Taylor Says:
March 17th, 2010 at 10:09 am
Hello there! I have a jailbroken 3GS on old-bootrom, jbed with Blackra1n. I installed the first 3.1.3 patch over Cydia a week or so ago - with no problems. I noticed tonight that my photobucket app ahd stopped working - it just crashes. After a App Store re-install - I wondered if the 3.1.1 patch was causing the problem, so I removed it using Cydia, and re-booted. Mobile-Substrate then crashed, amd again re-booted.
All kinds of problems from then on - the phone was running, but very slowly - everything was taking ages to load up, even the lockscreen. The version under Settings>General was listed as NA, bluetooth said “Not Available”, and it started crashing.
After reading this thread I used iFile to navigate to /System/Library/CoreServices, and noticed that the SystemVersion.plist was missing completely. Luckily Cydia was still working for me - so I added SOS iPhone: h@t@tp:/@/cy.sosip@hone.com@/ (REMOVE THE @s- I’ve only added these to get round this forums moderation script to give you a quicker answer) into Sources, found and ran their Fake 3.1.3 patch, which has re-added the SystemVersion.plist file. FIXED!
Now to tidy up:
Using iFile again, I zipped up the file into a ZIP file in the same directory (made a copy, in other words), then went back into Cydia and un-installed the Fake 3.1.3 Patch from SOSiphone.
Now back into iFile for a final time - to unzip the copied .plist file and put it back in its rightful place.
This seems to have worked for me - the phone is back to normal, and I hope this little guide helps anyone else stuck in the same position!
Scary to think that a minor text file (feel free to read it in iFile - it’s very small!) could cause so much trouble!
Firmware 3.1.3 from cydia
Δημοσίευση 17/03/2010 - 20:50
Ad
Δημοσίευση 17/03/2010 - 20:52
μπες στον κόπο και κανε την διαδικασία του οδηγού που αναφέρω και θα είσαι κομπλέ.και τωρα τι κανουμε αν τιν αφησουμε μεσα εχουμε κανενα προβλημα??Αν την βγαλουμε παμε για φορματ?
Δημοσίευση 17/03/2010 - 23:25
Ή να μην κανουμε update εφαρμογες του iTunes Library μας αν τα updates θελουν 3.1.3 ^^
έτσι τη πάτησαν εγώ φίλε μου. Έκανα update το ifile και τώρα δεν ανοίγει.....
Δημοσίευση 18/03/2010 - 00:47
το εκανα και την πατησα τωρα τι κανουμε?? Και εμενα μου βγαζει n/a Αν θεες πεσμου τις οδηγιες με ελληνικα γιατι δεν τα καταλαβαινω τα παρακατω sos.sosΌσοι έχετε περάσει την 3.1.3 από το cydia μην προχωρήσετε σε απεγκατάσταση της εφαρμογής,το δοκίμασα και μου εμφανίζει στο πεδίο software version <n/a> και όταν ανοίγει το τηλ. κολαει τρελά + χάνεις apps γιατί δεν τα αναγνωρίζει το itunes.Και όντως δεν υπάρχει η συγκεκριμένη εφαρμογή πια στο cydia (με άφηνε να την δω στα sections επειδή την είχα κάνει install)Aποτελεσμα,μαλον restore και official 3.1.3.
και μου κολαει αφανταστα sos sos
Δημοσίευση 18/03/2010 - 01:26
Φίλε nikap4 ακολούθησε τα εξής βήματα.το εκανα και την πατησα τωρα τι κανουμε?? Και εμενα μου βγαζει n/a Αν θεες πεσμου τις οδηγιες με ελληνικα γιατι δεν τα καταλαβαινω τα παρακατω sos.sos
και μου κολαει αφανταστα sos sos
1. Μπες στο cydia και πρόσθεσε το sourse του http://cy.sosiphone.com/
2. Βρες την εφαρμογή FAKE 3.1.3 και κανε την εγκατάσταση
3. Άνοιξε το iFILE βρες το path /System/Library/CoreServices, μέσα εκεί θα βρεις ένα αρχείο με την ονομασία SystemVersion.plist και επέλεξε να γίνει zip.
4. Ξανα πηγαινε στο cydia και κανε unistall την εφαρμογη FAKE 3.1.3
5. Άνοιξε και πάλι το iFILE πήγαινε στο path που έφτιαξες το zip αρχείο και επέλεξε να γίνει unzip.
6.Τελευταιο σου βημα το Reboot.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Δημοσίευση 18/03/2010 - 01:36
Δημοσίευση 18/03/2010 - 01:43
Πάνω δεξιά,σου έχει την επιλογή <αλλαγές> έπειτα επέλεξε το αρχείο SystemVersion.plist και καντο zip με την επιλογή που έχει κάτω στην μπάρα με το σύμβολο του zip( το εικονίδιο δίπλα στο + )SystemVersion.plist και επέλεξε να γίνει zip πως το κανουμε zip???
Δημοσίευση 18/03/2010 - 01:45
χρησιμοποιωντας iFile επιλεγεις το συγκεκριμενο plist αρχειο πατωντας αλλαγες/edit και στη συνεχεια κατω αριστερα θα δεις το εικονιδιο για zipSystemVersion.plist και επέλεξε να γίνει zip πως το κανουμε zip???
Δημοσίευση 18/03/2010 - 01:56
Δημοσίευση 18/03/2010 - 01:58
Αλλαγες/edit επιλεγεις το αρχειο και πατας το unzip.τωρα πωσ το κανουμε unzip.?
Τελευταία επεξεργασία από: nostradamus, 18/03/2010 - 02:00.
Δημοσίευση 18/03/2010 - 02:09
Δημοσίευση 18/03/2010 - 02:16
Η έκδοση παραμένει 3.1.3.Παίζει όμως, και να μπορείς να την αφαιρέσεις τελείως, αν σου στείλει κάποιος το SystemVersion.plist της 3.1.2οκ ευχαριστω. η εκδοση παραμενει 3.1.3 ??
Καληνύχτα.
Τελευταία επεξεργασία από: nostradamus, 18/03/2010 - 02:16.
Δημοσίευση 18/03/2010 - 02:16
http://cy.sosiphone.com/ το κανουμε απεγκατασταση??Φίλε nikap4 ακολούθησε τα εξής βήματα.
1. Μπες στο cydia και πρόσθεσε το sourse του http://cy.sosiphone.com/
2. Βρες την εφαρμογή FAKE 3.1.3 και κανε την εγκατάσταση
3. Άνοιξε το iFILE βρες το path /System/Library/CoreServices, μέσα εκεί θα βρεις ένα αρχείο με την ονομασία SystemVersion.plist και επέλεξε να γίνει zip.
4. Ξανα πηγαινε στο cydia και κανε unistall την εφαρμογη FAKE 3.1.3
5. Άνοιξε και πάλι το iFILE πήγαινε στο path που έφτιαξες το zip αρχείο και επέλεξε να γίνει unzip.
6.Τελευταιο σου βημα το Reboot.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Δημοσίευση 18/03/2010 - 02:19
Δημοσίευση 18/03/2010 - 08:23
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4
0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες
-
Google (2)