[Οδηγός] Πώς κάνουμε Downgrade το iPhone 3GS/3G/ iPhone 4 σε παλαιότερο OS (PC/Mac)
Δημοσίευση 26/08/2010 - 01:35
Έχω το 3gs στην 3.1.2 και πήγα να κάνω restore στην 4.0.1 (που υπάρχει και jailbreak) αλλά μου βγάζει και εμένα αυτό το error 3194 και δεν κάνει restore..
Η διαδικασία ποια είναι για να βάλω την 4.0.1 στο iphone μου?
Μπήκα στο cydia και πάτησα make my life easier και πάνω τώρα μου γράφει 'This device has a pending TSS request.
Παίνω στην σελίδα του Tiny umbrella και γράφει
'Apple has stopped signing 4.0.1 and 3.2.1 SHSH requests for all devices now. If you missed your chance - I'm sorry. There's nothing that can be done now. If you had a 'Pending TSS Request' and DID NOT use TinyUmbrella to save your SHSH then I'm afraid you may not have your SHSH's saved on Cydia.'
Άρα ούτε με αυτό μπορώ να κρατήσω τα SHSH?
Η διαδικασία είναι να κρατήσω τα SHSH της 4.0.1 και να κάνω restore απο την 3.1.2 που έχω στην 4.0.2 και μετά downgrade στην 4.0.1 και jailbreak με το JailbreakMe?
Μπορώ να το κάνω ή άργησα?
Ευχαριστώ πολύ!
*κατεβάζω και το tiny umbrella αλλά δεν το τρέχει.. έχω windows 7 x64
Ad
Δημοσίευση 26/08/2010 - 07:14
Έχω φάει τόση ώρα ώστε να βρω τι συμβαίνει αλλά πάλι μπερδεμένος είμαι!
Έχω το 3gs στην 3.1.2 και πήγα να κάνω restore στην 4.0.1 (που υπάρχει και jailbreak) αλλά μου βγάζει και εμένα αυτό το error 3194 και δεν κάνει restore..
Η διαδικασία ποια είναι για να βάλω την 4.0.1 στο iphone μου?
Μπήκα στο cydia και πάτησα make my life easier και πάνω τώρα μου γράφει 'This device has a pending TSS request.
Παίνω στην σελίδα του Tiny umbrella και γράφει
'Apple has stopped signing 4.0.1 and 3.2.1 SHSH requests for all devices now. If you missed your chance - I'm sorry. There's nothing that can be done now. If you had a 'Pending TSS Request' and DID NOT use TinyUmbrella to save your SHSH then I'm afraid you may not have your SHSH's saved on Cydia.'
Άρα ούτε με αυτό μπορώ να κρατήσω τα SHSH?
Η διαδικασία είναι να κρατήσω τα SHSH της 4.0.1 και να κάνω restore απο την 3.1.2 που έχω στην 4.0.2 και μετά downgrade στην 4.0.1 και jailbreak με το JailbreakMe?
Μπορώ να το κάνω ή άργησα?
Ευχαριστώ πολύ!
*κατεβάζω και το tiny umbrella αλλά δεν το τρέχει.. έχω windows 7 x64
φιλε μου μην πειραξης καθολου το τηλεφωνο σου μεχρι να σου αλλαξει το cydia και να γραφει
this device has shsh files for ..........
αναλογα τα νουμερα εκδοσεων που θα δεις εκει σε αυτες και μονο τις εκδοσεις θα μπορεις να δουλεψεις
ακομα και με τον server του sauric μην βιαζεσαι λοιπον και περιμενε την απαντηση
αν δοκιμασεις οτιδηποτε αλλο τοτε θα μπορεις να πας μονο στην 4.0.2 απο την apple
κανε λιγο υπομονη αν θες να εισαι jailbreak
Δημοσίευση 26/08/2010 - 19:25
Ξέρω ότι γράφει για downgrade αλλά ένα μέλος του φόρουμ μου το πρότεινε ότι γίνεται να κάνω με αυτόν τον τρόπο update σε custom firmware και ήθελα να το επιβεβαιώσω πριν προβώ στην διαδικασία (χωρίς να υπαινήσομαι κάτι για το μέλος)...
Δημοσίευση 26/08/2010 - 19:37
Μετα,αφου στο cydia θα γραψει this device has shsh for ......4.0.1 κατεβαζεις το ipsw απο την αρχικη σελιδα του φορουμ
και το περνας με shift - restore.
Κανεις jailbreeak απο jailbreakme και εισαι ετοιμος!
Εχει και οδηγο αν ψαξεις..
Δημοσίευση 27/08/2010 - 15:56
Πρόσφατα έκανα upgrade σε 4.0.1, κάτι που ψιλομετάνoιωσα... Άλλωστε με το multiflow, το infinidock και το categories η 3.1.2 δεν νομίζω να έχει να ζηλέψει κάτι από την 4.0.1... Πόσο μάλλον όταν χρήσιμα apps (mobilelog, ismartdialer, safari download plugin)δεν είναι συμβατά...
Χθες όμως, βάζοντας το fonts swap, η συσκευή έχει κολλήσει σε Safe Mode (μάλλον λόγω 4.0.1) και θα αναγκαστώ να κάνω restore και επί τη ευκαιρία downgrade!
Έχω λοιπόν τις εξής ερωτήσεις και pleeease βοηθήστε με...
1)Μόλις έκανα στο iTunes backup (σε 4.0.1). Μετά το downgrade σε 3.1.2, to "restore from backup" θα μου επαναφέρει κανονικά όλα τα μηνύματα, επαφές κλπ? (το iTunes "υπόσχεται" ότι δεν πειράζει το firmware)
2)Μεταξύ 3.1.2 και 3.1.3 τι να επιλέξω?
Thanxxxx
Δημοσίευση 28/08/2010 - 17:34
Thanks again!
Δημοσίευση 29/08/2010 - 11:02
Nα ξέρετε ότι το iPhone 4 προς το παρόν λανσάρεται με την 4.0.1 και το jailbreak είναι πανεύκολο!
Αλλα σε κάθε πρίπτωση restore του iPhone πρέπει να ξέρετε αυτόν τον οδηγό και να τον χρησιμοποιήσετε αφού έχετε κράτηση τα SHSH στον server του saurik!!!
Δέχομαι καθημερινά πολλά PMs με ερωτήσεις αλλα δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο να απαντάω σε όλα...
Αν διαβάσετε και κάνετε αυτά που λέει ο οδηγός θα τα καταφέρετε σίγουρα είναι πολύ αναλυτικώς!!
Μην το παίρνετε προσωπικά ότι δεν θέλω να σας απαντήσω απλά δουλεύω πολλές ώρες και δεν προλαβαίνω!!!
Τελευταία επεξεργασία από: XCoNaN, 29/08/2010 - 11:04
Δημοσίευση 30/08/2010 - 13:14
Αν δοκιμασετε σε καινουριο 3gs κινητο και με την 4.0.2 ειναι με αποκλειστικά δικη σας ευθύνη
http://pwnmyi.com/in...ng-your-shsh’s/
Okay, I got a new 3GS today, cause mine was stolen. Upgraded it to 4.0.2
This is how i got it back to 4.0.1 without it ever being jailbroken before or backing up any shsh’s.
1. Download 4.0.1 ipsw
2. extract it with winrar to a folder on the desktop
open the buildmanifest.plist with the notepad
search and replace all – 8A306 with 8A400
save
do the same with restore.plist
3. open the original 4.0.2 thats in C:documents and settingusername*application dataapple computeritunesiphone software updates*.* with winrar/zip
4. take all the files from the 4.0.1 and move the over to the 4.0.2 zip archive that you have open.
5. delete all the dmg files that have 002 at the end, leaving only the 001 files left.
6. save
7. add the 74.208.10.249 gs.apple.com line to the host file (you should know where thats at if you got this far lol)
8. put the iphone in dfu, open itunes and just let itunes do the restore with what it thinks to be a 4.0.2 ipsw
thank me if this sh…t works for ya
9. it will restore it to a brandnew 4.0.1 —> at least it did for me
br
yashaka
Τελευταία επεξεργασία από: thedentist, 30/08/2010 - 13:17
Δημοσίευση 30/08/2010 - 16:49
Τι κανω λάθος?
Δημοσίευση 30/08/2010 - 18:11
εσυ τιποτα το λαθος που παιρνεις σημαινει οτι η apple μεσω i tunes δεν υπογραφει πλεον την εκδοση που προσπαθεις να περασειςΑκολουθώ τη διαδικασία για Downgrade του 3Gs από 4.0.2 σε 4.0.1, 4.0 και σε 3.1.3 και μου εμφανίζει ένα πρόβλημα 3194 κάθε φορά.......
Τι κανω λάθος?
1) εχεις σκαλισει το αρχειο hosts ωστε να βλεπει τον sever του sauric;
2) εισουν πιο παλια jailbreak ωστε να εχεις κρατησει αρχεια shsh μεσω cydia;
αν δεν ισχυουν τα 1 και 2 τοτε δεν μπορεις να κανεις Downgrade του 3Gs από 4.0.2 σε 4.0.1, 4.0 ή 3.1.3
Τελευταία επεξεργασία από: ggian, 30/08/2010 - 18:12
Δημοσίευση 31/08/2010 - 08:41
εσυ τιποτα το λαθος που παιρνεις σημαινει οτι η apple μεσω i tunes δεν υπογραφει πλεον την εκδοση που προσπαθεις να περασεις
1) εχεις σκαλισει το αρχειο hosts ωστε να βλεπει τον sever του sauric;
2) εισουν πιο παλια jailbreak ωστε να εχεις κρατησει αρχεια shsh μεσω cydia;
αν δεν ισχυουν τα 1 και 2 τοτε δεν μπορεις να κανεις Downgrade του 3Gs από 4.0.2 σε 4.0.1, 4.0 ή 3.1.3
τα αρχεια υπαρχουν γιατι στο cydia μου εμφανιζε πανω πανω SHSH και τις εκδόσεις με πράσινο.
δεν εχω πειράξει ομως το host στο pc...
τι ακριβως πρεπει να κανω?
Δημοσίευση 31/08/2010 - 16:49
Δημοσίευση 01/09/2010 - 18:09
τα αρχεια υπαρχουν γιατι στο cydia μου εμφανιζε πανω πανω SHSH και τις εκδόσεις με πράσινο.
δεν εχω πειράξει ομως το host στο pc...
τι ακριβως πρεπει να κανω?
Dust και εγω αντιμετοπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα!ούτε και εγω έχω πειράξει τα Hosts το 2ο δεν το κατάλαβα
παιδια διαβαστε ξανα το πρωτο ποστ αυτου του θεματος προσεκτικα
υποψιν το αρχειο hosts ειναι κρυφο αρχειο οποτε θα πρεπει να τσεκαρεται να φαινονται τα κρυφα αρχεια στον υπολογιστη σας
αν ακολουθησεται τα βηματα του πρωτου ποστ κατα γραμμα δεν θα εχετε κανενα προβλημα
πρεπει να πειραξετε το host αρχειο ωστε το itunes να βλεπει τον server του sauric για να υπογραφει η εκδοση λειτουργικου που προσπαθειτε να περασετε αφου η apple δεν προκειται πλεον να υπογραψει αλλη εκτος απο την 4.0.2 ( οπου υπογραψει βλεπε δωσει αδεια για να περαστει στο τηλεφωνο)
και παντα μονο για τις εκδοσεις που το cydia λεει οτι εχετε κρατημενα αρχεια shsh
Michael117 εχεις κανει ποτε jailbreak στο μηλοφωνο; εχεις περασει το cydia; αν οχι τοτε δεν μπορεις να κανεις τιποτα
Τελευταία επεξεργασία από: ggian, 01/09/2010 - 18:14
Δημοσίευση 01/09/2010 - 23:40
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4
0 μέλη, 4 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες