2κ θα έκανε με το mac mini, κάνω λάθος;Yπάρχουν αρκετές επιλογές
Link 1 - ASUS
https://amzn.to/430ViqU
Link 2 - HP
https://amzn.to/3uUtXKi
Link 3 - Lenovo
https://amzn.to/48Dvrq0
Link 4 - Benq
https://amzn.to/48IF3zY
Αυτή πχ δεν κάνει;
Τελευταία επεξεργασία από: sbassios, 02/03/2024 - 22:01
Δημοσίευση 03/03/2024 - 10:51
Θα πετάξεις τα λεφτά σου.H lenovo αν είχε και ρύθμιση ύψους θα ήταν εξαιρετική επιλογή!! Γενικά βλέπω οποιαδήποτε 2κ θα έκανε με το mac mini, κάνω λάθος;
Αυτή πχ δεν κάνει;
Η εικόνα του macOS σε 24αρι full hd monitor είναι πολύ χειρότερη από ότι με Windows.
150€ για να έχεις σωστή οθόνη για Mac είναι λίγα.
Για εμένα ανέβα σε budget και πήγαινε τουλάχιστον στη Dell S2722DC.
Επίσης, δε θα πήγαινα σε καμία από αυτές που έχει ποστάρει ο Γιώργος παραπάνω.
Δημοσίευση 03/03/2024 - 13:43
Oι επιλογές είναι με βάση το budget που ήθελε να διαθέσει ο φίλος.
Το μοντέλο που προτείνεις εννοείται οτι είναι σαφώς ανώτερο όμως η dell αυτή κοστίζει τα διπλά χρήματα από αυτά που είπε οτι θέλει να διαθέσει το παιδί (ακόμα και στο skroutz πχ σήμερα, την έχει 276ευρώ βάλε και τα μεταφορικά θα του πάει κανένα 300άρι).
Νομίζω οτι ψάχνει κάτι οικονομικότερο.
Θα πετάξεις τα λεφτά σου.
Η εικόνα του macOS σε 24αρι full hd monitor είναι πολύ χειρότερη από ότι με Windows.
Δημοσίευση 03/03/2024 - 13:47
Για δουλεια γραφειου, μια οθονη, θα ελεγα την παρακατω εγω Dell P2723DE.
Αν μπορεις να εχεις 2 οθονες, θα ελεγα 2 Dell P2423DE.
Προφανως ειναι εκτος budget ομως.
Η Dell S2722DC ειναι μια χαρα παντως για τα λεφτα της παντα.
Μια φορά Εύζων, για πάντα Εύζων!
Δημοσίευση 03/03/2024 - 15:43
Δημοσίευση 03/03/2024 - 16:01
Λοιπόν, όσον αφορά το θέμα που κολλούσε το mac, χθες τελείωσα το project που δούλευα και σήμερα έκανα νέο import και έχω ανοιχτούς και 2 browsers. Μάλλον απ'ότι φαίνεται τη ζημιά μου την είχε κάνει το ότι δούλευα με το NAS..
Δημοσίευση 03/03/2024 - 18:32
Λοιπόν, όσον αφορά το θέμα που κολλούσε το mac, χθες τελείωσα το project που δούλευα και σήμερα έκανα νέο import και έχω ανοιχτούς και 2 browsers. Μάλλον απ'ότι φαίνεται τη ζημιά μου την είχε κάνει το ότι δούλευα με το NAS..
Αν δεν κανω λαθος θα ηταν ενεκα ταχυτητας αναγνωσης δισκου.
Με εναν MNMe και type c θα λυσεις τα χερια σου!
Μια φορά Εύζων, για πάντα Εύζων!
Δημοσίευση 03/03/2024 - 22:09
Ομολογώ δεν καίγομαι τόσο μα τόσο για ταχύτητες, και η αλήθεια είναι πως εκτός από το NAS που έχω, αγόρασα τη βάση SATECHI για το mac mini όπου παίρνει μέσα m2 SSD δίσκο (έβαλα έναν Intenso που τον είχε στη λίστα η Satechi ότι είναι συμβατός). Τα προηγούμενα έτη επειδή ήμουν με έναν iMac του 2010 και δεν υποστήριζε ούτε SATA III, ούτε είχε καν USB 3.0, είχα επενδύσει σε έναν NAS για να συνδυαστούν και το θέμα με τις ταχύτητες, και στο να μπορούμε με τα laptop να έχουμε πρόσβαση σε επιπλέον δίσκους, και στο να υπάρχουν δικτυακά Time Machine Backup για τα laptop.
