με αυτά που διαβάζω σε αυτό το thread αρχίζω να ανησυχώ για το community της apple.. πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω το σκεπτικό κάποιων ατόμων και θέλω να πιστεύω ότι η ηλικία τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 16 χρόνια.
1. καλώς ή κακώς συνειδητοποιεί κανείς ότι το iphone είναι fashion statement, mainstream gadget και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν μπαίνει ο άλλος στην διαδικασία να μάθει τί μπορεί να του προσφέρει άμα το ξεκλειδώσει για τον απλούστατο λόγο, επειδή προσφέρει τα πάντα που θα του προσέφερε ένα οποιαδήποτε τηλέφωνο με απλό τρόπο και τέλεια ανταπόκριση σε ό,τι κινήσεις κάνει. επιπλέον όπως έχω αναφέρει και σε άλλο post μου, το iphone έχει την εξής πολυτέλεια : it just works (εφόσον έχει αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο).
3.είμαι σίγουρος ότι άμα βγάλει κανείς τον παράγοντα των σπασμένων εφαρμογών οι περισσότεροι θα γύριζαν πίσω στο original restore και θα συμβιβάζονταν με το κουμπί αφετηρίας για να μεταβαίνουν από εφαρμογή σε εφαρμογή. στην τελική, NO JAILBREAK = ταχύτητα και μπαταρία. για να ξεκαθαρίσω λίγο και την δική μου θέση στο θέμα αυτό, ναι είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς που έκαναν jailbreak, αλλά, πέρα από το ότι κατέχω την συσκευή σχετικά μικρό διάστημα (από τα χριστούγεννα) και σαν power user ήθελα να δω τί παραπάνω μπορώ να κάνω με το τηλέφωνο, τελευταία έχω αρχίσει να αναθεωρώ. αν σκεφτεί κανείς ότι σύντομα έρχετε θωρακισμένο νέο update από την apple με πολλές αλλαγές, θυσιάζω το sbsettings και το proswitcher για να έχω μια καθαρή συσκευή με ό,τι μπορεί να μου προσφέρει (θέλω να πιστεύω ότι με το νέο update θα μου προσφέρει τόσα που ίσως το jb για ένα sbsettings να φαντάζει αστείο).
Στα περισσότερα φίλε μου συμφωνώ μαζί σου αλλά σε αυτά που άφησα στο quote διαφωνώ κάθετα!
1) Μας λες πως το iPhone προσφέρει ότι και μια άλλη συσκευή με ένα πολύ απλό και φιλικό περιβάλλον!
Για πες μου που είναι τα mp3 σαν ήχοι κλήσεις! Το multitasking (και μην μου πεις πως δεν μπορει λογο hardware γιατί θα βάλω τις φωνές! Ακόμα και ένας υπολογιστής του 98 έτρεχε Xp και Photoshop cs2 στα 400mhz σχετικά καλά! Εξάλλου το backgrounder τα καταφέρνει εξίσου καλά!) Το Flash (Παλι μην μου μιλήσεις για hardware ειδηκά στο iPad)! Δώσε μου ένα λόγο να μην υπάρχει αναφορά παράδοσης! Δώσε μου ένα λόγο να μην υπάρχει διαγραφή μεμονομένων κλήσεων! Το ραδιόφωνο πάλι; (Το ξέρεις πως το iPhone σου έχει ραδιόφωνο πάνω αλλά δεν είναι ενεργοποιημένο; Περιμένουμε μέχρι να πεσουν οι πωλήσεις της Apple για να σου βγάλει ένα update, να το ενεργοποιήσει και να της φιλάς τα πόδια)! Όλα αυτά τα έκανε μια συσκευή μερικων χρόνων πίσω και ένα iPhone που απλά είναι jailbroaken! Και μάλιστα το τελευταίο κάνει και αρκετά παραπάνω! Μήπως τελικά δεν προσπαθούμε εμείς να δικαιολογίσουμε τα λεφτά που δώσαμε αλλά εσυ που πήθεις τον εαυτό σου πως δεν τα χρειάζεσαι?
3) Στις ηλικίες που μιλάς ναι να δεχτώ πως jailbreak = cracked apps! Στις μεγαλύτερες δεν το δέχομαι και αν αναλογιστείς όσα έγραψα παραπάνω για το jailbreak θα το καταλάβεις! Μας προσφέρει πολλά περισσότερα απο αυτό! Και αν θες την γνώμη μου: Προσπάθησε να κλείσεις την appulo και τις άλλες εταιρίες που σου κάνουν ζημιά! Το Sbsettings δεν σου φταίει σε τίποτα! Αλλά ξέχασα!!!! Η μεγάλη και τρανή Apple δεν θέλει να τρέχει τίποτα ξένο στο δικό της κώδικα!
Επίσεις, ποιος σου είπε οτι μετά το jailbreak το κινητό καθηστερεί ή είναι αργό! Το 3G είναι αργό απο την μάνα του! Το κατάλαβε η apple και για αυτό στο 3Gs του έδωσε 200mhz μεγαλύτερο επεξεργαστή και 256 ram έναντι των 128mb του 3G! Αυτό αποδεικνείεται αν πάρεις στα χέρια σου ένα 3G και ένα 3Gs και τα δύο εργοστασιακά και τα δουλέψεις! Πάντα το 3G θα είναι πιο αργό! Αυτά που λένε οτι το Jailbreak καθηστερεί το iPhone είναι φούμαρα που πάλι οδηγούν στο να φοβιθείς και να μήν το κάνεις! Εγώ με 3G jailbroaken πάω σφαίρα! Δεν του έχω βάλει όμως προγράμματα απλά για να τα έχω! Βαζω μόνο αυτά που χρειάζομαι πραγματικά!
Δεν θα χρησιμοποιήσω άλλα επιχειρήματα για να σου πω ποσο καλύτερο είναι ένα iPhone jailbroaken γιατί δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνω! Απλα θα επαναλάβω πως αν μια μέρα τελειώσει η ιστορία του jailbreak δεν θα κάνω το update που θα μου το κλειδώνει! Θα το αφήσω σε ένα συρτάρι jailbroaken όπως είναι και θα πάρω κάτι άλλο! Τουλάχιστον θα θυμάμαι πόσο όμορφο ΗΤΑΝ το τηλέφωνό μου!!!
Φιλικά πάντα!