Αν χρειαστεί πάντως κάποια στιγμή ίσως επενδύσω και σε έναν nvme δίσκο, αλλά προς το παρόν δε μου χρειάζεται μιας και περισσότερο δουλειά γραφείου κάνω παρά επαγγελματικές επεξεργασίες.
Δημοσίευση 04/03/2024 - 09:12
Το μοντέλο που προτείνεις εννοείται οτι είναι σαφώς ανώτερο όμως η dell αυτή κοστίζει τα διπλά χρήματα από αυτά που είπε οτι θέλει να διαθέσει το παιδί (ακόμα και στο skroutz πχ σήμερα, την έχει 276ευρώ βάλε και τα μεταφορικά θα του πάει κανένα 300άρι).
Δεν είναι θέμα budget, καμία μα καμία δεν πρόκειται να δουλέψει σωστά λόγο του 2Χ scaling του macOS!!
Έτσι την πάτησα κι εγώ και πέταξα τα λεφτά μου σε 24αρι Dell monitor full hd και μετά αναγκάστηκα και πήρα τη Dell S2722QC, πάντα για δουλειά γραφείου και κάνα YouTube σποραδικά. Ταινίες-σειρές δε βλέπω αλλά το 400αρι έφυγε για να έχω σωστή εικόνα. Συν το πεταμένο 150αρι της πρώτης Dell την οποία έβαλα βέβαια πάνω σε NUC και στα Windows αποδίδει μια χαρά! Στο macOS ήταν λες και βλέπεις εικόνα σε εποχές Windows 95!!
Δημοσίευση 04/03/2024 - 12:23
Κι εγώ τη Dell S2722QC πήρα για το mini m2 του γιού μου πέρσι τον Αύγουστο. Το έψαξα αρκετά και ήταν η καλύτερη value for money επιλογή. Τη χρησιμοποιεί για τη σχολή του (computer science) και youtube.
Δημοσίευση 04/03/2024 - 13:38
Yπάρχουν αρκετές επιλογές
Link 1 - ASUS
Link 2 - HP
Link 3 - Lenovo
Link 4 - Benq
Θα πετάξεις τα λεφτά σου.
Για δουλεια γραφειου, μια οθονη, θα ελεγα την παρακατω εγω Dell P2723DE.
Αν μπορεις να εχεις 2 οθονες, θα ελεγα 2 Dell P2423DE.
Προφανως ειναι εκτος budget ομως.
Η Dell S2722DC ειναι μια χαρα παντως για τα λεφτα της παντα.
καταρχας να σας ευχαριστησω ολους για την απαντηση...αυτη την στιγμη στο γραφειο εχω μια dell s2421hgf και θα συνδεσω το mac mini m2 οταν ερθει για να κανω το αρχικο setup και να δω αναλυση κτλ
H dell s2422hg πάλι θα δείχνει χάλια; γιατί η άλλη κανει 340€
Δημοσίευση 04/03/2024 - 20:11
Τίποτα φίλε μου, να σαι καλά και να χαρείς το νεο σου mac mini.
Δοκίμασε να το συνδέσεις με το ήδη υπάρχον μόνιτορ σου και έχω την αίσθηση οτι για τη δουλειά που μας είπες οτι το θέλεις ("η χρηση η οποια θα γινει ειναι σε γραφειο για χρηση email(thunderbird) ,erp(μεσω chrome) , εκτυπωσεις κτλ... βασικη χρηση δηλαδη...τον πηρα περισσοτερο για να δοκιμασω τα mac και να δω αν με βολευουν....εχω και iphone...") θα είσαι οκ για αυτές τις δουλειές.
Αργότερα πας σε ένα καλύτερο -αναλόγως πάντα το budget που θέλεις να διαθέσεις αλλά και τις ανάγκες σου σε εικόνα.
καταρχας να σας ευχαριστησω ολους για την απαντηση...αυτη την στιγμη στο γραφειο εχω μια dell s2421hgf και θα συνδεσω το mac mini m2 οταν ερθει για να κανω το αρχικο setup και να δω αναλυση κτλ
H dell s2422hg πάλι θα δείχνει χάλια; γιατί η άλλη κανει 340€
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 10
0 μέλη, 10 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες